Нати 0 #1 Публикувано 12 Януари, 2013 Здравейте Хондаджии,преди седмица и аз си купих Сивик 1,5 ,115к.с. Колата е с обикновенно газово,малко гори на магистралата ми падна до 6,5газ при 100-120км.,но колата ми се вижда слаба за 115 к.с.Макса и е 170 на газ,180 на бензин.Кажете ми какво да я барна да върви повече,освен това е доста мудна на старта.Иначе всичко е много стегнато и нямам проблеми с нищо засега.Дайте ми съвети и мнения защото съм нов в бранша.Сменил съм около 50 коли и засега най -доволен съм от японските.Лятото карах Мицубиши,но Хондата ми се вижда да е по -здрава като окачване и мотор.ИЗПЪЛНЕН съм от Ф О Л К С В А Г Е Н И,тези "народни "коли ми разказаха играта,поне научих сервизите и всичките им кусури.Дано Сивичето излезе имане.Предварително Ви благодаря за полезните съвети. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chris_barnes 1296 #2 Отговорено 12 Януари, 2013 Напълно нормално да ти е спъната колата. На тия обикновени газови им слагат смешни плочки да ограничава притока на въздух, и размера на дросела ти става колкото монета от 50ст. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Нати 0 #3 Отговорено 12 Януари, 2013 Напълно нормално да ти е спъната колата. На тия обикновени газови им слагат смешни плочки да ограничава притока на въздух, и размера на дросела ти става колкото монета от 50ст.Благодаря,а защо не иска и на бензин? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
barsi 265 #4 Отговорено 12 Януари, 2013 Защото няма колата достатъчно въздух. Давам ти пример:Почваш да правиш лицеви опори или да бягаш някаква дистанция. Условието да дишаш само през носа. Записваш резултата. После повтаряш, ама запушваш едната ноздра. Е така, като втория тест се чувства мотора , когато е инжекция и е с обикновена газова. Лекува се лесно- просто слагаш ГИ и си оставяш стария паспорт и бутилка и готово. Но това си е лев... Ако няма други ядове, които да ти пречат по колата карай така. А и още нещо- автомата е с дълга кутия. Пробвай я на 4та като гониш макс. скорост. 5та просто е прекалено дълга и над 150км/ч колата почва да и е тегаво. Дай някоя снимка на колицата 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
enigma 78 #5 Отговорено 12 Януари, 2013 този мотор толкова си може 2 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Civic111 14 #6 Отговорено 12 Януари, 2013 Мойта я карам на бензин(няма газово) и максимална скорост съм засякал 200 км/ч по километраж, обаче сменям скорости малко преди прекъсвача.Както каза колегата проблема може да е от слаб приток на въздух. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 918 #7 Отговорено 13 Януари, 2013 този мотор толкова си можеТака си е, не можеш да превишиш заводските дадености!потърси твоя мАтор Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ALFI 1 #8 Отговорено 13 Януари, 2013 Честито за колата приятел!! Ако искаш да ти върви колата трябва да смени газовото аз съм на газ(ГИ) при мене комбинирано гори 8-9 обаче няма проблемим с километража скача веднага при неме лампичката за икономично каране(зеленото) почти не свети иначе ми да 7-7.5 при нормално каране. А за скороста не очаквай да ти вдигне по-вече от 200км. и то макс . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mar_tod 465 #9 Отговорено 13 Януари, 2013 Здравейте Хондаджии,преди седмица и аз си купих Сивик 1,5 ,115к.с. Колата е с обикновенно газово,малко гори на магистралата ми падна до 6,5газ при 100-120км.,но колата ми се вижда слаба за 115 к.с.Макса и е 170 на газ,180 на бензин.Кажете ми какво да я барна да върви повече,.................Сменил съм около 50 коли и засега най -доволен съм от японските.Здравей ..Тези 50 коли ако си ги сменял всеки ден, значи си на 18-19 г. и за да ти върви повече колата, трябва да барнеш някое VTI примерно .. Ако си ги сменял по 2 на година се предполага, че си на такава възраст, че и 140 да вдига (колкото е разрешено на магистралата) е достатъчно .. За това, карай си колата, кефи се на слънцето и на разхода и нищо не барай .. 6 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Беселин 237 #10 Отговорено 13 Януари, 2013 Хонда с газова и то обикновена пък и искаш да върви.Ами няма как да стане тоя фокус. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalin_gk 216 #11 Отговорено 14 Януари, 2013 Ако колата е англичанка т.е. 5 врати толкова. Ако е с 3 врати махни плочката на газта и я пробвай трябва да вдига 200 по километраж. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Зион 35 #12 Отговорено 11 Септември, 2013 Аз се очудих от той мотор-чичо ми има форд ескорт 1.8 115кс,обаче хондето "го слага в ауспуха" :D/>обаче при мен е 3врати.-колега с той расход заслужава си и да варви 130 :)/>.С здраве да си я караш и много да те радва. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
longfinmako 14 #13 Отговорено 11 Септември, 2013 Колегите са прави.Плочката повдига смукателя и това буквално задушава ДВГ-то.Другото нещо е,че този мотор си е муден,както си забелязал,в ниските обороти.В-тек икономика става по-пъргав при сменяне на изпускателни колектори и куп други чарколяциБез тези подробноси,моторът се развърта доста добре след 3,5/4 K rpms.Ти няма как да го усетиш с обикновеното газово.Примерът с ноздрите е много точен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
miromoshev 17 #14 Отговорено 11 Септември, 2013 Сменил съм около 50 коли и засега най -доволен съм от японските. Че кога остана време и впечатления да натрупаш? Я разбули мистерията, на колко време ги сменяш, че нещо акъла не ми го побира? А невървенето на 100% е от газовата. Тя силата на тия коли е във високите обороти, където доброто пълнене на цилиндрите с горивна смес е много важно, даже най важното нещо, че да може колата да има и висок въртящ момент. Ама ти трябва да си наясно с тия работи. Все пак от 50 коли, все поне една ще си я водил на газаджия. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Veseliq 1556 #15 Отговорено 11 Септември, 2013 (Редактирано) // offtopic: Повдигаш тема на повече от 6 месеца, пусната от човек, който има 2 поста (явно от тогава не е влизал). Едва ли ще получиш отговори Редактирано 11 Септември, 2013 от Veseliq 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Слави CR-V 487 #16 Отговорено 12 Септември, 2013 Сигурно е сменил колата, и вече е на 53-тата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1548 #17 Отговорено 12 Септември, 2013 На Зион това му е хоби - събужда стари теми 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Зион 35 #18 Отговорено 12 Септември, 2013 Mерси колега На Зион това му е хоби - събужда стари теми 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
scyberboy 174 #19 Отговорено 18 Септември, 2013 С невероятен правопис, бих добавил :D 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове