Jump to content
Markony

Работна тема " Национална среща 4х4"

Recommended Posts

В няколко теми се повдига въпроса за среща 4х4 под надслов "Да хапнем и да пийнем"Аз съм абсолютно Против.Имам опит,членувам в няколко организации и мисля ,че можем да направим нещо по-добро.Та почвам тая тема с цел да се обсъди едно такова мероприятие.Моля да няма излишен спам...1.Избор на място. Предлагам един язовир да изберем,да направим срещата петък вечер,събота и неделя следобед да се прибираме.Желателно е на близо да има град или по-голямо село с цел зареждане с провизии ако се наложи.Изборът е между тия язовири:а. яз. Искъроб. яз.Пясъчникв. яз.Жребчевог. яз.Мандрад. яз.Монтанае. яз.Ал.Стамболийскиж. яз.Тича2.Избор на дата.Тука ще ревнете ,знам...трябва да е късна пролет,лято.Предлагам да спим на палатки.3.Избор на дневен ред.Има какъв опит а обменим,така ,че да бъде интересно и полезно за всички.Темата е безкрайна,но ще дам някои насоки. -начин на преминаване на препятствия,техника на каране -начини за теглене,видове въжета -вадене от кал,пясък,сняг,къде да изкопаем,какво да подложим -безопасност при дърпане по пътищата,начини,правила и насоки -как да използваме нашето 4х4 и как да се предпазим от технически проблеми с задния дифф. -теория на корозията..какво да направим за нашите любимци,че да ни служат по-дълго -радиостанции в любителския обхват,ГПС и навигация,оффроуд карти....4.Екоакция.Неделя преди обед да се направи една оборка на избраното място ...ще купим малко чували,ще уредим транспорт и извозване от близката община/кмет.5.Риболов,разаснение на последните промени в закона.Лично ще бъда лектор....отделно каквото хванат рибарите ще го сготвим на жените в дива обстановка6.Лов....там ловджиите ще кажат,хабер си нямам.7.Ядене ,пиене и секс..ще си носим провизии,алкохоли,любовници,кой квото душа му сака..Който ще си носи домашния любимец да осигури намордник и там квото трябва.Хубаво е да има един лекар с нас.Това е за сега.Моля бъдете конструктивни в постовете си и общо взето по всяко точка казвайте какво мислите.По избора на място....язовирите разрешени от догодина за нощен риболов са 7,в описанието на т.1 са.Трябва да изберем измежду тях.Трябва да изберем и комисия от 2-3 души близо до избраното място да огледат и преценят ситуацията за по-голям бивак.Ако се справим добре с организацията и мероприятието пък можем да го направим и традиционно.Дерзайте...

  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е пък кога я спретна атя тема бре, таман писах в другата и сега гледам и тука :) Добре де копи пеист:По въпроса за срещата, аз съм навит, макар че след няма и 2 месеца ще съм в още по сложно положение, чакам второ хлапе.Но варианта за някаква пролетна или майска среща някъде в централна част на БГ за да е що годе удобна за всички не е никак лош. Ама хайде да се видим първо кои сме мераклиите, пък ще пуснем темата и в ОФФ форума там знам с сигурност кои ще е първия записал се :)/>Маркони ако искаш да присъстваш ще трябва да си сложиш задния диф своевременно ;):D Така а сега и по тази тема, наистина е хубаво времето да е на наша страна демек топло, не ми се занимава с притеснения за отопления, студуване по поляни, тракане на зъби на брега на язовира чакаики някоя заблудена риба да клъвне :)Според календарите.... ако се окаже мека зима Април месец на края ще става, тази година веикден е в началото на маи и не пречи за една априлска среща. После в май месец явно че не става, или ако става ще е сигурно в самия му краи, а защо не е и началото на юни когато деня ще е над 11 час аи ще е гарантирано топло. Това като предложения горе долу за сезон. За язовирите, сега много зависи колко мераклии от източна БГ ще има, ако има Пясъчник и Жребичко са мисля ок, като добавя и Копринка. Ако източния фронт се закучи и освен към добавените язовири мога да предложа и Батак там има огромна база за спане, било то къщички хотели или квото се сетите, близкия град Батак е на 2 км. Въобще в района има всичко нужно като почнеш от магазини и кръчмета и стигнеш до широки поляни, калища за мераклиите да се дърпат, боклуци за еко организациите, вода за рибарите и прочие. малко далече обаче идва на северняци, ще трябва да прецапат я троян кърнаре я шипка. Затова и споменах Копринка но там не съм много запознат с базата. Абе към дневния ред няма ли да има урок по ТНТМ всеки да си носи кабелчета и софт за газови, и да си ги мерим, на кои му е пи къс дългия трим и прочие :lol:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм за.Бройте ме:)За мен е удобно по всяко време но мисля ,че за половината язовири за да е приятно топло вечер, трябва да е поне средата на май.Понеже някои язовири не ги знаех къде са (явно не съм бил тези часове по география а и беше отдавна :rolleyes: ) и не успях да намеря карта на язовирите в БГ си направих труда да си направя такава.Слагам я тук за да се ориентират по добре кандидатите да дойдатПредложението на Слави е със буквата З.

post-910-0-66169200-1357822258.jpg

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление в тая тема (засега) мога да св включа единствено с искрената си, благородна, завист :( Моля, ако не съм от присъстващите на мероприятието, да ми изпратите копие от стенограмата + видео материал, след приключването му.Адрес:Краси-мирКилерът под стълбищетоЕксетърАнглияп.п. Мисля, че дължим едно голямо Благодаря на Хонда-власт-имащите, че от сутринта ни ходят по Г.З.Благодаря, и успех!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
:offtopic::cool:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Краси,даже на живо ще те включим ако има покритие някой от прехвалените оператори.Никакъв проблем не е да си помъкна тестера и кабелите и да видим под капаците какво има.Точно това ми беше идеята да свършим нещо полезно,а не само да празним бутилки.Всички сме на газ...разстоянията не са кой знае какъв проблем...просто някои ще тръгнат по рано в петък да се придвижват към лагера.Не съм избирал гореспонатите язовири.Просто те ще бъдат раззрешени за нощен риболов и най-важното от :01.06.2013г. – до 30.11.2013г.Това не ни ограничава.Спокойно можем да изберрем друг язовир и друго време даже по време на забраната,но тогава риболова отпада.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми и от 1 ви да е , няма проблем, тъкмо ще са минали баловете през май. :) щерката ще е станала на 3 месеца и ще ми е по спокоино :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще се съберем :) стига да приемата и не хонди ама 4Х4 или хонди FWD...Има си такава групичка събрана от този форум и обикаляме язовирите целогодишно. Късна пролет - ранно лято е забраната за риболов, така че по-добре да гледаме списъка на язовирите разрешени за риболов по време на забраната ;) Обикновено сме на Сопот по това време, той е достатъчно централен и държи риба, има и доста удобни места. друг вариянт е Крапец който също обикновено е в списъка на разрешениете по време на забраната.абе бройте още поне 3-4 коли.Stan4o (Субару)Бате Емчо (Обратна хонда ЦРВ)Тишо (Тойота LC)Дими (Сивик FWD)ако е само за 4х4 Dими няма да го зимаме, така или иначе води едно 60 килограмово куче което само лежи и смърди :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нито имам право да налагам ограничения,нито искам.Затова е темата..да се реши задружно.Естествено ще се движим по цивилизован път.Толкова години със Сивика съм обикалял язовирите ...само ако вали проливен дъжд съм закъсвал зверски,то и с джипката сигурно щях да закъсам....Тази информация за рибата е полезна и все пак ще попрочета Фишинг манията за там където решим как ще бъде хавата.Идеята е ясна.Нормална среща,само че сред природата.Не е задължително да сме 100 човека.10-15 палатки е оптимално за такъв вид срещи.

И аз мъкна голямо псе с мене,което е мързеливо и само бели прави...,нооо не се разделям с него.Ще има с мен и надуваема лодка,евентуално ако се наложи нещо....

Публикувано изображение

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравеите.

 

Предлагам да се вкара в списъка и яз.Домлян.

 

Много често и тои е разрешен за риболов през забраната. Има и доста интересни места за оффроудманияците. Публикувано изображение

 

За мене яз.Пясъчник е неподходящ. Много пек, няма сянки. Даже е трудно да се съберат дърва за огънче. Огромно количество рибари.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еи , еи, гледайте и за база, не всички можем на палатки :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

с наи-голямо удоволствие бих присъствал кадето кажете. Стига аец-ът да не е в ремонт точно тогава

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз същобих присъствал на едно такова мероприятие, макар че далечните планове са ми малко мъгливи с моите две хлапета.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Споко колега и аз съм същя мъгляв, две хлапета много малки, смотана работа която не позволява планове и кво ли още не, инак съм с две ръце и ако не ми мини котка път ще съм на линия :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

язовирите сопот и искьр може да ги задраскате от списька . там няма място за 3 коли камо ли за 15.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чудех се къде да пиша, в оффроуда или тук, ама така или иначе трябва да събирам мнения за тук, та тук :)Аз лично (семейно) не мога да се ангажирам от сега, то май повечето са така :unsure: Да не говорим, че събота по принцип работя, ама айде събота по някое време да се натръгнем до неделя. И ние сме с малко дете, сега на 5 месеца. Както и да е. На първо време трябва да се избере датата. И колко по-малко хора се мешат в тоя избор, толко по-добре. Ще стане каша, затова календара, на око се боде един уикенд и точка. Ясно е че не може да се угоди на всички, и няма как да стане. За сметка на това пък има достатъчно време за размисъл.Така че организатора може да се наеме с датите.Избора на място е втората важна точка. Гледам май има доста малки деца, в това число и ние (като нищо не се знае) Подходящо ще е да има поне бунгала, ако не хижа или нещо такова. Централно място някъде да е сравнително удобно като разстояние от където и да е. Все пак няма да се натръгне някой за един уикенд да бие 300км в една посока. :rolleyes: Аз с язовирите изобщо не съм в час. Ще се поразровя, все пак да разгледам и евентуално да допълня с някакви предложения.Непременно ли трябва да е язовир или евентуално някоя хижа?Общо взето на първо място датата и мястото да се сложат на картата, и от там на сетне да се предвиждат приблизително колко хора ще се съберат.Мисля, че няма да е лошо да има поне едно резервно място, ако случайно се окаже заето или не достатъчно избраното.Ще следя темата ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На бързо разцъках някой хижи из централен балкан. Ето какво приемливо излезе. На първо четене Добрила и Бенковски са най-добре от гледна точка база, място/пространство разни занимавки, има въжен парк, парапланери и хубави гледки. :)http://www.dobrila.eu/http://www.bulgarian-mountains.com/Huts/Stara/BenkovskiСледващите не са няй-приемливи :unsure:http://www.bulgarian-mountains.com/Huts/Stara/Nezabravkahttp://www.bulgarian-mountains.com/Huts/Stara/HaidushkaPesenНе съм ходил на никоя от тях, ако някой е по-запознат може да сподели по нещо.Като въобще идеята "хижа" не се опитвам да я натрапвам. Просто не съм запознат (не съм рибар) с язовирите и техните особености, релеф, място за спане и т.н. Пък и незнам до колко въпросното мероприятие ще е свързано с риболов.Добре ще е да се предвиди дъждовно време :unsure:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля че мястото трябва да се избере според интереса на мераклиите. Имам предвид наи вече хората от източна БГ да се преброят колко са мераклиите , кои колко го бърка пътя и т.н.т. Не за друго просто балкани и язовири са съсредоточени повече към централна и западна БГ. Нека тези които са от изток да си отбележат в темата мерака да доидат, щото ако пък никои не доиде защо да отдалечаваме мястото от София от където се предполага че ще доидат наи много хора + групата от Русе за която пак е без значение на изток или на запад ще тръгнат :). Не искам да дискреминирам никои, ясно е че няма как да се угоди на всички, на мен ми е все тая къде е срещата, щото съм в центъра, но нека се подходи разумно в избора на място да не се получи за една две коли от изток срещата да е на 300+ км от софия и това да откаже половината. За това искам малко повече инициатива от Бургаска и Варненска област, тука да се попреброите колко мераклии сте с шанс над 50 % за идване :) за да може да се избере оптимално място. Също така все още идеите за места са малко, та ако имате особено в централна и източна част казваите. За западна има достатъчно предложения :)Позволявам си да постна един линк от снимки на пролетния събор на ланча клуба в на язовир Батак местноста цигов чарк за тези които не са ходили там да се ориентират за какво става дума. Излишно е да споменавам колко хотела и бунгала има там , колегите тук често си правят сбирки там http://pr_00f.clubalfaromeo.com/Kalina/Cigov_chark2012/page_01.htmМалко предварителна информация за яз.Копринка (изровена от друг форум):++++Места за спане:Има два хотела, които се намират в близост до стената и съвсем близо до спотовете за каране. Цените са 40-50 лева за стая и са доста прилични, даже бих казал луксозни. Имат климатици, прилични бани и топла вода на воля. И в двата хотела има ресторанти и закуската е включена в цената. Ние спахме в хотел Лазур, който е ремонтирана стара соц. база, която е направена доста кичозно и имитира стара тракийска гробница. Иначе има страхотна градина и зелени площи, на които вечерно време може да се направи страхотно парти. Вечерта имаше двама младежи, които свириха и пееха българска музика и популярни евъргрийн парчета и беше много приятно.Другият хотел е Златна котва и там стаите били по-големи и по-луксозни.Координати на хотелите:Лазур: 0431 6 30 55 и 0887 99 23 68Златна котва: 0431 6 48 18 и 048 929 433Х-л Лазур има двор, в който могат да се паркират колите и техниката би могла да седи върху колите без проблем. До водата са 20-30м., а спота на около 200м.В близост до спота има и къмпинг, който се намира също до водата и изглежда доста гот. Намира се в борова гора и палатките са на сянка. Има доста каравани и кемпери. Хората от Ст. Загора са го завзеле и са си спретнали нещо като Щъркелово гнездо на Искъра.Пътят:Язовирът се намира съвсем близо до Казанлък, като на отиване минахме: София-отбивката за Карлово-Баня, Карловско-Калофер-и преди Казанлък се намира с. Копринка, преди което е отбивката за язовира. пътувахме около 2.30 мин., а километрите са 200.Това е от 2008 обаче, но явно си има база и там.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги предлагам дискусията да я водим в единият от двата форума, който предложите. Иначе може да се получи някакво разминаване. От Варна за сега две CR-V с 100 прозанта желание и шанс за постигането му 70 процента.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво Варненци,ще видя вашите градски Деян и Валентин поскаипа ще се навият ли, малко ме съмняват ама ще опитаме :)/>Ама как да сатне в един от двата форума като от ОФФ тук влизат има няма 10% от колегите, а тукашните влизат там има няма 4-5 човека.Викам като с еполучи няква яснота и да я обобщим в двата форума и те така :)/> Задачата няма да е лесна усещам :ph34r:/> :cool:/>

Редактирано от Слави CR-V

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1 още едно ЦР-В от Хасково.За мен разтоянието не е проблем, но по-добре да е към централна България.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така гледам страстите добре се развихрят.Погледнете и дневния ред все пак.Искам да покараме,да научим нещо ново,да поогледаме джипките кой какво е направил,да поснимаме.Еко-акцията е задължителна.Повечето сте млади хора и трябва да се дава пример на поколенията,за да не става това което е сега в бъдещето с природата ни.Ще бъда максимално полезен с съвети.Ще ви покажа каквото аз знам.Всеки от вас с някакъв опит в оффроуда и оцеляването,лова и риболова като каже нещо и си е истинска среща 4х4.На масата ясно....там вси1ки сме велики.Ще чакаме още седмица да се изокат всички и ще обобщим волята на народа.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз имам желание да се включа, но малко ми е рано да кажа окончателно (:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За окончателно още е рано да се каже, сега само броим гаргите мераклиики :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За окончателно още е рано да се каже, сега само броим гаргите мераклиики :)/>/>

Нали знаете кои са повече от китайците....ами мераклиите :)/>)Като се определя дата имайте в предвид че тази годин на 5 май е Великден а след това е 24 май,балове и т.н.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Язовир "Копринка" се намира точно в центъра на България. Риби има доста, както и свободни брегове. Миналата година се проведоха 2 състезания по фидер там и се ловиха доволно риби - бабушки, каракуди, уклеи, костури. На спининг покрай брега излизат и щуки. Домлян също е добър язовир, но там работата не е сигурна. Един ден кълве добре, след ден-два дни може да няма и пипане.

 

Публикувано изображение

От Копринка

Редактирано от Plamen_ni
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Паци ,рибката хубаво,сянка няма ли до язовира ,че на тва слънце ,само жена ти е била доволна :lol:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сянката на това място е на 40 метра отгоре в гората, но лошото е че там почти винаги има лагеруващи през лятото. На устието има повече пространство, но там сянка почти няма. на Домлян има доста повече място като се замисля, но и там сянка няма.

Редактирано от Plamen_ni

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На свободен язовир ще е трудно, но на платен става по-лесна организацията. Нещо подобноhttp://www.castelo-f...om/bungalow.htmЯзовир Кастел близо до Севлиево. Има бунгала, гора и риби бол. Позволяват и разпъване на палатки.

Редактирано от Plamen_ni

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте коелги! Броите още един луд фен на ХОНДА .Аз съм от гр.Девин и с удоволствие ще присъствам на срещата,кадето и да решите и когато и да е !!!!!! Ще се радвам много да присъствам със моито ЦРВ.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги, искам да Ви предложа да направим срещата на това място http://www.byalokamane.comКомплекса се амира в района на с.Старосел община Хисаря, област Пловдив.До старосел се стига по асфалфови пътища от старосел до самия комплекс е 9км. прашен път. Мисля че е много подходящ за среща 4х4, комплекса разполага с бунгала, самостоятелни стаи, къщи, а има и място за палатки.Ако решите че идеята е добра мога да помогна с ортанизацията и да взема оферта от собственика които ми е познат и се надявам да получим отстъпка.Владо 0878 888 215

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с HR-V, само че не е 4х4.. :(/>може ли все пак да дойда?? :unsure:/>имам палатка, спални чували и желание..

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Екстра е, ама има само 5 бунгала, не знам палаткаджиите колко са и до колко ще стигнат 5 бунгала, макар че като гледам мерака дори ще останат. :)Наистина маи месец не става, и отиде в юни или в април края. Аз вече за 1.06 и за 8.06 съм ангажиран със снимане така че, харесваите си една дата и да има вече повече яснота. Или пък да се предложат в анкета 2-3 дати и да се види коя е наи актуална.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

30 кинта е 1 бунгало.преполагам 2-3 ще стигнат.Гледам водичка,басейн има.....отиде културно-масовото мероприятие по дяволите,като има бира наблизо :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В едно бунгало и 4 двойни стаи със 1 санитарен възел. Общо 20 двойни стаи.Цената е 30лв. за стаята в бунгалото общо 120лв. за 4 стаи.Наистина е много приятно, има басейн за жените и децата, детска площадка и коне за езда.А за нас доста терен за офроуд каране.Комплекса има и ресторант в който може да си направим някакво меню за вечеря.Мисля че ако знаем ориентировъчна бройка и дата ще мога да взема цени с отстъпка.

Редактирано от vladotopalov

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с HR-V, само че не е 4х4.. :(/>/>може ли все пак да дойда?? :unsure:/>/>имам палатка, спални чували и желание..

Няма значение, тои и Маркони е само с предно ама важно е в главата ти да се върти 4х4 хаха, та добре си дошъл :) пък ти пак казваи че е 4х4 кои те знае, няма лягаме под колите да гледаме :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Мястото изглежда много добре.Ако е и по-топличко да скочим в басейна ще е супер ;)/> Иначе идеята да се гласува за няколко дати е добра.Админа да дава дати и да започваме гласуване.И без това сме набрали скорост от референдума :D/>

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз скоро ще съм само на задно,че ме кефи да се лъзгам.И понеже не мога да си купя S2,пък Драгича не дава да пробвам,ще махна на Харвито полуоските отпред да пробвам само на задно.По темата,не знам ,кой е админа ама наистина Слави да предложи 3 дати и да гласуваме,пък квото сабя покаже.Отделно да припомня една несполучлива среща преди 2 години в Узана,където голямо подготовка и после много недоволни.Та в тая мисъл нека да се придържаме към едно спане на открито,пък тия които ще спят на Хотел на 5-50 км да проучат нешата или да оставят жените в къщи.Това беше първоначалната идея.Менюто,цените и румсървиза ...каквото си донесете от вкъщи.Така няма да има недоволни!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По темата,не знам ,кой е админа ама наистина Слави да предложи 3 дати и да гласуваме,пък квото сабя покаже.Отделно да припомня една несполучлива среща преди 2 години в Узана,където голямо подготовка и после много недоволни.Та в тая мисъл нека да се придържаме към едно спане на открито,пък тия които ще спят на Хотел на 5-50 км да проучат нешата или да оставят жените в къщи.Това беше първоначалната идея.Менюто,цените и румсървиза ...каквото си донесете от вкъщи.Така няма да има недоволни!

Слави,Какво стана с датите? :)/>/>Предлагай 3 дати и да се почва.А иначе някой недоволе винаги може да има.АКо има някъде наблизо хотел ще е добре за хората с деца.АКо ли не, ще се импровизира на място.Но ако трябва да се угоди на всички...среща може и да няма :P/>/> .Затова Слави да предлага 3 дати,някой да предлага 3 места където да се отиде и да се гласува.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...