Jump to content
dakatash

Агресията на пътя

Recommended Posts

Здравейте колеги. Пиша тази тема с дълбокото си съжаление и разочарование относно ставащото по родните ни шосета. Търсих из търсачката и не срещнах подобна тема. Съжалявам ако греша. Ако трябва да бъда искрен аз съм крайно разочарован от поведението на пътя от останалите водачи. Аз лично се считам за дисциплиниран водач (до колкото може да се каже за човек с 6 годишен стаж 2 от които с мотор). Въпроса ми е как да се справим с агресията на пътя. Аз лично отвръщам с предизикателни действия, особенно ако някой лигоч с купена книжка е застрашил живота ми и този на пасажерите. Може би не е правилния вариант, но то си е и до голяма степен до характер. Ще се радвам да разбера другите колеги как се справят с простаците по пътищата. И още веднъж се извинявам ако повтарям темата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тегля му една майна под мустак да ми олекне и си продължавам.Няма смисъл да се занимаваш с такива,а и някои не правят простотии на пътя нарочно,по някога стават грешки и недоглеждания.

• Нагоре 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тегля му една майна под мустак да ми олекне и си продължавам.Няма смисъл да се занимаваш с такива,а и някои не правят простотии на пътя нарочно,по някога стават грешки и недоглеждания.

Напълно съм съгласен с теб. Случвало се е на всеки. Аз лично се извинявам и повечето хора разбират. Смятам, че така и трябва да бъде, но за съжаление картинката е доста по-различно. Особенно когато човек се мисли за безсмъртен и, че колата му е подготвена заводски за рали. Но какво да се прави... Хора всякакви както се казва.
  • Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато те застигне простотия под формата на ненормално каране и агресивни шофьори, най-важното е да НЕ отвръщаш същото!Както каза колегата по-горе, една майна му тегли, да ти олекне и забравяш...Аз понякога се хващам, че се изнервям на смотаняци по пътищата, но няма никакъв смисъл. Да заминава и да се оправя. Колкото повече са спокойните шофьори на пътя, толкова по-добре.

• Нагоре 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здравейте и от мен :honda: с връзка на тази тема....има безброй варианти...тези варианти са повечето в съвет да не се занимаваме или да не се подтикваме на провокации от страна на тези идиоти...колегите по горе са прави,но едно е да се каже,съвсем друго е когато си на пътя в действие...искам да кажа,че много е лесно да кажеш:"тегли им една майна" :bash: ,но когато си на пътя надали това важи в повечето случай !!! .Аз като млад шофьор зад волана,съм се сблъсквала със всякакви идиоти по пътищата :rant: ....някой път им давам предимство (път),за да ми е по-спокойно и на мен,но някой път не става точно това,което трябва да бъде.Опитвам се да не се поддавам на провокациите им...но има безброй много идиоти,че да знаем как да ги спрем :confused: ...хора дето спазват най-малкото ограниченията,се сблъскват с такива самоубийци :pinch: ...защото една грешка от страна на тези и си патят съвестните шофьори зад волана... :ranting: колкото и да искаме,всички добросъвестни граждани стоящи на предната седалка зад волана...да спре или да допринесе по някакъв начин войната по пътищата...няма да успее...трябва се акъл и съвест,за да си караш спокойно,а не да се правиш на "Шумахер" ... :unsure::help: това е моето мнение... -_- извинявам се предварително,ако съм засегнала някой... :honda:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

последно като си бях зимата в бг,ще разкажа на какво станах свидетел.значи прибираме се с един приятел, връщахме се от центъра,посока тунела (ПЛОВДИВ).пред нас кара едно ауди А6 съc затъмнени всичкиte стъкла.изведнъж се подават 2ма с един голф.завиват от св.Петка църквата посока тунела и изкачат точно пред тоя с аудито.ма го засекоха много здраво.аудито наби спирачки и ние набихме.засекоха кажи-речи и нас.до момента незнаем в аудито къв,кви,колко са.нищо.голфа се усети,че направи глупост и зе да бърза,аудито след него.аз викам я да настъпа,тук нещо ще стане.след тунела винаги има задръстване.тея с голфа нема де да избягат.следващия момент,голфа спря заради задръстването и аудито спря в другата лента, малко по напред от голфа.аз най отдясно.изведнъж искочи един от аудито и след него още трима и се засилиха към голфа.само шофьора седеше в аудито.значи са били 5 маймуни.момците в голфа май се насраха.щяха да си счупат ръцете да заключват вратите.тоя първия от аудито беше най агресивен.псуваше,риташе голфа,блъскаше по jaма,дърпаше дръжките,счупи им едното огледало с шут.другите трима седяха общо взето до него.те бяха само да плашат.онези се свиха в голфчето.да имаше как да излетът,ма пусто задръстване.ни напред ни назат.голям панаир направиха тия момци.аз си нося много дебел дървен крак от маса.над газовата сам го сложил.дано не се наложи да го използвам

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди около час на пешеходна пътека (на мен ми светеше зелено на светофар) на кръстовище един бял фият спря на 15 сантиметра от мен... след което яростно пусна съединителя и изхвърча. :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такива историй и случки в БГ са сигурно през 5 сек по кръстовищата за съжаление !!!Нека този форум и хората с лепенки на клуба дадем пример за колегиално отношение на пътя

• Нагоре 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Винаги се старая да подминавам простотията по пътищата, което често ми коства доста нерви, но заради такъв тип шофьори престанах да спирам на пешехони пътеки без сфетовар, защото веднъж спрях така да дам път на майка с дете и съм в лявото платно и жената тръгва да пресича и докато беше пред моята кола един профуча от дясно. За секунди жената с детето щеше да си отиде.Или когато тръгнеш да изпреварваш някой и той почва да се набира (не знам комплекси ли избиват, какво ли), което при по-ограничено разстояние или завои може да те вкара във много сериозна беда.Примери много за съжаление...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моя номер е да си пусна приятна музика което ме радва и успокоява и си :whistle: А за случаите когато ми секат пътя, спират на кръстовище и нямам видимост, карат десен волан по средата на пътя с 20 км/ч и търсят да паркират, си ги нареждам :rant: като не пропускам и кмета за дупките и кривите улици! :rant:Лично мое впечатление жените може по някой път да карат под ограничението и да не им се отдава на някои паркирането, но са по дисциплинирани водачи !!! :boo: Извинявам се предварително, ако съм засегнала някой...

Редактирано от Gaze.bg
  • Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-гадното нещо са камионите. Рядко спазват ограничения от рода на 40, 60 и така нататък. Случвало ми се е да кара зад мен и да ми свири, защо аз спазвам ограничение :blink:, но спрямо миналите години са станали значително по културни. Не е лошо човек да има под ръка една дълга отверка и един голям гаечен ключ. А ако някой ми образува нерви е много относително или ще се се насладя на пътуването си като си знам, че аз съм над тази простотия или ще го притесня малко и пак ще си продължа пътуването спокойно. А относно мнението на колегата горе, че жените са по дисциплинирани е така, но има и жени, кото в старанието си да се направят на шофьорки правят глупости.

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Псувам целия му род и слушам музика, и да се ядосвам съм безсилен да направя, каквото и да е. Иначе двете най-кофти неща, които са ми се случвали са:1. Тир изпреварва друг в Хаинбоаз и почти се наложи да смачкам мантинелата в дясно и да се метна на полянката, защото няма да позволя на такова "прасе" да ме удари челно.2. Участъкът Карнобат- Сливен, както всеки знае, е много натоварен през летните месеци. Та карам си аз и бях зад един камион и понеже съм с десен волан е доста по-трудно и баща ми казваше има коли, няма, настъпи и т.н. И точно в момента, когато се отвори пролука да изпреваря, една мадам реши да ме засече с половин кола понеже ускори по-бързо. Държа да отбележа, че бях подал сигнал, че ще изпреварвам поне 10-на секунди преди да изпреваря.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-гадното нещо са камионите. Рядко спазват ограничения от рода на 40, 60 и така нататък. Случвало ми се е да кара зад мен и да ми свири, защо аз спазвам ограничение :blink:, но спрямо миналите години са станали значително по културни. Не е лошо човек да има под ръка една дълга отверка и един голям гаечен ключ. А ако някой ми образува нерви е много относително или ще се се насладя на пътуването си като си знам, че аз съм над тази простотия или ще го притесня малко и пак ще си продължа пътуването спокойно. А относно мнението на колегата горе, че жените са по дисциплинирани е така, но има и жени, кото в старанието си да се направят на шофьорки правят глупости.

Тука има една готина методика. Караш си с 60 и просто както си пред него върни 2ра без спирачка. Ама гледайв огледалото. Колата забива муцуната, ония скача на спирачката целия камион се тресе. Като останат 10 санта до твойта кола и в камиона смърди буквално като на обществена тоалетна дай газ до ламарината да не те удари все пак. Камионджията /бусаджията/ е бял като платно и с теб повече не се занимава. Това плаши и турците, смятай :D Иначе като не бързам им се забавлявам на кретените и ги пускам и им се смея. А като съм на "код 911" Се опитвам така да направя, че да не преча на останалите или ако преча да е минимално.п.п. Отделен въпрос е, че хората не спазват основни правила, които аз на 24 год знам.1во- преди смяна на платното се гледа в огледалото и после по време на маневрата, за да се предцени на другата кола скоростта.2ро- когато сменяваш лентите се опитваш да ускориш/намалиш/ до скоростта на другата колона максимално енергично, но и безопастно.3то- не се шматаросвай- това е път по дяволите, не разходка в парка под звездите с мацката и не звучи Моцарт.4то- не е срамно да си млад шофер, срамното е да не си лепнеш предупредителен стикер. 5то.бъди колегиален. Предупреждавай всички за ченгета, давай предимство когато имаш възможност и мигай с аварийни за благодарност. 6то. Когато не бързаш карай така, че да не пречиш.7мо. Дори и да бързаш не забравяй, че живота е по- ценен от 5 мин закъснение. Съобразявай се с 3те основни фактора/път, кола и умения/ без да надценяваш което и да е.8мо. Ако не вдяваш какво пише м/у 1 и 7, значи си срежи книжката и се качвай на автобуса.Ти не си за кола.Даже и за колело не ставаш :D Редактирано от barsi

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Правил съм го и този номер, но с тази кола и задната броня от стъкломат не смея. Също ефикасно е и в завоя да си караш с 40 при липса на ограничение това също би ги изнервило. Въпросният камион като ми свиреше, че спазвам правилника и съм виновен на следващия завой един камион беше прескочил мантинелата и аз ясно му показах какво става заради такива като него и човека явно се замисли и си караше след това нормално зад мен на дистанция, но до кога ли... Особенно дразнещи и опасни са хората, които изпреварват камион и немогат да преценят възможностите на автомобила си. Кара срещу мен и ми пресвтятка затова, че неможе да изпревари. Какво съм виновен идея си нямам, мантинели от двете страни аз къде да отида. :huh: А откакто на новите коли имат електромер на фаровете кой ти пресвятка за полицаи. :ph34r:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само слушането на музика ме спасява от ежедневните простотии. Давам път, повечето поздравяват, но винаги има изключения.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Час: някъде към 22:00-23:00Карам си и изпреварвам малко рисковано на прекъсната линия един автомобил, но в никакъв случай нямам видимост и ситуацията е напълно благоприятна, въпреки лекия завой. След което въпросният автомобил пуска дълги светлини и кара зад мен. След 41231 мои сигнали да си мине на къси, той не го прави и аз бях принуден да отбия и да ме задмине, защото не ми се кара бясно и той да ме гони. Той ме задминава и аз напук пуснах дългите след което следва негова рязка спирачка със скорост от порядъка на 100-110. И аз спирам на сантиметри до неговата задна броня. След това тръгнах да го гоня да отбие, защото ми кипна целия, но той нямаше такива намерения. При следващия патрул просто спрях и им казах да съобщят на следващата караулка и да го спрат, от къде да го знам, може да е пиян-друсан. Настигам го отново, след което карам подир него и чакам доволно да го спрат и да го обсипя с думи. И така идва следващия патрул, и те просто си гледаха и никой не го спря. Последваха приятни думи към всички служители на КАТ и си продължих по пътя.

Редактирано от PIKap
  • Нагоре 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей заради такива цървули, като от случката над мен, си нося дебел кабел и бухалка в колата. Спирам, спирам го, чупя му фаровете, качам се и си заминавам по пътя. Ако смее нека да каже нещо, чупя му и неговата глава! Квото искате мислете, както искате ме наречете, това си е моето виждане на нещата. За тираджийте имам и аз една история. Прибирам се от Силистра към Добрич, преди с. Хитово настигам три тира каращи с 30км/ч на половин метър разтояние един от друг. Коли насреща не мога да ги изпреваря, а е дразнещо извън града да се влачиш с 30 и постоянно да ръчкаш 1-ра - 2-ра, спирачка. Влязохме в селото и на излизане аз ги метнах, видях прав и чист път. Изпреварвам с мигач 1-вия, 2-рия, ама третият реши че ще ми сече пътя точно когато бях до колелетата на ремаркето му. Познайте колко е приятно да видиш как три гуми, високи колкото твоята кола идват отгоре ти... АБС-а ми щеше да ми счупи крака при скачането върху спирачката. Прибрахсе зад него като огледах пътя и не видях причината за да иска да ми се качи отгоре. След това ми пуска десен мигач, показвам се леко и гледам насреща ми друг Тир.. Познайте колко поздравления имаше към рода му... ПС: Има и свестни тираджий, но обикновенно те са от страни на северозапад от нашата..

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За тираджийте имам и аз една история.

В такива случаи винаги се сещам за тази сцена на 2.45 мин:http://www.youtube.com/watch?v=Z0ZPyryhsVo&feature=player_detailpage#t=165s
  • Нагоре 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега гледах новините... То човек да го е страх да си пусне телевизора. Две катастрофи с автобус и една с камион. Решил да се самоубива... Къде му е акъла да се вреже в автобус пълен с хора?!? Малко ли дървета има по пътя... Сега поне можеш да си купиш пистолет от книжарницата дето има една приказка! Що за болни мозъци. Искат да ги запомнят ли какво? Или пък горкия човечец, спрял в аварийната лента и камиона го помел защото шофьора заспал зад волана. Какво е виновен човека, а колата приличаше на смачкано кенче... За пореден път се убеждавам, че колкото и да внимаваш и да спазваш всичко няма гаранция, че някой няма да ти налети и да те убие... Жалко за пропилените човешки животи...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радват ме ситуациите когато ТИР изпреварва и след него се нареждат 4312 коли без да знаят какво има пред него :D Бил съм свидетел на доста конфузни ситуации

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с полицаите, че не са реагирали не е добре, защото ако не видим действие от тяхна страна и вземем нещата в наши ръце излизаме виновни ;) Прясната случка от тази вечер... на кръстовище аз съм с предимство пуснал съм си левия мигач и си завивам, естествено срещу мен прилично засилен представител на една немска марка автомобили с две букви съкратено, ми пресветваше. Започвам да се чувствам виновен, че спазвам правилата. А иначе мерки срещу такива тираджийски засечки много(дори и за некултурни водачи на леки автомобили), достатъчно е да имате търпение и въображение. Пример: карате след тях на дистанция, рано или късно те трябва да спрат, можете да заговорите културно дадения водач, да го почерпите с разхлабително ... И аз карам с десен волан, досега проблем с изпреварне не съм имал. Откакто сложих най-черното фолио на задното стъкло, че хората явно си го имат този навик да пускат "фарове" а дали са къси или дълги това вероятно е друга тема за тях, намаляха и шофьорите, които са недоволни, че карат зад мен бавно или нещо друго.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като няма закони,така ще е и по-зле ще става! Да им дават книжки на 10 и да карат с прабаба си. Страшното е,че днес ти отнема предимство утре убива детенце или цяло семейство!!!! И естественно си признава и се прибира с някаква смешна УСЛОВНА( мн е важно) присъда. Ако искаха щяха да го измислят - караш дивашки и се мислиш за безсмъртен - при катастрофа виновника(прегазил детенце например)да съобщава на близките (очи в очи),6м мий трупове в моргата и при катастрофа чисти кръвта от асфалта и мантинелата да видим...колко са смели - и двата пола! Друг вариант не виждам. Безаварийни км на всички!

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как да се предпазим и какво да правим...? Всеки е намерил начин за себе си (надявам се). Аз нервно наприказвам някои неща и гледам до 10 сек. да съм се успокоил. Все пак искам да стигна жив и здрав, а и не само аз.

... Да заминава и да се оправя. Колкото повече са спокойните шофьори на пътя, толкова по-добре.

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да сме по разбрани и човечни... Всеки го разбира по различен начин. Както е и целия живот... Всеки е правил бели, няма какво да се лъжем и дори колкото след това да търсим вината в другите- и аз съм гонил и мен са ме гонили да ме бият, не се гордея с това... и накрая за какво. Не можеш никога да влезеш в главата на околните водачи, но аз знам едно по разумния и предвидливия печели- точно както е и в живота. Нахалници много, а и много от тях с кремък да ги дереш- малко им е, но тя простотията ходи по хората а не по гората, и за това, всеки му своето, с различните по различен начин- ако е агресивен- да му се молиш няма да разбере. А и живота стана така че примитиви много- и кръв да го накараш да мие все тая. А и да не забравяме че законите са за бедните и тия с лъскарските коли пак ще са с една идея пред нас за наказанието си .... Но това е живота- ДЖУНГЛА

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги, малко съм офф, но искам да ви споделя и едновременно с това да ви попитам нещо.Красавицата я имам от 3 месеца и си спирам пред блока всеки път, не съм имал проблеми. Но тази сутрин си слизам, за да тръгвам на работа. Огледалото на шофьорската врата не бях го прибрал и като гледам беше обърнато на 180 градуса с огледалната част навън. Внимално го поставих в позиция, в която ми е удобно при шофиране. Нямаше видими следи, като надраскано, повредено и т.н., което ме наведе на мисълта, че едва ли този със сиседната кола като е излизал го е ударил. Та според вас дали това е акт на вандализъм спрямо мен и ако е така какво мога да очаквам? С русенска регистрация съм и предполагам, че на някой е решил, че съм спрял на "собственото" му място пред блока, което той е "платил" в общината.Хубавото е, че имам каско.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами тя рецептата е само една - толерантност, толерантност и пак толерантност. И ако все я спазва няма да имаме проблеми с околните или със самите себе си. Има и друг вариант - страх от закона, но налагането му в нашата страна не върви с особено бързи темпове, така че - толерантност. Мога да дам пример с най-големия град в Европа - Истанбул. Който е карал там кола или има впечатление от поведението на водачите ще разбере за какво става дума. За мен няма по-голям пример за толерантност няма.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма съмнение, че трябва да сме толерантни, но тази наша "българщина" край няма. Не знам на кого съм навредил, че да започнат да ми правят мизерии. Както и да е, стискам зъби и сутрин като изляза каквото е направено, направено. Здраве да е.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...