Jump to content

Voyager

Фен
  • Мнения

    155
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

26 Neutral

Относно Voyager

  • Ранг
    Потребител

Profile Information

  • Кара
    Accord 2,0_AT_2015_Ex
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Пловдив

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Последни посетители

3901 профилни разглеждания
  1. Аз лично премина от 2.2 дизел на 2.0 бензин автомат. Колата е супер и въобще не ми липсва дизелът. Напротив повече дизели няма да карам. Моторът не е муден. Зависи как го караш, а автоматът си е супер удобство. Предавката S държи мотора в по-високи обороти, превръща скоростната кутия в 4-ри степенна и позволява ръчно превключване на скоростите от перата на волана.
  2. Моят съвет към колегите с дизелите: Никога не пускайте климатроника, когато е студено и искате парното ви да проработи по-бързо. Тактиката е да пуснете ръчно само вентилатора на едно или две, и да зададете ръчно температура по-висока от тази в купето /на практика, ако колата нощува отвън всяка температура е по-висока/. Та, аз цъках температурата на 22 градуса и вентилатора на едно и в момента, в който видите стрелката да водата да отлепи, пускате режима ауто. Преди това не го използвайте, особено на макс. Освен да ви духа студено и да ви отвее перчема, друг ефект няма да постигнете. И ще видите, че парното не е толкова зле. съвсем нормално си е за дизел без печка. Изпробвано на седмица дълги години и не вярвам да са променили нещо. Това го пише и в книжката към колата.
  3. Колеги, а в Пв майсторите след Х.Груев в Кичука вдясно и после гаражът от ляво ли са? Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk
  4. Колеги, а няма ли вариант да се купи рейка на друг производител? Да съществува съвместимост между производителите? Някой интересувал ли се е? Супер неприятна работа. Направо имам чувството, че нещо ще изпадне от предницата, когато карам на павета. И външната температури наистина е от значение. Когато е топло дрънчи повече. Като за мен звукът си е не тракане, а дрънчене. Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk
  5. Относно разхода на магистрала със скорост над 130км/ч.: Преди време четох и мисля, че при скорост над 130 км/ч. челното въздушно съпротивление на автомобилите се увеличава в значително в сравнение в това до скорост от 130 км/ч. С други думи тази скорост е някаква точка на пречупване по отношение на челното съпротивление, а именно то е причината да се увеличава разхода на колите. От друга страна съвременните автомобили от съображения за сигурност при удар на пешеходец се правят с много по-висока предница от предшествениците си, а това води до по-голямо челно съпротивление в сравнение с това на предшествениците си. Съответно не трябва да ни учудва, че старите коли при високи скорости е много вероятно да се окажат по-икономични от новите. Според мен е от това.
  6. Стъклата, който ползват Хонда, са AGC - Asahi Glass Co. Японски са и са по-добри от европейските. Могат да се намерят не само в Бултрако. Моят опит с предишна кола е, че когато, без да ме питат, в опит за прикриване на беля, AGC стъкло бе сменено с някакво си, резултатът бе, че получаваш друга кола. С по-лоша видимост, пропускливост и на светло, и на тъмно, ужасно беше. Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk
  7. За фаровете има предвид, че старите бяха по-добре насочени. Правеха по-плътен поток светлина, но тук има значение и ЕГН-то на задкормилното ястройство. Все пак тогава бях 10-години по-млад, а сега вече чета с очила. А стъклата мога да ги сравня единствено с тези на Корсата, с която като се прибирахме от морето си обличах нещо с дълги ръкави, за да не изгоря. И челното, и предните и задните пропускат сигурно целия спектър на слънчевите лъчи и а доста неприятно. Ще каже и нещо хубаво - 8-цата има по-добри спирачки. Може и да е единствено от размера на гумите и дисковете, преди бях с 16-ки, сега със 17-ки, но спирачките ме радват. Изпратено от моят HTC One_M8 с помощта на Tapatalk
  8. Да си кажа и аз мнението тогава. Имах осем години и половина дизелова седмица 2006г. Executive, кожа, навигация с всичко др. Нямаше само LKAS, но май на дизелите така и не се вграждаше тази система. Осмицата ми е 2015г. бензин 2.0, автомат, седан, Executive, без навигация. Предимствата на осмицата са: - по-голямото челно стъкло и много по-добрата видимост за водача; - по-добрата возия, идваща от уголемените габарити на колата; - по-малкия диаметър на волана, но голям минус е по-малкият размер на копчетата. - багажникът на седана е по-широк и по-дълбок, което позволява багажът да се разполага на един ред, а на два във височина. Събира повече багаж без да се мачка долният ред. - паметта на седалката на водача. И до тук. Всичко друго, за което се сещам е в полза на седмицата. Едва ли ще мога да изброя всичко, но все пак - по-удобни седалки, педали и волан,, вкл. неговите копчета, по-добра климатична система, по-добра аудио система, по-качествени материали на интериора /новата вече не е цялата кожена и кожата е по-тънка/, затъмняването на огледалото за обратно виждане, глупавите и чупещи се лайсни по двете вертикали на челното тъкло, по-добра сглобка на интериора ... С други думи аз съм разочарован и то доста. Единственото, с което е успокоявам, че всички по-нови коли също са смотани и че не можем да караме вечно коли на 12+ години. Бъдещето е такова - евтини материали на висока крайна цена. Разочароващ модел и съвсем скоро на вторичния пазар цените на двете генерации почти ще се изравнят, което е достътъчно показателно. Последни две неща и спирам - на 8-цата стъклата не са тонирани и фаровете светят по-лошо.
  9. Sano за кожа. Десет години го ползвам и съм много доволен. Продава се по големите супермаркети на цена около 10 лева. С него мажа всичко кожено.
  10. Мисля, че е защита, защото същото съм го виждал на 2,0 седмица, МТ, която на свободна не може да вдигне повече от 5000 оборота.
  11. Моята е като на колегата с последните снимки, вкл. джантите са същите 17-ки. Винтилите имат датчици и налягането в гумите се показва на бордкомпютъра. (с десният палец натискащ стрелката нагоре или надолу докато не се покаже екрана с налгането). Не знам обаче, ако налягането падне много дали колата ще ми сигнализира, не ми се е случвало.
  12. Да, за бензин R 20 става дума. И една от причините да си купя бензин бе именно тази - да елиминирам неприятните ми спомени със спукания изпускателен колектор на дизеловата седмица. И сега понеже вече съм объркам и изнервен питам дали някой друг се е сблъсквал с този проблем. Между другото може и да откачам, защото тази сутрин не ми миришеше. При първоначалното пускаме на парното се стрелва една миризма, но тази сутрин след това изчезна. Снощи когато писах обаче миришеше през цялото време. Направо параноясах...
  13. Мерси, колега. А някой друг имал ли е подобен проблем?
  14. Колеги, има ли някой с бензинов Акорд, на когото в купето да му мирише на изгорели газове? При мен е факт, а усещането е същото като на предишната ми дизелова седмица със спукан колектор на изгорелите газове. Фълтърът на купето е чисто нов, но явно не е бил в него проблема. Имате ли някакви идеи?
  15. Вчера им глeдах цените и въобще не ми харeсаха.
×
×
  • Създай нов...