Jump to content
Данчо

София Vs Морето Vs Пловдив Vs Провинция

Recommended Posts

Тцъ, не е сигурно. Има случаи, в които хора от "провинцията" са стъпвали и им се е заклещвала обувката и ги е прегазвал прелитащия трамвай!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Zarrick ти си пичага и си лафиме с теб,нищо лично ама..ще си позволя да цитирам пасажера на един колега от форума : ТОЗ С Ка-СИДМИЦАТА(Suzuki K7) напраУ МУ СА И*А МАЙКАТА(добре че тази дума е правилна) ; НДЙЕЙТЕ СИ КУПУВА БМВ-ЙЕТА...! Понеже пишете много правилно и спазвате пунктуация и т.н пробваите се да пишете думите по начина по които ги изговаряте,и следете внималтено резултата ! Това ми е идеята,не искам никои да обиждам нито се правя на велик че живея в София,то няма нищо велико в това,нормален град които цяла България мрази(комплекси,защото си мислите че тука живота ни е по-добър :cool: ) и смятат че като доидат тука става голямата лудница..високи заплати и качествено образование-дръшки! Ок храните..ама защо тогава идвате да го еВа ?- това не мога да си го обесня ! Няма работа при вас ли ?- еми хранете си държавата,дръжте й на нея сметка,не мразете нас! Мръсна е и има дупки ? Еми има да...от 1 милионен град стана 2,5 милионен..смята те ли че може да е чисто ? Идвайте с влака и няма да има дупки,града не е проектиран да поема такъв трафик(оставте че няма подръжка)! Супер смешно е да храниш и да бълваш "змииии и гущери" а в същото време да живееш в този град,да се издържаш и да учиш в него! Всеки има право да ходи където си иска ,София е част от България , нямам нищо против другите хората та нали сме един народ..само че си траите,като не ти изнася-ДЖапанките в сака и билет за влака! Това е много скапана работа..никога не съм мразел хората от провинцията или от другите по-големи градове,ама се почна от 7-ми клас : отиваме ние на ексКУРзия в град Ловеч,и местното население ни изпочупи реиса и ние вътре малки сополи се чудиме какво да правиме ; после мой много добър приятел се премести при баба си и дядо си в Приселци(10тина километра от Варна) някакви деца от хАвтобуса му сочат регистрацията и му показват средни пръсти...и се питам аз тъпия непосредстен гражданин ЗАЩО , КАКВА Е ИДЕЯТА ?П.С ПАК казвам тук не се говори наи-правилния български език но за сметка на това думите си ги пишем както си ги и изговаряме и както е според речника! Думи като - хлеб , куфаро , реисо , млекото и т.н.. се употребяват в запада ДА,Но както София не е България така и запада не е СОфия като цяло :( т.е в моя град ТАКА НЕ СЕ ГОВОРИ!

Редактирано от Dilqn_Mitev

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тцъ, не е сигурно. Има случаи, в които хора от "провинцията" са стъпвали и им се е заклещвала обувката и ги е прегазвал прелитащия трамвай!

[/q

Ама нийй в Ямбол нямаме трамвай. Едно време само имахме, но той си беше конски. :cool:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От 2 години се налага да живея в мръсната и затлачена ,тясна София само защото университета който съм избрал е тук ама какво да се прави. Аз съм от провинцията и съм горд с това ! :cool:;) Живея в едно чисто и без никакви друпки градче на име Хасково и съм доволен. Мога да карам и на 18''-ки прелюда без да се притеснявам за 35 високата си гума, вървя пеша защото разстоянията са малки ,дишам по-чист въздух следователно трябва да съм по-здрав и не чакам на задръстания ,не се изнервям, не е ли това мечтата на "Софиянеца" който в събота и неделя се отделя в селото/къщичката си на 50км от столицата? ;):(Софиянци, похвалете се с нещо! :):P;)Така или иначе повечето живеем между едни и същи 4-ри граници и трябва да не се делим заради такива глупости.

Редактирано от Aleksandyr

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пичаго ти беше ли в София-та по време на Великден ?!? Града беше празен,нямаше нито задръствания нито мръсотия..защо ли ? Защото всички пришълци дето много знаете си бихте камшицити по родните места,моито родно място е тук,и ми беше перфектно! Тези същност на които казвате псевдо софианци сте си самите вие,капиш? При вас няма дупки защото градчето е 3 килоемтра от край до край,и няма задръствания защото има 9 коли! Когато висиш в столичните задръсвания,поооогледаи се и виж колите около теб с каква регистрация са,извади ги от тези със "СА" "С" и "СО" и ще получиш Великден :cool:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз да се изкажа сериозно.Пловдивчанин съм и обичам много Пловдив, но мразя темперамента на хората тук.Мързеливи и само по кафета да висят.Живях 5 години в София и страшно го харесвам тоя град.Нормално е хората да се иссипват в София имайки предвид, че държавата концентрира бизнеса в София.Много са селяните в Сф дето се взимат зса софиянци, но и са много софиянците дето си мислят, че всички ги мразят и смятат, че всяка една дума на хората във връзка с тях е породена от това, че те са породисти софиянци...ала бала, просто самочувствието на някои хора им идва в повече в София.Което си е и нормално, във всеки град има такива хора.Между другото приятелите ми са главно истински софиянци :cool:.Понеже от малък пътувам за софия, смятам, че преди 15 години София беше много много по-хубава.Представям си каква е била преди 30.Поздрави на всички и по-споко го давайте :(София е хубав град.p.p.Митев братле, не се нерви толкова, по-споко го раздавай.Няма смисъл от нерви ;) кво се връзваш.

Редактирано от ДанчоИванов

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Данчо не се нервирам...просто се дразня на коментари без покритие,видял от другите че хранят и аиде юрош и той! Никои не мразя,но истината е една и тя трябва да се приеме,ако тези които изкарват София толкова гадна ги нямаше,и тя няма да е ГАДНА,МРЪСНА И НАДУПЧЕТА ТОЧКА!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен :cool:

Редактирано от ДанчоИванов

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не твърдя че в бургас се говори 100% книжовен български, но живях около година и половина в София и общувах предимно със хора които са се родили в София (казвам го така за да не се спекулира със думата Софиянец) и мога да кажа че езика които говореха е мноого далеч от книжовния. Колкото до цитата от клипчето... и аз намерих едно

където ясно се чува диалект в разговора към средата, или и това е кножовен български?!?! Това че малцина са се постарали да говорят правилно или поне се усещат да се поправят не значи, че мнозинството не ползват разни суфикси и отживели форми на шопските диалекти (не ми казвайте че София не са шопи защото http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A8%D0%BE%D0%BF%D0%B8). И така или иначе ще ми обърнете внимание на следния абзац: "В наши дни българите, живеещи извън София, често наричат почти двумилионните жители на София шопи, въпреки че поради засилената урбанизация и вътрешна миграция, днес шопите са малка част от жителите на столицата и обикновено населяват нейната периферия - Елин Пелин и района, Костинброд и района, Владая, Мусачево, Бусманци и кварталите Симеоново, Драгалевци, Горна баня, Княжево и Бояна." Ами замислете се и се опитайте да разтълкувате какво значи това и какво говори за днешното "Софийско" население на София.Колкото до това че много хора са принудени от обстоятелствата да търсят едно или друго в София. Когато са строили модерна София града е бил изчислен за около 800-900 хил население, и я има я няма 200хил автомобила. Когато това е правено населението на България като брой не е било по различно от това в момента. Защо тогава сега 25% от населението е времнно или постоянно пребиваващо в София. През последните десетилетия медии и правителства(които в по голямата си част са винаги от София) до такава степен се опитват да сложат под общ знаменател и да уеднаквят понятията Столица, София и България, и така централизират и консолидират всичко в София, че хората нямат кои знае какъв избор. Колегата го каза че ако си решил да правиш сериозен бизнес си принуден да си в София, от което страда цялата държава. Сигурно и на бизнесмените не от столицата им е кофти че са принудени да мигрират ама срещу държавната политика как се рита. И така се получава че всеки си носи кръста. Всеки роден в София превъзнася почивните дни когато града се изпразвал. Ок, ама само с почивни дни не става.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пичаго ти беше ли в София-та по време на Великден ?!? Града беше празен,нямаше нито задръствания нито мръсотия..защо ли ? Защото всички пришълци дето много знаете си бихте камшицити по родните места,моито родно място е тук,и ми беше перфектно! Тези същност на които казвате псевдо софианци сте си самите вие,капиш? При вас няма дупки защото градчето е 3 килоемтра от край до край,и няма задръствания защото има 9 коли! Когато висиш в столичните задръсвания,поооогледаи се и виж колите около теб с каква регистрация са,извади ги от тези със "СА" "С" и "СО" и ще получиш Великден ;)

Напълно съм съгласен с теб! И не се обиждам и ДА не бях в София по великден и румънците не бяха в Румния ,а бяха по нашето черноморие.Но както и да е това няма значение, смея да твърдя че се опитвам да направя и София хубав град ,като най-малкото което мога да направя е да си хвърлям буклука на правилното място и аз нямам избор както теб ,живеем тук ,аз поради едни причи ,ти продари други и това е положението.Исках и аз малко да нахраня София .. да ми олекне ,че ми омръзна отношението ви към нас ,тези които нямат право на избор и трябва да са тук. Не искам да ви обиждам или нещо такова ,приемам темата за забавна. Колкото и да се храним нищо няма да се промени. :(:cool::)Тъй че, живи и здрави, мир да има и не сме ви виновни ние ,че всички университети са построени тук и с всяка изминала година се откриват повече места ,а от новодошлите студенти сигурно около 40-50% са с коли, кофти работа но факт! Редактирано от Aleksandyr

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не се лъжа Ангел е родом от Кърджали!-но не съм сигорен на 100%! Относно бизнеса и почвата за развиването му се обърнете към държавата,ние не сме виновни за това! Нормално най-голямата община да е най-богата и в нея да се финансира най-много...как във Варна е най-големия мол в БГ,еми е така инвестиция в морксата столица! Всеки град е чудесен ,искам само да спрете да храните безпочвено...върнете времето 10-15 години назад когато ги нямаше пришълците от Перник,Ботевград и цяла БГ и вижте дали града е същия...Имате ли си на идея ако 30% от този трафик тук се изсипе в Хасково,Габрово,Търново дори и Варна какво ще стане ? Асфалта ще стане на гъз,улицете ще се нацапат а всичките граждани там ще негодуват..и ние това правиме! Никои не му е приятно да му серат в дома и че после най-нагло да му казват ми то у вас мерише!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извода какъв е Александър ? Държавата е виновна,че не е създала почва за реализация на хората в по-малките градове,не ние..това се опитвам да ти обясня!Макар че има унита в Благоевград в Свищов във Варна в Ботевград и т.н и т.н! Имам колеги от провинцията и съм сигорен че никои от тях не е искал да си напуска родното място(И МНОГО ЯСНО) но скапание условия са такива..за това аиде да се храниме по-малко да цапаме по-малко и всички ще си живеем в голямото село,но поне да си го пазиме в прилично състояние!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извода какъв е Александър ? Държавата е виновна,че не е създала почва за реализация на хората в по-малките градове,не ние..това се опитвам да ти обясня!Макар че има унита в Благоевград в Свищов във Варна в Ботевград и т.н и т.н! Имам колеги от провинцията и съм сигорен че никои от тях не е искал да си напуска родното място(И МНОГО ЯСНО) но скапание условия са такива..за това аиде да се храниме по-малко да цапаме по-малко и всички ще си живеем в голямото село,но поне да си го пазиме в прилично състояние!

Дано повече хора стигнат до това заключение, мир ще има и всички ще са доволни! ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле колко много спам, чак свят ми се зави, а темата е пусната едва вчера. Не искам да си представя за една седмица какво ще стане. Сигурно ще надмине темата на сомнамбулите ;) И за де не съм напълно off - да живее Северния централен регион ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извода какъв е Александър ? Държавата е виновна,че не е създала почва за реализация на хората в по-малките градове,не ние..това се опитвам да ти обясня!Макар че има унита в Благоевград в Свищов във Варна в Ботевград и т.н и т.н! Имам колеги от провинцията и съм сигорен че никои от тях не е искал да си напуска родното място(И МНОГО ЯСНО) но скапание условия са такива..за това аиде да се храниме по-малко да цапаме по-малко и всички ще си живеем в голямото село,но поне да си го пазиме в прилично състояние!

;) Аз пък като видя кола не гледам с каква регисрация е. Всички сме хора - има възпитани и невъзпитани - но това е част от света - ако всички сме еднакви живота щеше да е много скучен. Вярно - мен ме гледат с каква регистрация съм (по-често органите на реда) - поради факта, че на табелката пише СТ а не С...даже един път, един гражданин от Контрола по Автотранспорта като ме спря за проверка - точно на тунела 50км от Сф посока Пловдив с доста заядлив тон ми каза: "Ми ти к'во правиш в София бе, стой си в Казанлък!!" "Уча"- отвърнах културно и си замълчах.Не знам за другите хора, но аз се чувствам по-добре когато си изхвърля боклука в кофата, а не на улицата. Нека сме малко по-добри!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извода какъв е Александър ? Държавата е виновна,че не е създала почва за реализация на хората в по-малките градове,не ние..това се опитвам да ти обясня!Макар че има унита в Благоевград в Свищов във Варна в Ботевград и т.н и т.н! Имам колеги от провинцията и съм сигорен че никои от тях не е искал да си напуска родното място(И МНОГО ЯСНО) но скапание условия са такива..за това аиде да се храниме по-малко да цапаме по-малко и всички ще си живеем в голямото село,но поне да си го пазиме в прилично състояние!

Понеже знам, че ще ме подкрепиш баце извода е, че комунистите са виновни за цялата болка в тая държава :P;) ;) подкрепям те напълно

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

София е чуден град днес. Преди 30-20 години беше прекрасен! От 4 покления семейството ми живее тук. Обичам родна София! ;) Мисля, че е време да направим града, в който живеем хубав и чист, а не да пренасяме еснафлъка и предубежденията си с нас. България е малка...Не че софиянци не са еснафи, не че "реститутите от махалите" не са алчни.София се промени последните 20-тина години и не за добро. Но май навсякъде е така. ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мене , ако питаш последните 10 се влоши най-рязко. ;)Ама така е , всичко живо идва в София намира си работа и си купува кола.....После трафик, задръствания и т.н.т Все пак , като погледнем от гледната точка на тези дето идват в СФ за "по-добър " живот и те са прави .От опит мога да кажа , че най-свестните ми работници последните 10 години не са раждани в София....

Редактирано от marto_1.8

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гатанка: какво значи намуя ми един помръжляк?В Сандански съм го чувал!

Превод??? ;)

От опит мога да кажа , че най-свестните ми работници последните 10 години не са раждани в София....

Знах си, не трябваше да пускам CV за работа... ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гатанка: какво значи намуя ми един помръжляк?В Сандански съм го чувал!

Превод??? ;)

От опит мога да кажа , че най-свестните ми работници последните 10 години не са раждани в София....

Знах си, не трябваше да пускам CV за работа... :P
Ха-хахах, късно е вече....Одобрена си ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

от сега нататък искам да се запознавам и контактувам само с хора софиянци (от истинските) и пловдивчани - останалите не ви имам за хора ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

заглавието на темата е много объркано ...

"София Vs Морето Vs Пловдив Vs Провинция, малко да си поспамим"

бих го поправил на "Морето Vs Провинция, малко да си поспамим"

ааа да, така е по-добре ... сега по темата ...

Живея в Шопско по нещастно стечение на съдбата и само временно .. Има една мъдрост, която гласи: "Човек е от там, от където е жена му." .. Та и аз така ;) сега съм шопец, но понеже имам наблюдение над цяла българия, ще кажа малко впечатления ;)

 

Варна е с много най-добрия град за живяне в българия, като се изключат занемарените улици през последните две години - няма да обсъждам повече ... който не е излизал във Варна през лятото, няма да ме разбере ;) ... жените във Варна са ... абе аз съм женен за софиянка, но това е рядко изключение ;)

 

Бургас - същото като варна, но една идея по-малко и със нефтохим :P имам десетина много добри приятели от там, от студентските години и всичките са чекиджии ...

 

Пловдив - града с най-добре оразмерена инфраструктура според мен в България ... понеже е строен у полето и булевардите са на богато и по много, а кварталите са разделени от безкрайни буренясали полета ;) ... това не важи за целия град де( и там стават задръствания), но си е факт ... освен това до софия са 40 минути, а скоро и до бургас ще е под час, което си е едно доста централно положение ако човек пътува често :P .. едно интересно набюдение: центъра на града в 14:00 през нормалните юлски дни, прилича на сцена от филм ... жив човек не може да се види ... няма кучета, няма птици ...

 

София - кофти град ... тесни улици, гадно движение, много паплач, мръсотия, вонстващи пумияри, но ако сте кариерист - това е града ;) пък и хората са си мазохисти като вид .. какво ви пука.

 

Руси - града чак сега започва да се съвзема от отлива на хора след 89-та и е малко скучен по моите разбирания ... но хората намират начин ;) ( а и не съм живял в града, че да изказвам компетентно менние )

 

Видин - реално е беден град, но е доста интересен .. от град 80К души + доста цигани, сега е останал 20К души + доста цигани, но намирам една доста интересна закономерност - поради добрите разстояния и пълната липса на градски транспорт, хубавите жени се срещат на порядък по-често от софия да речем .. по-често дори и от Варна ! струва се човек да види, но като гледам Видинчани как бягат от там, мисля че не е препоръчително да се живее :P ... има още една дребна подробност ... хората са зли ;) ... и още нещо - супер объркващо е, че Дунав тече от изток на запад ...

 

Кърджали - тоя град за мен е олицетворение на реда и спокойствието ;) не се поддавайте на пропаганда - етническа война няма, а града си струва да се усети ;) ... наоколо има доста интересни неща за виждане, но определено може да изкрейзите в дългосрочен план ... също така от там, до който и да е друг град в българия е мноооого път през планината ;)

 

... има още много за писане, но сега нямам време ;) аз залагам на Варна, но най-голямо удоволствие ми доставя спокойствието на селската ми къща до Асеновград ... Човек не е създаден да живее в кошери ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изчетох всичкия "спам" ! Ще задам прост въпрос:

Къде искате да живеете ( в България ) и защо?

Без анкета.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпреки , всички изказвания ....СОФИЯЗащото с тоя град са свързани всичките ми детски спомени :P

Редактирано от marto_1.8

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако мога да избирам и да не се безпокоя за пари - Пловдив - винаги :P Сами казвате , че е посредата на България , летището ни / София :P / е близо също , а и собственото ни също вече се модернизира и разраства ;) Просто сега съм в София защото наистина целия бизнес е средуточен там , но дори да не съществува Пловдив като град няма да ми е проблем да живея в столицата ;) Живял съм във Варна - Бургас , познавам доста добре Велико Търново , Стара Загора , Пазарджик - почти цяла България - просто София за мен е най-малкото зло :D Това което мога да кажа , че Варна ме разочарова страшно много , просто работа там през студената част на годината - няма :( Луукчо , за твое сведение щото според теб Пловдив е строен в полетата ;) Под главната на Пловдив се намира стар стадион , наподобяващ / защото просто не е изровен :P / този съществуващ в Гърция - Олимпия ;) Под всяка сграда на главната има стара структура :P В моя квартал ,който се намира на има няма 7 км от главната има Аквадукт над земята ;) подобни аквадукти са рядко срещани , но в случая е важното , че около тях е имало живущи ;) Или иначе за всичко останало ти благодаря , прав си на 100% :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С 2 ръце за ПЛОВДИВ !! Много време съм прекарал там и имам много приятели и познати ,топли хора ,приятни!! :P Жалко ,че няма строителен университет там. :P

Редактирано от Aleksandyr

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С 2 ръце за ПЛОВДИВ !! ... Жалко ,че няма строителен университет там. :P

Наистина това бе основната причина да папусна Пловдив за период от близо 5 години.Не съм живял за постоянно другаде, вярвам, че в България има много прекрасни градове (изключая София), но където и да съм бил най- си ми е уютно в Пловдив. Редактирано от chipko

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм от Бургас и съм избрал и живея в Бургас. Пробвах момента с работата в София. Не ми хареса и за това си тръгнах вместо да живея недоволен от мястото на което живея. Естествено и това решение, като всяко, си има последици и цена.Ако не бях от Бургас, сигурно щях да избера Варна или Бургас, защото (тук подкрепям Лукчо и Хемингуей) за мен съществува Морето и всичко останало е провинция.Имах една преподавателка в университета в Свищов, според която столица трябва да е Пловдив, а като аргумент посочваше че всяка велика столица е построена на река (Рим, Париж, Лондон, Москва, Санкт-Петербург(бивша), Будапеща, Берлин и пр.). Има и мноого други аргументи в подкрепа на пловдив, като история, географско местоположение и пр. и пр. С една дума за тези които знаят историята на България, ако не беше скапания Берлински договор познайте къде щеше да е парламента сега?

Редактирано от ZaRRicK

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе, мнооо сте сериозни бе!Ша оспамите убавата спам тема на баш спамера.... :P Аз не моа да разбера кво са пънете -цитат:"Пловдив е петият най-стар град в света. Това стана ясно от класация на "Дейли телеграф".Градът е създаден през 4000 г. пр. Хр."А? Нещо да коментирате?Де се тикате в навалицата бе майна? :P

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

бат'Емчо ;) само да поясня, че там живеят лоши хора, майни ... и имат едни тепенца ситни ... Тино, в това отношение - оди копни у Варна и ако не излезе археологически паметник се предавам ... ;) в това отношение тия градове са доста равни ... вуйчото на жена ми обича да казва: "когато Видин е спрял да бъде столица, София все-още е била две кочини и три колиби" ... та мисълта ми е, че Пловдив е наистина хубав град с истори, постреоен на равно и плодородно място, но му липсва морето за да е перфектен ;) Варна не може да те разочарова - не е позволено ! Иначе наистина не е известна с изобилието от работни места и мекия си климат през зимата ... най ме кафи когато по радиото кажат: "ще духа умерен североизточен вятър със скорост 64км/ч, температурата ще бъде между 3 и -3 градуса, относителна влажност на въсдуха 87% ... желаем ви приятен ден"

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"да поспамим" мернах нейде в заглавието ;) Имам планирано пътуване до Пловдив на 19-ти. Кефя се, че няма да карам по работа, и ще имам възможност да разгледам града малко "по-така" ;)

И много ясно... всеки го дърпа по нещо собствения му роден край... като престъпниците местопрестъплението ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:-) турбо-яка тема!

 

Някак от само себе си са присетиф за любим виц...

 

 

Поручик Ржевски отива на гости в провинциалното имение на граф Пиер Безухов. Икономът го посреща и му казва:

- Заповядайте в хола, моля, графът току-що се прибра от лов и след малко ще Ви приеме.

Поручик Ржевски влиза и изчаквайки графа се разхожда из просторния хол, в центъра на който вижда голям бял роял. (представете си го - голям бял роял!) Завърта се той около рояла и си мисли:

"Дали да не се кача отгоре на рояла и да се изсера върху него!?"

... но след кратко колебание решава:

"Всъщност не... провинция е - няма да ме разберат."

 

 

П.П. (оф тропик) Кой разумен чуек може да отдава толкоз голямо значение на това как някой казва нещо, а не на това какво казва!? Аналогично - кой разумен човек отдава толкоз голямо значение на това кой къде прави нещо (живее/работи/уотева), а не на това какво всъщност прави и как го прави!? А да не говорим пък за това кой къде се е родил и т.н. Беше станАло дума, че темата била "на ръба"... Батковците от Аеросмиф баш в песента си за живеенето на ръба го бяха изпяли... "If you can judge a wise man by the color of his skin - then mister you're a better man that I!".

 

П.П.П. (тотално оф да тропик) И за "аналогично" имам любим виц, ама... за да не ставам (още по-) досаден, ще го спестя.

 

П.П.П.П. (хептен вече оф) Поздрави на всички и най-вече на Лудия меч (а.к.а. Самурайското куче) за поста в десятката, както и на vesso_varna и всички останали със свежарски и above-the-thingz включвания!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз живея в Провадия (за тези който не са го чували...малко градче между Варна и Шумен) :tongue1: Имам доста добри спомени от Пловдив, единственният град в който, като отидох за първи път, имах чувството че съм роден там. Пристигнах в 4 часа сутринта и трябваше да намеря един непознат адрес...намерих го от раз...така, сякаш съм живял в този град 10 години. За останалите градове...Варна-Ужас, София...голям Ужас. Шум, прах и мръсотия. Страхотни задръствания...това убива всяко зародило се добро впечатление. Казват ми колеги "свиква се"...Аз не искам да свиквам с шума и мръсотията...уморяват ме бързо.Казвате "провинция"...е...нека си живея в провинцията, морето ми е на 50км. чисто е, няма задръствания, "нямало много хора" ...на мен не ми трябват много хора...само няколко добри приятели и 2-3 любими заведения ;).....Абе хора...Вие наистина ли мислите че всеки разумен човек ще се навре да живее в споменатите шумни и задръстени......... .

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледайтииииииииии и завиждайтииииииииии,дрислииииииииии мръснииииииии!!!! :):D :D :D:P

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

заглавието на темата е много объркано ...

"София Vs Морето Vs Пловдив Vs Провинция, малко да си поспамим"

бих го поправил на "Морето Vs Провинция, малко да си поспамим"

ааа да, така е по-добре ... сега по темата ...

Живея в Шопско по нещастно стечение на съдбата и само временно .. Има една мъдрост, която гласи: "Човек е от там, от където е жена му." .. Та и аз така :P сега съм шопец, но понеже имам наблюдение над цяла българия, ще кажа малко впечатления :)

 

Варна е с много най-добрия град за живяне в българия, като се изключат занемарените улици през последните две години - няма да обсъждам повече ... който не е излизал във Варна през лятото, няма да ме разбере :D ... жените във Варна са ... абе аз съм женен за софиянка, но това е рядко изключение :D

 

Бургас - същото като варна, но една идея по-малко и със нефтохим :D имам десетина много добри приятели от там, от студентските години и всичките са чекиджии ...

 

Пловдив - града с най-добре оразмерена инфраструктура според мен в България ... понеже е строен у полето и булевардите са на богато и по много, а кварталите са разделени от безкрайни буренясали полета :D ... това не важи за целия град де( и там стават задръствания), но си е факт ... освен това до софия са 40 минути, а скоро и до бургас ще е под час, което си е едно доста централно положение ако човек пътува често :P .. едно интересно набюдение: центъра на града в 14:00 през нормалните юлски дни, прилича на сцена от филм ... жив човек не може да се види ... няма кучета, няма птици ...

 

София - кофти град ... тесни улици, гадно движение, много паплач, мръсотия, вонстващи пумияри, но ако сте кариерист - това е града :) пък и хората са си мазохисти като вид .. какво ви пука.

 

Руси - града чак сега започва да се съвзема от отлива на хора след 89-та и е малко скучен по моите разбирания ... но хората намират начин :) ( а и не съм живял в града, че да изказвам компетентно менние )

 

Видин - реално е беден град, но е доста интересен .. от град 80К души + доста цигани, сега е останал 20К души + доста цигани, но намирам една доста интересна закономерност - поради добрите разстояния и пълната липса на градски транспорт, хубавите жени се срещат на порядък по-често от софия да речем .. по-често дори и от Варна ! струва се човек да види, но като гледам Видинчани как бягат от там, мисля че не е препоръчително да се живее :D ... има още една дребна подробност ... хората са зли :) ... и още нещо - супер объркващо е, че Дунав тече от изток на запад ...

 

Кърджали - тоя град за мен е олицетворение на реда и спокойствието :) не се поддавайте на пропаганда - етническа война няма, а града си струва да се усети :) ... наоколо има доста интересни неща за виждане, но определено може да изкрейзите в дългосрочен план ... също така от там, до който и да е друг град в българия е мноооого път през планината :)

 

... има още много за писане, но сега нямам време :) аз залагам на Варна, но най-голямо удоволствие ми доставя спокойствието на селската ми къща до Асеновград ... Човек не е създаден да живее в кошери :)

виждам че споменаваш няколко града аз мога да кажа за моя роден град Стара Загора че е градът със наи хубавите пътища с едни от наи високите заплати в БГ, най берзо развиващият се икономически град в БГ. ебе като цяло наи красивият ГРАД :):D !!! :)

ПС: забравих да допълня и града с наи яките мацки ;)

Редактирано от B7_

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-хибавото нещо на София е табелата за Варна!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

още по-хубаво е хората като минат след табелата за Варна !!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest necentrovaniq

Искам да ви кажа нещо за диалектите. Преди много време бях затворен за 5 години с хора от цяла България в т.нар. ПЖИ в София. На края всички говорехме на нов диалект - "я че ти е...м макята копиле". Единствено пловдивчани си запазиха техния диалект до последно :rolleyes: А за това кой къде живее има значение май само на пътя. Всеки от вас е имал неблагоразумието да кара на вражеска територия. Мен са ме спирали над 15 пъти за един ден само като видят СО.п.п. За последното се извинявам на обидените, ако нещата са се променили за последните 8 години :lol:

Я един състудент човек Такива случки колко имам...малиййй виййй дъ ге...От къде си с това какъв човек си няма ниш7що общо."селото"те ограничава привидно от към интелект,ама ако пушиш травка в Борисовата пак нема да поумнееш.А на пътя не се цупете ама си личи кой е от дълбоката провинция като се видим в софето-шашкате се повечето.и е разбираемо-и в пк няма толко трафик,а в столицата е ад-тесно с мн коли,задръстване и за капак-един куп нагли типове. :lol: И като не си свикнал и става страшноооо.На мен пък ми е чудно що като си пътувам на някъде из бг и като ми видят колата че е перничанка и кукерите си срошват краката да ме спират и ме проверяват все едно съм за национално издирване с крадена кола и гаджето ми е всъщност компанионка ;):dry::dry: Истината е че по софето си е цифра живота.е да има как да си изхарчиш кинтите-стига да ги имаш :) Което до някъде обяснява защо ни мразят перничани-освен заради буйния ни характер и заради това че сме на един х...уй раззтояние от сф-20 км. и не се налага да плащаме по 600 кинта за наем,а ползваме на сф екстрите-кина,магазини,молове,театри,сервизи,болниц

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ние южняците (макетата) сме обаче рекорд на комични ситуаций от всякакъв жанр от мое наблюдение.П.П: Ке ти направим гърбо садестапки!

Редактирано от Jorjo

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо обичам родна София - кратко и набързо! :D

Публикувано изображение

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...