H.R. 5 #1 Публикувано четвъртък в 13:06 Скоро харесах CR-V - IV по обява в друг град и реших да пробвам. Умишлено няма да спомена града, автокъщата и майстора, който провери колата, както и някои дребни подробности и от конфендициалност, а и най-вече защото може да не съм прав. 1. В обявата беше посочено, че колата е на 150 000 км, както и VIN номера. След проверка в Carvertical излязоха някакви 80 000 km от 2021г. Щета на стойност 10 000 eur/20 000 лв 2016 г. - 3 години, след като е произведена Щета на стойност 3000 eur/6000 лв. - 2017 г. Щетите може да са от всичко- може и сервизна акция - не става ясно. (Но няма информация за удар - обикновенно се посочва. ) Първо отидох в автокъщата, отидохме със собственика при колата и дори малко я покарах. След това му казах в кой автосервиз отиваме за проверка - нямаше проблем - отидохме. 2. След закачане на диагностика се оказа, че има, както каза майстора - съществен проблем! - SRS - airbag(май повече от един) на шофьора, както и колана. Може да е имало удар, да са сменяни модулите, но да не са добре обучени. В по-лошия случай - да са сложени резистори и въобще да не ги разпознава. Може да се окаже доста скъп ремонт и най-добре да проверя по VIN и отчет от диагностиката в оторизиран сервиз. Иначе колата си е "на тези километри" - На колко е обявена? - На 150 000 !!? Да - има по какво да се познае! 3. Когато се прибрах и реших да разгледам отчета от диагностиката на спокойствие - чак тогава забелязах: odo: 250 000 km ! ! ! От оторизирания сервиз във Варна отказаха каквато и да била информация без колата да бъде при тях. 4. На другия ден последваха доста обаждания и от майстора и от собственика на автокъщата: - Първате версия е , че е сваляна седлката за да се изпере мокета , ваден е кабела и след това не са изчистени грешките. Защо майстора просто не ги е изчистил, като на всяка кола и пак да провери дали ги има. - Тя грешката за airbag така лесно не излиза - има нещо сериозно. - Обаждане от автокъщата - след изчистване на грешката е направена пак проверка в същия сервиз за сметка на автокъщата. Вече всичко е било чисто! - Следва обаждане от сервиза с предложение да купя колата, там ще ми сменят дискове, спирачки и каквото е необходимо, за да мога безопастно да си я прибера в моя град. Наистина били изчезнали грешките - явно седалката е била проблема. Иначе на толкова е колата!!! Е да ама сега гледам отчета - 250 000 ??? Да - на толкова е !?!?! - само скоро ще се наложи да смениш верига. ____________________________________________________________________________________ Като събрах 1,2,3 и 4 се отказах. (Особено краят на 2 и 4.) ____________________________________________________________________________________ Aз си знам, че е най-нормалното нещо за толкова стара кола да се сменят дискове, накладки (при тези Хонди са си по-меки и се сменят по-често), разбира се верига в някакъв момент, ремъци, масла двигател, раздатка , диференциал, нови гуми .. и съм предвидил бюджет за това. Останах до последно с добър диалог и със собственика и със сервиза. Споменах им, че ако не аз вероятно скоро някой друг ще купи колата. Така и стана! ____________________________________________________________________________________ Та чудя се дали вече аз съм балък да си въобразявам, че ще намеря такава кола от 2013 г. на 150 000 ? Сигурно ако започнат да обявяват колите на реалните километри никой няма погледне обявата, камо ли да се дигне да гледа колата - трябва да има някаква стръв ! Аз ли не съм в час ? 3 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 543 #2 Отговорено четвъртък в 14:27 (Редактирано) Браво, дори и при най-малко съмнение за нещо бих се отказал, защото това показва, че може да има и друго. В мобиле.де такава година и на толкова километри такава кола струва от 12 до 15 хил евро. Направи си сметката колко е струвала тази и дали е била блъскана и въртяна. Мога да предположа какъв е отговора. Но това е съвсем нормално за нашите автокъщи. Там всичко е блъскано или връщано. Няма как да ти докарат цена иначе, която да ти хареса и да изкарат някой лев. Така че в това направление реши какво искаш. Да е евтино или да е хубаво Редактирано четвъртък в 14:27 от Bizzito 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
H.R. 5 #3 Отговорено четвъртък в 14:58 27 minutes ago, Bizzito said: В мобиле.де такава година и на толкова километри такава кола струва от 12 до 15 хил евро. Ами те и тук в българското мобиле са си точно толкова ! С тази разлика , че са я докарали от Германия , а и трябва да изкарат някой лев. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
milbor2 42 #4 Отговорено четвъртък в 15:31 Всички коли / или поне масово , около 90 %/ са на около 150-200 000 / една бабичка я е карала до магазина САМО/ , няма значение години и тн. , но дефакто има поне 100-150 000 отгоре. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1179 #5 Отговорено четвъртък в 15:39 Японки трудно да ги провериш. Немските можеш и там е забавно да гледаш какво се случва Все пак просто за инфо, ти вериги можеш да смениш и на 100 000км, всичко зависи от този/тези преди теб. Гледай внимателно, да не е ръжделник и да не е била по таван някъде. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 543 #6 Отговорено четвъртък в 16:12 Преди 1 час, H.R. написа: Ами те и тук в българското мобиле са си точно толкова ! С тази разлика , че са я докарали от Германия , а и трябва да изкарат някой лев. Тогава какво ще се занимаваш с нашите миризливи автоджамбази. Харесай си една от германия от читаво място и хвани някой да ти я докара за 1000-1500 евро. Тука са само трошляци. В тия 15 хил по автокъщите тук влизат докарване, ремонти, печалба. Смятай какъв кенеф е. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7408 #7 Отговорено четвъртък в 17:51 Всички тук караме Хонди, понеже пробег не ги плаши и са здрави. Аз поне спрях да се интересувам и съответно притеснявам на колко км е, колата която ме интересува. Кофтито е не че е на много км, а че някой се опитва да "врътне" някого, евентуално с негово съгласие. Колата е създадена, за да се движи и редовен дълъг пробег с темериани агрегати е най-доброто което може да и се случи, при разумно шофиране, стопанисване и добри пътища разбира се. В такъв режим нямат голямо значение километрите, а мото часовете в среден оборотен режим - нещо за което моторът и трансмисията са създадени. Кола не се проектира за ръг-бъзък в градски трафик, или форсаж по аутобана. Това са гранични режими. Сещате се какво са 300 км наведнъж по шосе при 2-3000 об/мин. и за месец в града от 750- до 5000 об/мин - балкан разлика. 3,5 часа спокойно, спрямо над 10 часа тръгни спри. Както и да е. Благодарско на колегата за темата, както и че е взел правилното за себе си решение. Следващичт, кой то е купил колата ще разбере доколко имат значение въпросните + 100 000 км пробег. Но измамата не бива да се толерира, дори да е неволна! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 543 #8 Отговорено четвъртък в 18:31 Абе друго си е. Мотора си е мотор, там винаги се кръстиш и квото дойде. Ама то всичко се амортизира с всеки километър повече. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1996 #9 Отговорено четвъртък в 18:50 Преди 5 часа, H.R. написа: ...... Да - Останах до последно с добър диалог и със собственика и със сервиза. Споменах им, че ако не аз вероятно скоро някой друг ще купи колата. Така и стана! ..... И от какъв зор си го направил? Не че ми е работа, но можеш да предпазиш бъдещи жертви, на въпросната "автоМорга"! И да, можеш да намериш читава кола на малко и реални километри, (евентуално от първи собственик и закупена от България) , но ще е малко по-скъпа. За "новия внос", нова и на малко км. може, но или е била обявена за тоталка, или е била наводнявана. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pet71 132 #10 Отговорено четвъртък в 19:01 (Редактирано) И аз съм в този филм от известно време. Точно преди седмица докато видях обявата ( 2012 г на 123000 км от Бултрако ) се чух с продавача и на минутата тръгнах за София ( от Бургас), като се бях подготвил за прехвърляне. На тази кола само двигателя беше читав. Толкова занемарена кола не мислех че може да има. Качих ме я на подемник при майстора където човека ( на възраст ) си я подържа от две години . Ако аз съм механик ще ме е срам да кажа че такава кола се подържа при мен . Мога да дам инфо на лично,ако някой се кани да огледа бялото бензиново ЦР-В от София на горе аписаните км. А иначе вчера изтървах и едно от Драгичево на 119000 от Италия. Километрите от 2019 г до 2025 бяха такива ,както са описани в обявата, няма гаранция обаче ,че не е сменян километража преди това Редактирано четвъртък в 19:07 от pet71 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7408 #11 Отговорено четвъртък в 19:48 преди 57 минути, Emicha написа: И да, можеш да намериш читава кола на малко и реални километри, (евентуално от първи собственик и закупена от България) , но ще е малко по-скъпа. За "новия внос", нова и на малко км. може, но или е била обявена за тоталка, или е била наводнявана. Емко, ти взе ли онова черното ЦР-В ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AzSum 209 #12 Отговорено петък в 05:42 Преди 16 часа, H.R. написа: След проверка в Carvertical излязоха някакви 80 000 km от 2021г. Понеже не си написал произхода на колата, ако тя е от Северна Америка 100% ще има история в CARFAX? Скоро ходих с един приятел да гледаме едно HR-V за него от Канада и като платихме репорта в CARFAX излязоха и снимки от катастрофата. Тотал щета. Въпреки, че предпочитам европейските като моя R20 А9 , вместо американските 2,4 (говоря за фейслифта)защо не пробваш MOST AUTO да ти вкарат една с пълна история? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
H.R. 5 #13 Отговорено петък в 07:24 1 hour ago, AzSum said: Понеже не си написал произхода на колата, ако тя е от Северна Америка 100% ще има история в CARFAX? Въпреки, че предпочитам европейските като моя R20 А9 , вместо американските 2,4 (говоря за фейслифта)защо не пробваш MOST AUTO да ти вкарат една с пълна история? В случая беше R20A9 - Германка ( 90 % от предлаганите са от Германия). Бях се насочил към К24, но се повлиях от мнения, че може да има проблем с частите и софтуер за обучение на модули ако се наложи и реших да разгледам и европейки. Досега каквото съм проверявал от Европа в Carvertical - има някакви данни за километри, понякога по-близки до текущия времеви момент, но както съм описал по-горе понякога твърде далече - 2021. За европейски коли в Carfax - няма данни. Джамбазите вероятно правят тези проверки и ако отърва - поместват и VIN номера в обявата. За щети има само посочени суми , което си остава доста неясно, а за снимки досега никога не съм видял. Така, че Carfax е само някакъв неясен ориентир, който в общия случай ориентира джамбазите до къде да върнат километража. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AzSum 209 #14 Отговорено петък в 08:09 Факт е,че CARFAX върши работа само за Северна Америка. За съжаление Хонда няма единна система в ЕВРОПА. Дори колата да е сервизирана само в официален сервиз примерно в Германия, ако я провериш в България няма да откриеш нищо. Всяка страна си е с отделна система. CarVertical има само отделни попадения и както при теб може да са стари. Имах и друг случай. След неуспешната покупка на HRV-то със същия приятел гледахме едно Subaru. То си имаше сервизна книжка, но имаше една голяма пауза от 2 години в нея. Писах на швейцарския сервиз, който я е обслужвал и те взеха,че отговориха. Даже им стана интересно как "тяхна" кола се оказала в България. Блъсната и отписана там, тук пак се продава. Така,че и ако имаш някаква следа от историята може и така. Но самия факт,че си ги хванал да връщат километри вече няма смисъл да се занимаваш с каквото и да е. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1996 #15 Отговорено петък в 15:19 Преди 19 часа, ceco_accord написа: Емко, ти взе ли онова черното ЦР-В ? За Великден, имах на гости приятели от САЩ. Та от дума на дума, стана на въпрос за това СРВ и те понеже си бяха с американските телефони, (с тях ги пуска във всички сайтове за проверка - не само тези известните тук) та проверих цялата му история. Е, освен известните неща които преди това бях проверил по всички нам известни платени сайтове, при тях излезна една на вид дребна подробност, която за момента ме стопира, да го взема. Реално колата се оказа ноември 2024 година, януари 2025 г. я купува друг човек, който и се радва 15-на дни и му я открадват. Повече от половин година е в неизвестност и какво се е случвало с нея не е известно . След намирането и към края на 2025г. отива на търг и в последствие се озовава тук. Та открадната нова кола там, горе долу ми обясниха (за какво може да е крадена), затова в момента е на пауза евентуалната и покупка. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1179 #16 Отговорено вчера в 08:01 (Редактирано) @Emicha, те доста коли са така. В случая ти си имал късмета да провериш по-подробно, иначе нямаше и да знаеш. Колега си взе едно BMW миналата година, участвало в престрелка, имаше си дупки на няколко места. Води се вандализъм това. За проверка на км на Хонда може ама трябва да е много нова, главно от USA/Kанада. По-старите модели в никакъв случай няма как да ги хванеш а мисля, че и по-новите са така ако не е била само на 1 човек, няма как да дойде тази информация. Не се записват никъде тия километри - скоростна кутия, модули, ключове, абсолютно никъде. Разчита се на Carfax, който никога не е пълен и не трябва да се разчита само на него, регистрационни табели ( като от Италия да кажем ) и честната дума на бай Иван. Мен това много не напряга при японките, че километрите са нещо, което няма как да знаеш. Харесвам ги много ама разчиташ главно на 90% късмет, което не е ок. Иначе си търся Хонда Джаз 1ва и 2-ра ген в момента, само някакви кошове на по 500 000км сигурно. Редактирано вчера в 08:02 от Mkilla Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7408 #17 Отговорено вчера в 08:35 (Редактирано) преди 40 минути, Mkilla написа: Иначе си търся Хонда Джаз 1ва и 2-ра ген в момента, само някакви кошове на по 500 000км сигурно. Виж монтанските в Мобилето. Ако някоя ти "хване окото", мога да скокна да я видя. Имам 1 познат, дет внася читави - има 3 бр 2-ра ген (бяла, синя и кафява) и на вид биват. Да не се счита за реклама - просто помагам с квот, на когот мога. Редактирано вчера в 08:42 от ceco_accord 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1179 #18 Отговорено вчера в 08:41 Тази бялата, можеш ли да и хвърлиш 1 око ако имаш път към автокъщата? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 7408 #19 Отговорено вчера в 08:43 Днес вали тук, ама ще видя кво мога да сторя за теб. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1179 #20 Отговорено вчера в 08:44 @ceco_accord, когато ти е удобно. И другата седмица, когато можеш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3279 #21 Отговорено преди 22 часа (Редактирано) Off Topic @Mkilla @ceco_accord Бялата е "теглила тегло". Редактирано преди 22 часа от dandilov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ангел1 1 #22 Отговорено преди 20 часа Преди 6 часа, ceco_accord написа: Виж монтанските в Мобилето. Ако някоя ти "хване окото", мога да скокна да я видя. Имам 1 познат, дет внася читави - има 3 бр 2-ра ген (бяла, синя и кафява) и на вид биват. Да не се счита за реклама - просто помагам с квот, на когот мога. Ако говориш за Лъчо-прав си,внася читави. Втора кола взимам от него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1996 #23 Отговорено преди 12 часа Преди 13 часа, Mkilla написа: @Emicha, те доста коли са така. В случая ти си имал късмета да провериш по-подробно, иначе нямаше и да знаеш.... Да, имах късмета, но и никога не се хвърлям на сляпо. Пък и сметнах ,че за разлика от 10-12 х. (по-евтино да ми се върже - не че не са си пари) , не си заслужава да взема тази американка без гаранция, а и с останалите несъответствия с европейските - вместо чисто нова, та дори и на лизинг. Миналата година, когато купих на детето 4-ката, гледах 5-та ген., някакви канадски и да ти кажа, от там 95% всичко е измама. Даже единия сладур ми прати снимки от търга на една бяла "хубавица" (за щетите де, от лек козметичен инцидент - откачена само предна броня , даже твърдеше че няма никакви други драскотини), ама ми даде и вина. Приятел от Канада (който участва също на въпросните търгове там) ми я провери и ми прати вече истинските снимки на въпросната кола , която беше ама истинска тоталка отзад - до задните седалки.... Пак беше бяла, но джамбазина ми беше пратил снимки от друга. Та така, отваряте си очите и не се доверявайте на сляпо. 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
H.R. 5 #24 Отговорено преди 3 часа Може да не е особна тайна за много от вас но скоро така научих - специално при Honda, ако джамбазин реши и закара колата на кадърен програмист - може така да се пренапише всичко и на главния, модул и на периферните, че дори и в най-официалния сервиз вече да не могат да и хванат километрите. (Със сигурност важи и за много други марки.) Но такава интервенция е трудна и скъпа - не може да я прави всеки и навсякъде. Би си струвала за сравнително нови и скъпи автомобили. Поради тази причина в общия случай много джамбази не биха се занимавали с повече от връщане само от таблото и изчистване на грешките. Чудя се дали с един средно скъп диагниостичен модул ( и някакви достаъчни познания) измамата може да се хване още в джамбазницата - от купувача - ако разбира се въобще му разрешат да я закачи... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове