Jump to content
H.R.

Отказах да купя CR-V GEN IV с върнат километраж - споделям опит.

Recommended Posts

Скоро харесах CR-V - IV по обява в друг град и реших да пробвам.

Умишлено няма да спомена града, автокъщата и майстора, който провери колата, както и някои дребни подробности и от конфендициалност, а и най-вече защото може да не съм прав. 

1. В обявата беше посочено, че колата е на 150 000 км, както и VIN номера. 
След проверка в Carvertical излязоха някакви 80 000 km от 2021г. 
Щета на стойност 10 000 eur/20 000 лв 2016 г. - 3 години, след като е произведена
Щета на стойност 3000 eur/6000 лв. - 2017 г.
Щетите може да са от всичко- може и сервизна акция - не става ясно. (Но няма информация за удар - обикновенно се посочва. )

Първо отидох в автокъщата, отидохме със собственика при колата и дори малко я покарах. След това му казах в кой автосервиз отиваме за проверка - нямаше проблем - отидохме. 

2. След закачане на диагностика се оказа, че има, както каза майстора - съществен проблем! - SRS - airbag(май повече от един) на шофьора, както и колана. Може да е имало удар, да са сменяни модулите, но да не са добре обучени. В по-лошия случай - да са сложени резистори и въобще да не ги разпознава. Може да се окаже доста скъп ремонт и най-добре да проверя по VIN и отчет от диагностиката в оторизиран сервиз. Иначе колата си е "на тези километри" - На колко е обявена? - На  150 000 !!?  Да - има по какво да се познае! 

3. Когато се прибрах и реших да разгледам отчета от диагностиката на спокойствие - чак тогава забелязах: odo: 250 000 km ! ! !
От оторизирания сервиз във Варна отказаха каквато и да била информация без колата да бъде при тях. 

4. На другия ден последваха доста обаждания и от майстора и от собственика на автокъщата: 
- Първате версия е , че е сваляна седлката за да се изпере мокета , ваден е кабела и след това не са изчистени грешките. Защо майстора просто не ги е изчистил, като на всяка кола и пак да провери дали ги има. 
- Тя грешката за airbag така лесно не излиза - има нещо сериозно. 
- Обаждане от автокъщата - след изчистване на грешката е направена пак проверка в същия сервиз за сметка на автокъщата. Вече всичко е било чисто!
- Следва обаждане от сервиза с предложение да купя колата, там ще ми сменят дискове, спирачки и каквото е необходимо, за да мога безопастно да си я прибера в моя град. Наистина били изчезнали грешките - явно седалката е била проблема. Иначе на толкова е колата!!! Е да ама сега гледам отчета - 250 000 ??? Да - на толкова е !?!?! - само скоро ще се наложи да смениш верига.   
____________________________________________________________________________________
Като събрах 1,2,3 и 4 се отказах. (Особено краят на 2 и 4.) 

____________________________________________________________________________________

Aз си знам, че е най-нормалното нещо за толкова стара кола да се сменят дискове, накладки (при тези Хонди са си по-меки и се сменят по-често), разбира се верига в някакъв момент, ремъци, масла двигател, раздатка , диференциал, нови гуми .. и съм предвидил бюджет за това.

Останах до последно с добър диалог и със собственика и със сервиза. Споменах им, че ако не аз вероятно скоро някой друг ще купи колата. Така и стана!  

Та чудя се дали вече аз съм балък да си въобразявам, че ще намеря такава кола от 2013 г. на 150 000 ? :) Сигурно ако започнат да обявяват колите на реалните километри никой няма погледне обявата, камо ли да се дигне да гледа колата - трябва да има някаква стръв !  Аз ли не съм в час  ? :) 

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво, дори и при най-малко съмнение за нещо бих се отказал, защото това показва, че може да има и друго.

В мобиле.де такава година и на толкова километри такава кола струва от 12 до 15 хил евро. 

Направи си сметката колко е струвала тази и дали е била блъскана и въртяна. Мога да предположа какъв е отговора.

Но това е съвсем нормално за нашите автокъщи. Там всичко е блъскано или връщано. Няма как да ти докарат цена иначе, която да ти хареса и да изкарат някой лев. 

Така че в това направление реши какво искаш. Да е евтино или да е хубаво ;)

Редактирано от Bizzito
  • Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
27 minutes ago, Bizzito said:

В мобиле.де такава година и на толкова километри такава кола струва от 12 до 15 хил евро. 

Ами те и тук в българското мобиле са си точно толкова ! С тази разлика , че са я докарали от Германия , а и трябва да изкарат някой лев.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всички коли / или поне масово , около 90 %/  са на около 150-200 000 / една бабичка я е карала до магазина САМО/ , няма значение години и тн. , но дефакто има поне 100-150 000 отгоре.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Японки трудно да ги провериш. Немските можеш и там е забавно да гледаш какво се случва :D Все пак просто за инфо, ти вериги можеш да смениш и на 100 000км, всичко зависи от този/тези преди теб. Гледай внимателно, да не е ръжделник и да не е била по таван някъде.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 1 час, H.R. написа:

Ами те и тук в българското мобиле са си точно толкова ! С тази разлика , че са я докарали от Германия , а и трябва да изкарат някой лев.

Тогава какво ще се занимаваш с нашите миризливи автоджамбази. Харесай си една от германия от читаво място и хвани някой да ти я докара за 1000-1500 евро. 

Тука са само трошляци. В тия 15 хил по автокъщите тук влизат докарване, ремонти, печалба. Смятай какъв кенеф е.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   1 потребител

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...