H.R. 1 #1 Публикувано преди 2 часа Скоро харесах CR-V - IV по обява в друг град и реших да пробвам. Умишлено няма да спомена града, автокъщата и майстора, който провери колата, както и някои дребни подробности и от конфендициалност, а и най-вече защото може да не съм прав. 1. В обявата беше посочено, че колата е на 150 000 км, както и VIN номера. След проверка в Carvertical излязоха някакви 80 000 km от 2021г. Щета на стойност 10 000 eur/20 000 лв 2016 г. - 3 години, след като е произведена Щета на стойност 3000 eur/6000 лв. - 2017 г. Щетите може да са от всичко- може и сервизна акция - не става ясно. (Но няма информация за удар - обикновенно се посочва. ) Първо отидох в автокъщата, отидохме със собственика при колата и дори малко я покарах. След това му казах в кой автосервиз отиваме за проверка - нямаше проблем - отидохме. 2. След закачане на диагностика се оказа, че има, както каза майстора - съществен проблем! - SRS - airbag(май повече от един) на шофьора, както и колана. Може да е имало удар, да са сменяни модулите, но да не са добре обучени. В по-лошия случай - да са сложени резистори и въобще да не ги разпознава. Може да се окаже доста скъп ремонт и най-добре да проверя по VIN и отчет от диагностиката в оторизиран сервиз. Иначе колата си е "на тези километри" - На колко е обявена? - На 150 000 !!? Да - има по какво да се познае! 3. Когато се прибрах и реших да разгледам отчета от диагностиката на спокойствие - чак тогава забелязах: odo: 250 000 km ! ! ! От оторизирания сервиз във Варна отказаха каквато и да била информация без колата да бъде при тях. 4. На другия ден последваха доста обаждания и от майстора и от собственика на автокъщата: - Първате версия е , че е сваляна седлката за да се изпере мокета , ваден е кабела и след това не са изчистени грешките. Защо майстора просто не ги е изчистил, като на всяка кола и пак да провери дали ги има. - Тя грешката за airbag така лесно не излиза - има нещо сериозно. - Обаждане от автокъщата - след изчистване на грешката е направена пак проверка в същия сервиз за сметка на автокъщата. Вече всичко е било чисто! - Следва обаждане от сервиза с предложение да купя колата, там ще ми сменят дискове, спирачки и каквото е необходимо, за да мога безопастно да си я прибера в моя град. Наистина били изчезнали грешките - явно седалката е била проблема. Иначе на толкова е колата!!! Е да ама сега гледам отчета - 250 000 ??? Да - на толкова е !?!?! - само скоро ще се наложи да смениш верига. ____________________________________________________________________________________ Като събрах 1,2,3 и 4 се отказах. (Особено краят на 2 и 4.) ____________________________________________________________________________________ Aз си знам, че е най-нормалното нещо за толкова стара кола да се сменят дискове, накладки (при тези Хонди са си по-меки и се сменят по-често), разбира се верига в някакъв момент, ремъци, масла двигател, раздатка , диференциал, нови гуми .. и съм предвидил бюджет за това. Останах до последно с добър диалог и със собственика и със сервиза. Споменах им, че ако не аз вероятно скоро някой друг ще купи колата. Така и стана! ____________________________________________________________________________________ Та чудя се дали вече аз съм балък да си въобразявам, че ще намеря такава кола от 2013 г. на 150 000 ? Сигурно ако започнат да обявяват колите на реалните километри никой няма погледне обявата, камо ли да се дигне да гледа колата - трябва да има някаква стръв ! Аз ли не съм в час ? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 541 #2 Отговорено преди 1 час (Редактирано) Браво, дори и при най-малко съмнение за нещо бих се отказал, защото това показва, че може да има и друго. В мобиле.де такава година и на толкова километри такава кола струва от 12 до 15 хил евро. Направи си сметката колко е струвала тази и дали е била блъскана и въртяна. Мога да предположа какъв е отговора. Но това е съвсем нормално за нашите автокъщи. Там всичко е блъскано или връщано. Няма как да ти докарат цена иначе, която да ти хареса и да изкарат някой лев. Така че в това направление реши какво искаш. Да е евтино или да е хубаво Редактирано преди 1 час от Bizzito 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
H.R. 1 #3 Отговорено преди 59 минути 27 minutes ago, Bizzito said: В мобиле.де такава година и на толкова километри такава кола струва от 12 до 15 хил евро. Ами те и тук в българското мобиле са си точно толкова ! С тази разлика , че са я докарали от Германия , а и трябва да изкарат някой лев. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
milbor2 42 #4 Отговорено преди 26 минути Всички коли / или поне масово , около 90 %/ са на около 150-200 000 / една бабичка я е карала до магазина САМО/ , няма значение години и тн. , но дефакто има поне 100-150 000 отгоре. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1178 #5 Отговорено преди 18 минути Японки трудно да ги провериш. Немските можеш и там е забавно да гледаш какво се случва Все пак просто за инфо, ти вериги можеш да смениш и на 100 000км, всичко зависи от този/тези преди теб. Гледай внимателно, да не е ръжделник и да не е била по таван някъде. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове