Suyahoka 38 #1 Posted June 10 Здравейте колеги! Днес оставих Акорда за реглаж на клапани и майстора ме извика "извънредно" да съм видел нещо Ще прикача снимка на вала (изпускателни я) ,работата е доста зле както се вижда. Интересното е,че симптоми нула при експлоатацията,но нещата не бих искал да ги оставя така. Като цяло всичко ,което съм чел във форума съм го спазвал стриктно ,но за предходния собственик се съмнявам. Колата я купих на уж реални 145000 км,подържана в Бултрако София ,които знаете си харесват по-евтинкото 5w-40 ,a като видях износването на гърбицата и нагарите по капака може да е сменяно и през 30000 км! Аз вече 40000 км му слагам само 0w-30 или 5w-30 на Равенол ,но вече я каруцата ,я камиларя. Та майстора ми предложи два варианта -единия естествено е смяна на вала ,цена само за него около 1200 лв, Втория вариант е руските добавки на Римет (имат интернет страница),които се добавят в маслото,живота можел да се удължи с 50000 км.Каза ,че ги е ползвал в други коли и имали ефект . Някой ,който се е сблъсквал с този проблем да сподели как е процедирал и съвети от ваша страна.Благодаря ви и безаварийно ! Share this post Link to post Share on other sites
dandilov 3030 #2 Posted June 10 Здравей! Не слагай никакви добавки. Не ти казват какво може да причинят на сегментите, маслена помпа и т.н. Само друг вал. Търси запазен втора ръка, ако успееш да намериш. Share this post Link to post Share on other sites
CARPERA 1582 #3 Posted June 10 (edited) Май, е надул цените майстора ти има тема на колегата,има цени на валове. Както каза колегата може и запазени втора рака. За да изчистиш двигателя ог тези наслагвания ползвай този Аймсол на къси смени 4-5хил км. За 145 хил км да докарат до това състояние валовете Бултрако са за пред съд,там не се обслужвя колата а се скапва. Edited June 10 by CARPERA Share this post Link to post Share on other sites
z_chakarov 34 #4 Posted June 10 поръчваЙ един фал от алиекспрес идвът бърже и карат достатъну за ценъта си 3 Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 6639 #5 Posted June 11 Off Topic Добре казано. Ако доста тъниш цената - получаваш фал, а не вал. Share this post Link to post Share on other sites
venkostanev 17 #6 Posted June 11 Сменяй го колега.Не е желателно този вал да стои във този мотор.Дал е всичко от себе си.Много е важен първия собственик как се е грижел за този мотор. Share this post Link to post Share on other sites
JHM 1845 #7 Posted Monday at 05:36 AM (edited) На 10.06.2025 г. at 17:16, Suyahoka написа: Някой ,който се е сблъсквал с този проблем да сподели как е процедирал и съвети от ваша страна.Благодаря ви и безаварийно ! Гори ли масло,защото следващата сериозна манипулация,ще ти бъдат сегментите? Сменяй вала,че тези отчупени от него остри микро парченца,са си опасни. К24Z3 на приятел.,сега е като нов и му се кефи! Edited Monday at 05:38 AM by JHM 2 Share this post Link to post Share on other sites
Ceco85 61 #8 Posted Monday at 08:52 AM Слагай масло по спецификации. Колкото по-тънко, толкова по-добре. Не ги слушай, че колата ти била стара и климата бил топъл да наливаш грес в мотора ти. Слагай тънко масло, за да може при студен старт бързо да се разнесе в мотора, а не да трие на сухо, докато тая грес 5w40 ти се разнесе. Ти виждал ли си това масло зимата на -10, колко е гъсто? Не си прави експерименти. Успех за напред! 1 Share this post Link to post Share on other sites
Suyahoka 38 #9 Posted Monday at 10:33 AM От 3 г и слагам само 5w-30 или 0w-30 ,но предишния собственик я е подържал 5 г в Бултрако ,а там са с варелно 5w-40 и явно е било достатъчно да стане така Share this post Link to post Share on other sites
Rakeem 874 #10 Posted Monday at 02:29 PM По този казус маслото има пръст дотолкова, че да отложи проблема с малко, но не и да го предотврати. Изтеглил си късата клечка с проблемните валове. Share this post Link to post Share on other sites