Nuclear 7 #1 Публикувано 26 Юли, 2022 (Редактирано) Здравейте колеги, Продадох си Crv-to 3-та генерация 2.0 бензин автоМатик понеже реших да си взема нещо по ново. Намерих една тема в която имаше няколко мнениея относно CX-5 и Crv и затова искам да събера още прясна информация. От заглавито на поста става ясно, че се колебая между тези два автомобила, но ако някой може да предложи и друг вариант е добре дошло. Бюджета е до 30к, година на производство за маздата между 2014/2015 - 2017, а вариантите на моторите се чуда дали да е 2.0 или 2.5 за mazda-та и 2.4 за Crv-то. Годината на Crv-то може да е между 2014-2016/2017, а да... говорим за автоматик кто цяло. Знам, наясно съм че пиша във форума на хонда(Аз също съм си фен на Honda) и именно поради това ви моля да си дадете искренно не пристрастно мнение ако сте на мое място какво бихте избрали. Ще пусна същата тема и в на мазда форума да видим дали там ще има без пристратни мнения. Редактирано 26 Юли, 2022 от Nuclear Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 401 #2 Отговорено 26 Юли, 2022 (Редактирано) CR-V 2.4 или Mazda 2.5, но така или иначе трябва да вдигнеш малко бюджета. Не съм виждал нещо читаво за тези пари. P.S. Моят съвет е да търсиш и двете с максимално ниво на оборудване. И като изпадне добър екземпляр - вземай! Редактирано 26 Юли, 2022 от note Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen_Honda 37 #3 Отговорено 26 Юли, 2022 Здравей, Преди година и нещо и пред мен стоеше въпроса за избор между Q5, CRV и Mazda CX-5, изгледах ревюта, четох по форумите, разходих се по автоборсите на оглед и решението ми наклони за CRV IV автомат. Една година по-късно съм доволен от избора си, успех!!! Всяка от SUV си има и предимства и недостатъци зависи какво очакваш от колата и коя ти е по насърце. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AzSum 185 #4 Отговорено 27 Юли, 2022 За мен Хонда-та има един единствен недостатък - набира бавно, особено при нагорнище. Но атмосферен двигател с такова купе и кубатура си е очаквано.За Около 30 000 км съм сменил предни накладки и масла. Аз също сравявах между CX5,CR-V и RAV4. Маздата бе последна в личната ми класация след като рових и изчетох нета. Не знам дали за теб има значение , но Хонда-та има най-много пространство в багажника от 3те модела. Умишлено ли изключваш 2.0 двигателя на Хонда? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6012 #5 Отговорено 27 Юли, 2022 Малко различни са им концепциите, но размерите аналогични. Маздата изглежда като експанднат хечбек и е с по-спортно усещане, а Хондата е по-тиха и комфортна, както и вътре е по-просторна, включително огромният спрямо Маздата багажник. Но, най-добре ги разгледай / тествай на живо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nuclear 7 #6 Отговорено 27 Юли, 2022 (Редактирано) Ясно, а относно слагане на газова уредба до коя година 2.4 двигателя на хонда позволява да се монтира. И също така ако хондата е закупена с екстрата дистроник, самия датчик пак ли се намира зад емблемата или е на друго място? П. С. Избягвам 2.0 двигател понеже му идва тежко купето и едвам набира камоли по нажорнище. Напоследък взех да обмислям и дизеловия 2.2 ама с тази скъпа нафта... Мисля че газ ако може да се монтира ще по изгодно. Редактирано 27 Юли, 2022 от Nuclear Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 604 #7 Отговорено 28 Юли, 2022 Здравей, и аз имах твоята дилема преди година. След 2015 г. започват монтирането на двигатели с доректно впръскване - EarthDreams Гледах ЦРВ-тата зад океана защото там са 2,4 двигател и автоматик. Исках да не е със CVT , а със стария доказан автомат. Веднъж гледайки ревюта попднах на сравнение на Honda CR-V и Acura RDX Една бърза справка в интернет за двигателя на РДХ-а ми показа J35Z2 става на газ. А и 274 кончета под капака са си много по-добре от 150-те на сегашната ми хонда. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galin_k 173 #8 Отговорено 28 Юли, 2022 И в крайна сметка се спря на РДХ-а? Много яка изглежда, а въобще не коментирам как върви, ясно ми е. Като цяло, каква ти е равносметката? И дали си на газ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 604 #9 Отговорено 28 Юли, 2022 Още не съм я регистрирал. Купих я с лека щета и сега я оправят. Моята е преди фейслифта (2013 - 2015) от клипа и не е с лед фарове. За газифициране - то е ясно щом съм търсил кола с подхонящ двигател. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Беселин 237 #10 Отговорено 28 Юли, 2022 Новите Мазди са с чудесен дизайн, но вътре са супер тясни.Обърни внимание на това. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове