milbor2 23 #1 Публикувано 23 Юли, 2022 Здрйвейте колеги, Смених маслото с Honda 5W 30 и направих реглаж на клапаните, изпускателните били леко натегнати / може защото съм на газ/ . Майстора ми препоръча при следващата смяна да промия двигателя, имало леки нагари. Има ли такова нещо като "промивно " масло и какво е, или да ползвам евтино 5w30 масло / или нещо друго кажете какво/ или посредством препоръчана от вас добавка. Колата е Accord 2.4, 190 кс, K24A3 двигател, 2005 г. , executive, газ- бензин. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #2 Отговорено 23 Юли, 2022 Преди 1 час, milbor2 написа: Има ли такова нещо като "промивно " масло и какво е, или да ползвам евтино 5w30 масло / или нещо друго кажете какво/ или посредством препоръчана от вас добавка. Едно време имаше промивно масло, сега не знам... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1553 #3 Отговорено 23 Юли, 2022 (Редактирано) На Инса ПМ15 е помивно масло ползвал съм го. Това е ново https://nspauto.bg/dobavki/dobavki-za-dvigatelno-maslo/промивъчно-масло-detail Редактирано 23 Юли, 2022 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pascualle 30 #4 Отговорено 23 Юли, 2022 Има и добавка на Bardahl, която преди смяна се налива в старото масло, колата работи 15 мин на празен ход, после точиш. След това наливаш някакво евтино 4л, пак работи колата 15-20 мин, точиш и него, и след това чак сипваш някакво хубаво. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Данчо82 7 #5 Отговорено 27 Юли, 2022 Коли на по над половин милион км., не се промиват. Таман се е затапило, не го измивай, да не изтропа нещо! 1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
milbor2 23 #6 Отговорено 9 Август, 2022 По отношението за промиването на двигателя съм се спрял на няколко препарата: https://www.motornomaslo.bg/dobavka-liqui-moly-promivka-dvigatel https://www.ato24.de/en/motul-professional-motor-systemreiniger-300-ml.html https://www.ato24.de/en/liqui-moly-pro-line-engine-flush-500ml.html# Като най съм се спрял на първия да налея , след около 200-300 км да източа маслото , да взема някакво евтино 20-30 мин и вече новото масло което искам аз. Ще се опитам да източа и това от картера което остава. Очаквам предложения за други изпробвани продукти. Друг въпрос, възможно ли е поради по рядкото масло 5W30 колата да гори повече масло, преди е карана с 5w40. Преди 500-600 гр /10 000 км, сега 1000-1300 гр/10 000 км.Смених О- простен на масления охладител , мисля че теча намаля , но пак е мазно около филтъра. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vancho 73 #7 Отговорено 9 Август, 2022 ProTec Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #8 Отговорено 9 Август, 2022 Карай с качествено масло -една от задачите му е да отмива нагарите из мотора .Аз също съм чувал от майстори мотор на доста километри да не се промива ,сигурно си има причина . 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #9 Отговорено 10 Август, 2022 Моите 50 стинки по въпроса: Промивал съм двигател с amsoil добавка на италианска хонда, която никога не й беше сменяно маслото. Голяма разлика не видях. @borko 30 е прав. Голям смисъл от промиване няма. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
milbor2 23 #10 Отговорено 10 Август, 2022 Вече 3 смени , маслото е само от форума , от сайта Ato24.de. , уж само качествено и оригинално и така около 30 000 км. Но явно все пак има отлагания и нагари по двигателя, затова ми е питането за промивка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1553 #11 Отговорено 11 Август, 2022 (Редактирано) Една снимка да беше направил тоя майстор да видим какво го е притеснилf. Не знам какво да се очаква от колегите които са промивали,да стане нов двигателя ли,с една промивка едвам сте размекнали тея отлагания,та нищо не правите, камоли на италянка на която не е сменяно маслото,там трябва отваряне на двигателя и тежка химия за промивка. За да се промие едно отлагане трябва повече от една промивка. Писал съм го ,тези от по 300 мл промивните ,да ги насипеш в черния мъзгоч който е в двигателя ти и да очакваш това да обере чернилката,едва ли. Трябва промивно масло което е чисто и насипваш с литрите на маслената система , и ще видите колко черно ще излезе и то. Редактирано 11 Август, 2022 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6102 #12 Отговорено 12 Август, 2022 А ако преди са сипвани добавки за спиране на теч и тоя реактив ги разложи, може моторът да "шурне като лейка". Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1553 #13 Отговорено 12 Август, 2022 То тоя мотор си е за ремонт ,като е затапван с добавки. Интересно от къде точно визираш да "шурне като лейка". Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6102 #14 Отговорено 12 Август, 2022 Ами, разни семеринги примерно, като най- неприятна е тази на коляновия вал - между мотора и кутията. Струва десетки левове, но да стигнеш до нея е бая "труд". Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Niko2Niko 27 #15 Отговорено 12 Август, 2022 (Редактирано) Здравей, ако си решил въпреки всичко да правиш промивка със специално промивно масло, имам останала една не отворена туба от това + още около 300-400 мл от друга. Около 4.4 л общо. Редактирано 12 Август, 2022 от Niko2Niko 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове