JapCar 304 #1 Публикувано 19 Юли, 2022 Забравил съм, само шофьорското стъкло ли се вдига/спуска без да държиш копчето, т.е. автоматично? Само на контакт ли става това, защото при мен на изключен контакт не става автоматично...? Обърках се, защото в БГ на дъртата Тойота е по- читаво- става и на двете врати, а и след изключване на контакта, също известно време става, до отваряне на някоя врата... Дребни удобства, ама са ги помислили. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pascualle 30 #2 Отговорено 19 Юли, 2022 Само шофьорската, да. При Хонда е също така. След като изключиш контакт, пак можеш да управляваш стъклата, до отварянето на някоя от вратите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Kalin S 133 #3 Отговорено 19 Юли, 2022 преди 29 минути, Pascualle написа: Само шофьорската, да. При Хонда е също така. След като изключиш контакт, пак можеш да управляваш стъклата, до отварянето на някоя от вратите. Така е и при мен, точно преди два дни останах за малко в колата след изгасянето й и се чудех защо продължава да ми работи шофьорския прозорец, а даже пък и свети auto на копчето. Като отвориш вратата и затвориш и край. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #4 Отговорено 19 Юли, 2022 Преди 3 часа, Pascualle написа: Само шофьорската, да. При Хонда е също така. След като изключиш контакт, пак можеш да управляваш стъклата, до отварянето на някоя от вратите. При мен не е така... Като изгася колата и вече не е автоматично, върви докато държа бутона... Излиза, че няма/прекъснат постоянен + към бутона или където и да е и работи само на контакт... Мисля, че програмирането (задържане бутона в крайните положения) след откачване на акумулатора е само за да стане автоматично вдигане/спускане, няма отношение към контакт/без контакт?? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Г.Писаров 157 #5 Отговорено 21 Юли, 2022 Лично мен това Авто много ме дразни. Особено като карам и искам да си отворя съвсем леко прозореца. Не мога да разбера как се изключва. Веднъж го има веднъж го няма.... Ако мога да го изключа за постоянно ще ми е супер Всеки харесва различни удобства 😂 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #6 Отговорено 21 Юли, 2022 преди 16 минути, Г.Писаров написа: Ако мога да го изключа за постоянно ще ми е супер Всеки харесва различни удобства 😂 За да го спреш като тръгне, чукаш бързо в обратна посока... Май може чукане и в същата посока, на някои коли може... Може би за да се махне автоматичното, откачваш акумулатора и после не програмираш аутото... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #7 Отговорено 21 Юли, 2022 (Редактирано) На Акорд 7 копчето е много чувствително. Няма съпротива към позиция auto. Не знам, може и да се е износил фиксатора с годините. На CR-V-то ми (а и на другите ми Хонди) си трябва усилие за да щракнеш на auto. Иначе да, auto-то на CR-V се спира с натискане в обратна посока. На Акорда не знам, още се уча на тая кола. Редактирано 21 Юли, 2022 от Krasi-mir Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6015 #8 Отговорено 22 Юли, 2022 И там е така, а и на другите, вкл. на Легена. То "наще" инджинери като измислят нещо, после го ползват с десетилетия. Но при мен и 4-те стъкла + шибедаха имат "ауто", тоест двоен ход на тези бутони. Самите те обаче са други и ходът им е по-голям на първа и втора степен, и не може да се обърка. Вероятно заради "фулл ауто" е възможен и "комфорт модула". Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #9 Отговорено 22 Юли, 2022 (Редактирано) На 19.07.2022 г. at 19:50, JapCar написа: Като изгася колата и вече не е автоматично Не си прецакан. Пробвах, и при мен е така - auto работи само на контакт. Редактирано 22 Юли, 2022 от Krasi-mir Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #10 Отговорено 22 Юли, 2022 преди 3 минути, Krasi-mir написа: Не си прецакан. Пробвах, и при мен е така - auto работи само на контакт. Не виждам логика да е така, неудобство е... Друг каза, че при Хонда било след изкл. на контакта си работи до отваряне на врата, но може би е за друг модел... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #11 Отговорено 22 Юли, 2022 (Редактирано) Ако визираш пост #2, аз го разбирам така: Той ти отговаря че само шофьорското е auto и, че можеш да движиш стъклата без контакт, до отваряне на врата, както при Тойота. Не е уточнил, дали auto работи без контакт. Редактирано 22 Юли, 2022 от Krasi-mir Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #12 Отговорено 22 Юли, 2022 Преди 11 часа, Krasi-mir написа: Не е уточнил, дали auto работи без контакт. Да, разбрах, че е само шофьорската auto, то и само на нейния бутон го пише. След изключване на контакт, да, стъклата се движат до отваряне на врата, но auto отпада, трябва да държиш бутона... При тойота е по- добре- гасиш двигателя, махаш ключа, натискаш бутона за прибиране, не чакаш, излизаш и през това време стъклото се вдига... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6015 #13 Отговорено 23 Юли, 2022 Така е по-юзър френдли, ама при нас не е. Вероятно е с някаква цел безопасност или ел. сигурност. А много коли си затварят всичко сами при заключване отвън, и не се налага да проверяваш дали някой не е забравил нещо отворено. И при мен ауто и мануал на 5-те стъкла си работят (дори на изваден ключ), но отвориш ли вратата - "играта приключва". Трябва да дозатворя държейки "лок" бутона на дистанционното до края на процедурата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
smirky 44 #14 Отговорено 26 Юли, 2022 На 23.07.2022 г. at 8:47, ceco_accord написа: Трябва да дозатворя държейки "лок" бутона на дистанционното до края на процедурата. Това нещо нагласено от теб ли е или просто захранва бутоните за кратък период? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6015 #15 Отговорено 26 Юли, 2022 Така си е. Има го описано и в мануала, по същия начин. Предполагам има захранване докато има сигнал от дистанционното, но не съм ръчкал. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
David 16 #16 Отговорено 31 Юли, 2022 И аз на моя акорд ме дразни ,аутото даже по едно време ми правеше, примерно когато искам да го вдигна цъкам го тръгва нагоре затваря се и тръгва пак надолу.Скоро не ми го е правило де и по-добре,на сивика ми 92ра година трябва леко по силно да се натисне и да цъкне леко се едно има втора степен,че да тръгне аутото,тук изглежда не са го доизмислили или както каза един колега по-горе,може нещо да се е износило със времето. @ceco_accord доколкото разбрах имаш затваряне на стъклата от дистанционното ли,защото аз много се чудех и пробвах,но не става гледам имаше клипчета по ютюб,но май е само за американките. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Polad112 1 #17 Отговорено 9 Август, 2022 И аз имах съшия проблем Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Capolavoro 4 #18 Отговорено 4 Септември, 2022 (Редактирано) В крайна сметка има ли начин да се деактивира ауто функцията и да си е нормално вдигане и сваляне? Докато го спра го свлая и кача по три пъти .. дразнещо и разсейващо е. Редактирано 4 Септември, 2022 от Capolavoro 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sashua 116 #19 Отговорено 5 Септември, 2022 Бутона има две нива на натискане, прилагайки правилната сила ще получиш желания ефект. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове