hondacrv-ili-ne 0 #1 Публикувано 14 Април, 2022 Здравейте, Прочетох доста от написаното за црв-то, и като цяло съм се насочил към такова за следваща кола. Искам да попитам какво мисли някой с опит с тези коли за това - https://www.auto.bg/obiava/40200937/honda-cr-v?page=1&searchres=dhtq6gp1 - Сравнително евтино е. Човека казва, че всичко му е наред, но не го е карал много, тъй като е взел бус за да си върши работата, а това е карано 1500 км. За масло не знаем дали гори, предполагам че трябва да се долива от време на време. Автомитика работил супер. В момента карам едно умряло пежо, което постояно се чупи и ме е страх да не се надъня пак на кола, на която няма да мога да разчитам, дори и след ремонти. Какво трябва да гледам, ако отида да го видя и като цяло какво бихте ме посъветвали? поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #2 Отговорено 14 Април, 2022 (Редактирано) Отиди и го пробвай,автомата трябва да превключво плавно без придърпвания и удари. Мотора трабва да работи тихо без тракания.Питай дали е регулирал клапаните,масло автомат и заден диферинциал сменян ли е. Не забровяй че сигурно ще сложиш газ. Ако не е сменяна веригата може да е дошло времето това е пари немалко. Ако е разтегната веригата колата е мудна в витек режима ,тоест няма ускоренше в високата скорост. Редактирано 14 Април, 2022 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hondacrv-ili-ne 0 #3 Отговорено 14 Април, 2022 Здравей, мерси за отговора! Говорих отново с човека, за веригата не знае дали е сменяна, надявам се като я покарам да усетя, ако нещо не е окей. Диференциала е обслужен преди 30 хиляди км, там не съм на ясно колко често трябва, но предполагам е пред обслужване и той. До колкото разбрах от форума годишното обслужване е около 400-500 лв - филтри, масла и прочие. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #4 Отговорено 14 Април, 2022 (Редактирано) Диференциала ясен е там маслото е литър, автомата там маслото сменяно ли ако не просто е взел колата и нищо не е правил,важно е и на двете места трябва да е на Хонда масло. Клапаните дали са регулирани е много важно и кога. Годишно ако е масло на двигателя и филтри не надвишаваш 120лв,много зависи това прочие какво е визираш. На колко хил км е взета откъде и колко е карана тук.Той какво е сменял за това време. Редактирано 14 Април, 2022 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #5 Отговорено 14 Април, 2022 (Редактирано) На тези коли не им трябва кой знае колко и какво обслужване. Скъпи ремонти... всъщност консумативи са смяна верига и съединител. Поддръжката не е скъпа. За автомата нищо не мога да кажа, колегата е писал. Гледам, че си от София. За тези пари си заслужава да се грабне човек до Плевен и да я пробва. Редактирано 14 Април, 2022 от dindin Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #6 Отговорено 14 Април, 2022 До колкото видях колата е от Перник така че утре може да а види и покара ,гледай колега да е поне 50 мин. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
solun 3 #7 Отговорено 15 Април, 2022 Здравейте! Ако не сте добре запознат с особеностите на този модел автомобил, може би по-разумно би било да водите със себе си и човек който е на ясно какво да гледа и проверява - с цел да избегнете до колкото е възможно попадането на лош екземпляр и да не разчитате само на късмета си. Перник Ви е близо и имайки предвид еуфорията, в която обикновено е човек преди покупката на нов (втора употреба) автомобил бихте могъл да се уговорите с продавача да погледнете колата визуално, да направите тест драйв . Ако прецените, че това е вашето МПС, то се разберете с продавача кога може да закарате автомобила на сервиз - в София на няколко места могат да я погледнат професионално (при положение, че продавача се съгласи), в Перник не знам, кой им разбира на Хондите, а и има вероятност продавача да се познава с някой от сервиза и в този случай мнението няма да е достатъчно обективно, за това е добре Вие да вземете "ваш човек" , който е на ясно с нещата. Ако нямате такъв човек, то има и фирми , които се занимават с такава консултация срещу заплащане ( и по-добре 100....150лв за преглед и консултация, от колкото няколко хиляди лева за кола дет да си късаш нервите след покупката). Самия аз също търся ЦРВ2 , фейслифта, бензин. Имам и пусната тема в сайта с някои питания. Ходих на няколко огледа до сега - ами на снимките е едно, на "живо" е съвсем друго , а пък като я запалиш и покараш "перфектно състояние и реални километри" на мига започват да се изпаряват. А цените са ......може би вече с 1500 -2000лв от горе в сравнение със само до преди няколко месеца. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tonyyolo 3 #8 Отговорено 15 Април, 2022 Здравей , освен всички прегледи препоръчани от колегите провери състоянието на разпределителните валове , както и наклона на задните колела . Иначе това е колата , редовна смянана на маслото с препоръчаното и реглаж на клапани .Успех ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #9 Отговорено 15 Април, 2022 Едва ли някой продавач ще даде да се отвори за да се проверят състоянието на разпределителните валове. Важен е да огледа на снимки всички са качваш и караш,безупречни. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hondacrv-ili-ne 0 #10 Отговорено 15 Април, 2022 Здравейте на всички! Благодаря за информацията и отговорите! Най-вероятно уикенда ще я гледам - някой може ли да препоръча човек от София, който евентуално да я види, ако на мен всичко ми се стори окей? Не сме говорили да я караме до София, човека каза, че за Перник няма проблем в който и сервиз да искам да я закараме, но не знам там дали има хондаджии, на които мога да се доверя. Сигурно ще се навие да я докараме до София за проверка. Ако двигателя работи тихо, скоростите си влизат плавно и като цяло колата не се разпада, мисля да мина към втора крачка - проверка в сервиз. Горе долу това ми е опростения план По-горе като писах масла/филтри и прочие, под прочие имах предвид всички годишни консумативи, които така и така на година/10-15 хиляди км трябва да се сменят. Аз повече от 15 к на година не правя така и така. При пежака до момента ми беше около 250-300 лева годишно обслужване, но там за съжаление всеки път като тръгна на някъде нещо се чупи, след което ремонта винаги е в порядъка на 150-300 лева, но това поне по 5-6 пъти годишно и ми писна. Реално не ме плаши, ако има нещо за ремонт, стига колата да не се чупи след това всеки път като я изкарам от София :)) Иначе за газовата - най-вероятно, ако се реша да я взема след време ще и сложа. Французина, който ме мъчи, така и така ми харчи по 11-13 градско на 1.6 бензин, щото е много читав нали, та съм свикнал да си плащам.. : / Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
solun 3 #11 Отговорено 16 Април, 2022 Сервизите в София за които аз се сещам: - Бултрако официален представител на марката .....вкарват ти колата и чакаш диагнозата като не присъстваш (поне така беше преди 10тина години, сега може и да са се променили нещата, трябва да ги попиташ) - Юби ко ......макар да има и негативни мнения в сайта за тоя сервиз, аз лично бях доволен (с някой много малки изключения) от ремонтите по колата ми, а и можех да наблюдавам точно какво правят по автомобила, с мен са били винаги любезни и отзивчиви на въпросите и претенциите ми. - Това е другия сервиз за който разбрах тук от сайта. Не съм имал честа да го посетя, но коментарите за Слави (Станислав Методиев) са положителни и че е точен и прецизен човек. В темата има и негов телефон. Ако продавача не се съгласи с колата да ходи до София в сервиз, то трябва ти да заведеш някой дето разбира. Има фирми занимаващи се с това. Ето тази е такава https://cars-help.com/bg/za-nas/ , вероятно има и други такива. Не съм ползвал услугите й и не мога да изкажа мнение за тях. Но смятам да ги ангажирам ако попадна на читав автомобил. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 401 #12 Отговорено 16 Април, 2022 (Редактирано) При Слави е със записване месец напред, но все пак се обадете дали само за преглед няма да направят изключение. В Бултрако също е със записване, но работят и в събота. Чака се в лобито, там през един прозорец наблюдаваш какво правят по колата. Накрая ти дават списък с констатациите. В Юби-ко не съм ходил. Карс хелп ги препоръчвам, правят подробен оглед със снимков материал, с уред за мерене на дебелината на ламарината/боята за проверка на удари, китосване и т.н. Но няма как да я вдигнат на място да гледат отдолу. Работят много професионално, но са страшно заети, така че уговорки - също няколко дни предварително. Редактирано 16 Април, 2022 от note Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
solun 3 #13 Отговорено 16 Април, 2022 Да , натоварени са от Карс хелп, но са и много отзивчиви. Преди няколко дена разговарях с Георги от тази фирма, и уговорката ни беше ако ми хареса колата , да му се обадя, обеща да намери време и да огледа автомобила, като преди това да осигуря подемник или канал в някой сервиз в населеното място дет е колата. До среща с него не стигнахме, защото собственика на автомобила трябваше да ми прати на Вайбър италианските документи и фактури на МПСто (които той каза, че ги има още в първия ни разговор по телефона). Аз ходих на оглед на колата, карах я, имах някой забележки и щях след огледа на Георги да преценявам дали си заслужава покупката за мен. Нооооо продавача ми писа след няколко часа, че не можел да намери баш тия документи и фактури - което за мен вече беше доста странно, и червената лампа почна да ми мига. Та се отказах от тая кола. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nesorab 17 #14 Отговорено 16 Април, 2022 До колкото виждам от снимките има избила ръждичка (около капачката на резервоара) и виж защо е тая лепенка хонда там (крие ли някаква дупка). Има май и разлика в цветовете на отделните детайли - прегледай за евентуални удари.Sent from my Mi 9 SE using Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ahuman 0 #15 Отговорено 1 Август, 2022 Здравейте, някой може ли да ми каже човек, който да направи оглед на място в Русе без да съм там и да прецени в какво състояние е даден автомобил? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Green147 17 #16 Отговорено 20 Октомври, 2022 Наскоро купих двойка бензин от човек. Минах я на оглед в сервиз /30лв/, не се откри нищо. Почнах да правя реглаж на клапаните и се оказа, че имам износени гърбици на изпускателния вал и разтеглена верига. Та сега ми идва на акъла, че вместо преглед на автомобила в сервиз трябваше да искам реглаж на клапаните в сервиз /разликата в цената е минимална/ и щеше да лъсне истината. Като съвет за бъдещите купувачи - искайте реглаж на клапаните в сервиз. Слаби места са на този модел веригата и изпускателния вал, а струват мин 2000лв. 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HondaExplorer 250 #17 Отговорено 21 Октомври, 2022 Малшанс колега, но то ако не ти е доверен сервиза или те допуснат да присъстваш пак няма гаранция че ще ти кажат, че има проблем валът. Оказва се,че тия двигатели работят сравнително добре дори при износени гърбици и трудно се хваща. Когато търсих моето CR-V дизел, гледах и бензинови като алтернатива. Оказа се, че масово тия коли ги карат с 10w40 и то на газ. Би ли споделил за статистиката с какъв пробег е колата, има ли газ и дали имаш някакво инфо с какво масло е карана? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #18 Отговорено 23 Октомври, 2022 (Редактирано) При покупка на автомобил едва ли някой ще ти даде,да отвориш и да гледаш валове в какво състояние са и разтегната ли е веригата. Колите регистрирани се продават явно като се установи този проблем на последния реглаж,когато разбере собственика че трябва да даде хубава сума от порядъка на 2000 хил лев. Следваща стъпка е обява продава се. Та когато се купува кола, като тази,единствено може по вървежа да се установи,колата е доста мудна,при настъпване на педала на газта бавно реагира. Което както се оказва е признак на износена верига. Износените гърбици на вала само при отваряне. До колкото знам може да се види и на диагностика дали има симптоми на разтегната верига ,но не всеки знае какво да гледа. Редактирано 23 Октомври, 2022 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Green147 17 #19 Отговорено 29 Октомври, 2022 По километраж е 225к. Газ има от 10к. Маслото беше Мобил 5w40. В момента я карам с мотул 5w30. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 604 #20 Отговорено 29 Октомври, 2022 И аз имах проблем с разпределителен вал. Купих 2-ра употреба от @fenabg (той винаги държи налични и подбрани), цената беше далеч под 2000 лв. Писал съм в някоя тема за случая. Има и снимки. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #21 Отговорено 31 Октомври, 2022 @Plamen-CRV Тази цена е и с смяна комплект верига и валове. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
марина 0 #22 Отговорено 31 Октомври, 2022 И аз имам проблем с разпределителния вал ,къде мога да намеря читав ,защото до сега ме излъгаха 2 пъти ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
марина 0 #23 Отговорено 31 Октомври, 2022 Даже ми предложиха да сменя мотора с такъв от акорд 2,2. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
docev 449 #24 Отговорено 31 Октомври, 2022 Има колкото искаш https://www.ebay.com/sch/i.html?_id=353898328487&_nkw=New+Honda+14120PPA010+CAMSHAFT+14120-PPA-010 Аз си купих първият от Полша. Чакам да ми дойде редът при Бранко. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Green147 17 #25 Отговорено 11 Декември, 2022 (Редактирано) Малко цени за оригинали: Гарнитура глава - 206.50 Гарнитура капак клапани - 208.75 Изпускателен разпределителен вал - 1356 Верига - 463.26 Обтегач - 281.68 Банан 1 - 222.34 Банан 2 - 204.85 Банан горен - 84.90 ЗК разпредел вал - 222.34 ЗК колянов вал - 523.67 За маслената помпа имало още една верига Верига - 165.44 Банан 1 - 225 Банан 2 - 40 ЗК 1 - 50.36 ЗК 2 - 240.43 Филтри Филтър vtec - 23 Филтър цедка - 17 Тотал към 4500 лв. Искам да са нови и оригинални, но с тези цени за "консумативи" ще се търси друг вариант. Редактирано 11 Декември, 2022 от Green147 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Green147 17 #26 Отговорено 30 Август, 2023 Днес, най после излизаме от сервиз след 2 дни ремонт. Сменени двете вериги комплект на Hepu, изпускателен вал от алиекспрес https://a.aliexpress.com/_msl2Y4q , ремък, гарнитури-капак клапани, втек, семеринг и д-р. Масло, фюлеринова добавка и филтър. Труд 600лв. Предстоят 20000 км тестове да видим дали вала пак ще се износва. Снимки на стария вал. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Green147 17 #27 Отговорено 10 Септември, 2023 След 1000 км и макс 140 км/ч, впечатленията са за По-бързо палене По-добра динамика Металическият звук след 6000 оборота вече го няма. Разход, леко надолу. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
G_S_H 15 #28 Отговорено 11 Септември, 2023 На 11.12.2022 г. at 20:47, Green147 написа: Гарнитура капак клапани - 208.75 Това ми хареса най-много ?! Тази гарнитура да не със сребърно покритие ??? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Green147 17 #29 Отговорено 13 Септември, 2023 Платих ги и сложих оригинал, но другия път алиекспрес 30лв Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #30 Отговорено 14 Септември, 2023 Брей, вал от Aliexpress, интересно! Имаш ли снимка на новия вал? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Green147 17 #31 Отговорено 1 Октомври, 2023 Само на опаковката Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове