Niko-pol 1 #1 Публикувано 7 Октомври, 2021 Здравейте колеги, Собственик съм на Honda CRV 2 150коня бензин/газ.KA20A4 Газовата е монтирана чисто нова и съм изминал около 6000км.с нея. От около месец започна да ми светва чека.При закачане на диагностика се виждат доста натрупани грешки. Изчистваме ги,след 200-300км.пак светва.Колата си върви нормално и няма видими проблеми. Ако може някой разбиращ да даде някакви идеи и съвети, ще съм благодарен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1249 #2 Отговорено 7 Октомври, 2021 Какви са натрупаните грешки? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Niko-pol 1 #3 Отговорено 7 Октомври, 2021 Утре ще я карам да ми ги изчистят и ще си ги снимам,след което ще споделя. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CNC Setter 43 #4 Отговорено 7 Октомври, 2021 При 90 процента от колите с газ свети чека . Лично мое мнение , че е ходене по мъките за да спре да свети , не мисля , че си заслужава ако нямаш никакви проблеми реално с колата освен ламБата. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1249 #5 Отговорено 8 Октомври, 2021 Нека си види грешките първо, понеже каза че са много. В краен случай ще вземе един ELM да си ги чисти, не че е решение това де, ама ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Niko-pol 1 #6 Отговорено 8 Октомври, 2021 Общо взето,всички възможни грешки. Направих четири снимки на цял екран на таблета с който правихме диагностика но незнам как да ги кача всичките. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1249 #7 Отговорено 8 Октомври, 2021 До 16МБ общо ако ги събереш в един пост - може, иначе ги качи в 4, аз ще ги слея. Иначе аз правя скрийншоти от диагностиката ако е на телефона , те са малки по принцип. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Niko-pol 1 #8 Отговорено 8 Октомври, 2021 (Редактирано) Редактирано 8 Октомври, 2021 от dindin Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1249 #9 Отговорено 8 Октомври, 2021 Мисля, че всички колеги припаднаха след тези картинки. Това е абсолютно ненормално, според мен може би е нещо от монтажа на газовата, свързано с OBD комуникацията. Може и някой кабел да е оставен оголен, да дава накъсо ... Или самия компютър на газовата да прави нещо нередно. Да не е наводнявана колата нещо? Изкушавам се да преместя темата в раздел "Алтернативни горива"... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ИцоД 170 #10 Отговорено 8 Октомври, 2021 Русе ти е наблизо. Бягай при Маркони ! 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Niko-pol 1 #11 Отговорено 8 Октомври, 2021 Дали е наводнявана незнам,може само търговеца от който я купих да каже,но може и той да не знае. При всички положения има нещо ненормално. Моя майстор ме посъветва да карам известно време на бензин и да видим какво ще стане. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vancho 73 #12 Отговорено 8 Октомври, 2021 А преди това(монтажа на газовата) имаше ли грешки? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Niko-pol 1 #13 Отговорено 9 Октомври, 2021 Не преди нямаше,6000км. след монтажа също. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijane 430 #14 Отговорено 10 Октомври, 2021 Тука има нещо нередно с диагностиката. Или снимките не са на тая кола, или нещо не е наред със софтуера. Тая кола няма нито rail pressure нито boost sol. valve. Те повечето грешки са за дизелов мотор. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #15 Отговорено 10 Октомври, 2021 Същия случай имах преди година. От газовата неграмотни гЪзаджий да не свети грешки сложили комуникатор или там каквото е името на това л@йно. Така след като го отрязах почна да се връзва колата с диагностиката като црв не акорд. Част от грешките останаха и след смяна и на екуто всичко се нареди. Имам един пак подобен случай там вече е само екуто . 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Niko-pol 1 #16 Отговорено 10 Октомври, 2021 Преди 2 часа, jijane написа: Тука има нещо нередно с диагностиката. Или снимките не са на тая кола, или нещо не е наред със софтуера. Тая кола няма нито rail pressure нито boost sol. valve. Те повечето грешки са за дизелов мотор. Снимките ги правих лично аз,на живо. Ще видя след известно време като я покарам на бензин какви грешки ще отчете и дали ще има въобще,но ме съмнява,че всичко идва от газта. Ще следя темата и ще приемам съвети и насоки.Ако се оправят нещата ще споделя къде е бил проблема. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1249 #17 Отговорено 13 Октомври, 2021 Честно казано дори да покараш на бензин не знам колко ще има ефект. Аз бих извадил и бушона на газовата. Ако това продължава - на сигурно при @Markony Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Niko-pol 1 #18 Отговорено 13 Октомври, 2021 Благодаря за съвета,след време каране само на бензин ще я закачим пак и ще видим какво ще покаже. Ако няма грешки проблема е ясен и тогава ще потърся компетентна помощ,може и Маркони,за който съм чел доста хубави неща. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Niko-pol 1 #19 Отговорено 23 Октомври, 2021 Здравейте колеги, според вас,колко километра или време трябва да карам на бензин за да очаквам да светне чека,ако има натрупани грешки евентуално? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Niko-pol 1 #20 Отговорено 13 Декември, 2021 Здравейте,колеги. Обещах да споделя какво се случи по моя проблем. При диагностика на газовия компютър отчете бедна смес. Естествено никой няма да си признае,че проблема е в него и почнаха да ми пълнят главата с глупости че на бензин не била добре,ламбдата заминала,можело и въздух да смуче и т.н. Както и да е от тогава да чукна на дърво няма светещ чек. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1249 #21 Отговорено 13 Декември, 2021 Хаха, добре де бедна смес абсолютна класика. Честито де. Ама онези грешки по-горе от твоята кола ли бяха? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Niko-pol 1 #22 Отговорено 13 Декември, 2021 Да от моята разбира се,няма причина да търся помощ за мен и да качвам чужди снимки. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1249 #23 Отговорено 13 Декември, 2021 Не, нямах това предвид. Едно е бедна смес друго са тези всичките грешки. Да разбирам ли, че сами са си изчезнали или сте ги изчистили и тях? Губи ми се още нещо, горе колегите казаха разни неща за газовата уредба. В крайна сметка пипано ли е нещо по газовата? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Niko-pol 1 #24 Отговорено 14 Декември, 2021 Значи първо ги изчистихме всичките,после карах само на бензин известно време около 300 км. Закачихме я на диагностика без да обръщам на газ,и не показа никаква грешка. Почнах да карам на газ и след 30-ия километър пак светна чека. Отидох до газаджията и от там той изчисти грешките от газовия компютър и направи настройки някакви,и ми каза че повече няма да светне,какво точно е правил незнам. Но не пропусна да търси проблема в ламбда сонда или нещо друго,което не е свързано с газта.А колата на бензин върви перфектно. Сега имам проблем със сутрешното палене-много върти.Казаха ми че може да остава газ някъде и да се дави сега пак ще покарам малко на бензин да видим какво ще стане. Приемам и съвети 😉 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zag80 47 #25 Отговорено 14 Декември, 2021 Сега е по-богата сместа при работа на газ. Бензиновият компютър прави корекция за да я вкара в норми. Когато я изгасиш с тези корекции студеното палене на бензин е трудно. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове