ceco_accord 6096 #6881 Отговорено неделя в 20:50 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6096 #6882 Отговорено преди 9 часа МЛАДОЖЕНЦИ НА РЕСТОРАНТ -Здравейте и добре дошли, избрахте ли си нещо от менюто? -Първо дамата. -Отлично, слушам Ви, госпожице. -Слушам Ви ГОСПОЖО. -Радвам се за Вас. Какво да бъде, госпожо? -Ами не съм сигурна... -Да Ви дам още малко време? -Не, не, избрах си. Салатата да е “Френска Идилия“, само че вместо маруля ползвайте айсберг, а вместо френско сирене – бурата. -Дали не мога да ви предложа салатата “Италианска Фантазия с бурата“, тя има същите продукти. -Обаче без магданоз, мразя магданоз. -Отличен избор. -За основно искам номер пет. -Прекрасно. -Обаче... Не искам да слагате пилешко, направете ми го с телешко. Да не е на скара, а на фурна. -Разбрано. -И вместо зеленчуци, сложете ми само картофи. Пържени картофки, ама да не са много калорични. Все пак трябва да мисля за формата си. -Всички пържени картофи са калорични, госпожо. -Уф, да се не види. Тогава ги искам варени. Не, не варени, те са безвкусни, дайте ми ги на фурна. -Записвам, вместо пиле, телешко. Вместо зеленчуци, картофи. На фурна. Същото като номер 7 от менюто. -Номер 7 има копър. Не понасям копър. -Да пиша ли номер 7 без копър? -Не. Номер 5 с промените. -Отлично. -Телешкото прясно ли е? -Разбира се. -Да не е от някоя престаряла крава? -Младо теленце, хранено само със свежи планински билки и майчино мляко, още тичка из задния двор на ресторанта. Сега главният готвач ще му тегли ножа. -Уф, тогава не искам телешко, стана ми жал за животинката. Дайте ми риба. -Отличен избор. Каква да бъде? -Нека видя... -Да се върна след малко? -Не, не, намерих, ето. Искам риба меч на скара. Черноморска е, нали? -Няма риба меч в Черно море, миличко. -Тази обаче по случайност е от тук, господине, собственикът на ресторанта я хвана с яхтата си вчера... Луда работа, единствен по рода си екземпляр. Донесе я жива и я сложихме в аквариума отзад. За малко да ме прободе с меча. -А, щом е жива не искам да я... -Секунда, току що ми писаха съобщение от кухнята, рибата меч е починала... Любовна мъка, явно са били двойка. -Уф, хубаво, риба меч да е. -Отличен избор. -Може ли с пържени картофки, диетични? -Разбира се, най-диетичните. С новия ни въздушен фрайър. Точно в този момент главният ни готвач го разопакова. -Сега ще видим десертите... -Да дойде човекът след малко, а миличко? От десетина други маси му махат вече. -Не, не, готова съм. Шоколадовият вулкан с топка сладолед калоричен ли е? -Най-калоричното нещо в менюто. -Точно колко килокалории? -По мои изчисления към 1500. -Тогава не го искам. Бисквитена торта с две топки сладолед? -Същата работа. -Лошо. Ще се върнем на десерта след малко, промених си мнението за основното. Сега пак искам пети номер, пилето със зеленчуци. И никакъв копър! -Записвам, никакъв копър. -Пилето щастливо ли е било? Място за разходки, тревица? -Редовно играехме на гоненица с него, следобеда тенис на маса. Всяка вечер лично му четях приказки за лека нощ, госпожо. Най-обичаше тази за Бременските музиканти. -Милото. Ако сте му били ваксините в лявото бутче, дайте ми дясното. -Да проверя къде му са бити ваксините... -За десерт шоколадов вулкан с топка сладолед. Веднъж се живее. Това вино тук, на южен или северен склон са лозята? На южен вината са по-сладки, така ги харесвам. -Пише Южна Франция, така че... -Има логика. Една бутилка, моля. Много се чудя още за пилето. Пък и тоя калоричен десерт... Зачернете салатата, нещо ми се отяде бурата. -ОТЛИЧНО! -На съпруга ми дайте обаче салата табуле, ще му трябва за тази нощ. -Записвам салата... -Не, не, тя се шегува. Дайте ми машина на времето, искам да се върна месец назад, взех много грешно решение. -Господине? -Уф, добре де. Една студена вода. От чешмата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове