Legal 42 #1 Публикувано 30 Ноември, 2020 Здравейте, искам да сменя чистачките на колата и търся препоръки от хора, направили го вече.Колата е Сивик, 2006, дизел,N22A.Моля за линк, ако има възможност, защото пасажерската, каквито и пера да слагам се разтраква и ме побърква. Шума се получава, като стигне до горе. Все едно се удря в стъклото, а не го прави. Но перата се евтини. Изпратено от моят SM-G973F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ross_vs 0 #2 Отговорено 30 Ноември, 2020 Аз ползвам BOSCH Aerotwin A 392 S и съм доволен. Препоръчах го и на други познати, които не са се оплаквали за сега. Единия даже се подвизава тук във форума🙂 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
thelastbonbona 69 #3 Отговорено 30 Ноември, 2020 Нямам идея за кого говори колегата Ross_vs (wasn't me) Както каза той - ползвам същите вече 2 години (не съм ги сменял) и съм много доволен! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legal 42 #4 Отговорено 30 Ноември, 2020 Благодаря Ви.От къде ги купихте, в смисъл физически магазин? Изпратено от моят SM-G973F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CCord 235 #5 Отговорено 30 Ноември, 2020 Виждам че си от Бургас за това направо те насочвам. Отиваш в бившия баумакс и на щанда за аксесоари има чистачки Бош аеротуин, обикновен Бош, Митотойо, и едни YADA които аз си купих и съм много доволен, на средна цена и чистят перфектно. Аеротуина го има и в Метро но за мен цената е неоправдано висока. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legal 42 #6 Отговорено 30 Ноември, 2020 Ясно.Утре ще се действа.Благодаря Ви и успешна седмица.Изпратено от моят SM-G973F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #7 Отговорено 30 Ноември, 2020 (Редактирано) Точна тези тип банан. Бюджетни и чистят перфектно. Редактирано 30 Ноември, 2020 от CARPERA 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 983 #8 Отговорено 30 Ноември, 2020 (Редактирано) Не давайте така акъли на колегата за евтините чистачки. Не случайно едното струва 15лв. а другото 55лв. В момента няма как да снимам но капачето което покрива захвата на чистачката е различно при евтините и няма как да се монтира. Ако има такива които са точно 1:1 с aerotwin/OEM за Сивик 8, нека да ги покаже. Понеже и аз се подлъгах да поръчам по-евтини то резултата е, че трябва да поръчам отново aerotwin. И не е само захвата проблема а това, че евтините изкарват 2-3 пъти по-малко време от хубавите. С 21 и 22 на снимката са декоративните капачета за чистачките които няма как да влязат в афтърмаркет евтини. Самите захвати са по-високи и пречат и ги надигат. Да, може да се махнат естествено но то може да се махнат и доста други неща за да се сложат по-евтини заместители. Обикновенно старите aerotwin карат по 2-3 години та мисля, че е добра инвестиция. Пробвах champion на другата кола, никога повече няма да сложа и такива... Редактирано 30 Ноември, 2020 от Mkilla 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
GaiJin 26 #9 Отговорено 1 Декември, 2020 Не знам евтините по колко изкарват, но моите Bosch AeroTwin за 60 лв още малко 5 години ще станат и не са мръднали, чистят си както когато ги взех. Всеки има право сам да си решава за себе си Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legal 42 #10 Отговорено 1 Декември, 2020 Чистачките са сложени. 55 лв.Вече 40 км с тях, смело мога и аз да препоръчвам Боша, на колеги.Още веднъж, благодаря.Изпратено от моят SM-G973F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
revenue 32 #11 Отговорено 1 Декември, 2020 (Редактирано) И аз съм с Бош. Доста са тихи и чистят добре. Надявам се да изкарат повечко време. Ако имате сензор за чистачките трябва да са 67.5 или 70см. Иначе сензора не се чисти напълно. Редактирано 1 Декември, 2020 от revenue Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legal 42 #12 Отговорено 1 Декември, 2020 Имам сензор, но незнам какъв размер точно сложих. Взех същите, като посочените в пост 2.Изпратено от моят SM-G973F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teodor_tsonev 54 #13 Отговорено 1 Декември, 2020 На 30.11.2020 г. at 20:25, CARPERA написа: Точна тези тип банан. Бюджетни и чистят перфектно. Аз съм със същите. Последните изкараха 3 години и все си чистеха като нови. Смених ги наскоро, защото на едната и се скъса капачето в края. И струват 3.50лв. бройката в Хоуммакс, има ги и в бензиностанции Круиз. И 60лв. да струват пак такива ще си купя. Интересното е, че точно тези тип банан със захвата за старите модели автомобили чистят добре, другите с по-скъпия захват не стават. Пробвах ги на Маздата, явно и гумата е друга, не чистеха и подскачаха като се свалят надолу. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
revenue 32 #14 Отговорено 2 Декември, 2020 Преди 16 часа, Legal написа: Имам сензор, но незнам какъв размер точно сложих. Взех същите, като посочените в пост 2. Изпратено от моят SM-G973F с помощта на Tapatalk Трябва да минава изцяло през сензора, което може да се провери. Известно време карах с 65см на шофьорската и го чистеше наполовина. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
koszabg 20 #15 Отговорено 3 Декември, 2020 Размерът трябва да е 700мм шофьорска и 575мм пасажерска. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legal 42 #16 Отговорено 3 Декември, 2020 Точно такива съм купил и сложил.Изпратено от моят SM-G973F с помощта на Tapatalk 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 983 #17 Отговорено 5 Декември, 2020 @Legal, идват с нови капачета за рамото отгоре на които пише "Bosch", нали? Питам да не се е променило нещо Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legal 42 #18 Отговорено 5 Декември, 2020 Точно така. Ако някой се интересува, винаги мога да снимам, как стоят. Изпратено от моят SM-G973F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
koszabg 20 #19 Отговорено 7 Декември, 2020 (Редактирано) Аз нямам капачета на чистачките (откакто съм я взел) и си слагам евтини чистачки и ги сменям по-често. Да, сигурно по-бързо се скапват, но пък по-често съм с нови. В крайна сметка може нещата и да са на кантар за цена, време на издържливост, време на смяна, евтини, скъпи. Редактирано 7 Декември, 2020 от koszabg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #20 Отговорено 7 Декември, 2020 Стига да чистят добре все тая дали са нови, стари, евтини или скъпи. Но и критерият на различни хора за добро чистене е различен. Трябва да се има предвид като четем форуми Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 983 #21 Отговорено 8 Декември, 2020 (Редактирано) @Pavel_Pavlov, е тук не съм съгласен Има значение дали са стари или нови първо. Евтините или стари или комбинацията от 2-те няма как да се сравни с хубави чистачки. Специално aerotwin-a е доста качествена и си кара доволно време. Стига да чистят добре хубаво ама до кога? Нали купих евтини чистачки преди 1 месец точно за Сивика. Трябва да махна капачетата като на колегата който кара по принцип без такива ама защо да го правя? То може да махна и доста други неща от колата, че може и без тях - калобрани, ветробрани и тем подобни "екстри" ама с тях по-добре изглежда колата. Та всичко е въпрос на избор и критерий както казваш но евтината чистачка със сигурност не е нито по-добра нито по-изгодна от скъпата във времето. Нямам идея колко струват МитотоЮ, МиТотито и тем подобни но ако са по 20-тина лева и ги сменям всяка година, едни по-скъпи излизат по-изгодни P.S То този спор е малко като с гумите, може и с евтини да се кара ама не е същото като с тия по-скъпите. Редактирано 8 Декември, 2020 от Mkilla Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
koszabg 20 #22 Отговорено 8 Декември, 2020 Аз капачетата не съм ги махал специално, за да си слагам евтини чистачки, а просто така взех колата. Митутойото да е 4-4,50-5 лева бройката. Комплектът излиза 8-9-10 лева. Бошът е около 50 лева. Спрямо цената се получава, че 5 комплекта Митутойо = 1 комплект Бош. Тук остава въпросът колко издържат еднити и колко другите според това кой, къде, кога кара колата, използва чистачки, седи на улица, седи в гараж, мие, не мие, кал, дъжд, сняг, слънце, прах, мръсотия и какво ли още не... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове