Axeman 0 #1 Публикувано 27 Октомври, 2020 (Редактирано) Здравейте. Дойде време за смяна на съединителя на моята Honda HRV 1.6 4х4 124 и имам намерението да го сменям сам.До този момент съм сменял подобен само на фият пунто .Моля ако някой си го е сменял сам да каже дали има нещо по особено или нещо специфично за което трябва да внимавам . Редактирано 27 Октомври, 2020 от Axeman Написано главно Д с малка буква. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Eks 6 #2 Отговорено 29 Октомври, 2020 И на мен ми предстои смяна, честно казано не ми е важна марката а гаранцията, най добре е да намериш сервиз който ще ти го смени и ще ти даде гаранция за съединителя, иначе почва филма ако се скапе след 10-15К че не е сменен в оторизиран сервиз и дървото си е за твоя сметка. Поздрави. Последно като проверявах гаранция даваха от 15К км до година без значение на километрите, всеки търгаш според стоката си. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
birev 154 #3 Отговорено 29 Октомври, 2020 Щом сте намерили сервиз в БГ,който Ви дава гаранция, Вие сте щастливци! Аз сменях в Бултрако с оригинален комплект преди 3 години и съединителя се оказа дефектен и го смених след 10 000 км. Гаранция там няма. Иначе най - добрите афтермаркет комплекти са на Exedy. Успех! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nikinta 4 #4 Отговорено 11 Декември, 2020 Колко горе-долу излиза този ремонт ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nikinta 4 #5 Отговорено 16 Декември, 2020 Колеги, какво стана , сменихте ли съединителя ? На мен също ми предстои такъв ремонт ! Колко горе-долу излиза този ремонт ? Колко е комплекта и кой е за предпочитане и колко за труд/ремонт ? Има ли особености при смяната и какво трябва да се знае ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pet71 123 #6 Отговорено 17 Декември, 2020 Колега, звънни на Фена и ще ти даде цена за всичко. Мисля и гаранция дори. Аз ходих при него за лагери в кутията ,бях сменил съединителя в Бургас и ми бяха сложили и грешните лагери. Вече се убедих,че по-добре при човек ,който се е занимавал с това от колкото да търся маркови части и да попадам на дефектни партиди. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nikinta 4 #7 Отговорено 19 Декември, 2020 На 17.12.2020 г. at 8:01, pet71 написа: Колега, звънни на Фена и ще ти даде цена за всичко. Мисля и гаранция дори. Аз ходих при него за лагери в кутията ,бях сменил съединителя в Бургас и ми бяха сложили и грешните лагери. Вече се убедих,че по-добре при човек ,който се е занимавал с това от колкото да търся маркови части и да попадам на дефектни партиди. Нямам му телефона , за да го попитам ! Принципно цените на нови комплекти съединители от три части за моя точно модел и аз ги имам и за тази цена мога да ги получа . Десетина марки например са около 150-200 лв. и две марки са около 500 лв ! Офертите за труд в София ми варират също около 150-180 лв. за подмяната , като гаранцийте са различни в зависимост от марката комплект съединител ! Общо около 300 - 380 лв. или 680 лв. ! ! Получи се много голяма разлика ! Затова и попитах тук колегите които са правили скоро подмяната за тяхното мнение и опит ? А и все пак това е кола на 20 години ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nikinta 4 #8 Отговорено 19 Декември, 2020 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1549 #9 Отговорено 19 Декември, 2020 1 hour ago, nikinta said: Нямам му телефона , за да го попитам ! Принципно цените на нови комплекти съединители от три части за моя точно модел и аз ги имам и за тази цена мога да ги получа . Десетина марки например са около 150-200 лв. и две марки са около 500 лв ! Офертите за труд в София ми варират също около 150-180 лв. за подмяната , като гаранцийте са различни в зависимост от марката комплект съединител ! Общо около 300 - 380 лв. или 680 лв. ! ! Получи се много голяма разлика ! Затова и попитах тук колегите които са правили скоро подмяната за тяхното мнение и опит ? А и все пак това е кола на 20 години ! Малко трябва да прочетеш извън твоя раздел за да го намериш 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nikinta 4 #10 Отговорено 13 Януари, 2021 (Редактирано) За съжаление Фена няма да може да ми помогне и извърши този ремонт ! Декември м.г. се свързах с него и се разбрахме за началото на януари и уточнихме крайната цена ! Не сме се пазарили - просто цената която той ми даде беше разумна и веднага се договорихме ! Само ме помоли да уточним точната дата след 6-ти , че там са много празници ! ОК ! След 6-ти се уточнихме ремонта да е на 22-ри януари ! Всичко чудесно ! Освободих се от работа за 22-ри , събрах пари , направих план как да пътувам до Дупница и т.н... Е...ДА ,....АМА ..НЕ ! Сега ми се обади , че нещо се било случило при него и няма да може да извърши ремонта през този месец ! А и за февруари не знаел ! Така че сега съм отново като преди месец - търсещ и питащ ! Помагайте ! Продължавам да търся майстор на Харви за смяна на съединител ! Редактирано 13 Януари, 2021 от nikinta Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vancho 73 #11 Отговорено 13 Януари, 2021 Работата е елементарна за всеки сервиз. Сложи комплект на EXEDY. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gitzev 15 #12 Отговорено 14 Януари, 2021 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #13 Отговорено 15 Януари, 2021 На 13.01.2021 г. at 9:52, nikinta написа: За съжаление Фена няма да може да ми помогне и извърши този ремонт ! Декември м.г. се свързах с него и се разбрахме за началото на януари и уточнихме крайната цена ! Не сме се пазарили - просто цената която той ми даде беше разумна и веднага се договорихме ! Само ме помоли да уточним точната дата след 6-ти , че там са много празници ! ОК ! След 6-ти се уточнихме ремонта да е на 22-ри януари ! Всичко чудесно ! Освободих се от работа за 22-ри , събрах пари , направих план как да пътувам до Дупница и т.н... Е...ДА ,....АМА ..НЕ ! Сега ми се обади , че нещо се било случило при него и няма да може да извърши ремонта през този месец ! А и за февруари не знаел ! Така че сега съм отново като преди месец - търсещ и питащ ! Помагайте ! Продължавам да търся майстор на Харви за смяна на съединител ! Явно ще трябва и да пиша,и да пренеса част от комуникацията тук . Много ми е неприятно когато се изнасят факти неверни по мой адрес или изнесени по начин видиш ли заради фена не мога да си оправя колата ! Да чухме ме се на връх всички празници преди нова година и няма как да кажа веднага кое как кога и защо , на фона на това че имам януари ,и няколко семейни празника ! Разбрахме се да се чуем след 6 ! да се чуем , звъннахте ми на 5ти ! и все пак дадох дата за ремонт . Да обаче аз не съм робот и на фона на личното ми време ! , и наличните коли преценявам и при нужда размествам графика по удобен за двете страни начин ! Поради евентуални лични ангажименти , и на фона на това че по ваши думи не знаете дали ще ви изкара съединителя още на 8ми на обяд ви се обадих да отменя датата за ремонт , за да си планувате ремонт в друг сервиз . Така че поднесената от вас информация е малко не точна , и надявам се ще си отговорите и защо не ви върнах обаждане след двете позвънявания докато аз говорех ! 4 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #14 Отговорено 15 Януари, 2021 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
А. Д. 84 #15 Отговорено 16 Януари, 2021 Ванка, не е необходимо да доказваш нещо! Който те познава и на който си помагал знае че си точен и коректен човек. Повече няма какво да кажа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #16 Отговорено 16 Януари, 2021 Ее как пък се преценява, че съедионител няма да изкара 8 дена. Моя е на емнайсехиляди километра и още си е ок. Колата ми като я взех уж беше на 195к км. Ама силно се съмнявам. Та да е била на 250, аз съм й навъртял 150 и съединителя още държи. Та чисто информативно, как може да сдаде съединител за буквално 1 седмица ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nikinta 4 #17 Отговорено 19 Януари, 2021 На 15.01.2021 г. at 20:12, fenabg написа: Явно ще трябва и да пиша,и да пренеса част от комуникацията тук . Много ми е неприятно когато се изнасят факти неверни по мой адрес или изнесени по начин видиш ли заради фена не мога да си оправя колата ! Да чухме ме се на връх всички празници преди нова година и няма как да кажа веднага кое как кога и защо , на фона на това че имам януари ,и няколко семейни празника ! Разбрахме се да се чуем след 6 ! да се чуем , звъннахте ми на 5ти ! и все пак дадох дата за ремонт . Да обаче аз не съм робот и на фона на личното ми време ! , и наличните коли преценявам и при нужда размествам графика по удобен за двете страни начин ! Поради евентуални лични ангажименти , и на фона на това че по ваши думи не знаете дали ще ви изкара съединителя още на 8ми на обяд ви се обадих да отменя датата за ремонт , за да си планувате ремонт в друг сервиз . Така че поднесената от вас информация е малко не точна , и надявам се ще си отговорите и защо не ви върнах обаждане след двете позвънявания докато аз говорех ! Съжалявам , но така се получават недоразуменията ! Когато хора , които не се познават изобщо един друг , но пък се е наложило да разговарят набързо по телефона , за да свършат някаква полезна работа ! Аз също мисля , че , на този диалог не му е тук мястото, а на лични , както ми писаха други колеги тук ! А и аз също им писах . Но при така получилата се ситуация се налага да отговоря тук ! Не съм искал да хвърля съмнения върху Фена ! Човека си беше точен и коректен в случая ! И постъпи по мъжки , за което го адмирирам ! Но той нямаше как да знае неща , които естествено при един бърз разговор по телефона нямаше как да му обясня ! От средата на миналата година го закъсах с краката ! Професионално от работата ми ! Шест месеца по лекари и болници ! С патерици ! Живея сам ! И разчитам само на себе си и колата си ! А пък от НОИ се направиха на интересни и не ми изплатиха два месеца от болничните ! И го закъсах и финансово ! Не съм от сметкаджийте , даже съм доста ларж иначе , но човек като го закъса , почва да се интересува и от цените ! А Харвито на няколко пъти ми прибуксува и подсказа , че след 270 хил. му е дошло времето и на съединителя ! Нямам никаква представа колко ще издържи в това състояние ! Затова направих проучване в интернет , попитах и тук в темата ! През това време един мой бивш колега дето напусна и се преквалифицира преди 1-2 години в авто-монтьор и знаейки положението ми , ми предложи да ми помогне и ми смени съединителя почти без пари – само почерпка за доброто старо време и нов съединител от мене ! Е , каза ми и че никога до сега не бил сменял съединител на японски автомобил , но все имало пръв път ! Затова и разпитвах тук какви са особеностите при смяна и коя марка съединител ! Колега тук ме насочи към Фена ! Декември разговаряхме набързо по телефона ! Разбрахме се да му се обадя след 6–ти за дата ! След разговора ни прочетох тук , че му викат и Ванка , значи Иван ! След Новата година се сетих че след 6–ти идва Иванов ден и не е удачно на 7 , 8–ми да му звъня за работа ! А пък и не се познаваме още и дали е удачно да честитя празник ! Затова си позволих да звънна на 5–ти ! Ако вдигне – вдигне ? Ако е зает и не вдигне , ще звъня чак понеделник 11-ти. ! На 5–ти се уточнихме за 22-ри и подробности и в колко часа и къде точно да дойда в Дупница ! Всичко точно ! После гледах каартата/сателита как да стигна до мястото , направих си план, освободих си деня . Обадих се на мой познати в Дупница ,че на 22-ри ще съм там и може да се видим ! Обадих се и на бившия ми колега , начинаещ автоспециалист и му благодарих за жеста му да ми помогне благородно , но че съм си намерил майстор и то специалист по Хондите и вече сме се спазарили ! За съжаление той пък ми се обиди , че му нямам доверие и ми каза повече за кола да не го търся ! И така на 8-ми , Фена ми се обади и отмени датата и поръчката ! Така и не ми стана ясно защо ! Като приказката " От два стола , та на земята " ! Как да не се ядоса човек ! След месец отново бях търсещ ! И даже по зле ! Бях насочен тук в темата от колеги към Фена , затова и написах , че не се е получило при него и отново помолих за съвети ! Това е ! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове