emod 1663 #1201 Отговорено 25 Ноември, 2023 @Bizzito В момента карам моят R18A2 мотор с Mobil 1™ ESP LV 0W-30 - КЛИК. LV в името на маслото означава Low Viscosity. Това са анализът и отзивите за маслото в oil-club.ru - КЛИК. За съжаление обаче ATO24 не го предлагат. Купувам го от oilgrupbg.com (клик). Не препоръчвам масла, просто споделям инфо и ти давам възможност за конкурентен избор . 2 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 469 #1202 Отговорено 27 Ноември, 2023 В интерес на истината ми харесва идеята. Обаче маркетинга на Амсойл е убийствен. Стига това, което е написано в дейташийта да е вярно или поне да не е много преувеличено. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2782 #1203 Отговорено 28 Ноември, 2023 @Bizzito Здравей, С кой Ravenol чуваш почукване? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 469 #1204 Отговорено 28 Ноември, 2023 На Хондата RAVENOL DFE SAE 0W-20, ама доста по-слабо и по-рядко, отколкото на Форда RAVENOL FDS SAE 5W-30. При форда направо като го налях и почна, там нямам съмнения. Аз даже бях писал тук някъде, чука като на повдигачи. Ок де има и втора причина, доста по-маловажна, но все пак.... разбрах, че маслото всъщност е "руско" не е немско и се бъркат 10000 вида масла в някакво хале. Руско имам предвид, собственика е руски олигарх, суровината е руска. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dimkaraganchev 61 #1205 Отговорено 28 Ноември, 2023 Че то това отдавна се знае. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2782 #1206 Отговорено 29 Ноември, 2023 Това не е вярно! Суровината не е руска, а си е немска. Базовите масла се произвеждат в рафинерията в грaд Любмин, Германия: https://www.dol-oil.de/en/ Ravenol е марка на компанията Ravensberger Schmierstoffvertrieb GmbH. Компанията Ravensberger Schmierstoffvertrieb GmbH е основана през 1946г. в град Вертер, провинция Вестфалия от Ханс Трибел. Марката Ravenol e регистрирана като "brand" от същата компания в Германия, през 1954г. с цел разширяване на продуктовата гама от масла и охлаждащи течности. https://www.ravenol.de/en/ Относно "руският олигарх", може би имаш предвид Игорь Шевчук, но той е основател на ООО "Равенол Руссланд". Тоест представителството на Ravenol в Русия. https://www.rusprofile.ru/person/shevchuk-iyu-616100000801/founder Моля, прочетете малко, преди да пишете неща от сорта на: "Една жена каза в тролея"... 5 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2782 #1207 Отговорено 29 Ноември, 2023 @Bizzito Щом има почукване с 0W-20, значи има нещо хлабаво... Веригата може би. С по-висок вискозитет масло, ще затихне, ако е това. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 469 #1208 Отговорено 29 Ноември, 2023 преди 6 минути, dandilov написа: @Bizzito Щом има почукване с 0W-20, значи има нещо хлабаво... Веригата може би. С по-висок вискозитет масло, ще затихне, ако е това. Ами на 75 хил кола е. А форда е с ремък. Не знам може и да прекалявам нещо, но определено не ми харесва напълно. Ти с ЦРВ ли се оборудва? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Тъмнозелен самурай G86-P 320 #1209 Отговорено 29 Ноември, 2023 14 hours ago, Bizzito said: На Хондата RAVENOL DFE SAE 0W-20, ама доста по-слабо и по-рядко, отколкото на Форда RAVENOL FDS SAE 5W-30. При форда направо като го налях и почна, там нямам съмнения. Аз даже бях писал тук някъде, чука като на повдигачи. Ок де има и втора причина, доста по-маловажна, но все пак.... разбрах, че маслото всъщност е "руско" не е немско и се бъркат 10000 вида масла в някакво хале. Руско имам предвид, собственика е руски олигарх, суровината е руска. Че Мерцедес преди санкциите излизаха от завода с Лукойл... ( пък има едни съмнения, че и сега е така ) 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dimkaraganchev 61 #1210 Отговорено 29 Ноември, 2023 Нищо лошо няма в руските масла. След като Равенол си повярваха, минах на Газпром. За всичките си коли. Ми, масла, като масла. Само дето са много по-евтини. Все пак, когато имаш 4 автомобила, това не е маловажно... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Тъмнозелен самурай G86-P 320 #1211 Отговорено 30 Ноември, 2023 20 hours ago, dimkaraganchev said: Нищо лошо няма в руските масла. След като Равенол си повярваха, минах на Газпром. За всичките си коли. Ми, масла, като масла. Само дето са много по-евтини. Все пак, когато имаш 4 автомобила, това не е маловажно... Имаше едно G-Energy Far East 5W-30 Engine Oil от завода в Бари, Италия, бивша Тексако, сега след санкциите позачезна, но може пък да се появи от някоя казахстанска фирма Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 469 #1212 Отговорено 30 Ноември, 2023 Не, мерси Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dimkaraganchev 61 #1213 Отговорено 30 Ноември, 2023 Че кой те кара... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dimkaraganchev 61 #1214 Отговорено 30 Ноември, 2023 Преди 1 час, Тъмнозелен самурай G86-P написа: Имаше едно G-Energy Far East 5W-30 Engine Oil от завода в Бари, Италия, бивша Тексако, сега след санкциите позачезна, но може пък да се появи от някоя казахстанска фирма Маслото си го поръчвам от Стара Загора. Явно, санкциите не играят... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 469 #1215 Отговорено 30 Ноември, 2023 (Редактирано) Защо избрах да заменя Ravenol DFE 0W20 точно с Amsoil Signature 0W30. Всички масла са препоръчаните от търсачките на марката. Вискозитет спрямо температура. Редактирано 30 Ноември, 2023 от Bizzito 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Тъмнозелен самурай G86-P 320 #1216 Отговорено 30 Ноември, 2023 2 hours ago, dimkaraganchev said: Маслото си го поръчвам от Стара Загора. Явно, санкциите не играят... Дени Трейд ЕООД Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2782 #1217 Отговорено 1 Декември, 2023 @Bizzito Графиките не са достатъчно информативни, защото не дават ясна визия на работния вискозитет при 100 градуса. Пример: SSO е с 12, Ams e с 10.4, а това си е значителна разлика. Единствено показват разликата в студения вискозитет, която не е малка, с оглед защитата на двигателя при студен старт. При третата графика съм съгласен, че Ams 0W-30 и DFE 0W-20 имат близки нискотемпературни х-ки. Но, ако се зачетеш в техническите им данни, ще забележиш графата "Noack Volatility", а там има разлика в полза на DFE. Това казва, че DFE е с по-малко подобрители на вискозитета, т.е. по-термостабилно и по-малко е способно да прави отлагания в двигателя при високи температури. Както и да е, Amsoil 0W-30 е с Noack 8.8, което си е завиден резултат, в сравнение с повечето 0W-30 на пазара. От друга страна, вместо Amsoil 0W-30, бих избрал Amsoil Signature 10W-30, което е с работен вискозитет 10 и Noack 4.1 Причината за почукването в двигателя не може да е от правилно избраното масло, а е по-скоро механична. Логично е да се намали или изчезне с по-висок вискозитет. Давай да видим какъв ще е резултатът с Ams-a. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
simo vtecman 150 #1218 Отговорено 1 Декември, 2023 (Редактирано) преди 23 минути, dandilov написа: Това казва, че DFE е с по-малко подобрители на вискозитета, т.е. по-термостабилно и по-малко е способно да прави отлагания в двигателя при високи температури. Това, което казваш не е точно така: с подобрители на вискозитета, маслото е по термостабилно. Редактирано 1 Декември, 2023 от simo vtecman Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 469 #1219 Отговорено 1 Декември, 2023 преди 17 минути, dandilov написа: @Bizzito Графиките не са достатъчно информативни, защото не дават ясна визия на работния вискозитет при 100 градуса. Пример: SSO е с 12, Ams e с 10.4, а това си е значителна разлика. Това много ли е? Мислех, че е нищожна разлика. преди 24 минути, dandilov написа: което си е завиден резултат, в сравнение с повечето 0W-30 на пазара. Завиден май в лошия случай преди 25 минути, dandilov написа: Давай да видим какъв ще е резултатът с Ams-a. Както с предната кола ще си пограя малко докато си намеря маслото. преди 3 минути, simo vtecman написа: Това, което казваш не е точно така: с подобрители на вискозитета, маслото е по термостабилно. Да, но пък се изпарява повече, явно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2782 #1220 Отговорено 1 Декември, 2023 (Редактирано) Подобрителите се разграждат в процеса на работа на маслото, при високи температури ( а те са високи при сегментите) и правят отлагания. Колкото повече VIIs има маслото, толкова по-податливо е на високотемпературни отлагания. Особено при маслосъбирателните сегменти. преди 37 минути, Bizzito написа: Завиден май в лошия случай Не в лошият случай. Ams-a 0W-30 показва по-добри стойности в сравнение с повечето други 0W-30. Казвам повечето "шир потреба" на пазара. Четете tds-ите. Редактирано 1 Декември, 2023 от dandilov 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 752 #1221 Отговорено 1 Декември, 2023 Ееее, стига пък ти, Амсойл сигначър и шир употреба, как не ти се изприщи езика да го изречеш. Равенол нямат масло, което да съдържа повече от 50% ПАО, докато Амсойла до много скоро беше изцяло ПАО и естери. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 469 #1222 Отговорено 1 Декември, 2023 Май обратното казва, ок е. Аз поразрових, те повечето даже не го дават като параметър. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2782 #1223 Отговорено 2 Декември, 2023 @Rakeem Много грешно си ме разбрал. Не казвам, че Amsoil е шир потреба, а че повечето 0W-30 нямат неговите качества. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Тъмнозелен самурай G86-P 320 #1224 Отговорено 2 Декември, 2023 (Редактирано) 19 hours ago, Rakeem said: Ееее, стига пък ти, Амсойл сигначър и шир употреба, как не ти се изприщи езика да го изречеш. Равенол нямат масло, което да съдържа повече от 50% ПАО, докато Амсойла до много скоро беше изцяло ПАО и естери. ма си крият MSDSите що ли... Редактирано 2 Декември, 2023 от Тъмнозелен самурай G86-P Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 469 #1225 Отговорено 2 Декември, 2023 Те и равенолите ги крият. Писах им запитване, ни вест ни кост. Има едни пакело и те са по поискване. Писах им на другия ден ми го пратиха. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Тъмнозелен самурай G86-P 320 #1226 Отговорено 2 Декември, 2023 42 minutes ago, Bizzito said: Те и равенолите ги крият. Писах им запитване, ни вест ни кост. Има едни пакело и те са по поискване. Писах им на другия ден ми го пратиха. Даже абсолютно сигурно и, че не ползват отработени масла😆😉😂 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
georgi.ivanov1975 121 #1227 Отговорено 2 Декември, 2023 (Редактирано) Според мен MSDS трябва да са достъпни. Виждал съм текст в някои от тях като "Не предизвиквай повръщане". Т.е. в тях са описани принципите за безопасност докато например "Бърза помощ" пристигне....При опцията (евентуално) да го получиш чак на другия ден, вече може да е късно. Поздрави. Редактирано 2 Декември, 2023 от georgi.ivanov1975 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Тъмнозелен самурай G86-P 320 #1228 Отговорено 2 Декември, 2023 2 hours ago, georgi.ivanov1975 said: Според мен MSDS трябва да са достъпни. Виждал съм текст в някои от тях като "Не предизвиквай повръщане". Т.е. в тях са описани принципите за безопасност докато например "Бърза помощ" пристигне....При опцията (евентуално) да го получиш чак на другия ден, вече може да е късно. Поздрави. В случая раздел 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 752 #1229 Отговорено 7 Декември, 2023 На 2.12.2023 г. at 10:51, dandilov написа: Не казвам, че Amsoil е шир потреба, а че повечето 0W-30 нямат неговите качества. Е именно, сравняваш масло с минимум 50% ПАО, Естери и сериозен пакет присадки с шир потреби. Знам, че не го долюбваш хич, но айде пречупи се малко. Виж аз почнах да харесвам Равенол 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5916 #1230 Отговорено 7 Декември, 2023 Off Topic Маслена сглобка ли се заформя? 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 469 #1231 Отговорено 7 Декември, 2023 Емиии, на амсойлите фабриката изглежда доста по-внушително. Даже и жп линия влиза вътре. Джендър съм си и тва е Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Тъмнозелен самурай G86-P 320 #1232 Отговорено 7 Декември, 2023 то кат склада на Лидъл в Равно поле 1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2782 #1233 Отговорено 7 Декември, 2023 (Редактирано) @Rakeem Off Topic Не бе човек. Пречупил съм се. Бих си купил и Амсойл, ако ми дадат официална информация, че съдържа минимум 50% PAO и колко % естери. Да, преди години имаше информация в msds-a, но я скриха и в новите партиди не се знае какъв е процентът. А и другото, което все още ме дразни е, че не са си сертифицирали официално маслата. Няма "Спецификации: ---- еди кои си... ", а вместо това пишат: "Приложение - използвайте AMSOIL Signature Series Synthetic Motor Oil в приложения, където изискват следните спецификации" Все пак бих си купил. Дори само за проба. Но много му вдигнаха цената. Ти как така смело заявяваш, че съдържа 50% PAO? Дай доказателство, черно на бяло и веднага ще си купя. Без майтап! Редактирано 7 Декември, 2023 от dandilov 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5916 #1234 Отговорено 7 Декември, 2023 преди 48 минути, Тъмнозелен самурай G86-P написа: то кат склада на Лидъл в Равно поле АбцолЮтно. Влизат варели / претакат зейето / излизат варели - кво са сварили, вари разбери ги? 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 469 #1235 Отговорено 7 Декември, 2023 (Редактирано) Аз по звука ги познавам споко, ще кажа преди 5 минути, ceco_accord написа: АбцолЮтно. Влизат варели / претакат зейето / излизат варели - кво са сварили, вари разбери ги? преди 12 минути, dandilov написа: @Rakeem Покажи скритото съдържание Не бе човек. Пречупил съм се. Бих си купил и Амсойл, ако ми дадат официална информация, че съдържа минимум 50% PAO и колко % естери. Да, преди години имаше информация в msds-a, но я скриха и в новите партиди не се знае какъв е процентът. А и другото, което все още ме дразни е, че не са си сертифицирали официално маслата. Няма "Спецификации: ---- еди кои си... ", а вместо това пишат: "Приложение - използвайте AMSOIL Signature Series Synthetic Motor Oil в приложения, където изискват следните спецификации" Все пак бих си купил. Дори само за проба. Но много му вдигнаха цената. Ти как така смело заявяваш, че съдържа 50% PAO? Дай доказателство, черно на бяло и веднага ще си купя. Без майтап! Тези неща не важат и за равенола с пълна сила? ПП: Да, може би равенолите имат сертификации, но нямат мсдс също. Редактирано 7 Декември, 2023 от Bizzito Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 752 #1236 Отговорено 7 Декември, 2023 преди 13 минути, dandilov написа: @Rakeem Покажи скритото съдържание Не бе човек. Пречупил съм се. Бих си купил и Амсойл, ако ми дадат официална информация, че съдържа минимум 50% PAO и колко % естери. Да, преди години имаше информация в msds-a, но я скриха и в новите партиди не се знае какъв е процентът. А и другото, което все още ме дразни е, че не са си сертифицирали официално маслата. Няма "Спецификации: ---- еди кои си... ", а вместо това пишат: "Приложение - използвайте AMSOIL Signature Series Synthetic Motor Oil в приложения, където изискват следните спецификации" Все пак бих си купил. Дори само за проба. Но много му вдигнаха цената. Ти как така смело заявяваш, че съдържа 50% PAO? Дай доказателство, черно на бяло и веднага ще си купя. Без майтап! Няма официална информация, последните 2г. Но според torkon и последния анализ от 2021г. По ИК спектру масло ПАО с очень большой долей - я бы сказал чистое ПАО + Эстеры. (присадки и в чем они размешаны в учет не беру). То что пишут в MSDS может быть противоречиво и обобщено, особенно у американцев. Я больше доверяю ИК. В общем вывод такой, распущенные слухи про Amsoil не подтвердились, это все еще ПАО синтетика с Эстерами. Как было так и осталось, только пакет меняется... Аз лично нямам основателни съмнения нещо значително да се променило в състава му, без това осезаемо да рефлектира върху техническите показатели. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2782 #1237 Отговорено 7 Декември, 2023 @Bizzito Off Topic На Ravenol, колкото пъти съм им искал msds-и, винаги са ми изпращали на имейл. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 469 #1238 Отговорено 7 Декември, 2023 Това е интересно, както казах аз им пратих запитване и нищо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2782 #1239 Отговорено 7 Декември, 2023 Пиши им пак. Може имейлът ти да е получен в spam folder-а им и да не са го видяли. Пиши им и от контактната форма тук: https://www.ravenol.de/en/service/contact И на имейл: info@ravenol-shop.de Все от едното място ще ти отговорят. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 469 #1240 Отговорено 7 Декември, 2023 Писах Значи амсойл не дават мсдс така ли? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове