qiliev 9 #1 Публикувано 1 Юни, 2020 Здравейте колеги, имам проблем с мигачите. Изчетох доста неща но не открих с търсачката проблем като моя. Освен на един акорд но колегата не е обяснил развитие и решение на проблема. Имам хонда ЦРВ 3 2007 г. 2,2 140 к.с. Когато включа десните мигачи си мигат нормално, но като превключа да работят левите мигачи мигат доста по-бързо. Всички крушки са здрави и работят. Когато включа аварийните мигачи всички си мигат нормално. Къде е възможно да ми е проблема и на какво да обърна внимание. Благодаря и успешен ден Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ogi28b 458 #2 Отговорено 1 Юни, 2020 Една или повече лампи от лявата страна нямат достатъчно висока консумация. Причината може да е в това, че е сложена различна от оригинална лампа или в лош контакт към маса на някоя от лампите. 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
qiliev 9 #3 Отговорено 1 Юни, 2020 Не съм сменял никоя от крушките от както съм купил колата. Проблема е от 3 дни. Остава лоша маса. За свързващата букса на предния фар и задния стоп ли говорим? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ogi28b 458 #4 Отговорено 1 Юни, 2020 Когато лампите са ползвани много време, жичката им изтънява, стъклото потъмнява, съпротивлението им се увеличава, мощността спада. Комбинирано спадане на мощност от двете лампи, може да е достатъчно за проблема. Смени ги с нови, маркови - Филипс, Осрам, Хела и т. н. Не използвай лампи без марка. Връзката към маса не е само в буксата, а може да е в цокъла на лампата. Понякога просто изваждане и слагане (+ обръщане на 180 градуса) на лампата решава проблема. Контактният спрей също доста често е "половин майстор" в подобни случаи. По принцип говорим за буксите на мигачите, а дали са отделни букси само за мигачите или общи букси за цялото тяло "фар" или "стоп" - за този модел не знам. На моя модел са самостоятелни букси само за мигачите. 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1553 #5 Отговорено 1 Юни, 2020 Имал съм случаи (забележи - мн.ч.) със задни габарити. Не свети - почуквам "стопа" - светва. Свалям крушката. На пръв поглед - здрава. Почуквам я и хоп - жичката мърда от единия край, т.е. скъсана. От тук идва и ефекта ту свети, ту не свети. Повтарям - говоря за габарит. Нямам представа, дали това може да се случи с крушка за мигачи. Там принципа на работа на крушката е различен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
qiliev 9 #6 Отговорено 1 Юни, 2020 Смених и двете крушки с нови (на предния фар и задния стоп) и напръсках с контактен спрей куплунзите. Проблема остава без развитие. Възможно ли е някое реле за лявата страна да е проблемно? Ако е то къде да го търся Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1553 #7 Отговорено 1 Юни, 2020 Сега остава да провериш фасунгите и ел инсталацията за лоша връзка. Аа, мигачите не са два, а три от всяка страна. Забравяш този в огледалото. Релето не знам, къде се намира. То май е едно за ляв, десен мигач и аварийни. Не вярвам проблемът да е в релето, но не изключвам и да е там. п.п. Това че на аварийни мигането е нормално да не те бърка. Така е на всички коли, не само на Хонда. При изгоряла крушка съответната страна мига бързо, обаче аварийните си мигат нормално. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
heaT 4 #8 Отговорено 1 Юни, 2020 Колега, крушката на лявото огледало провери ли я? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
qiliev 9 #9 Отговорено 1 Юни, 2020 Нея не съм сменял, но я виждам че свети. Там как да разглобя огледалото без да счупя нещо? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1553 #10 Отговорено 1 Юни, 2020 Мигачът в огледалото не е ли LED?! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
qiliev 9 #11 Отговорено 1 Юни, 2020 Много благодаря за прекрасния клип. Притеснявам се да не счупя нещо обаче. Виждам обаче че модула е цял и крушка не се сменя там. Аз нямам такъв нов или употребяван за проба Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
qiliev 9 #12 Отговорено 1 Юни, 2020 Колеги и въпросното огледало разглобих и напръсках с контактен спрей. Никакво развитие, проблема още е налице Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1233 #13 Отговорено 1 Юни, 2020 Мигачите мигат по бързо единствено когато някой от тях на съответната страна не работи (не свети). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
qiliev 9 #14 Отговорено 1 Юни, 2020 По-горе съм написал колега че всички мигачи си светят но от лявата страна по-бързо. Явно някой специалист електричар ще търся, защото това започна да ме дразни Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
krasimir_01 84 #15 Отговорено 1 Юни, 2020 Мисля че товара от крушките не е, защото при мен в огледалото не ми свети мигача, отпред съм с лед а отзад съм с нормални крушкии и нямам проблем. Остава лоша връзка или прецакано реле. Фасунгите са много смотани поне на мойта са такива огледайте ги добре да не окъсява някъде в стоповете имам предвид там има и доволно водичка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
qiliev 9 #16 Отговорено 2 Юни, 2020 Всички фасунги съм огледал внимателно и съм напръскал с контактен спрей всички присъединяващи букси. Явно ще ходя на майстор. Може ли колеги от Русе да ме посъветват къде биха ми помогнали в града. Благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #17 Отговорено 2 Юни, 2020 Релето на дизела не помня къде е, мисля че беше в двг отсег, на бензина е в краката на шофьора, но на дизела, мисля че беше на различно място. Възможно е, жичката за съпротивление в релето да е сдала багажа.Намери колега, с който може да размените релета и да тестваш, но се вади супер трудно релето, ако се окаже в краката ти. Sent from my iPhone using Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
qiliev 9 #18 Отговорено 2 Юни, 2020 Надявам се някой колега със същото ЦРВ да ме насочи къде да го открия това реле. Ще е последното нещо което проверявам преди да потърся помощ от сервиз. Благодаря все пак на всички за съветите Хубав ден Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
qiliev 9 #19 Отговорено 2 Юни, 2020 Здравейте отново, понеже много хора се опитаха да ми помогнат съм длъжен да напиша какво е развитието и как е решен проблема. Колата има оригинален теглич. Още като отидох до майстора и след бърза проверка констатира, че проблема бил в буксата на теглича. И започна едно разглобяване, замерване и т.н. Оставих колата за 30 минути и като се върнах беше разглобена кората пред левия стоп в багажника. От там бяха изкарали някакъв модул с едни кабелчета който захранвали с ток буксата за теглича. Без този модул мигачите и от двете страни мигаха бързо. Презапоиха всички кабелчета които излизат от този модул и за сега всичко е ОК. Дано съм обяснил всичко което видях правилно и сте ме разбрали. Благодаря на всички които се опитаха да помогнат. Лека вечер 1 2 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
frizzante 184 #20 Отговорено 19 Октомври, 2020 Как точно се води крушката на мигача отзад като модел? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
shopa 59 #21 Отговорено 19 Октомври, 2020 13 hours ago, frizzante said: Как точно се води крушката на мигача отзад като модел? Има твой стар пост - PY21W оранжева Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
frizzante 184 #22 Отговорено 19 Октомври, 2020 Така, днес попаднах на црв 3 европейско 2008 г на което крушката на мигача отзад е WY21W. Моята е PY21W и такава и бяхме подготвили за смяна, но...Има ли и други с такива крушки? От къде идва тази разлика? Евентуално да са сменяни светлините с някакви за друг пазар, но всичко си изглежда оем. Edit: Сега виждам, че и един от големите производители на крушки, дава също WY21W. (T20) Да не излезе, че моята е някакво изключение? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inspektora 401 #23 Отговорено 20 Октомври, 2020 И моята е с PY21W отзад. Отпред е WY21W. Тъпотия 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
shopa 59 #24 Отговорено 20 Октомври, 2020 8 hours ago, inspektora said: И моята е с PY21W отзад. Отпред е WY21W. Тъпотия При мен същата работа! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове