Red_Man 0 #1 Публикувано 9 Април, 2020 Здравейте, днес светнаха на таблото на Акорд 7ма генерация дизел, лампички abs, триъгълниче с удивителна и vas. Това сигнал за какво е? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ogi28b 458 #2 Отговорено 9 Април, 2020 Сигнал, че тези системи не работят и да внимаваш, да не разчиташ на тях. Настъпила е повреда и за да разбереш каква е, ще трябва да се ходи на диагностика. Понякога грешките са еднократни и не се повтарят. Ако е така, лампите може да изгаснат при следващото палене или след палене, като вдигнеш над 20 км/ч. Моля те ако някога пуснеш нова тема, избери малко по-разумно заглавие, което да е свързано с темата. Във форум на Хонда, в раздела на Акорд, пускаш тема със заглавие "Хонда Акорд". Едва ли някой би си помислил, че колата е Шкода Йети. Успех и пиши като имаш развитие. 4 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Red_Man 0 #3 Отговорено 10 Април, 2020 Това е ясно че някакви системи са извън строя, но в случая са конкретни, не чек например. Дали става въпрос за накладки? иначе за заглавието си прав , през телефона докато се усетя да го коригирам, го бях пуснал;) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
smirky 44 #4 Отговорено 10 Април, 2020 Два пъти съм го имал този проблем и двата пъти беше едно и също, но това не е гаранция че при теб е така. При мен беше дефектирал ABS датчик, който автоматично прекъсва и VSA системата, понеже тя разчита на 4-те да са изправни. Триъгълника с удивителната ще свети винаги докато нещо друго свети с този цвят (не съм сигурен за това, просто гадая понеже при мене е било така до момента). В случай че се окаже ABS датчик наистина, дори да се оправя "от само себе си", съветвам те да го смениш при първа възможност. На първо място, ще се случи отново и то когато не искаш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Draiman90 35 #5 Отговорено 10 Април, 2020 При мен са светвали 2-3 пъти без да има причина,може би от слаб акумулатор единия път,но след калибровка на датчиците (2 минутна манипулация на КАЧЕСТВЕНА диагноситка) всичко спи Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Red_Man 0 #6 Отговорено 10 Април, 2020 Въпроса е дали може да са накладки? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1557 #7 Отговорено 10 Април, 2020 Не. Започваш, както казаха, с качествена диагностика и проверка на състоянието на сензорите, и пръстените на ABS-а. Има вероятност проблема да е бил просто зацапан сензор или пръстен. А може и обикновен бъг в електрониката. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sttekata 167 #8 Отговорено 10 Април, 2020 Някой ABS датчик е заминал или е дал грешка ъгловия датчик на волана, но без диагностика няма как да се каже на 100% 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6040 #9 Отговорено 10 Април, 2020 Преди години ми беше светнало и на мен - след развиване на джантите с гаиковерт. Водих я на някакъв тестер - каза преден ляв сензор, но не с е оправи. После открих номера с гасенето чрез кламерчето и от тогава не се е обаждало. Имаше тема с процедурата, но не я намирам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ogi28b 458 #10 Отговорено 10 Април, 2020 Преди 1 час, Red_Man написа: Въпроса е дали може да са накладки? Не, не може. При нашия модел накладките нямат електрическа сигнализация с кабелче, а акустична - една ламарина е заварена на плочката на накладката и когато остане малко материал, тази ламарина започва да опира на диска при натискане на спирачки, започва да свири доста дразнещо и така водачът чува, че нещо не е наред. Можеш да я видиш в лявата част на накладката, тази бялата ламарина: При теб обаче нещо от електрониката не е наред. Както казаха колегите - сензор на волана, сензор на някое от колелата, обща повреда в модула, ниско напрежение в системата и др. Няма как да се каже защо точно светват лампите. То е като чека на двигателя - казва ти че нещо не е наред, ама какво точно - трябва компютър. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Red_Man 0 #11 Отговорено 10 Април, 2020 Много благодаря колеги! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sashua 116 #12 Отговорено 10 Април, 2020 (Редактирано) При мен също светваха от време на време, при повторно палене изчезваше, оказа се датчика на педала на спирачката, просто не отчиташе, че е натисната, проверих го като се доближих до една стена, седнах и натисках 10 пъти, от тях примерно 5 пъти светваха стоповете и 5 пъти не светваха, смазах го обилно с wd40, от тогава нула грижи. Редактирано 10 Април, 2020 от sashua Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_3355 0 #13 Отговорено 12 Април, 2020 При мен светваха от незареждащ генератор. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Red_Man 0 #14 Отговорено 13 Април, 2020 Както светкаха, така и угаснаха! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
smirky 44 #15 Отговорено 13 Април, 2020 Преди 5 часа, Red_Man написа: Както светкаха, така и угаснаха! Не знам дали взе мнението ми под внимание, но аз няма да го споделям отново, ти си знаеш Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nedyalkov 13 #16 Отговорено 14 Април, 2020 На 13.04.2020 г. at 13:05, Red_Man написа: Както светкаха, така и угаснаха! И при мен така светваха и изгасваха на няколко пъти миналата година през период от време, последния път близо месец не беше светвало и след това светнаха без да изгаснат и се оказа, че трябва да сменям заден ляв ABS датчик, след 2 месеца замина и заден десен. Най-вероятно пак ще светнат и при теб тези лампички, не разчитай, че проблема се е разрешил от само себе си. По-добре отиди да ти прочетат грешките някъде, можеш и сам да ги прочетеш (има такава тема), поне да знаеш за какво да се подготвиш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CaTaHaTa666 2 #17 Отговорено 5 Май, 2020 А на моята хондичка светват само триъгълника с vsa, без да свети ABS и пробвах ABSа и си работеше. Светва ми може би на 2 3 седмици веднъж, като след гасене и палене изчезва Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Станимир_пм 4 #18 Отговорено 14 Май, 2020 Здравейте колеги, аз също имам същия проблем като на колегата отгоре. Моета 2006 2.2 и като дам контакт ми светва лампичката vsa и на екранчето ми изписва chek system vsa, и съща забелязах че като дам контакт и ако не ми светне лампичката за подгрева тогава свети vsa, връщам няколко пъти контакта докато не видя че ми светла лампата за подгрева и пали от ряз. Иначе abs, chek engine не светят и не влиза в авариен режим, слeд като запаля и vsa също не свети. Забелязвам че и от време на време ми светвалампичката за акумулатора и изписва check battery system, а акумулатора ми е добре оригинален на хонда проверявах го на няколко места и ми казаха че е ок, сменях ролка на динамото че издаваше някакви странни звуци и тоя ми каза че това динамо се управлявало от компютъра, като не е загряла колата зарежда, като е загряла и няма пуснат консуматор (фарове, климатик, парно) компютъра спира динамото и го пуска когато прецени, пада от 13,6 на 12,6 и като подам газ или пусна консуматор се дига пак на 13,6 и ми изчезва грешката за акумлатора. Ако някой е имал такъв проблем да помага, ще съм много благодарен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове