tedonsa 1 #1 Публикувано 28 Февруари, 2020 Здравейте, можете ли да ми кажете за бензиновия Акорд (2.0 или2,4) с автоматични скорости, колко всъщност са тези скорости (5 или 6 на брой) и с какви обороти примерно сте когато карате на 120-130км/ч. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6013 #2 Отговорено 28 Февруари, 2020 Скоростите са 5, а оборотите на мотора може да са различни при 2.0 и 2.4. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tedonsa 1 #3 Отговорено 28 Февруари, 2020 преди 15 минути, ceco_accord написа: Скоростите са 5, а оборотите на мотора може да са различни при 2.0 и 2.4. Да сигурно са различни, затова съм посочил двата варианта за да мога да сравня мнения от единя и другия мотор.А има ли го това заключване на 5тата скорост, както е при ЦРВ 3( един вид играе роля на 6 скорост и оборотите падат с още 300-400)? Или автоматите нямат нищо общо на ЦРВ и Акорда? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1233 #4 Отговорено 28 Февруари, 2020 Има го,да. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6013 #5 Отговорено 28 Февруари, 2020 Те автоматите са аналогични като конструкция. Разликата е само в главното предаване на диференциала. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hrisimow 26 #6 Отговорено 28 Февруари, 2020 1 hour ago, tedonsa said: Здравейте, можете ли да ми кажете за бензиновия Акорд (2.0 или2,4) с автоматични скорости, колко всъщност са тези скорости (5 или 6 на брой) и с какви обороти примерно сте когато карате на 120-130км/ч. И мен ме вълнуваше точно този въпрос когато бях в търсене на автомобил. За 2.4 автоматик на Акорд 8: не се сещам за стойностите относно посочените от теб км/ч, но при скорост 140км/ч, оборотите са около 2900. Това за мен първоначално беше изумително, тъй като предишната ми кола при същата скорост оборотите бяха 4000. Сега шофирането е в пъти по-приятно! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1233 #7 Отговорено 28 Февруари, 2020 И при 2.0 мотора са там някъде,около трите хиляди но нямам точен спомен. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tedonsa 1 #8 Отговорено 28 Февруари, 2020 преди 11 минути, hrisimow написа: И мен ме вълнуваше точно този въпрос когато бях в търсене на автомобил. За 2.4 автоматик на Акорд 8: не се сещам за стойностите относно посочените от теб км/ч, но при скорост 140км/ч, оборотите са около 2900. Това за мен първоначално беше изумително, тъй като предишната ми кола при същата скорост оборотите бяха 4000. Сега шофирането е в пъти по-приятно! Причината поради която питам е абсолютно същата, и точно защото оборотите са ми твърде високи на сегашния автомобил се интересувам от скоростите. А като разход при тази скорост, какво може да споделиш и при градско шофиране как се движат цифрите:) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hrisimow 26 #9 Отговорено 28 Февруари, 2020 Не съм много сигурен в отговора и за да не те заблудя, ти препоръчвам да разгледаш тук . Доста колеги го използват, а и разработчикът му е хондаджия. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
venelin19 2 #10 Отговорено 28 Февруари, 2020 Може ли малко инфо за това заключване на 5 скорост, защото от 3 години карам 2.2 дизел автомат и не знам за такова. И как работи ако може. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CCord 235 #11 Отговорено 28 Февруари, 2020 (Редактирано) Явно не можеш да го усетиш "заключването", всички автоматици имат заключване на хидро-трансформатора, поне от 30 години че и повече. Когато е на 5-та скорост колата и някъде на 60 - 70 км/ч при кротко каране се усеща нещо като падане на оборотите като че ли превключва още една предавка нагоре. Ако я "цедиш" каручката се усеща по-трудно. Ако минеш на ръчен режим въпросното заключване идва при по-ниски обороти и държи яко за да можеш да я вкарваш в лютеницата без загуби. Редактирано 28 Февруари, 2020 от CCord 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6013 #12 Отговорено 28 Февруари, 2020 Преди 1 час, venelin19 написа: Може ли малко инфо за това заключване на 5 скорост, защото от 3 години карам 2.2 дизел автомат и не знам за такова. И как работи ако може. Ако при 80 км/ч леко "играеш" с газта и стрелката на оборотомера "танцува", значи не е заключил лок-ъп-а. Ако оборотомера "върви" заедно със скоростомера, значи е заключен. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1233 #13 Отговорено 28 Февруари, 2020 И това,че колегата не го усеща говори за много добре работещ автомат.Браво. При мен също не се усеща ако не гледам тахомера няма и да разбера кога заключва и кога отключва. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
venelin19 2 #14 Отговорено 2 Март, 2020 Значи добре работи автомата, такова танцуване на обороти няма. Благодаря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
omonkes 1 #15 Отговорено 2 Март, 2020 На 28.02.2020 г. at 14:41, tedonsa написа: Причината поради която питам е абсолютно същата, и точно защото оборотите са ми твърде високи на сегашния автомобил се интересувам от скоростите. А като разход при тази скорост, какво може да споделиш и при градско шофиране как се движат цифрите:) По абсолютно същата причина се интересувам и аз на какви обороти е 2.0 и 2.4 мотора автоматик и ръчна скоростна кутия при 140 км/ч например, защото на предната ми кола (А4 1.8ТQuattro) на 5-та със 140 бях точно на 4000 оборота и полудявах. Няма как да карам София-Бургас на такива обороти през повечето време или на автопилот да кажем. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan 78 8 #16 Отговорено 3 Март, 2020 2,4 АТ при 140 е на 2800 оборота. 1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MilenG 34 #17 Отговорено 4 Март, 2020 (Редактирано) Намерих едно полезно сайтче: https://www.automobile-catalog.com/make/honda/accord_8gen/accord_8gen_ii_sedan/2014.html Има и за по-стари модели. Намираш си колата, която те интересува, отиваш на [Continue to detailed specs & photo --->>] бутона и после гледаш в данните има една секция на 1000 rpm на всяка скорост с колко се движи колата. Например моята: 1000rpm speed: (km/h/mph) I: 8.6 / 5.3 II: 14.9 / 9.3 III: 21.6 / 13.4 IV: 27.4 / 17 V: 33.8 / 21 VI: 38.9 / 24.2 После делиш желаната скорост на съответната предавка, да кажем 140 на 6-та: 140:38.9 = 3,599 ~ 3.6 Умножаваш по 3.6 х 1000 = 3600 оборота на 6-та при 140 км/ч Което е абсолютно същото, което ми показва на мен на оборотомера. Редактирано 4 Март, 2020 от MilenG 2 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #18 Отговорено 4 Март, 2020 Да, сайтът е супер! За жалост от година или повече нямам достъп до него, както и други около мен, които съм питал. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MilenG 34 #19 Отговорено 4 Март, 2020 Странно, при мен даже на телефона се отваря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове