Jump to content

venelin19

Фен
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About venelin19

 • Rank
  Начинаещ

Profile Information

 • Пол
  Мъжки
 • Място
  ямбол

Recent Profile Visitors

228 profile views
 1. Значи добре работи автомата, такова танцуване на обороти няма. Благодаря.
 2. Може ли малко инфо за това заключване на 5 скорост, защото от 3 години карам 2.2 дизел автомат и не знам за такова. И как работи ако може.
 3. Преди ремапа не бих казал, че колата беше спъната, дори много приятели ми казваха да не се занимавам с глупости, защото тя и така си върви. Дори веднъж се видяхме с колегата Tokio и му споделих, че мисля да ходя до Годеч и той само ми каза, че съм искал да полетя вече с нея и се чудеше, че не ми стигала тягата на колата. Той дали ще си спомни не знам, това беше преди около 2 месеца. Мисля си дори дали ще има особена разлика в динамиката един ден ден като се наложи да махна DPF, защото и Богомил в Годеч ми каза, че филтъра със сигурност си я спъва и ограничава. Другото, което оказва влияние е автомата, защото една ръчка е по динамична. И така. Може би най-динамична би била колата ако е дизел след рамап, седан за да е малко по лека, в комбинация със ръчна ск. кутия, която кутия също е по-лека и премахнат DPF филтър. Искам и друго да споделя. Аз съм на мнение, че в Годеч много си разбират от работата( няма да казвам името на сервиза, да не се приема като реклама) и Богомил ми каза, че автомата е много по-добър вариант за ск. кутия с двигател , който ще се чипосва. Съединителите просто не издържали и така ми каза да не се притеснявам, че мога да счупя автомата, просто той много по-добре поемал по -голямата мощност на мотора. Другите му думи бяха, че този мотор носи много на ремап и тези 185к.с не са кой знае колко много, но все пак трябва да пазим колата и автомата най-вече.
 4. И аз мисля да си кажа мнението. Имам 2.2 dtec комби 2011 г. с 150к.с автомат, комби вече година и половина. Преди карах Субару Легаси комби 2.0 R 165 к.с 2008 г на газ 5 години. Продадох го перфектно само за да си купя автомат , пък и 5 години вече омръзва една и съща кола. Субаруто съм го теглил на кантар тежеше 1380 кг. Хондата е 1710, пак съм я теглил и върви осезаемо по - пъргаво. Преди около 3 месеца я ремапнах в Годеч при Богомил и я настрои на 420 н.м и 185 к.с на мотора и 400 н.м и 172 к.с на колелата, имам разпечатка. Така. В момента да ви кажа тракшъна до около 50 км/ч с макс газ не спира да свети. Голямата разлика е в доускорението. Значи от 120 до около 180 ускорява с постоянно темпо без да пада темпа на ускорение. При положение , че 2.0 бензин го дават да тежи около 1500 кг, 2.4 около 1580 кг. , дизел автомат 1700 кг, ако дизела е колкото 2.0 бензин тежък, не мога да си представя тази кола как ще върви, все пак това са едни 200 кг повече. Така, че аз съм почти убеден, че 2.4 изобщо не е толкова динамичен, колкото 185кс дизел, просто някакси взимам в предвид и опита със бензиново Субару, което беше много по - леко като килограми. Дърпал съм се с BMW 5-a серия 3,0 дизел около 2008г модел , вървяхме на едно, при положение, че то тръгна с една идея по-рано да ускорява, пък е около 240 к.с. и техния дизел знам, че много върви. За разхода. Почти не намирам разлика преди и след ремапа , може би защото сега малко повече натискам. На магистрала, автопилот , скорост постоянна 130 км/ч, разход 6,1 - 6,2 л. Градско с натискане и то доста - не повече от 8,5 л на 100 км. Даже това 8,5 л бих казал, че е макса. По бордкомп. разхода е винаги с около 0.5 л повече от реалното, защото пълня винаги до гърловината. Колата наистина се усеща доста тежка на пътя, даже бих казал, че на спиране това малко е в минус, защото тогава най- усеща, че тежи.
 5. Здравейте. Искам да попитам и аз нещо. На моя Акорд 8 ген. късите светлини ми се ще да ги повдигна малко нагоре да светят. Може би поне още 5-6 метра да им удължа осветеността на пътя. С оригинален ксенон е колата, може би такива са фабричните настройки на ксенона, но малко ме дразни. За градско ок, но за извънградско не ме кефи. Може ли и какво да се направи, за да повдигна малко рефлектора на горе без да объркам работата на самия ксенон. Благодаря!
×
×
 • Create New...