Jump to content

omonkes

Фен
  • Мнения

    30
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

1 Neutral

Относно omonkes

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Пол
    Мъжки
  • Място
    София

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

  1. Благодаря много на всички за мненията и информацията Да сте живи и здрави!
  2. Благодаря ти. Доста високи са за ръчна кутия или само на мен така ми се струва
  3. Здравейте. Колеги ме посъветваха да задам въпроса си тук в тази тема. Надявам се да има хора, които да дадат отзиви . Ако има собственици на Акорд 7 2.4 с ръчна скоростна кутия, бихте ли споделили на какви обороти са колите ви на 6-та предавка при скорост от 140-150 км/ч. Ако има подобна тема, а аз така и не открих но не исках да пускам нова, ще съм благодарен да ми я посочите. Спорен ден на всички
  4. Здравейте. Предварително се извинявам че въпросът ми не е точно по темата но е свързан с ръчната скоростна кутия на 2.4 на Акорд 7. Ако има собственици на Акорд 7 2.4 с ръчна скоростна кутия, бихте ли споделили на какви обороти са колите ви на 6-та предавка при скорост от 140-150 км/ч. Ако има подобна тема, а аз така и не открих но не исках да пускам нова, ще съм благодарен да ми я посочите. Спорен ден на всички
  5. Още един позитивен отзив от автоматика. Благодаря ти много.
  6. Колега ако мислиш че се забавлявам, объркал си се сериозно. Питам най-човешки и не виждам къде е забавлението тук. До сега колегите ми отговарят съвсем коректно и тактично. Как точно изглеждам отстрани? Кое е смешното в това което питам и с кое прекалявам че не разбрах? Питах за мнения за двата вида кутии при 2.4 мотора защото търся кутията която работи на по-ниски обороти извън града. Кое от всичко това е смешно не разбирам? Ти като не знаеш нещо, питаш нали?Ако много разбираш и си добронамерен, може примерно да ми посочиш тема по въпросите ми. Аз не знам за каква тема да питам и питам тук това което ме интересува. Предварително се извиних първоначално ако тук е неуместно в тази тема да питам това което ме интересува. Никой до сега не ме поправи. Не виждам какво нередно правя.
  7. За над 16 години шофиране с доста различни коли, толкова рядко ми се е случвало да имам изкачване по баир или спускане. Дори и да имам, не мисля че ще е целия път изкачване и спускане, не знам къде ще е това място. Основно ми трябва за магистрала и извънградско пътуване като цяло и съответно просто искам да е на по-ниски обороти при нормална магистрална скорост от 140 км/ч. Дори и да реша да карам със 160 на места където пътя позволява, искам това да не е проблем за колата. Пак казвам не съм състезател, спокойно карам, просто искам колата да не се мъчи да поддържа спокойно поне 140 на магистралата. Както се видя от снимките на Ivan_Ch в по-горните коментари, колата му поддържа супер обороти при 140/160 и дори 180 км/ч. Това е което искам аз. Ако ми се наложи, казвам "ако", да вдигна по-висока скорост, това да не е проблем за колата. Това искам Не ми трябват резачки и бегачки за светофари и тем подобни глупости. Дори в града кола не ми е нужна.
  8. Ами аз мисля че стана ясно че ми трябва кола за извън града. В града кола не ползвам и не ми трябва. Затова проучвам за скоростни кутии и предавки за по-ниски обороти при по-висока скорост извън града. Под по-висока скорост имам предвид около 140 км/ч., не съм състезател, но не искам и да се влача до Бургас като бабичка и да ме минават някакви калинки защото моята кола държеше 4000 оборота при 140 и няма как да карам 350 км на 4000 оборота грубо казано.
  9. Благодаря много за мнението Насочващо е
  10. Може ли да споделиш какъв ти е бил разхода с двете различни кутии при еднакъв двигател и скорост? Това вече ме озадачава как е възможно ръчна кутия с по-високи обороти да е по-икономична от по-ниските обороти на автоматичната кутия извън града. Не твърдя че разбирам, нито имам пряк опит с този мотор и двете кутии, аз затова и питам, просто защото наистина искам да си обясня въз основа на какво е възможно това което твърдиш, за да знам към каква кутия и двигател да се насоча.
  11. Ето още един пример тук, който ми показва че има достатъчно други двигатели които поддържат по-ниски обороти при дори по-висока скорост от тази която аз поддържах основно извън града.
  12. Ами колата която имах беше с ръчни скорости и на 140 км/ч беше на 4000 оборота, което е много за да се кара колата на дълги разстояния на тези обороти. Ето на базата на такъв опит, който ми беше за дълго време и изобщо не ми беше ок да пътувам на толкова високи обороти извън града. Предостатъчно ми беше за да се убедя че искам кола с повече предавки или по-дълги скорости за извънградско пътуване.А това е съвсем нормална скорост за магистрала. Не виждам как може да е икономична една кола която държи високи обороти на извънградско пътуване в сравнение с доста по-ниски обороти пак на извънградско пътуване.
  13. Това са абсурдно високи обороти за тази скорост и то на 6-та предавка...Като гледам снимките на Ivan_Ch в горния коментар, ето за това говоря което целя и което искам.
×
×
  • Създай нов...