Димитър Михайлов 9 #1 Публикувано 7 Януари, 2020 Здравейте, Търсих, но всички теми са относно автоматична скоростна кутия. Мисля да сменям маслото, но не знам какво да взема и колко литра. Моля ако вече има такава тема да ми пратите линк и да изтриете тази. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 752 #2 Отговорено 7 Януари, 2020 Хонда имат две масла oт този род ATF и МТF, на теб ти трябва MTF-3. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Димитър Михайлов 9 #3 Отговорено 7 Януари, 2020 Благодаря за бързия отговор! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1506 #4 Отговорено 7 Януари, 2020 Това е маслото https://honda-solaray.bg/product/351/transmisionna-technost-honda-mtf-3-1l.html и в този сайт са и другите течности и масла на Хонда. За да го смениш почти цялото трябва да направиш процедурата два пъти през малък интервал от км,защото не изтича всичкото при смяна. Стандартно е 2 л за ръчни кутии ,за точно трябва да видиш в ръководството си за обслужване. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1787 #5 Отговорено 7 Януари, 2020 На механична скоростна кутия (поне на моята),си побра точно 2.1л,с най обикновен "draper". 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
g3orgi 1 #6 Отговорено 13 Януари, 2020 За механична скоростна кутия ми казаха от Хонда че събира около 2.5л, и си взех 3л. остана около 500-600 мл 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Димитър Михайлов 9 #7 Отговорено 13 Януари, 2020 Човекът от Хонда каза, че ми трябват 2литра. Ще видим колко ще събере. Иначе гледах един клип - казаха, че не е хубаво и да се сипва много, защото било еднакво лошо, както ако сипеш по-малко Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2782 #8 Отговорено 13 Януари, 2020 По принцип в ръчните скоростни кутии, които съм виждал, няма как да налееш повече от нормата, защото прелива от пробката за наливане. То това е и нормата! Докато прелее... При теб, мисля, трябва да е същият принцип. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #9 Отговорено 13 Януари, 2020 (Редактирано) На К серия и на повечето бе серий има и 2ра пробка за наливане, която може д сипеш и 3.5-4 литра без да прелее туй за ръчките на автомата си има щека. Редактирано 13 Януари, 2020 от fenabg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
omonkes 1 #10 Отговорено 12 Юни, 2020 Здравейте. Предварително се извинявам че въпросът ми не е точно по темата но е свързан с ръчната скоростна кутия на 2.4 на Акорд 7. Ако има собственици на Акорд 7 2.4 с ръчна скоростна кутия, бихте ли споделили на какви обороти са колите ви на 6-та предавка при скорост от 140-150 км/ч. Ако има подобна тема, а аз така и не открих но не исках да пускам нова, ще съм благодарен да ми я посочите. Спорен ден на всички Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
heaT 4 #11 Отговорено 12 Юни, 2020 Здравей, можеш да разгледаш тази тема. Ако не е писано нищо относно въпроса ти винаги можеш да питаш там. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
omonkes 1 #12 Отговорено 12 Юни, 2020 (Редактирано) Благодаря много Редактирано 12 Юни, 2020 от Pavel_Pavlov Скрито цитирано предходно мнение Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Knoxville 151 #13 Отговорено 12 Юни, 2020 По груб спомен около 3500-4000. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
omonkes 1 #14 Отговорено 12 Юни, 2020 (Редактирано) Благодаря ти. Доста високи са за ръчна кутия или само на мен така ми се струва Редактирано 12 Юни, 2020 от Pavel_Pavlov Скрито цитирано предходно мнение Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
prissnr 44 #15 Отговорено 12 Юни, 2020 В книжката пише. 2.2л е цялото количество. 1.9л за смяна Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Horn 10 #16 Отговорено 13 Юни, 2020 (Редактирано) omonkes,в друга тема са ти отговорили много изчерпателно на същите въпроси за оборотите при ръчната и автоматика.Ако ти е такава драма по-високите обороти,вземай автомата и си свиркай. Редактирано 13 Юни, 2020 от Horn Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове