Angelov_88 33 #1 Публикувано 13 Октомври, 2019 Здравейте колеги, При едно от последните ми пътувания в планината (Пирин), падна камък който мина под преминаващ камион, успях да намаля но не и да спра изцяло, та накрая удари предната броня и счупи стъклото на предния ляв халоген. Исках да попитам дали някой се е сблъсквал със нуждата да подмени халогена, може ли да препоръчате марка? Благодаря предварително Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Petrun4o 7 #2 Отговорено 13 Октомври, 2019 В алито има само стъкла. Поразрови се Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Angelov_88 33 #3 Отговорено 14 Октомври, 2019 Мисля си по скоро за стъкло със релефктро, че е капсоловано, но се притеснявам че ще изглежда различно от десния и не знам дали да не ги сменя двата заедно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Petrun4o 7 #4 Отговорено 14 Октомври, 2019 Вариант 1 Вариант 2 Само ги премери да видиш дали са точни Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Angelov_88 33 #5 Отговорено 15 Октомври, 2019 Благодаря ти колега, ще погледна какъв е размерът, но изглежда като да е същия. Не знам как ще стане монтирането, предполагам че е капсоловано стъклото, не съм сигурен дали ще мога да сваля старото стъкло и гуменото уплътнение от страни. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #6 Отговорено 15 Октомври, 2019 Предлагат афтърмаркет по около 50лв./БР.Аз вече сменям няколко пъти.Не са от най-издръжливите,но са нови. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Angelov_88 33 #7 Отговорено 15 Октомври, 2019 ще споделиш ли марка и дали имат визуална разлика със новите? https://www.autodoc.bg/tyc/1501371 Това е за 8-ма нали? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Angelov_88 33 #8 Отговорено 18 Октомври, 2019 Здравейте, Реших да поръчам този! Ще пиша като го сменя другата седмица. Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JunkieXL 25 #9 Отговорено 22 Октомври, 2019 Колега от къде ги поръчваш. Че днес и аз спуках моя. Хондата е 2009. Незнам дали няма как да се оправи с лепило. Ще питам. Нямам дупка има само черта Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JunkieXL 25 #10 Отговорено 23 Октомври, 2019 Колега ако вече си го подменил ще споделиш ли смяната му лесна ли е или по-добре да отида до някой сервиз и от там да ми поръчат и да го сменят. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Angelov_88 33 #11 Отговорено 24 Октомври, 2019 Преди 19 часа, JunkieXL написа: Колега ако вече си го подменил ще споделиш ли смяната му лесна ли е или по-добре да отида до някой сервиз и от там да ми поръчат и да го сменят. В събота ще го сменям, поръчах го и дойде вече, ще ти пиша като го сменя 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #12 Отговорено 24 Октомври, 2019 Лесно се сменя,аз съм го правил няколко пъти Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Angelov_88 33 #13 Отговорено 24 Октомври, 2019 Аз доколкото успях да проверя, сваля се капачето пред него и след това може да се свали Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Angelov_88 33 #14 Отговорено 27 Октомври, 2019 На 23.10.2019 г. at 20:15, JunkieXL написа: Колега ако вече си го подменил ще споделиш ли смяната му лесна ли е или по-добре да отида до някой сервиз и от там да ми поръчат и да го сменят. Здравей колега от 2008 до 2011 са тези със целия фрейм. https://www.autodoc.bg/tyc/1501371 Смяната не е трудна ама все пак си е занимавка, не се сваля капачето пред него, хванато е със видии. Трябва да свалиш няколко от точките в които се захваща подкалникът и пластмасата до него, за да може да бръкнеш от там и да го свалиш, държи се целия фрейм на 3 видии със кръстата глава. Вадиш васонката със завъртане, развиваш видиите за да го свалиш, слагаш фасонката на новия и монтираш обратно. Колата беше в одобна позиция на подемник и си отне 20-30мин, ако трябва да лягаш под колата.... ще си е тегаво. Новия пасна добре и почти не се забелязва разлика със оригиналния, видях че може да се смени и стъклото само, има щипки и мисля че ще може да се смени, ама при мен и рефлекторът беше малко позаминал, така че смених целия, и по добре така според мен. 85лв струва халогена. Поздрави и успех Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
didomucy 73 #15 Отговорено 3 Март, 2020 (Редактирано) Здравейте, да споделя и аз от моя опит. И двата ми халогена бяха със спукани стъкла(така я купих) и дойде и техния ред за подмяна. Ползвах жикера на Petrun4o. Демонтаж-монтаж както следва разкачане на бронята(не нацяло, колкото да се бъркне на дълбоко). Стъклата не са точния размер, наложи се оплътняване със селикон. Доста лошо качество, едното от новите се спука докато монтирахме другото(добре че, без да искам бях поръчал два комплекта ) Дано съм бил от полза. Сигурен съм варианта да се вземи цял халоген е далеч по-добър. Редактирано 3 Март, 2020 от didomucy Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Angelov_88 33 #16 Отговорено 4 Март, 2020 Здравейте, Да аз съм доволен от моето, качил съм го по горе Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ceco85 60 #17 Отговорено 5 Май, 2020 Дойде и моя ред да ги сменям. Забелязах пукнатина на едно от стъклата, но на водоструйката не влиза вода така, че си позволих да поръчам едни стъкълца от алито и ще се пробвам сам да го сменя. Гледам, че американския Акорд 8 се сваля капчето и фара за мъгла се сваля отпред. При нашите казвате, че трябва да се свали отдолу кората и от там да се навра с отверка да ги свалям, така ли? Давам линк със стъклата, които поръчах. След, като го сменя ще дам резултат. Гледам, че в алито има по 50лв, 2бр цели фарове с Лед крушки. Какво ще кажете за тях? https://a.aliexpress.com/_BfihTegt Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Angelov_88 33 #18 Отговорено 13 Август, 2021 На 5.05.2020 г. at 10:44, Ceco85 написа: Дойде и моя ред да ги сменям. Забелязах пукнатина на едно от стъклата, но на водоструйката не влиза вода така, че си позволих да поръчам едни стъкълца от алито и ще се пробвам сам да го сменя. Гледам, че американския Акорд 8 се сваля капчето и фара за мъгла се сваля отпред. При нашите казвате, че трябва да се свали отдолу кората и от там да се навра с отверка да ги свалям, така ли? Давам линк със стъклата, които поръчах. След, като го сменя ще дам резултат. Гледам, че в алито има по 50лв, 2бр цели фарове с Лед крушки. Какво ще кажете за тях? https://a.aliexpress.com/_BfihTegt Пробва ли ги тези, че пак се пукна стъклото при мен, явно не одържат много на удар от камъни по пътя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1789 #19 Отговорено 13 Август, 2021 За да не се пукат,трябва да минеш от халогнни крушки,на лед.Горят по често(китайските),но стъклото е здраво. Тези халогенните,греят силно стъклото и при среща с вода,се пукат. От личен опит,след слагане на лед. Това мисля,че е причината,колкото и не реално да звучи. 1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #20 Отговорено 13 Август, 2021 Направо си прав. Аз при дъжд ги гася, че аман от смени на халогени. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #21 Отговорено 13 Август, 2021 Така е с температурата. Лед или ксенон долу. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stranger in moscow 30 #22 Отговорено 17 Август, 2021 Моите халогени понеже са били строшени оригиналните, с tyc и са си живи и здрави вече дълго време. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BOKLUK_CHOVEK 114 #23 Отговорено 17 Септември, 2021 (Редактирано) Акордите имат сериен проблем с халогените. Стъклата са близо до крушките и се нагряват много и при преминаване през локва се пръскат Би трябвало да го знаете,пише го навсякъде по чуждите форуми. Решението е LED крушки на 35W. Те не могат да нагреят така силно стъллото. Аз на моя акорд му смених моментално крушките на халогените с LED,веднага след покупката и нямах абсолютно никакви проблеми. Даже светеха супер ярко и от среща ми караха на дълги 😄 Редактирано 17 Септември, 2021 от BOKLUK_CHOVEK Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове