voltmax 2 #1 Публикувано 29 Септември, 2019 Здравейте от скоро съм собственик на Honda CRV 2010 дизел автомат. Светна чека и колата влезе в авариен режим, записах час за диагностика в Honda Варна от където е закупена от първия собственик. Та закарах колата в Honda и се започна тестове 1 час. Колата е записала грешка дебитомер но след всички тестове механика ми обясни че всички показатели на дебитомера както и тръба към ЕГР А и всичко визуално е наред. И че от Хонда препоръчват смяна на клапан на ЕГР А и тя се оказа доста скъпа част. Та въпроса ми е някой имал ли е такъв проблем. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 471 #2 Отговорено 29 Септември, 2019 (Редактирано) Според мен първо потърси второ мнение за диагностика. Питай и за почистване на ЕГР клапан, знам че се чисти, но зависи точно какъв е проблема при теб. Естествено в хонда ще препоръчат смяна, но чистенето също помага. Пак казвам, че не съм експерт и най-добре да я види специалист. Щом си от Варна мога да ти препоръчам две места, където да отидеш. Ето малко информация: https://www.dpf.bg/services/премахване-на-егр/ Редактирано 29 Септември, 2019 от Bizzito 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
frizzante 184 #3 Отговорено 29 Септември, 2019 Проблема може да е в самите пътища на ЕГР-а и чистенето на самия клапан няма да помогне много. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 471 #4 Отговорено 29 Септември, 2019 преди 33 минути, frizzante написа: Проблема може да е в самите пътища на ЕГР-а и чистенето на самия клапан няма да помогне много. Под чистенето на клапан не се ли подразбира и чистенето на пътищата? Аз поне ако отида да давам пари за чистене ще искам цялостно почистване на системата на ЕГР. Както пише в статията ако е заминал клапана кофти. Но аз си мисля, че и при запушване хонда ще препоръчат просто смяна. @voltmax Колега каква е цената със смяната? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
frizzante 184 #5 Отговорено 30 Септември, 2019 Едва ли. Ще свалят клапана и ще изчистят само него. Чистенето на пътищата изисква разглобяване и ще е трудоемко. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
voltmax 2 #6 Отговорено 30 Септември, 2019 Преди 7 часа, Bizzito написа: Под чистенето на клапан не се ли подразбира и чистенето на пътищата? Аз поне ако отида да давам пари за чистене ще искам цялостно почистване на системата на ЕГР. Както пише в статията ако е заминал клапана кофти. Но аз си мисля, че и при запушване хонда ще препоръчат просто смяна. @voltmax Колега каква е цената със смяната? Цената с части и труд е 1000лв. Мен това толкова не ме притеснява колкото дали ще се оправи проблема. Аз като нов собственик на Хонда на какво трябва да обърна внимание по двигателя и ходова част та да не се счупи та тогава да му мислим. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sredez403 39 #7 Отговорено 30 Септември, 2019 (Редактирано) Преди 1 час, voltmax написа: Цената с части и труд е 1000лв. Мен това толкова не ме притеснява колкото дали ще се оправи проблема. Аз като нов собственик на Хонда на какво трябва да обърна внимание по двигателя и ходова част та да не се счупи та тогава да му мислим. В Варна поне имате двама много добри специалисти.Виж намери контакта на колегата Miamoto и да направи повторна диагностика преди да си почнал да сменяш каквито и да е части.Да попитам само в коя Хонда Варна е закара?Бултрако или Хонда Варна демек Карада?И ако не е тайна на колко километра е колата? Редактирано 30 Септември, 2019 от sredez403 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
voltmax 2 #8 Отговорено 30 Септември, 2019 преди 10 минути, sredez403 написа: В Варна поне имате двама много добри специалисти.Виж намери контакта на колегата Miamoto и да направи повторна диагностика преди да си почнал да сменяш каквито и да е части.Да попитам само в коя Хонда Варна е закара?Бултрако или Хонда Варна демек Карада?И ако не е тайна на колко километра е колата? Не е тайна колата е на 171000 км това е сигурно защото колата е закупена от Хонда Варна. Това е стария шоу рум на Мерцедес по фактурите се води (експерт снаб). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1509 #9 Отговорено 30 Септември, 2019 Ето вижте последния пост колко са запушен и ЕГР пътищата как тогава да работи добре ЕГР клапана. Първо се увери че те са почистени. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sredez403 39 #10 Отговорено 30 Септември, 2019 преди 2 минути, CARPERA написа: Ето вижте последния пост колко са запушен и ЕГР пътищата как тогава да работи добре ЕГР клапана. Първо се увери че те са почистени. Не че не е невъзможно но колегата казва че уж е на 171000км.Не ми се вярва на тези километри ако са реални да има такова запушване. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1509 #11 Отговорено 30 Септември, 2019 (Редактирано) Важното в случая е да се увери че пътищата са чисти преди да пристъпи към по скъпи интервенции. Като знам какъв мазут е нашата нафта всичко е възможно. Редактирано 30 Септември, 2019 от CARPERA 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Georgiev crv 27 #12 Отговорено 30 Септември, 2019 Снимките са в майстора, но на 205 000 км моята изглеждаше като стар, нечистен комин - всичко беше набухано със сажди, направо се чудя как е работил ЕГР. Почистване на ЕГР + пътищата =100 лв +1 кофа сажди аванта Sent from my TSD Octa A0520P using Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
krasimir_01 84 #13 Отговорено 30 Септември, 2019 Преди 23 часа, voltmax написа: Колега, може и само маркуча на вакумното управление да ти прави мизерии. И не би трябвало да ти влиза в авариен режим ако е проблем с системата за екология. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
benjamin4o 25 #14 Отговорено 18 Октомври, 2019 (Редактирано) . Редактирано 18 Октомври, 2019 от benjamin4o Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
voltmax 2 #15 Отговорено 22 Октомври, 2019 И така след двуседмично стоене на колата в Хонда Варна дилемата надявам се че приключи. Колата влезе за смяна на клапан на ЕГР А но след като разглобиха колата се установи че не е от клапана а от не издържала заварка на фланеца на охладителя на ЕГР А. И се започна заваряване монтаж на колата проба и заварката не издържа. Пак разглобиха търсене втора употреба че нова е 1700лв, пак събиране проба на колата диагностики в движение и тъй нататък. Та колата вече е наред да чукна на дърво. Колеги първо разглобявайте колите и не се доверяваите само на диагностиката че излиза доста солено. 1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
krusevgen 9 #16 Отговорено 5 Ноември, 2021 На 29.09.2019 г. at 17:57, voltmax написа: Здравейте от скоро съм собственик на Honda CRV 2010 дизел автомат. Светна чека и колата влезе в авариен режим, записах час за диагностика в Honda Варна от където е закупена от първия собственик. Та закарах колата в Honda и се започна тестове 1 час. Колата е записала грешка дебитомер но след всички тестове механика ми обясни че всички показатели на дебитомера както и тръба към ЕГР А и всичко визуално е наред. И че от Хонда препоръчват смяна на клапан на ЕГР А и тя се оказа доста скъпа част. Та въпроса ми е някой имал ли е такъв проблем. Здравей. Значи- не се плаши, какви 1000 лв за труд на почистване на егр-а бе човек?😀 Цялата работа е следната- вземи си уплътнения за клапана. Вземи си спрей за карбуратор,има и на бардал спрей за почистване на турбината ,малко е скъп но върши чудесна работа. Сваляш си егр-а сам....за 15 мин работа е . Почистваш клапаните и тръбите и си готов. Разходи за уплътнения и спрей около 60 лв. Какви 1000 лв????😂ако не ти е ясно как става - пешеш си на руски в yutube очистка егр хонда crv 3 дизел и ще ти излязат показно видео как се прави!!! Никакви 1000 лв на вятъра не давай. Ако пък не ти се занимава вдигни се до Русе ,има едни момчета само с crv та 3 и 4 се занимават основно .за жълти стотинки ще ти го оправят. Пример- агренажна верига комплект плюс труда 500 600 лв. Ако решиш пиши - ще ти дам координатите им 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
shopa 59 #17 Отговорено 5 Ноември, 2021 Ценна информация! Благодаря колега! За преди 2 години пост би следвало да си е решил проблема колегата! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
krusevgen 9 #18 Отговорено 11 Ноември, 2021 Съжалявам че не съм могъл на време да отговоря на човека. Колкото до тези момчета които се занимават основно само с honda crv ,информацията е актуална. Който има проблем може да се обърне към тях. Имам телефона му за връзка . Аз от 1 тодина съм взел crv 3 2009 година дизел. Така и разбрах за за тези момчета по препоръки. Цените са нормални и народни 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lubsan 0 #19 Отговорено 19 Декември, 2022 Може ли номер на тия хора в Русе...??? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове