SystemError 4 #1 Публикувано 19 Юли, 2019 (Редактирано) Здравейте, старата хонда седи на припек докато реша какво да я правя (фейслифтова англичанка 2000г 1.4 90коня двигател D14Z4). Проблема е следния: не мога да развия болта на отбяжната ролка, и ме е страх, че ако го напъна ще се скъса, понеже при по силен напън се осуква, Проблема е от майстора на стария собственик, който при смяна на ремъка и ролката е забравил да сложи уплътняващата шайба на ролката и е завил болта повече от необходимото, като съответно ролката играе около оста на болта в момента . Интересното е, че така успях да я закарам до Германия и да я върна в България на следващата година с този проблем, за което пуснах тото, но не ме огря . Бъдещите проблеми, които виждам са евентоално: отвиване на болта и в следствие прецакана резба, което предполагам е по-малкото зло или късане на болта и доста повече главоболия или да карам докато не падне ремъка (което не стана за последните 10 000км ) понеже ремонта няма да е рентабилен при скъсан болт. Та какво бихте ме посъветвали в случея и какви са ми шансовете да се размина с "евтин" ремонт, понеже вече шлайфах и сменях гарнитура на глава и на практика, ако успея да отстраня този проблем "евтино" вероятно ще я карам като втора кола докато изгние (няма ръжда). Редактирано 19 Юли, 2019 от SystemError Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nunezz 22 #2 Отговорено 20 Юли, 2019 Здравей, накисни го с нафта и изчакай няколко часа или нощ. Или WD 40. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
s.s.d.d. 280 #3 Отговорено 20 Юли, 2019 Как точно да стане накисването? SystemError, развивай го, дано се отвие, резбата трябва да е ток. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aleksandur 283 #4 Отговорено 20 Юли, 2019 С ударен гайковерт би трябвало да се развие без проблем. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SystemError 4 #5 Отговорено 20 Юли, 2019 nunezz това с накисването не ми стана ясно какво имаш предвид. s.s.d.d. целта е пробвам други методи, които не биха спомогнали да се скъса болта от раз както при опит с тресчотка, иначе до сега да бях му дал зор и да видя крайния резултат. aleksandur това с гайковерта си го мислех и аз, но проблема е че няма как да го набутам там за да действам по проблема или предлагаш да свалям двигателя? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nunezz 22 #6 Отговорено 21 Юли, 2019 Пробвай да го развъртиш рязко, с удър. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
s.s.d.d. 280 #7 Отговорено 21 Юли, 2019 (Редактирано) Преди 9 часа, SystemError написа: И да се откъсне не е страшно, разпробиваш с по-малък диаметър свредло, развиваш остатъците и навиваш нов болт. Редактирано 21 Юли, 2019 от s.s.d.d. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Wyvern 382 #8 Отговорено 21 Юли, 2019 С малката подробност, че трябва да изкара мотора 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1856 #9 Отговорено 21 Юли, 2019 На 20.07.2019 г. at 0:51, SystemError написа: .....Проблема е от майстора на стария собственик, който при смяна на ремъка и ролката е забравил да сложи уплътняващата шайба на ролката и е завил болта повече от необходимото, като съответно ролката играе около оста на болта в момента .... Той майстора на стария собственик, може и да е прецакал резбата и да е сложил някакво подходящо лепило за резби примерно. Иначе друг изпитан метод за отвиване, (естествено ако има място и може да се достигне до болта,а и не е би предизвикало евентуален пожар), е нагряване с горелка с насочен пламък и изстудяване - винаги има резултат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bobchoo 139 #10 Отговорено 21 Юли, 2019 Пичове не, че нещо ма ви е къс лоста. Моят не се отвиваше на ролката и на края два метра винкел ела миии . Направи само кръц и готово. А прееба 3 камъка преди това без да мръдне. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Daniel™ 13 #11 Отговорено 23 Юли, 2019 Или се къса или се отвива. Ако се скъса пак трябва да сваляш мотор , ако не с е скъса но преебе резбата пак сваляш мотор. Рискувай. Задължително развивай с шестостен и гедоре, не със звездогаечен ключ. Шанса ключа да ти заобли главата е голям. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nic 59 5 #12 Отговорено 23 Юли, 2019 Опитай на загрял двигател, ако има химия на резбата от типа на локтайт ще отпусне. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bhtotev 3 #13 Отговорено 20 Септември, 2019 На 20.07.2019 г. at 10:52, aleksandur написа: С ударен гайковерт би трябвало да се развие без проблем. Да но първо с удар челно с як чук, защото явно или болта е опрял в края на отвора, или в края на резбата. И в двата случая мисля че ще помогне. Ударния винтоверт няма нищо общо от това на ръка. Ако не се лъжа болта е здрав. П.С. Което не се получава с чук става с по-голям такъв. /БАТ ИЦО/ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове