Cyreon 200 #1 Публикувано 16 Юли, 2019 Здравейте, смених стария пистов ремък с нов. Новият е Бош, парт номер 1 987 947 824. Дават го, че е съвместим Акорд 8-ма генерация. Обаче като го сложихме забелязах че е по-тесен (въпреки че е 6-пистов) и в страни остават около 2-3 мм за да изпълни ролката. Принципно исках да сложа Континентал, обаче нямаха 2080 дължина и се наложи да сложа този. Оригиналният ремък пасваше идеално. От снимката се вижда добре. Да търся ли друг нов който да е добре на ширина или да карам с тоя? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #2 Отговорено 16 Юли, 2019 (Редактирано) Сигурен ли си че е 6 пистов като гледам не е запълнен един канал,защо Бош пробвай с DAYCO и Gates Редактирано 16 Юли, 2019 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1789 #3 Отговорено 16 Юли, 2019 На 7-ма е с 7 писти,тук защо са 6...? Бих търсил "конти". Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Cyreon 200 #4 Отговорено 16 Юли, 2019 Ами 6 пистов е да, и на етикета така пише и излиза като част съвместима с Акорд 8-ма генерация. А защо не "Бош"? Чувал си лоши отзиви за марката ли? Този бош е Made in UK, а Континентала е правен в Румъния. Не знам дали има някакво значение и какви са отзивите за Dayco или Gates. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #5 Отговорено 17 Юли, 2019 (Редактирано) Видимо е че ти трябва 7 пистов от снимката която си показал може да е сменяна шайбата или предния собственик е сложил пак 6 пистов.Да и аз предпочитам Континентал но съм карал и Гейтс също много добри, доста марки коли ги използват за първоначално вграждане. Лично съм си патил от бош не точно от ремъци ,които не са лидери в производството на такива. Редактирано 17 Юли, 2019 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pampov 6 #6 Отговорено 17 Юли, 2019 Наскоро го сменях и аз.Стария ремък беше 7PK2082 и аз такъв си търсих(купих си Gates).Това 7 отпред май показва,че е седемканален. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #7 Отговорено 17 Юли, 2019 (Редактирано) Ето ти отговора на колегата пуснал темата , да това 7PK точно това значи 7 канален после са цифри с дължината, при теб явно е сложен друг. Редактирано 17 Юли, 2019 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Cyreon 200 #8 Отговорено 17 Юли, 2019 Прави сте всички - 7 пистов е ремъка. Ще махна този Бош (доста недоволни мнения съм чел) и ще сложа Gates (белгийски) или румънския Континентал. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Cyreon 200 #9 Отговорено 17 Юли, 2019 Преди 11 часа, Pampov написа: Наскоро го сменях и аз.Стария ремък беше 7PK2082 и аз такъв си търсих(купих си Gates).Това 7 отпред май показва,че е седемканален. Koлега, не е ли 7PK2080? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1235 #10 Отговорено 17 Юли, 2019 Колега,ти си с мотор R20A3 и не съм сигурен,че колегата Pampov е със същият мотор.По всяка вероятност има и разлика в ремъка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pampov 6 #11 Отговорено 18 Юли, 2019 Със същия мотор съм.Ремъка,който сложих е 2080,а стария беше 2082,но 2 мм не са проблем нали има обтяжна ролка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1789 #12 Отговорено 1 Октомври, 2019 Някой знае ли пистовия ремък"BANDO" за акорд 7 бензин в "amayama" дали е OEM Honda или го дават афтърмаркет? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1789 #13 Отговорено 1 Октомври, 2019 За този става въпрос? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #14 Отговорено 1 Октомври, 2019 Извинявай, че не пиша с отговор, но има ли причина да не поръчаш оригиналния отгоре? Като гледам от скрийншота разликата в цената се компенсира с цената на доставката. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sttekata 167 #15 Отговорено 1 Октомври, 2019 Колеги, Ремъка 7PK2082 не се предлага вече. производител:GATES 7PK2080 описание:ПИСТОВ РЕМЪК материал:полиестер материал:EPDM (Етилен-Пропилен-Диен-Кау цвят:черен брой на ребрата:7 ширина [mm]:24,92 дължина [mm]:2080 ЦЕНА: 34,20лв (София) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1789 #16 Отговорено 1 Октомври, 2019 (Редактирано) Нещо не мога да се ориентирам. На горния,никъде не пише хонда или оем,за това питам,ако някой е поръчвал да каже. (Към пост 13) Редактирано 1 Октомври, 2019 от JHM Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #17 Отговорено 1 Октомври, 2019 Някой да ме поправи, ако греша, но мисля, че в този сайт продават оригинални части или заместители (ако изрично е написано). Т.е. горния би трябвало да е оем. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #18 Отговорено 1 Октомври, 2019 (Редактирано) "BANDO"е един от водещите производители на ремъци в Япония ,какво те притеснява в случая. Хонда не произвежда ремъци,вероятно за това са го сложили в сайта може би като заместител. Редактирано 1 Октомври, 2019 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1789 #19 Отговорено 3 Октомври, 2019 (Редактирано) Притеснява ме,че на предишния купен от бултрако,не пишеше "Bando",а хонда.С две думи,някой поръчвал от тук, да каже Bando или Honda е получил. Редактирано 3 Октомври, 2019 от JHM Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MotoMK5 37 #20 Отговорено 5 Октомври, 2019 Здравейте и аз мисля да сменям Пистовия ремък.Изчетох всичко до и се спрях на Ремък Gates 7PK2080 Или SKF 7PK2082. Незнам кой от двата да е ако въобще има някаква разлика. Мотора е R20A3 Излизат ми и ремък на INA който е 7PK2061 явно е по къс от останалите два. Аз мисля да взема на Gates но си кажете и вие мнението. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1235 #21 Отговорено 5 Октомври, 2019 Защо не вземеш Конти? Само ремъка ли мислиш да смениш или и ролки? Ако се вземе пистов комплект не е ли по изгодно от колкото по отделно? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MotoMK5 37 #22 Отговорено 5 Октомври, 2019 Здравей Гледах на "Конти"излизат ми с тези номера незнам струват ми се къси. 7PK1635 7PK1538 Само тези намирам като дам параграфите на колата .Това е от немски сайтове за пазаруване на авточасти ако има значение. За цял комплект не съм мислил и като задам пак в сайтовете излизат някакви но не много на INA и SKF. За това гледам само ремък за момента. Ще купя на Gates и ще видя как ще пасне и ще споделя. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
benjamin4o 25 #23 Отговорено 5 Октомври, 2019 при мен с континентала ми покаваше,че не е обтегнат добре ремъка - на обтегача има оразмеряване колко се обтяга,но с боша не е така- странно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1235 #24 Отговорено 6 Октомври, 2019 (Редактирано) MotoMK5 Здравей колега. Знаеш ли каква е дължината на ремъка по ОЕМ Редактирано 6 Октомври, 2019 от Митко Йотов Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #25 Отговорено 6 Октомври, 2019 (Редактирано) От миналата година с тези пистови ремъци влязох в филм. Първо Дайко започна до свири казаха Гейтс, след месец пак свири.Преглед ролка на алтернатор казват за смяна,пак пробвам ремък слагам ремък Бош след седмица леко просвирва. Пак преглед казват не ролката на алтернатора тази но вала,направо очаквах да отида на основен ремонт. И накрая о чудо вече два месеца тишина. Накрая улучих марката Това са ремъци те за моята кола. Редактирано 6 Октомври, 2019 от CARPERA 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MotoMK5 37 #26 Отговорено 6 Октомври, 2019 Дължина на Ремъкът не знам каква е по ОЕМ.Незнам как да го проверя ще взема един и ще пробвам как ще е и ще снимам като го сменя. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #27 Отговорено 9 Октомври, 2019 Ето тук по VIN номер може да намериш всички части за твоята Хонда http://japancars.ru/index.php?route=catalog/honda Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MotoMK5 37 #28 Отговорено 14 Октомври, 2019 Здравейте купих си ремък на SKF Номер модел VKMV 7PK2082 Пише,че е произведен в Корея. Реших да не го сменям още понеже сегашния на колата ми се струва добре и (магистралите) са добре според мене.За сега ще оставя така нещата и така. Не мога да кача снимки от телефона за жалост незнам защо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pendoc 189 #29 Отговорено 14 Октомври, 2019 И защо не си купувате пистов ремък от Бултрако? Цената по спомен беше около 56 лева? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове