Радо82 40 #1 Публикувано 25 Юли, 2018 Както разбрахте колеги джипката я имам по малко от седмица, днес се наложи да спра на една стръмна улица да ама не. Прояви се първият скрит проблем на колата. Значи дърпам ръчната включвам на първа и гася и хоп колата с тласъци се предвижва назад по склон 30-40 градуса. Това да си купиш кола от автокъща винаги си излъган няма друго положение. Обърнах колата на обратно с предницата по склона - първа и ръчна - проблеми няма колата стои на място. Предполагам проблема е в скоростната кутия но все пак приемам съвети от учило и патило, благодаря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1846 #2 Отговорено 25 Юли, 2018 Не се стряскай, а си оправи ръчната. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Радо82 40 #3 Отговорено 25 Юли, 2018 Старата ми кола и без ръчна стои на въпросния склон, друг коментар ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1846 #4 Отговорено 25 Юли, 2018 Другия мой (последен коментар) е : - щом те влече, сваляй и ремонтирай скоростна кутия - нали така си мислиш. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niksi 75 #5 Отговорено 25 Юли, 2018 Ами можеше да пробваш да включиш на задна, без да обръщаш колата, но Емича ти е писал да оправиш ръчната, което разбира се е решението на проблема. А съединитела как е къде отделя, тръгнал ли е да си ходи. А предната кола колко беше тежка?Така че оправи си ръчната и си я използвай по предназначение. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Радо82 40 #6 Отговорено 25 Юли, 2018 Съединителят малко отгоре отделя, може и той да е проблема, благодаря за коментарите, старата кола е Ситроен ц5 със 150 кг е по лека от хондата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
todor88 27 #7 Отговорено 26 Юли, 2018 ако ръчната държи и на свободна да е колата няма да тръгне,как вазбра че проблема е в кутията не разбрах.Направи си ръчната да кове и не се занимаваи повече. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niko_ni 11 #8 Отговорено 26 Юли, 2018 Опитай сам да я натегнеш. Между седалките в купето минават жилата. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan Petrov 2 #9 Отговорено 29 Юли, 2018 Може би жилата на ръчната са ти блокирали, сменяш и регулираш е ще погледнеш и феродото . 2часа работа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
itcebel 4 #10 Отговорено 13 Януари, 2019 Имах същия проблем-решението!?Колата на канал или крик от вътрешната страна на барабаните има гумени тапи като се свалят отвътре са ексцентрици за реглаж.При мен стана! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
itcebel 4 #11 Отговорено 27 Февруари, 2020 Стана обаче до време ,тръгва назад /само назад не ддържи/.Нужна е подмяна на каквото трябва да се смени,някой може ли да даде кординати на точния човек да направи необходимото?!? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 475 #12 Отговорено 28 Февруари, 2020 Преди 20 часа, itcebel написа: Стана обаче до време ,тръгва назад /само назад не ддържи/.Нужна е подмяна на каквото трябва да се смени,някой може ли да даде кординати на точния човек да направи необходимото?!? И аз говорих с майстора за настройка от там, но според него това е за донастройка, когато сложиш нови накладки на ръчната. Ако се пипа на стари има опасност от задържане. Гледах и в средната конзола, но там ми е натегнато до края. Нещата така или иначе отиват на нови дискове и накладки, ще сменя и на ръчната и би трябвало да се оправи. Иначе моята държи ама на последния зъб, яко опъване пада. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zograffa 181 #13 Отговорено 28 Февруари, 2020 Настройват се от зъбчетата зад гумените тапи на дисковете.Работата е лесна и проста.По правило се натягат докато блокира и се връщат 8 зъба,но аз връщам 3-4 и държат идеално.От купето се настройва само хода на лоста,не и самите челюсти на ръчната.Има и клипчета нагледно как става.За да се износят тези накладки,колата или трябва доста да е карана на ръчна или да е около милион километри. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 475 #14 Отговорено 28 Февруари, 2020 И в сървизната книжка така пише. Май ще търся второ мнение. Или пък при мен да се е распънало жилото ли? Щото тя хваща ама накрая на хода. Като хване държи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
itcebel 4 #15 Отговорено 28 Февруари, 2020 Правихме го ,но ефекта е равен на О.Трябва разглобяване и търся майстор,ако може...насоки!!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове