Jump to content

niksi

Фен
 • Content Count

  158
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

61 Neutral

About niksi

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  CR-V III 2007 N22A2
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София

Recent Profile Visitors

1293 profile views
 1. И на тях се обаждах, първо ми обясниха, че цената не е актуална и че нямат в наличност с поръчка за 10 дни ще дойде ако има, но след това се обадиха и казаха че вече не се произвеждат за сервизната акция.
 2. Ако това те успокоява аз мисля, че не е ненужно, защото вече ремонтен комплект не се предлага никъде, оригиналната шайба е на цена от 790 лв. (към месец май 2022) за смяна още 60-80 лв. А ти си имаш нова шайба, която може би никога няма да подмениш. Не че не си се сетил ама нали си имате майстори на които им имате доверие, все ще я хванат от къде идва този звук. Пожелавам бързо да я хванат и за малко финикийски знаци да я оправят!
 3. Аз ги вземам от Бултрако, левче е бройката или поне беше до тази зима.
 4. Аз управлението го вързах заедно с единия жълт кабел, гледам, че колегата (който е пуснал темата) също го е свързал там само че малко по-нагоре на F12. (на втората снимка се вижда) Така може когато си пожелаеш да го настройваш, но колегата е прав, че надали след като си го настроиш веднъж, ще ти се наложи втори път. Но пък веднъж се прави, свържи си го като хората.
 5. Идеална е! Термостатът на 2.2 i-ctdi е с температура 78 гр. На климатроника има скрито меню, откъдето може да се види реалната температура на антифриза. Дава се на контакт, натискат се и се задържат бутони "AUTO" и "въртешна циркулация" и се стартира мотора. Тогава се пускат тези два бутона. Позициите от менюто се местят с бутона за задния нагревател. Позиция "А " е за температурата на антифриза. Ето тук колега го е обяснил по добре цък
 6. С вълнено парцалче и малко паста за зъби ще светне за 2-3 мин търкане и измиваш с водичка. След това като се матира отново повтаряш процедурата. Ама не вярвам да се налага повече от два пъти на година.
 7. Смени маслото в задния диференциал с оригинално на Хонда. Коментирано е в други теми.
 8. Много високи ми изглеждат тези цифри, но много зависи в какви условия и какво разстояние се изминава. На кратко разстояние до 3-5 км. при -7 , - 8 градуса може и да покаже такъв разход за градско. Но и аз съм с по стария двигател и ръчка. На магистрала не трябва да пада под 160 км/ч за разхода който сте посочили. По принцип първите месеци разхода на гориво е винаги по висок, поне докато свикнете един с друг. Поне при мен е така. На колегата пожелавам много безаварийни километри само за нафта пари да дава и от време на време масло да сменя.
 9. Здравей, подкрепям горното мнение. Преди да си взема зимните гуми я пробвах на лед и си ускоряваше доста добре, но проблема идва при спирането и промяната на посока на движение, но на прав участък с постоянна скорост няма кой знае какво значение с какви гуми си. Аз бих препоръчал да минеш на раеглаж и да ти прегледат окачването. VSA намесва ли се преди да се завъртиш? Разбира се зависи как я завърташ при рязко ускорение ли?
 10. Офф, сега се зачетох в темата, че става дума за кола с навигация. Доколкото съм запознат CD changer има само в колите със обикновено CD. (а не при навигацията).
 11. Буфера е под пасажерската седалка. Ченджър най-вероятно имате. Дисковете се сменят от цифрите на радиото (когато сте в CD режим). Качете снимка или по-добре вкарайте втори/ трети диск и ще се убедите сам. (натискате бутон "1-6" и след това подавате диск)
 12. И аз ги сменях скоро. Гледах го този начин с натискането, ама не успях страх ме беше да не го строша. Махнах пластмасовите кори от вътрешната страна, развива се първо ръкохватката и се започва от третия стоп и всичко си се откопчава лека по лека, но аз исках да раздвижа и задната чистачка. Там проблем не успях да видя, като разглобих машинката изглеждаше че сега излиза от завода, а пък вече два бушона ми изгори. Почистих с WD-40 смазах сглобих и за сега си върви нормално. Отплеснах се: та много лесно се сменят крушките като се свалят корите. После ги разкопчах една от друга и ги закопчах много бързо. Завива се ръкохватката и това е. Ако е само за крушките пробвай по начина описан от колегите, но да знаеш че има и резервен вариант.
 13. Аз миналия понеделник си купих антифриза от тях - нищо не казаха. Ако им се обадя и извадя фактурата надявам се да ме вземат. :)
×
×
 • Create New...