Nikito82 61 #1 Публикувано 26 Юни, 2017 Здравейте, имам проблем с партроника. Като вкл на задна и постоянно пищи. Установихме, че единия сензор не издава пукащ шум, т.е.не работи. Буксата не се защипваше, изкарах я, напръсках я с вд40 и я сложих, като я стегнах с миша опашка. Започна да пилка на интервали и след второто вкл на задна, пак започна да пищи постоянно. Явно не работи. Та, от къде да си закупя такъв сензор? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 176 #2 Отговорено 26 Юни, 2017 Какъв е парктроника? Ако е китайче, по магазините за автоаксесоари продават такива датчици, но аз бих те посъветвал да си вземеш цял парктроник, за да ти останат резервни датчици. Скоро може да се повреди някой от другите, или пък новия може да откаже. Китайска им работа... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #3 Отговорено 27 Юни, 2017 Този мисля си е оригинален с колата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
atoma 995 #4 Отговорено 27 Юни, 2017 Пусни една снимка на парктроника, колега и ще се разбере дали е или не е оргиналдъ. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #5 Отговорено 27 Юни, 2017 На кое по-точно? На сензорите на бронята ли? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #6 Отговорено 27 Юни, 2017 Ето. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
entem 11 #7 Отговорено 27 Юни, 2017 Тези сензори изглеждат същите като на моята кола. При мен е слагано допълнително. Взех някакъв китайски модел, като компонентите изглеждат по този начин: https://rio.bg/Static/offerImages/448x253_2_1712d60f02b24a8c4b5e88fe47d457e88ee5.jpg. При мен екранът е сложен на огледалото отгоре. До колкото знам, при този модел може да се изключва един от сензорите и останалите продължават да си работят. Един такъв сензор би трябвало да струва около 2-3 лв макс. P.S. Когато си взех моята кола и аз имах зелена лепенка на триъгълното стъкло на задната лява врата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #8 Отговорено 27 Юни, 2017 Аз нямам екран. Всички парктроници на Хонда Акорд се слагат допълнително след заплащане от доста солидна сума. Не се предлагат дори и в най-високото оборудване. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
entem 11 #9 Отговорено 27 Юни, 2017 При теб явно само сензорите изглеждат като моите, но изглежда, че цялата система е по-различна. Ще следя темата, понеже ми е интересно да разбера как точно стоят нещата при твоя модел парктроник. Ако мога да помогна с нещо друго - само кажи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #10 Отговорено 3 Юли, 2017 Ако се изключи от захранването повреденият сензор, пак ли ще пищи постоянно? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #11 Отговорено 3 Юли, 2017 (Редактирано) Това успях да снимам, какъв е и какво да търся? Редактирано 3 Юли, 2017 от Nikito82 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goodybg 40 #12 Отговорено 3 Юли, 2017 http://m.ebay.co.uk/itm/131949334926?_mwBanner=1 Тоза май прилича на твоя. Изпратено от моят LG-D855 с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #13 Отговорено 3 Юли, 2017 (Редактирано) Сега я изкарах и не знайно защо проработи, бахти филма. Интересно, защо парктроника е на Опел? Редактирано 5 Юли, 2017 от vesivanova Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 176 #14 Отговорено 4 Юли, 2017 Как защо? Защото е "оригинален" по твоите думи. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #15 Отговорено 12 Юли, 2017 (Редактирано) Ето това е сензора, освен от алиекспрес, от другаде къде може да намеря? Редактирано 12 Юли, 2017 от Nikito82 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #16 Отговорено 12 Юли, 2017 http://m.ebay.co.uk/itm/131949334926?_mwBanner=1 Да същият в Тоза май прилича на твоя. Изпратено от моят LG-D855 с помощта на Tapatalk Да същият е. Но май е на старо Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #17 Отговорено 12 Юли, 2017 Как защо? Защото е "оригинален" по твоите думи. Ми ти кво разбираш под оригинален. Ето оригинален бош си е! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #18 Отговорено 10 Март, 2018 Здравейте, някой има ли идея къде се намира самата система за парктроника? Сложих нов датчик и пак един път работи, друг път не, та си мисля да не би да има хлабава връзка, нещо? Има ли шанс самия датчик ту да работи, ту не или развали ли се един път и няма тръгване? Намерих само зуумера къде е, но самата система не. Някаква кутийка ли трябва да е, какво е? Благодаря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 176 #19 Отговорено 10 Март, 2018 Къде се намира централата на твоя парктроник може да ти каже само човека, който е монтирал парктроника. Можеш да го немериш и сам като проследиш кабелите от датчиците или от зумера - и двете ще те заведат до централата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #20 Отговорено 10 Март, 2018 (Редактирано) Проследих от зумера и влиза в снопа с кабели след задните тонколони. Въпроса е сега как работят те, може ли ту да работят, ту не? Сега установих, че като работи парктроника всички датчици цъкат. Когато не работи, нито един не цъка. Което ме навежда на мисълта, че е нещо в самата система. Предбия път каъо го установихме уж кой датчик не работи, не цъкаше само този, който смених. Редактирано 10 Март, 2018 от Nikito82 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #21 Отговорено 10 Март, 2018 Ако нещо пречи на един от всичките датчици, нито един няма да работи, ако е леко извън равнината, в която са всички датчици, ще изпищи за продължителни 1 път, след което само ще цъкат. Случвало ми се е това, при мн студени време, прави конденз от ауспусите на някой датчик, и не работи, но като го избърша и заработва. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 176 #22 Отговорено 10 Март, 2018 Трябва да намерите централата и да се провери за студени спойки, или за прекъсване на захранването. Провери си профилактично всички предпазители, ако има такива, на които ампеража не е написан с бяла боя - добре е да се сменят с оригинални. Евтните китайски предпазители са с по-тънки крачета и е възможно да не контактуват на моменти. Имал съм случай с колата на приятел, която палеше когато си иска, дори веднъж го докараха с пътна помощ от Бургас, впоследствие се оказа, че проблема е от един неоригинален предпазител. Сменихме го и човека се роди. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #23 Отговорено 11 Март, 2018 Добре, но ако е предпазител да речем, няма ли да спре нацяло. Като казвам , че не работи имам в предвид, че парктроника не отчута, но се чува постоянно пищене, може би да не се разчита на него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1789 #24 Отговорено 11 Март, 2018 (Редактирано) Преди 16 часа, Tokio написа: Къде се намира централата на твоя парктроник може да ти каже само човека, който е монтирал парктроника. Това не може да бъде вярно.Не може всеки монтажник в завода на хода,да си монтира елементите,където си пожелае. Редактирано 11 Март, 2018 от JHM Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h5rov 294 #25 Отговорено 11 Март, 2018 Колегата има предвид, че на 7ма генерация автомобила не излиза от завода с парктроник. Слага се допълнително от дилъра или който където свари. За да се убедиш, потърси парктроник в http://japancars.ru Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 176 #26 Отговорено 11 Март, 2018 преди 7 минути, h5rov написа: Колегата има предвид, че на 7ма генерация автомобила не излиза от завода с парктроник. Слага се допълнително от дилъра или който където свари. За да се убедиш, потърси парктроник в http://japancars.ru +1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 176 #27 Отговорено 11 Март, 2018 Преди 2 часа, Nikito82 написа: Добре, но ако е предпазител да речем, няма ли да спре нацяло. Като казвам , че не работи имам в предвид, че парктроника не отчута, но се чува постоянно пищене, може би да не се разчита на него. Щом пищи непрекъснато, значи модула е захранен, но има някакъв проблем, за отстраняването на който те съветвам да потърсиш сервиз. Както написа колегата h5rov, седмото поколение на Акорд не излизат от завода с парктроник и по тази причина едва ли някой от нас е имал същия проблем и то със същия модел парктроник, за да ти даде точен съвет какво да направиш, за да решиш проблема. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
crown_bg 446 #28 Отговорено 11 Март, 2018 Давал съм парт номер някъде тук (във форума), за този прословут парктроник. Има оригинален такъв, който се предлага в допълнителните аксесоари, т.е. има го в каталога им, така както и блутуут, ветробрани, липове за тайп-с, хладилна чанта и т.н. Ако някой си го е поръчал така Акорда, така е щял да си го получи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h5rov 294 #29 Отговорено 11 Март, 2018 Съгласен, но се слагат допълнително. В тези аксесоари има и портативна навигация, мултимеди на тавана, калобрани и тн... http://japancars.ru/index.php?route=catalog/honda&hmodtyp=3477&nplgrp=8&cmodnamepc=ACCORD&xcardr=4&dmodyr=2007&carea=KG&ctrsmtyp=5AT&xgrade=2.4 EXECUTIVE-E&nplblk=08V6706 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 176 #30 Отговорено 11 Март, 2018 Преди 2 часа, h5rov написа: Съгласен, но се слагат допълнително. В тези аксесоари има и портативна навигация, мултимеди на тавана, калобрани и тн... http://japancars.ru/index.php?route=catalog/honda&hmodtyp=3477&nplgrp=8&cmodnamepc=ACCORD&xcardr=4&dmodyr=2007&carea=KG&ctrsmtyp=5AT&xgrade=2.4 EXECUTIVE-E&nplblk=08V6706 Подкрепям! На оригиналните датчици на парктроника на Хонда си пише Honda. Всичко друго е аксесоар, предвиден за вграждане в нашите коли, но не оригинален. За мен оригинално е нещо, с което колата излиза от завода. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ВесКо 139 #31 Отговорено 11 Март, 2018 Има и оригинални аксесоари, на които също пише Хонда, а и парт номерата трябва да са на Хонда. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #32 Отговорено 11 Март, 2018 Моите са бош. Сега новия е от и бей, измислен някакъв. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h5rov 294 #33 Отговорено 11 Март, 2018 (Редактирано) преди 18 минути, Nikito82 написа: Моите са бош. Сега новия е от и бей, измислен някакъв. Моите също са Бош. Едни големи грозни. Преди време колега ги беше снимал същите. п.с Много съм зле.. същите са като твоите Nikito82, погледнах снимките по-горе Също слагани може би в Швейцария и без дисплей само със звук. Редактирано 11 Март, 2018 от h5rov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове