Nikito82 61 #1 Публикувано 4 Юни, 2017 Здравейте, спрял съм се на този автомобил http://www.cars.bg/offer/c2048842. Какво мислите като цяло за него и за избора на 2.2 двигател. Не съм имал дизел до сега. Търся Хонда Акорд до 10 000лв. Карам малко по 10 000км на година. Хондата ще е втори автомобил и сигурно ще се кара и под 10К км на година. Благодаря. Очаквам и други предложения от Вас. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Valkov90 18 #2 Отговорено 4 Юни, 2017 Колега за тези малки километри не се занимавай с дизел, вземи си бензин. Има много инфо относно дизелите имат си доста болежки, ако не е обслужвана и карана като хората. Ако не те бърка разход от 8,9 се ориентирай към 2.0i или 2.4 190. Защото този дизел ще ти дава около 6.5-7. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #3 Отговорено 4 Юни, 2017 Ами ако може да ми дадеш някакви предложения от cars. Bg. Този 2.4 ме притеснява вискоя данък и 14на 100 го дават да гори. Изпратено от моят SM-G935F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #4 Отговорено 4 Юни, 2017 Разход от 9 не ме бърка. Моята кола гори 12 бен,зин и 15газ. Но не мисля, пе 2.4 мотора гори 9 Изпратено от моят SM-G935F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
wancata 3 #5 Отговорено 4 Юни, 2017 ceco_accord e споделил какъв е разхода на гориво http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=99437 . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #6 Отговорено 4 Юни, 2017 През тоя тапаталк нищо не ми отваря ит линка Изпратено от моят SM-G935F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h5rov 294 #7 Отговорено 4 Юни, 2017 (Редактирано) Ако ще я караш малко и е втора кола, вземи 2.0 бензин. Забрави за дизела. 2.4 бензин гори малко повече, повече данък, го и тн... Ако търсиш и икономоя, нека е ръчка. Редактирано 4 Юни, 2017 от h5rov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #8 Отговорено 4 Юни, 2017 Въпроса е че 2.0 бензин има 3 4 коли пуснати за продажва и са все 2004г. Изпратено от моят SM-G935F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1498 #9 Отговорено 4 Юни, 2017 Забрави за дизела. Защото ти си купил бензин или си имал дизел и знаеш какво е? Доколкото виждам колата я продава колега от форума, през чийто ръце са минали доста хонди и вярвам, че знае какво взима за продан. Отделно, че цената е повече от добра. Дизелът не е никак лош, но има няколко консуматива (най-вече верига и маховик), които могат да излязат за смяна и затова много хора генерализират, базирайки се на чуто оттук-оттам. Имам познати с дизел на други марки, където влезе ли в сервиз 1000лв е минимума на сметката, а тук сме се затръшкали за няколко консуматива, чиято цена възлиза горе-долу колкото на читава газова уредба А, да - и беше двигател на годината в категорията си. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #10 Отговорено 4 Юни, 2017 И аз да кажа чесно искам тази кола дизел. Този човек вкарва постоянно коли, продал е много от тях, на мой колега също, само че бензин. Цената ме устройва и ако трябва оше в началото сменям маховик и верига. Не знам и аз. Не му се занимава от друга страна пак с газови, няма място в багажника и т. Н. Тук колата е 2006, данък е за 240 коня. Повечето бензини са 2004 и все 190к.с. Не знам ще мисля. Изпратено от моят SM-G935F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #11 Отговорено 4 Юни, 2017 ceco_accord e споделил какъв е разхода на гориво http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=99437 . Колега извинявай, ама в тая тема никъде не пише колко гори 2,4 мотора. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #12 Отговорено 4 Юни, 2017 3-то мнение. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6024 #13 Отговорено 5 Юни, 2017 Никито82 -моят съвет е да си дадеш време и направиш информиран избор. До тук просто си харесал марка и конкретен модел. Намери близо около теб колеги които да ти дадат "по 1 кръгче" с дизел и бензинките. Вторите опитай и с автоматик. Така ще имаш конкретни впечатления и ще си прецениш кое повече ти пасва. Паралелно изчети по-обстойно раздела за тоя модел, но не се настройвай априори за някоя от версиите преди да я пробваш. Акорд 7 автоматик е кола за дълъг път, главно заради разхода си градско. 5-та предавка се вкл. над 55км/ч, която не винаги е удачна за урбанизирани територии. Иначе автоматик версиите работят на по-ниски обороти, понеже предавките са по-дълги. 100км/ч са 2000об/мин, а при ръчните бензинки стойността е няколкостотин оборота по-висока. 2.4 мотора е икономичен на висока скорост и равномерно движение. Правил съм разход 6л. ( няколко пъти в рамките на по 50-60км), но нямам нерви да карам винаги равномерно. Средната ми извънградска скорост гравитира около 90км/ч, като движа 110-130 (в населени места -законосъобразно). Трафикът ми е забавен и не търпя пред себе си МПС-та през които не виждам, така че шофирането си не бих нарекъл икономично, та в предвид него (и откакто карам комбито( извънградските ми гравитират около 7-5 / 8л. 2.4 мотора позволява всякакви изпреварвания и е нормално да е по-икономичен от 2.0, но това е извънградско. Живея в малък град, с къси разстояния, където движа с колело, освен когато колата не е наложителна (валежи, покупки и т. н.). Дестинация от 2-3км и обратно в къщи след часове си води до среден разход от 12-14л (зиме16л), което си е неприятно, но бидейки не ежедневно, не съм слагал газ. Горивохарченето обаче не е главният ти фактор за преценка, при положение че (доколкото разбирам) Акорда ще е втора кола и вероятно за извънградско. За тази цел и като семейна кола, това което карам сега е чудесно. С лични дизели опит нямам, а служебни и чужди не са били моя грижа. Привърженик съм на автоматика (сивият Акорд 6 от подписа ми също бе такъв и 11г. не ми е създавал грижи), така че изборът ми за следващата бе ясен, понеже 7-ма ген. няма дизел + автомат. Отделно комбито има други технически предимства, освен големия багажник, но ти си решаваш. Това което аз си избрах с чисто сърце бих препоръчал всекиму. Остава само конкретният екземпляр с който ще се сдобиеш, да е читав -тоест да е бил обичан и обгрижван. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #14 Отговорено 5 Юни, 2017 Ceco_accord, много ти благодаря за отговора. Аз карам Алфа 156 2.0. Взех от комега Акорд 2.0 и съм го карал от Ямбол до Стара Загора у обратно. Вървежа е добър, както при Алфата ми. Друг Акорд не съм карал. Колата ще се кара градско предимно. Рядко пътувам. Ра, стоянието ми до работа е 5км в посока. Комби не искам, само седан. Изпратено от моят SM-G935F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6024 #15 Отговорено 5 Юни, 2017 Тогава пробвай 2-литров автоматик и ще имаш база за сравнение. По удобен е за градско, а дизела и без това ще караш все студен и ще зъзнеш зиме (понеже бавно загрява), освен ако не му сложиш допълнителна печка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Valkov90 18 #16 Отговорено 7 Юни, 2017 Разход от 9 не ме бърка. Моята кола гори 12 бен,зин и 15газ. Но не мисля, пе 2.4 мотора гори 9 Изпратено от моят SM-G935F с помощта на TapatalkКолега от Пловдив съм, вчера ми протече водния радиатор, предполагам че до петък ще го сменя. Ако искаш, може да направим бартер за 1 седмица и да видиш какъв ще ти е разхода. С пълен резервоар ми светва лампата и като налея средно 54-58 литра съм минал около 630-670 километра, както искаш го тълкувай, само да подчертая че е ръчка . 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #17 Отговорено 7 Юни, 2017 Това, градско? Изпратено от моят SM-G935F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
atoma 995 #18 Отговорено 8 Юни, 2017 http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=104459&page=1&&do=findComment&comment=1057493089 вий сте Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #19 Отговорено 9 Юни, 2017 Какво ще кажете за тази http://m.cars.bg/offer/c2161240 Изпратено от моят SM-G935F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6024 #20 Отговорено 9 Юни, 2017 Ако аз трябваше да избирам, бих погледнал първо кафявата от предната ти питанка (просто заради впечатлението) и бих взел тази. Хем е по-стара, хем е по-скъпа Сигурно има защо цените им да са такива. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesivanova 1069 #21 Отговорено 9 Юни, 2017 Надявах се, че темата ще остане обща, отворена за съвети, Отново се появиха линкове и конкретни коментари. Темата е : http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=101162 Едит след уточнение: Отключвам темата. При следващо мнение, което съдържа търговски линк или коментар на такъв, отново ще бъде заключена. Благодаря Ви. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #22 Отговорено 12 Юни, 2017 Е, нали темата е помощ за избор. Как да питам, а съответната кола, като не дам линк, който съдържа цялата инфирмация за колата, а именно екстри, снимки, цена? Изпратено от моят SM-G935F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesivanova 1069 #23 Отговорено 12 Юни, 2017 Темата за конкретни обяви, съвети, взаимопомощ и коментари е : http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=101162 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #24 Отговорено 12 Юни, 2017 Добре, ама през телефона само с тапаталк може да св влиза във форума, това не може ли да го оправите? Сега като ми дадете линк, аз не мога да го отворя с тапаталк. Изпратено от моят SM-G935F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tino 293 #25 Отговорено 12 Юни, 2017 (Редактирано) Влез през браузър, като напишеш - forums.hondabg.com. Редактирано 12 Юни, 2017 от vesivanova И прочети: http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=104448 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6024 #26 Отговорено 14 Юни, 2017 Хай, да ти е честита! Коригираш си профила и може да се похвалиш и споделиш впечатления в този http://forums.hondabg.com/index.php?showforum=106 раздел. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #27 Отговорено 14 Юни, 2017 И от мен честито! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1789 #28 Отговорено 14 Юни, 2017 Честито! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nikito82 61 #29 Отговорено 14 Юни, 2017 Благодаря, ще го коригирям, като я регистрирам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове