dindin 1250 #41 Отговорено 23 Октомври, 2017 Едно наум от мен - и трите плеъра са с букси (за към плеъра), завършващи с кабели - демек ще трябва да си ги навържеш сам. Иначе имам ISO букса за ЦРВ-то, остана ми след като сложих адаптер за бутоните от волана, ако ти трябва мога да услужа. http://www.universclub.com/en/upload/ARPC2-68-42.jpg Не знам дали бих си взел чак такъв евтинджос, все си мисля, че ще е бавноразвиващ и ще ми скъса нервите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Georgiev crv 27 #42 Отговорено 23 Октомври, 2017 Благодаря, ако се наложи ще знам кого да търся за букса . На мен ми трябва най - вече заради това, че е с десен волан и искам да сложа камера. Когато карам другата и мина на тая "ненормалната" все едно съм сляп вляво.. Sent from my TSD Octa A0520P using Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
g_georgiev 7 #43 Отговорено 23 Юли, 2018 Колеги,за да не отварям нова тема ще ползвам тази на колегата.Днес ми инсталираха андроид мултимедия и като си взех колата,се оказа че майсторите не са ми свързали управлението от волана защото "нямало такава опция в мултимедията" а аз съм сигурен че има.Въпросът ми е кои са кабелите за управлението от волана и за кои кабели от буксата на мултимедията се свързват,или трябва задължително да се ползва преходник,като показания в предните постове? Колата е ЦРВ 2.2 ctdi 2006г а мултимедията е :https://www.aliexpress.com/item/2G-16G-Quad-Core-Android-7-1-car-multimedia-player Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1843 #44 Отговорено 23 Юли, 2018 Цитирам се: Цитат А управлението на музиката от волана ще ти тръгне, когато инвестираш още 100-на лева за необходимия модул, но това ще се получи и ако в новото устройство имаш букса, за да го включиш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
g_georgiev 7 #45 Отговорено 26 Юли, 2018 Днес след безгрижни цели три дни с новата мултимедия ,светна бял екран и се чува само звук.На някой случвало ли се е нещо подобно? и да ми препоръчате читав сервиз,защото в този в който ми я инсталираха вдигат рамене и се чудят какво и е. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
koliaaa 2 #46 Отговорено 28 Октомври, 2018 On 4/19/2017 at 12:26 PM, achore1 said: Добре, нямам намерение да споря, само споделям опит. И аз съм с китайче, а преди беше с оригинална навигация, дизелова с фейслифта 2005. нямам проблем с круиз контрола дори и с китайчето... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
koliaaa 2 #47 Отговорено 28 Октомври, 2018 On 7/24/2018 at 12:11 AM, g_georgiev said: Колеги,за да не отварям нова тема ще ползвам тази на колегата.Днес ми инсталираха андроид мултимедия и като си взех колата,се оказа че майсторите не са ми свързали управлението от волана защото "нямало такава опция в мултимедията" а аз съм сигурен че има.Въпросът ми е кои са кабелите за управлението от волана и за кои кабели от буксата на мултимедията се свързват,или трябва задължително да се ползва преходник,като показания в предните постове? Колата е ЦРВ 2.2 ctdi 2006г а мултимедията е :https://www.aliexpress.com/item/2G-16G-Quad-Core-Android-7-1-car-multimedia-player Давам ви линк към видео, по което аз си свързах бутоните на волана. Вижте след 3,22мин. на клипа.Проверено е! Работи. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
koliaaa 2 #48 Отговорено 28 Октомври, 2018 On 7/26/2018 at 2:46 PM, g_georgiev said: Днес след безгрижни цели три дни с новата мултимедия ,светна бял екран и се чува само звук.На някой случвало ли се е нещо подобно? и да ми препоръчате читав сервиз,защото в този в който ми я инсталираха вдигат рамене и се чудят какво и е. Провери дали не загрява много... аз сложих радиатор на единия чип, че много грееше... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
g_georgiev 7 #49 Отговорено 29 Октомври, 2018 Благодаря много за информацията. Белия екран се оказа,че лентовия кабел за видеото не дава добър контакт и след като му зачистих медния накрайник вече няма проблем.А относно видеото,този кафяв кабел къде се намира,че не ми стана много ясно-на преходника за хонда буксата ли,защото зелено-червения кабел доколкото виждам е на основния сноп кабели,тоест които са на колата? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bloiler 37 #50 Отговорено 30 Октомври, 2018 (Редактирано) Излиза от навигацията и е свободен, трябва да се свърже със зелено - червения. Редактирано 30 Октомври, 2018 от bloiler Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
g_georgiev 7 #51 Отговорено 31 Октомври, 2018 Колеги,още веднъж благодаря много за помощта,стана и работи перфектно! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 203 #52 Отговорено 9 Ноември, 2018 Някой да препоръча читав електричар в София? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pantudino5 14 #53 Отговорено 4 Декември, 2018 Здравейте, някой да знае какво е управлението от волана - аналогово или дигитално при CRV 2nd gen.facelift 2006 2.2- diesel ? Благодаря предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bloiler 37 #54 Отговорено 4 Декември, 2018 Мисля, че е аналогово, ама не съм сигурен. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Glavanov 54 #55 Отговорено 4 Декември, 2018 Единствения аналогов прибор в аудио системата е потенциометърът за волумето на DIN панела... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #56 Отговорено 5 Декември, 2018 По спомени когато си купувах адаптер четох, че се предават данни от волана към уредбата през оригиналната букса, мисля че бяха 2 кабела. Кои са точно пиновете ще те излъжа. Каква е идеята? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pantudino5 14 #57 Отговорено 5 Декември, 2018 Благодаря за инфото колеги. И аз имам спомен, може би някой от Вас беше писал в тема тук във форума, че се предават данни, но не бях сигурен. Идеята е, че ми писна от фабричната навигация вече. 5 пъти чистя скапания лазер, само и само да ползвам часовника и ligth dimmer-a. Источна Европа през 2006 год. явно за Honda M.C. не е съществувала. Ще сложа китайче и имах оферта, но пише, че SWC работи самo под аналогови бутони. Алтернативата (макар и малко по- скъпа е https://www.ebay.co.uk/itm/HIZPO-Universal-Dash-Android-8-1-Autoradio-Car-MultiMedia-Player-GPS-Navigator/192494414171 Мисля него да взимам. Ще се радвам, ако някой от Вас сподели има ли впечатления, има ли нещо, което трябва д а ме притеснява? Благодаря предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bloiler 37 #58 Отговорено 5 Декември, 2018 Колега аз съм с JOYING, както на клипа по-нагоре и всичко работи перфектно. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
g_georgiev 7 #59 Отговорено 5 Декември, 2018 Преди 3 часа, pantudino5 написа: Благодаря за инфото колеги. И аз имам спомен, може би някой от Вас беше писал в тема тук във форума, че се предават данни, но не бях сигурен. Идеята е, че ми писна от фабричната навигация вече. 5 пъти чистя скапания лазер, само и само да ползвам часовника и ligth dimmer-a. Источна Европа през 2006 год. явно за Honda M.C. не е съществувала. Ще сложа китайче и имах оферта, но пише, че SWC работи самo под аналогови бутони. Алтернативата (макар и малко по- скъпа е https://www.ebay.co.uk/itm/HIZPO-Universal-Dash-Android-8-1-Autoradio-Car-MultiMedia-Player-GPS-Navigator/192494414171 Мисля него да взимам. Ще се радвам, ако някой от Вас сподели има ли впечатления, има ли нещо, което трябва д а ме притеснява? Благодаря предварително! Аз съм с почти същото и работи превъзходно.Филми,музика,блутут,командване от бутоните на волана-всичко работи идеално,а навигацията (моята оригинално е IGO)е перфектна,миналия месец ме преведе през Румъния и Букурещ безпроблемно. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pantudino5 14 #60 Отговорено 5 Декември, 2018 (Редактирано) Много ти благодаря за мнението! Цената ми идва точно поносима и въпроса беше да не се налага после да купувам адаптери и т.н. за управлението от волана. Ще им заръчам едно elm327 и камерка. Специално този модел има APK Installer и може да се root- не, така че за Коледа се надявам да съм оборудван Редактирано 5 Декември, 2018 от dindin Предходно мнение не се цитира. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pantudino5 14 #61 Отговорено 13 Декември, 2018 Здравейте, След като вече съм монтирал медията, бих искал да споделя с Вас впечатленията си. Надявам се да бъде полезна за всички. Все пак се спрях на марката Eonon. Моделът е G2110ZV. Ето линк към модела: https://www.eonon.com/Android-Car-GPS/2-Din-GPS-Navigation/G2110ZV.html Предизвикателствата при монтажа за мен бяха 2: - първо- да монтирам без да се налага да режа и модифицирам оригиналната инсталация - второ- размерите на предния панел са по- малки от оригиналния Alpine Navi System Първото предизвикателство: Тъй като вече мразя ОЕМ навигацията реших да и отмъстя и си разпоих - 20pins male conector-a, който преработих така, че от него направих екстендер за афтер-маркет Eonon-a. Работих по тази схема за 20 пиновата букса на Honda и предоставената wiring diagram от Eonon: Eonon wiring diagram: Като в крайна сметка направих това: Забележка: ОЕМ навигацията има още една букса - 12pins - тя не е необходима ( ползва се като отделно захранване за DVD-to и CD-to в OEM -ската система) така, че може спокойно да се остави настрана Това, което ни трябва е: Power: Radio Constant 12V+ Wire: White/Red Radio Switched Ignition 12V+ Wire: Yellow/Red or Yellow/Green Radio Ground Wire: Black Radio Illumination Dimmer Wire: Red/Black Audio: Left Front Speaker Wire (+): Green/Black Left Front Speaker Wire (-): Light Green Right Front Speaker Wire (+): Green/Yellow Right Front Speaker Wire (-): Gray/Red Left Rear Speaker Wire (+): Blue/White Left Rear Speaker Wire (-): Blue/Black Right Rear Speaker Wire (+): Pink Right Rear Speaker Wire (-): Blue/Yellow Steering wheel control: Относно управлението на волана (по-горната снимка). На Eonon има опция за още един SWC Switch. при нашия модел CR-V 2006 RD2 2.2 diesel executive втория кабел не се ползва(остава изолиран). Eonon имат вграден Honda Patch. Не се нуждае от допълнителен модул. Управлението е дигитално. Единствената особеност е, че трябва д а се assign - e кой бутон от волана какво да прави като преди това трябва да се избере reset на всички бутони (отново от менюто на медията). Преди reset-a не работи! Така Второто предизвикателство е- как да монтирам така медията, че да не изглежда като - харизана Размерите и са ширина/височина/дълбочина 178мм на 100мм на 160мм OEM Alpine- a e 189mm/112mm/160mm (очевидно нямаме проблем с дълбочината ) Внимателно свалих двете монтажни планки от OEM-a и ги монтирах така на aftermarket media- та , че когато сложа декоративния панел да остава равномерно разстояние от горе и отдолу( от ляво и дясно за щастие не се налага регулиране, защото се центрира перфектно с OEM планките). Тук реших отново да проявя креативност и гледам в гаража останали едни чистачки викам си я да направя една декоративна лайсничка от тях Трябва да се рециклира! : Всъщност така се получи: Забележка: Относно GPS антената. Обичам чистите монтажи и затова реших да сваля ОЕМ GPS antenna и на същото място да монтирам тази за медията. За съжаление не съм снимал, но в общи линии сваля се голямата кора под волана, за да може да се свали ринга(кората) около уредите(километража оборотомера - арматурното табло) след това се сваля целия панел с уредите и точно над него е антената. Сваля се заедно с планката на нея. После се сваля планката от антената и на самата планка монтирате новата. Така казано изглежда много сложно, но всичко на всичко са 8 винта, много внимаване да не се издере нещо и около 10-15мин Надявам се всичко по- горе да е полезно за колегите! Самия модел, който взех работи изключително стабилно. Чете всичко, навигацията е супер точна (до 15м радиус), има Wi-fi , който свързва автоматично с телефона ми като се кача, Bluetooth-a се синхва на секундата(контакти, пропуснати, приети) много добре ме чуват, аз също като се говори през нея. Има супер яка опция за custom logo (поставил съм естествено Honda) . Също така подцветката може да се къстамизира по желание. Има отключен apk installer , Google Market и всички приложения. Учуди ме приятно и съм много доволен. 1 5 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MNED 16 #62 Отговорено 13 Декември, 2018 Браво колега постарал си се.С какъв андроид е тази система в саита пише 4.4.4, но това е много старо и нещо не мис се вярва. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #63 Отговорено 13 Декември, 2018 Повярвай, щом е с Google Market ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pantudino5 14 #64 Отговорено 13 Декември, 2018 Да, с Аndroid e 4.4.4 е. Това не ме притеснява особено . Няма никакво знчение версията на андроида , а това колко стабилно работи. Все пак това не е телефон, не е и таблет и не ти е в ръцете постоянно. Няма да снимаш, да обработваш документи или пък да сърфираш в интернет. Предназначението му е да бъде car stereo gps multimedia. Колега dindin, тъй като доста отдавна работата ми е да се занимавам с мобилни телекомуникации работя с различни мобилни OS и устройства и т.н. за мен market, store , play store, app store са синоними. Извинете ме за неточността, Android 4.4.4 ползва Google play. Update-ва си google service-те, queue-тата и т.н. Мога и да го root-на и префлашна, в xda developers видях, че има firmware-и всякакви, но няма да го направя. За мен така е функционално. Чете всичко, има всичко, което искам да има, достатъчно бързо е, интерфейса е приятен и интуитивен...все пак Crv -то е 2006г. т.е. android 4.4.4 си е 7 год по -млад от колата ... майтапа на страна, помислете дали ви е необходима някоя от по - горните версии на андроид за колата и дали ви се дават още 50-70 £ повече, само и само да казвате е аз съм с 8.0.1 или с 9 или с квото и да било ... Лелелее унесох с писането ... наздраве и лека от мен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MNED 16 #65 Отговорено 13 Декември, 2018 При положение че всички нови апове не ги правят обратно съвместими смятам че по нова версия по добре, но ще си работи без проблем и с по стари няма лошо.Сега и ако сложиш една камера към него ще е топ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zmiata29 181 #66 Отговорено 14 Декември, 2018 Преди 23 часа, pantudino5 написа: Относно GPS антената. Обичам чистите монтажи и затова реших да сваля ОЕМ GPS antenna и Колега, благодаря за изчерпателното изложение, да си жив и здрав! Имам един въпрос ОЕМската антена не се ли куплира с тази джаджа? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Glavanov 54 #67 Отговорено 15 Декември, 2018 на поевчвто афтърмаркет мултимедии в опътването е почвртано да не е опитваме да включваме ОЕМ антената към устройството, а само тази от комплекта... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pantudino5 14 #68 Отговорено 18 Декември, 2018 Оригиналната е на Pioneer, OEM навигацията е Alpine...И работят заедно... Според мен, може да се тества, като се попреработи конектора може да се тества. Не вярмам, да има драйвър за антената, няма толкова жила за такава комуникация с устройството. Т.е. може да се пробва и да стане, може и да не стане... Има ли смисъл при положение, че имаш сигурно съвместима в комплекта? Относно това, че на повечето пише да не се пробва ОЕМ антената: Доста от медиите нямат вграден GPS чип в дъното, той се намира именно в антената (външен) и за това си казват хората не пробвайте фабричната. Това лесно може да се провери, като преди монтажа се включи устройството без антена. Намери ли местоположение, то значи, че си е с вграден модул (както един обикновен таблет) 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Juli CR-V 2006 0 #69 Отговорено 3 Януари, 2019 Честита Нова Година, Колеги ! Преди месец влязох в групата на HONDA CR-V 2.0 i-vtec K20A4 Трябва да сменя оригиналния 2DIN : Но бих искал да запазя командването от мултимедийните бутон на волана ! Спрял съм се на тези модели : https://www.emag.bg/universalna-multimedija-hesperus-dvoen-din-s-gps-dvd-2gb-ram-android-ua410622/pd/DQN5PVBBM/ https://www.emag.bg/universalna-multimedija-hesperus-dvoen-din-s-gps-2gb-ram-android-ua41172/pd/D3PHPVBBM/ Споделете ако имате някакво виждане ! Марка, Модел, Цена ! Благодаря ви ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
g_georgiev 7 #70 Отговорено 3 Януари, 2019 Това са си чисто "no name" китайски мултимедии с андроид,като за такива на мен лично ми скъпеят малко.Със сходни параметри вървят около 160-180 $ в един китайски сайт. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Juli CR-V 2006 0 #71 Отговорено 4 Януари, 2019 Преди 19 часа, g_georgiev написа: Това са си чисто "no name" китайски мултимедии с андроид,като за такива на мен лично ми скъпеят малко.Със сходни параметри вървят около 160-180 $ в един китайски сайт. Предполагам че визираш ''Алито'' ! Най вероятно ще е от там, но по какво се различават моделите който се синхронизират със мултимедийните бутони на CRV-to ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MNED 16 #72 Отговорено 4 Януари, 2019 Трябва да го има като функция в радиото да си обучиш бутоните.Последно колегите хвалиха тази https://ru.aliexpress.com/item/2-7-HD-MP5-Bluetooth/32879071908.html?tt=ae.CopyActivity&fbclid=IwAR3lgJgv57J0CxOR1TjSNM9V1UhaO_qkltTKyF8_1Xz-btdLXFcdX85ELHQ&aff_platform=default&cpt=1546597909736&sk=b1pbjCQ4&aff_trace_key=c06599370f214a8298fc7ec436f2c745-1546597909736-03537-b1pbjCQ4&terminal_id=e764eee458114060b77fe5a9c870711c ефтина но не е Андроид. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
g_georgiev 7 #73 Отговорено 5 Януари, 2019 На 4.01.2019 г. at 8:55, Juli CR-V 2006 написа: Предполагам че визираш ''Алито'' ! Най вероятно ще е от там, но по какво се различават моделите който се синхронизират със мултимедийните бутони на CRV-to ? Натисни на линка,който съм сложил и виж на примерния модел на страницата,където са му изброени "екстрите" има иконка - волан и надпис"steering wheel control".Това означава,че има възможност за връзване към бутоните на волана,а това става по по-горе описания в темата начин. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Juli CR-V 2006 0 #74 Отговорено 6 Януари, 2019 Преди 15 часа, g_georgiev написа: Натисни на линка,който съм сложил и виж на примерния модел на страницата,където са му изброени "екстрите" има иконка - волан и надпис"steering wheel control".Това означава,че има възможност за връзване към бутоните на волана,а това става по по-горе описания в темата начин. Да, това е обозначението за контрол от волана ! Но не ги препоръчват тези модели поради това, че са със слаби параметри и Забиват Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Restless 203 #75 Отговорено 21 Януари, 2019 https://www.aliexpress.com/item/Latest-HD-Double-2Din-Android-Car-Radio-stereo-Tape-Recorder-head-unit-GPS-Player-for-Honda/32802560801.html Ей това пише че изрично поддържа нашия модел Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bloiler 37 #76 Отговорено 22 Януари, 2019 Преди 16 часа, Restless написа: https://www.aliexpress.com/item/Latest-HD-Double-2Din-Android-Car-Radio-stereo-Tape-Recorder-head-unit-GPS-Player-for-Honda/32802560801.html Ей това пише че изрично поддържа нашия модел Аз съм с такава и работи перфектно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Juli CR-V 2006 0 #77 Отговорено 10 Февруари, 2019 Здравейте! Ей това поръчах от китайчетата, всичко си има и работи ! Препоръчвам .. https://www.aliexpress.com/item/XTRONS-2-Din-7-Android-8-0-Octa-Core-4G-RAM-Universal-Car-Radio-Stereo-Player/32849740334.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4du129Gj Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Deyancho 1 #78 Отговорено 19 Февруари, 2019 Здравейте колеги ! Темата е дълга , прочетох , но не намерих едно мнение което да се отняся за double din който е предвиден за слушане на музика , както и ползване за bluetooth за телефон.Като пример искам да попитам някой сблъсквал ли се е с тови модел на Alpine: http://www.alpine.bg/p/Products/head-units/cde-w296bt Всеки предполагам има навигация на телефона , пък и да си сваля оригиналната навигация и да сложа някакъв китайски боклук хич не ми се иска.Имам чист интерес за качествена музика , както и bluetooth за телефона .Пише , че се слага модул за мултиволана евентуално допълнително и всичко ще си работи както ми е сега.Моля ако някой е слагал такъв double din по висок клас и с копчета , а не тач скрийн, да пише . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zmiata29 181 #79 Отговорено 15 Април, 2019 (Редактирано) Колегии, да попитам, че нещо съм назад с технологиите, на тези китайчета, двойните динове, има функция DAB + . Искам да попитам тази опция, след като се оборудваш със съответния BOX работи ли в БГ и какво хваща по дяволите? Редактирано 15 Април, 2019 от zmiata29 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #80 Отговорено 15 Април, 2019 Това хваща: https://dab.bg/ Ма само в София засега. Иска специална антенка. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове