Jump to content

e4omir

Фен
  • Мнения

    235
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от e4omir

  1. Привет, Моля да ми поръчаш и този препарат: Линк : https://ato24.de/en/sonax-profiline-plasticcare-1-l.html Вид и количество : SONAX PROFILINE PLASTICCARE - 1x1L Стойност на поръчката: 15.95*2.15 = 34.29 лв. (35 лв) Парите ще бъдат преведени през Револют Получаване : лично
  2. Привет, Включвам се в поръчката с: Линк : https://ato24.de/en/ravenol-vsw-sae-0w-30.html Вид и количество : RAVENOL VSW SAE 0W-30 - 1x5L Стойност на поръчката: (72.95-15%)*2.15 = 133.31 лв. (134 лв) Парите ще бъдат преведени през Револют Получаване : лично
  3. Привет, Включвам се в поръчката с: Линк : https://ato24.de/en/ravenol-ecs-ecosynth-sae-0w-20.html Вид и количество : RAVENOL ECS ECOSYNTH SAE 0W-20 - 1x5L Линк : https://ato24.de/en/mercedes-benz-adbluer-10-l.html# Вид и количество : MERCEDES-BENZ ADBLUE 10 L - 1x10L Стойност на поръчката: (50.36 + 24.95)*2.15 = 161.92 лв. (162 лв) Парите ще бъдат преведени през Револют Получаване : лично
  4. Привет, Включвам се в последния момент с: Линк : https://www.ato24.de/en/ravenol-ecs-ecosynth-sae-0w-20.html Вид и количество : RAVENOL ECS ECOSYNTH SAE 0W-20 1x5L Линк : https://www.ato24.de/en/petro-canada-supreme-synthetic-5w-30.html Вид и количество : PETRO-CANADA SUPREME SYNTHETIC 5W-30 1x5L Стойност на поръчката: (57.95 + 29.95)*1.9775 = 173.83 лв. (175 лв) Парите ще бъдат преведени през Револют Получаване : лично
  5. Питал съм я Краси. И тя като твоята предпочита ръчка. Що почнахме да го дъвчем тоя автомат не знам. Има си теми за тази работа. Аз в заглавието съм писал кво ме интересува и го разбрах. И Цецо, не съм написал, че си обидил някого, еле па мене. И акорда дето аз карам в момента е най-добрата кола дето аз съм имал, ма това е друга тема. Проблема е, че акорда много ми е вдигнал летвата в критериите и сега е много сложно в търсенето на следваща основна кола, която евентуално да го замести. Жената ще я кара основно и с това идва и търсенето на някой от екстрите.
  6. Краси, не мисля, че Цецо има нужда от адвокатстване и нищо не съм приел лично. Никога не бих си позволил да споря с Цецо дали автомата и по-добър от ръчката. Повече в този форум знаят, че ако не караш кола като на Цецо, значи някъде си сбъркал в избора и преценката (това също е закачка и нека не се приема лично)
  7. Благодаря на всички. Явно Brake Hold съществува при ръчката при определени последователни действия. Не съм казал, че не харесвам автомат, а казах "Автомата ще харчи повече и ще е доста по муден на това купе.". Мисля, че и двете неща са верни и избора на хора да карат ръчка не виждам защо трябва да ги прави неразумни. Моля някой да заключи темата.
  8. Благодаря ти. Чел съм ти темите и знам, че си имал и ръчка и автомат от модела. Кажи само тази екстра може ли да се изключи, или начина на работа по това което си копирал е, че винаги след натисната спирачка и махане на крака, то тя (спирачката) остава за няколко секунди държаща колата. Питам, защото ако с Тигуана съм под наклон посока на движението и не желая системата да ми държи колата спряла, когато искам да се спусна надолу (при задръстване например) просто я изключвам и спирачката реагира само на педала, без да запомня и държи колата когато я пусна.
  9. Същото де. Повечето го пишат Auto Hold, но реално държи спирачката за да може да махнеш крака без да тръгне колата. И да, където съм я виждал ръчната е електронна. Докато някой с такава кола с ръчка не се намеси го броим, че я няма тази екстра. С автомата може би самия автомат държи колата, защото с Тигуана дето имам, без значение колко е стръмно спирачката си държи колата докато не започнеш да потегляш. За возията благодаря. Ще търся някого за кратко возене при възможност, но придобивам представа, че ще е далеч от акорда при по големи неравности (а и с него съм с 16-ки)
  10. Здрасти колега. При автомата с отделен бутон ли е? В смисъл може ли като при VW да се изключи и включи при желание? И да, ще се кара предимно от жена ми, за това тази екстра е критична. А относно автомата, мисля да рискувам и да заложа на ръчката. Автомата ще харчи повече и ще е доста по муден на това купе. Другото ми чудене е, как е тази кола в отношение комфорт и влизане в неравности по родните ни пътища в сравнение с Акорд 7ма? Знам, че има много изписано, и че джипката отстъпва на дълъг път, но в момента имаме един Тигуан 2012 в семейството и много ме напряга на дълъг път тази кола. Всяка неравност е в бъбреците и влиза много нервно по дупките. Мерси за отговора, чакам някой с ръчка за жокер.
  11. Привет на всички. Не мога да открия информация има ли Auto Hold в CRV 4 (2015-2017) при варианта с ръчни скорости. Много други производители имат тази екстра и при по-стари години, но за Хонда не съм сигурен и моля за помощ от собствениците. Поздрави.
  12. e4omir

    Виц на деня

    Ваксинирах се с "Астрата"..... и като тръгна нек'ва ръжда по веждите...
  13. Здравей колега. Бих желал да поръчам: 1. Линк: https://www.ato24.de/de/motul-8100-x-clean-5w-30.html Вид и количество: MOTUL 8100 X-CLEAN + 5W-30 - 1x5L 2. Линк: https://www.ato24.de/de/ravenol-ecs-ecosynth-sae-0w-20.html# Вид и количество: RAVENOL ECS ECOSYNTH SAE 0W-20 - 1x5L Стойност на поръчката: (33,95 + 49,95) *1,9675 = 166 лв Начин на плащане: - Парите ще бъдат преведени по сметка в ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД - Парите са преведени Начин на получаване: - Лично в кв. Малинова долина
  14. Аз само не разбрах кога почваме спора дизел vs бензин. p.s. Сигурно колегата вече е пуснал същия въпрос във VW форума и е капарирал Голф
  15. Миналата година бяхме на Закинтос - уникален остров. Тази година щяхме да го посетим отново, но сега с тези ПСР тестове и както сме няколко семейства се отказахме. Добре, че там хората се съгласиха да ни прехвърлят капарото за догодина. Иначе го препоръчвам с 2 ръце. Юли ходихме до северна Гърция за 7 дена, но с пул тест за 120 лв за цялото семейство. Сега в август ми предстои да посетя нашето черноморие след отпадналия Закинтос. На тръни съм какво ме очаква, но да видим...
  16. Видях ти обявата. Колата изглежда много добре. Цената според мен трябва да я направиш поне 4к (лично мнение), това е кола само за хора, които ценят марката. Моята я дадох за 2900 далеч от визията и подобренията на твоята. Дойде млад фен на марката тъкмо звел книжка и си я закара към Хасково. За гумите на акорда - ако успееш ще съм благодарен, но ще е по-нататък, за сега чакам зимата за да сложа правилните гуми.
  17. Не ти завиждам за дилемата. Аз махнах същия хеч 1.5 втек точно с помощта на жената, която не го харесваше и му вдигна мерника. Купихме бензинов Тигуан, който всеки момент чакам да му гръмне двигателя и да вложа два Сивика пари в оправянето му Ако ръждата не е погнала малкия хеч не се разделяй с него. Според мен такава кола след това трудно ще си намериш (особено с оглед на това колко сърце, време и мерак си вложил в нея). Моята я купих през 2011 година за 3500 лв и я продадох за 2900 преди 6 месеца. Между другото си виждал моя Сивик. Купих едни елипси от теб за задни колони и идвах с него до твоя блок (черен Сивик).
  18. 100% ще излъжат някой човечец. Живея в района и ежедневно минавам покрай мрежата на тази автокъща. Освен да метна едно паве по колата за да й сваля цената малко. Друго срещу такива измамници не виждам какво може да се направи.
  19. @FreddyGunner, благодаря ти за насоката. За съжаление аз все още не мога да намеря технически проблем в колата и не съм имал срещи с големи дупки или нещо такова. Последното което направих този Петък беше да измерим геометрията на колата и на цялата ходова част отдолу. Прави се с едни специални дълги профили (пергели май ги наричат) и човека, който се занимава с тежко тенекеджийство и дърпа, и изпратя тоталки на дозер машина каза, че колата няма никакви отклонения. Продължавам да търся някой с 16-ки с когото да си разменим предните гуми за по един тест драйв и тогава или ще реша загадката и ще си купя нови летни гуми, или търсенето на проблема ще продължи.
  20. @Emich, чета всичко много внимателно и почти всичко е тествано. Да, не съм мерил височината със зимните, но не мисля, че ще има разлика. Да, след занасяне в дясно като върна колата и пусна волана, не след дълго се "опомня" и пак почва да се унася в дясно (усеща се доста добре - не е от пътя). И да, сигурно е възможно в сервиза на КИА и Субару новият им 3Д стенд да е дефектен, както и стенда в Примекс, или хората там да не знаят какво да правят като качат кола, но това мога да го избегна като дилема, само ако направя реглаж на 3-то независимо място. И ако пак всичко свети в зелено? И как ако имам различно междуосие, което 2 стенда не виждат, зимните гуми нямат проблеми с него? Верно, че са японски, но все пак 😃 Както съм написал засега ще изчакам дали някой ще се съгласи да разменим само 2-те предни на друг-а сходна кола за да отхвърля гумите като проблем.
  21. Напълно възможно е. Но до момента никой не може да предположи дори какъв може да е проблема. Всичко по колата изглежда наред. Ако започна да сменям всичко по предницата като пружини, амортесьори, накрайници сигурно и сам ще си реша проблема. Но сметката ще бъде неприятна.
  22. При смяна на гумите не сме мерили пак височината, но колата продължава да дърпа на дясно. Това с височината дори не се сетих да го премерим когато сложихме зимните (но не вярвам височината да е различна заради гумите). Както съм написал, височината никога не е мерена и колата сигурно си я карам така от ден 1-ви. Може и калниците да не са регулирани като хората при някой удар, знам ли. Просто това е странното нещо в момента. Вариантите са: 1. Или колата си я имам така и това няма общо с кривите гуми (надявам се) 2. Или с времето някой тампон е омекнал или дясната пружина се е "поизморила с времето" и това е наклонило колата и заради летните гуми унася на дясно. Но защо със зимните със същия размер е ОК? Колегата @Knoxville ми предложи да врътнем гуми (сърдечно му благодаря), но той е със 17-ки, но ми се иска да сложа на колата две 16-ки само на предния мост и да видим какво се случва. Колата ми със 17-ки ще ми е чужда като поведение, защото не съм карал до сега на такъв цолаж.
  23. @Emich, апаратите са проверявани и не задържат. Колата я имам от 6 години и никога до сега това не се е случвало. Ако се държеше така и със зимните гуми нямаше да пусна тази тема, а щях да търся проблема в колата. Наясно съм, че пътищата имат наклон и е нормално да дръпне заради някой коловоз или неравност, но при мен просто занася на дясно и това не си го внушавам. Няколко човека съм возил и са карали колата, защото по едно време имах чувството, че си внушавам и че проблема е в мен. Единствения вариант, който на мен не ми звучи технически възможно е колата да има някакъв технически проблем, който никой стенд или човек до сега не е успял да намери, но зимните гуми да успяват да го "преборят" само защото са с по-мек каучук. Това звучи ли Ви възможно? Знам, че няма невъзможни неща, но докато не успея да тествам колата с друг чифт летни гуми и да сложа моите на друг акорд, никой не може да ме убеди, че проблема не е в тия гуми, които след около 7000 км миналата година и седяли 6 месеца без джанти, някак са се изметнали. Е...еш ли му май.....та кво става. Със сигурно повече немски гуми на японска кола няма да сложа 😄 @prissnr, на реглаж минах 4 пъти последната седмица. По-нагоре в темата съм го написал.
  24. Не дърпа рязко, но за едно 100 метра ще ме премести в дясната лента. Тествано е на добри и еднакви участатъци на околовръстното след Макдоналдс, както и на Цариграско. В дясна, лява лента, на осевата линия - никаква разлика. След като сложих зимните я тествах на същия участък, колата просто се движеше направо.
  25. Еми 500 км не съм минал, но ходих до Враца и определено към 300 са изминати до сега. Никаква наченка на промяна. И да, объркал съм цолажа горе - 16”-ки са.
×
×
  • Създай нов...