Jump to content

Fen8

Фен
  • Мнения

    122
  • Присъединил/а се

Всичко публикувано от Fen8

  1. Чак сега намерих темата , да пусна точно какво се направи. Второто мнение от тази тема. https://forums.hondabg.com/topic/116777-загуба-на-цилиндър/?tab=comments#comment-1057606804
  2. Проблема се оказа запушени колекторни тръби, бедна смес. Почистиха се капачката и около системата и колата стана друга. Имаше тема, но не мога да я намеря.
  3. Здравейте, случи ми се нещо много странно, дано някой да има обяснение. И така, започвам от последния проблем. Като преди това няма и 1к километра всичко сменено, масла , ремъци , филтри , реглаж клапани. Появи се претрисане на висока скорост 130-140 + и около 4000 оборота при подаване и отнемане плавно на газта също и при задържане 3-ти цилиндър гори свеща , само там. Както и да е, до скоро мислех че съм оправил проблема след като смених кабели и свещите, но същия проблем се появи отново. Вчера на магистралата реших да я натисна отново и като почна да предърпва се сетих нещо някой беше споменал да се пуска парното или климатика. Пуснах парното на макс за 1-2мин и след това климатика, като климатика знаех, че не работи и трябваше ремонт да се прави върти само и свирят ремъците, но климатиката си работеше. Веднага колата се оправи, незнам какво се случи. Все едно се отпуши, незнам какво общо имат парното и климатика , бобината , релета , или бушоните и там да е дало нещо на късо или да e почнало да работи правилно, как се оправя проблем ей така. Имаше някакво дрънчене по аспуха преди това, все едно камъчета, желязо вътре , вярно че е изчурял малко и почва да се разпада, но това спрях да го чувам. След 200-300км каране на връщане , претрисане отново , но тоя път я наших 1-2 км на 150-160 светна лампата за водата , чуваше се нещо като барбоникане от ляво до прозореца във движение. Oтбивам и барам маркуча към радиатора горния надут , изгасих колата изчаках , запалиx нямаше грешка и се прибрах , после пак погледнах маркучите не бяха надути даже обратното меки ми се сториха. Не губи антифриз , само във разпределителното казанче е намаляло. Ако някой може да препоръча майстор за Пловдив и региона, трябва да се смени и тая гарнитура , слагана е за втори път след няма и 300-400км каране , но разбрах че при всяко сваляне се сменя със нова. Тия дни ще звънна на rifto garage, но ако има още някой който знае какво прави и там да видя дали ще имат скоро време да се види колата. Митко и този майстор във Стамболийски, ама той бил малко на настроение ? Благодаря
  4. Колега погледни тапите покрай вратите или уплътненията на предния прозорец или задния. Когато вали запотява ли прозорците, предни , задни или странични там е проблема ? Или другия вариант ти е дупка отдолу във купето, под стелки , тапицерия, като вали взимаш тоалетна хартия или подобна и настилаш навсякъде и ще се разбере.
  5. Доколко е вярно не знам, но за едните трябва и се прилага закона за другите няма. И сега какво се случва със делата до този момент, трябва да отпаднат , но като гъчиxа пари всичко беше точно. https://www.mediapool.bg/politsai-iskat-da-se-otmeni-naredbata-po-koyato-gi-testvat-za-narkotitsi-news350217.html
  6. Fen8

    Виц на деня

    За тoва сигурно карат толкова бързо
  7. Не се продава под 18 дори и от онлайн магазините. И аз съм пушил от двете , ефекта от тия които са за вейп CBD е много по добър от стандартното пушене, защото там имат контрол върху качеството а тука се доверяваш на дилъра. Нищо лошо поне аз не виждам да се продава и да се пуши законно, като това не променя изобщо по никакъв начин говоренето или действия, дори ги подобрява защото тогава си по фокусиран и спокоен. Тук пак става въпрос за едни пари които се разпределят, защото ако е легално няма как да се присвоят и за това още не е легализирана а има шанс да помогне на доста хора със сериозни проблеми. Остава големия проблем при шофирането , дрегирете доколкото знам отчитат натуралната до 2 седмици а тази при вейпване 12 или 24 часа при положение ефекта е не повече от 3 часа. И тук идва вече разликата при алкохола се разграждане по бързо и не се засича при загуба на ефект а при пушенето дори след един ден ce засича. Много голяма глупост е закона в това отношение , не казвам че е ок да пушиш и да караш, но предпочитам да ме засече напушен отколкото пиян шофьор.
  8. Ясно ми е че всеки взима различно, просто ми беше интересно горе долу колко струва. Иначе тоя болт към ролката директно ли се навива или се слага лепило да затегне повече ?
  9. Друго което ми е интересно , колко струва подобен ремонт, защото като цена ми се видя наистина висока ?
  10. Мерси много за инфото, добре че тука споделяте инфо като ида при майстора и го разпитам сравнявам и си правя до някъде сметка дали си струва. Това за майсторите е малко трудно , много се чака при повечето а тоя ремонт оставаха 4к километра до смятана 36-37к бях изкарал и гледах да сменям. Сега нямам голям избор и е на късмет, ще видя като я свалят какво ще се прави , аз ще настоявам за нова така и така се сваля, парите не са малко а е във гаранция.
  11. Късмет съм изкарал, че не е изтропала. Двa въпросa. Като слагате обтяжната ролка слагате ли лепило, самозатягаща ce смес нещо или директно навивате болта , другото ако е проблем във болта трябва ли да се смени и ролката ?
  12. Обтяжната ролка, няма за повече затягне и има луфт. И сега сваляне и ако болта нещо не е както трябва, нов болт и нова ролка.
  13. Не е от парното.Около ангренажa , водната помпа, нова помпа разваля ли се за 300-400км ? Оставих я нa един майстор тука близко, довечера ще знам какво е дано е хлабав ангренаж и да не е разчукан зъбите.
  14. Здравейте, Към днешна дата майсторите от които сте доволни, Митко Трифонив във Брестник и Rifto Garage за толкова град само тези двамата ?
  15. Не съм го усетил преди ремонта , сигурно щях да го чуя , на първа полусъединител се чува също. Cлед ремонта като загря, тогава на място и на свободна качвах до 3500-4000 оборота да видя дали стрелката ще мърда, датчик за температура да е сигурно. Записъл съм го на вдигнат капак и колкото мога по близо със телефона, парното не е барано защото маркучите си бяха много топли и аз помислих че е от това вчера ,до някъде знам симптоми на прегряла глава, няма парно , надути маркучи , балончета радиатора. Днеска ще я покарам малко на парно.
  16. Не оправям нищо, защото много пъти става, че развалям останалото Пуснах питане защото мислех, че е проблем на марката, ако нещо има някаква спецификация, но явно са всеобщи неща и се оказа често срещан проблем. Сега незнам доколко майсторите са виновни, но е така до някъде, защото за предния проблем имах 3 различни мнения и нито едното излезна правилно газаджията ми намери проблем който не беше свързан със неговата дейност.
  17. Доколкото зачетох и други теми явно проблема не е от марката а се случва според зависи кое, как е направено или развалено вече, но си е често срещан проблем. Не знам от тоя рекордер колко добре се чува записа и дали се различава какъв е и от каквo е шума ? зацапан дебитомер изпуснал амортисьор на оптяжната ролка на ангренажа. хидравлични повдигачи затегнат не разхлабен ангренаж, но явно и във двата случая се получава Утре ще говорим със майстора, интересното е че не се чува като удър от ремък а като все едно въздух във системата , но покрай капака на ангренажa. Имаше загуби на антифриз, под колата нямаше локва , долях малко минерална вода, тука незнам дестилирана май се препоръчваше , ама да не е от чешмата. Aко не е обездушен както трябва, доколкото разбрах има пробка и се обезвъздушава самостоятелно дано е от това.
  18. Здравейте, Проблема се появи след смяна на ангренаш или поне аз след това разбрах, защото ми загря доста и докато работеше на място и чаках да изстине, докато се включи перката на място исках да вдигна обороти да видя дали ще играе стрелката и ще надуе за проблем със главата. Cменен антифриз , масла скоростна, водна помпа, ремъци, всичко. Всички маркучи са топли и не са надути , не бълбука във казанчето , звука се чува между 1800-2000 оборота от дясно около ремъка, не е стържене а като бълбукане се чува, не мисля че от кора или нещо външно или поне не се видя. Когато е на свободна и на първа на полусъеденител го прави , оборотите не играят, бензин и газ преди и след като мине оборотитe изчезва като при паданетото не се чува. Във движение не съм забелязъл, защото трудно се чува. Благодаря 16 Jul, 18.59.aac
  19. Аз за кабели така разбрах , че може да е някой отделен кабел които няма общо със бобина и свещи и дава утечка и от там губи тока, нали бобината взима излишния ток поне така го разбрах от майстора. Ако имаш път към Пловдив ще ти дам адрес на майстор , незнам със каква машина работи, но мисля че ги хваща къде има проблем тока. Дано го оправиш скоро без много ядове.
  20. Говоря принципно, явно не ме разбра какво исках да кажа. Друг ни е проблема , явно манталите ние такъв , кара скъпа кола и си мисли, че е със предимство пред останалите. От преди малко колона и лява лента свободна , но вървим бавно имаше аварийна кола, няколко човека си караха във платното но и доста тръгнаха да изпреварват и да се навират и вече който ги пусне, ама аз такива не ги пропускам. Не всички са така но повече, няма да казвам че пак бяха коли по 50-60к лева че и повече. Имат пари и карат да са живи и здрави, ама това не им дава право да си прилагат тяхни закони по пътищата масово срещано.
  21. Евала на хондаджийте, доста сигурно не са от форума, но за мен си се доказа това, че марката и колата правят шофьорa и винаги ми е по спокойно пред мен или зад мен aкo видя хонда. Има и изключения, но пак карат дори и бързо във рамките на разумното и със акъл, но основно повечето които карат хонди карат разумно със мигачи и по правилник. Сега при ограничение 50 кара със 55 или 60 но това не е чак такъв проблем особено на някой булеварди който е само за хранилките. Аз мисля, че хора които търсят здрава и не толкова чуплива кола искат да стигнат без проблем от точка А до точка Б без някакво екстремно каране ако пътя не позволява. Това е хонда и всеки със който говоря и не е имал или карал кола от марката казва , знам че са здрави, доволeн ли си и т.н. и това са без рискови шофьори, нищо че хонда се свързва със бърза кола. Други марки като , волво , хюндай , нисан , шкода ,мазда, дори такива които са също здрави и надеждни се карат от хора които търсят конфорта и безпроблемното пътуване, но ca малко по скъпи и за поддръжка от масовите шофьори. Проблема е че спортните автомобили , мерцедес , бмв ,и голфаджийте за мен са към тая група, защото много по рядко засичам някой със хонда 200 + коня да я натиска градско, ама голф 1.9 тди 200 коня примерно, опушва на всеки спрял светофар, иска да кара 20 годишна кола да и обръща километражa, но не си дава сметка че тая кола спирачната и система не и е за тия километри. Но това е политиката на тия фирми и това продава , примерно много от младите взимат курсовете и бмв или мерцедеси по 160-170 + коня или голф дори да нямат пари, пак са по често към тези марки, но по евтините и търсят бързо каране така е модерно да била поне 150 коня и така. Иначе скоро имах 2 случaя който пак ми затвърждават, че марката определя манталитета и какво може да се очаква. Излизам от улица за 3 лентов път задължително на дясно, естествено отдясно е със паркирали коли и трябва да се престроя преди кръговото за крайна лява лента ще въртя. Засичам мерцедес, не точно засичане той ме застига аз съм дал мигач преди това и съм във средна лента и карам малко пред него със мигач и със внимание, той кара бавно и почти да го изпреваря той е със предимство ест, защото мислех, че ме пуска почна дa натиска и да блъска и псува. Също от днеска непозната марка кола, само че аз съм на главен път, преди започване на мантинела от черен път отбивка човека излиза и дава мигач,намалям и той ме изчаква и кара пред мен и той със внимание не тръгва, накрая малко преди мантинелата разбра, че го пускам и излезна даде аварийни за това че съм го пуснал. Tук е ползата от къси, дълги, но някой път това поне аз го разбирам като изчакай минавам, също така и пускам те минавай, та за това според сигуацията и пак човек може да се обърка. Смисъл цялата глупост която изписах, не е само дали е скъпа или евтина колата , просто си има определeни марки коли които превличат комплексарите. Да вземат да ги забранят тия марки. Да вземат да ги забранят и на нови шофьори до 80-90 коня коли, първите поне 3 години и ако нямаш нарушения тогава 100 + коня. Ако имаш нарушения първия път за 6 месеца без книжка, при повторно за 2г след това без и така. Ама не им е това целта , ние тука сме дарители , колкото повече млади шофьори, толкова повече пари за катаджийте.
  22. Здравей , същия мотор съм, Аз до днес си мислех, че съм имал голям проблем със предърпване, ама при вас е доста по сериозно и трудно откриваемо. Доколкото запомних има вариант тоците да са проблем, не само при бобината и кабелите, а някъде някой кабел да дава проблем. Днеска при мене се оправи след смяна кабели, но пък те нагаряxa свещите и се виждаше. Имах същия проблем със климатика като е пуснат и забива, но там след ремонт компресор и смяна кабелите се оправи.
  23. Здравейте, Така, след толкова време най-накрая открих и реших проблема. Малко хронология , след автомивка или като вали за 1 ден пробоксува, губи обороти , глъхне. След това 3-4 хиляди километра без проблем каране, докато от един път не изби само на газ. След 500-600км и на бензин. Добре, че така или иначе трябваше да сменям ангренажен ремък и реглаж клапани,та да отпаднат клапаните. Първо cмених свещи ,предните 2-ти цилиндър ръжда от вода , а 3-ти цилиндър нагоряла за 1 ден каране и 200км , след това филтър , проблема остана, не се откри от какво. Явно още като питах тук е почнало да нагаря и избива но със прекъсване . Не трябвало да се чака изобщо още на първото предърпване и загуба на мощност, защото после и бобина и палец и ставало страшна работа всичко се сменя . Евала на хората от BRC Тракия - Пловдив, човека като я видя и веднага каза кабели. От там каза къде да отида , малко реклама ама да се знае , Bosh сервиза след скобилева , майстора като я видя и той без профилактика и да пуска машина кабели, профилактика и нови кабели , да не е отишъл палеца или бобина, късмет че не е бобина или палеца. Дано съм полезен ако някой друг има подобен проблем.
  24. Днеска всичко беше наред , само къде оборотите май ги е вдигнала, докато загрява 1400-1600 оборота и падат постепенно докато загрее и се пусне газовата до 1000.
  25. Много помага, проблема е че аз само взимам и нямам какво да дам защото не разбирам, дори и да искам да помогна няма със какво. Да са живи и здрави колегите и все така отзивчиви.
×
×
  • Създай нов...