Jump to content

bokocska

Фен
  • Мнения

    30
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от bokocska

  1. Здравейте. Моята поръчка е следната: Линк: https://www.ato24.de/en/motul-8100-eco-clean-0w-30.html Вид количество : MOTUL 8100 ECO-CLEAN 0W-30 1 х 5 л 1 х 1 л Стойност на поръчката : (55.99 + 13,15)*2,15= 148,65 лв. Начин на плащане - Парите ще бъдат преведени по сметка в ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД. Начин на получаване - чрез куриер по Спийди, гр.Хасково, до офис на ул. 22-ри септември # 12 или по Еконт, гр.Хасково, до офис на ул. Места 1, за Борислав Борисов, тел. 0877664405 Клубни поставки - не Поздрави.
  2. И моите съмнения са за пружината. Към коя марка за пружини да се насоча. Предполагам, че и те като амортисьорите се сменят комплект.
  3. Колеги здравейте, имам един-два бързи въпроса. Колата на равно, на задна дясна страна/колело е леко наклонена. Също така при вдигане с крик от тая страна трябва крика да се вдигне повече отколкото на другите колела т.е. получава се по-голяма амплитуда на крика респ. Има нещо омекнало - пружина или амортисьор. Какво е според вас и към какво да се насоча за смяна? Ако се наложи да се сменят задни амортисьори, задължително ли се сменят и тампоните? Към коя марка да се насоча? Благодаря предварително на отзовалите се.
  4. Момчета здравейте, един бърз въпрос - какво се сваляше при смяната на горивен филтър црв дизел, втора генерация, ляв волан? Благодаря предварително на отзовалите се.
  5. Емич, колко я плати дюзата втора ръка
  6. Здравейте. Моята поръчка е следната: Линк: https://www.ato24.de/en/motul-8100-eco-clean-0w-30.html Вид количество : MOTUL 8100 ECO-CLEAN 0W-30 1 х 5 л 1 х 1 л Стойност на поръчката : (49.99 + 12,59)*1,9778 = 123,77 лв. Начин на плащане - Парите ще бъдат преведени по сметка в ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД. Начин на получаване - чрез куриер по Спийди, гр.Хасково, до офис на ул. 22-ри септември # 12 или по Еконт, гр.Хасково, до офис на ул. Места 1, за Борислав Борисов, тел. 0877664405 Клубни поставки - не Поздрави.
  7. Колега Запрянов, на моята кола слагам motul eco clean 8100 0w30 C2 , колкото сложа, толкова източвам т.е. не гори нито грам масло. Ако го губи (теч на масло) или го гори значи някъде има компрометиран елемент респ. проблем. Дизела на Хонда не е маслояд.
  8. Колега при мен няма развитие на нещата, поради простата причина, че не познавам добър майстор по хидравличната система в гр.Хасково. Ако някой познава такъв нека даде координати. Според мен проблема е в рейката - най-вероятно някоя износена втулка, но като не разбирам от това само гадая. Засега карам така, защото не е нещо фрапиращо, единствено е дразнещо при появата на тупкането (понеже не всеки път се чува).
  9. Ех, Емич, ех..., ти го определи по-добре и от мен - точно пулсация по хидравличната система е най- вероятно това оприличеното от мен като тупкане. Точно по тоя пост #166 рециклирах помпата (снимка по снимка, стъпка по стъпка) т.е. разглобих, почистих и напаснах всички части, както е по снимките. Смених всички опръстени без елипсовидния, защото комплекта от Али експрес дойде за бензиновата версия 2002-2004г. и този елипсата е различен от нашия за дизела (мисля, че идваше по-голям). Не мисля, че съм объркал нещо по сглобяването, ама знам ли - като не ми е пред очите в момента. Тогава свалих и казанчето с цедката и тях чистих с бензин, след което налях и нова хидравлична течност. Чел съм и пост #183 за слайдера. При слайдера имам лек луфт- усетен при натиск с ръката, но там симптомите би трябвало да са други- тропане, хлопане и тем подобни. П.п. Мой приятел с бензинова версия 2004 г. има абсолютно същата пулсация при въртене волана наляво. Наскоро през лятото му се беше спукал хидр. маркуч. Рециклираха му го и му смениха течността с оригинална, но и при него това тупкане си остана.
  10. Точно тука, трябва да се крие разковничето според мен- Помпата или рейката. Само да вметна, че хидравличния маркуч е сменен с нов оригинален преди 2 години и половина. Преди време сам си сменях опръстените на хидр. помпа, но нямам никакъв спомен относно цитираните от теб пружинки под тапите. Течността не се пени/не прави пяна в казанчето, не чувам други паразитни шумове от помпата. Волана е лек и след завой се връща леко в начално положение, не тегли, не дърпа нито наляво, нито надясно. Мисля, че това тупкане се създава и чува точно по хидравличната система, но дали наистина може да е от налягането на помпата? И защо се чува само при навиване наляво? Нямам спомен дали преди рециклирането на помпата го чувах това тупкане т.е. възможно ли е при сглобяването й нещо да съм объркал.
  11. Преди 2 месеца смених двата предни амортисьора с газови Каяба, шокови тампони Каяба и оригинални тампони на макферсона. Не са сменяни единствено лагерите, но майстора не видя проблем в тях.
  12. Не може да е кормилен накрайник, защото това лято ги смених с нови на CTR (взети от Fena). А тупкането го имаше и преди смяната и след смяната на накрайниците
  13. Вътрешните не съм ги гледал скоро. Какво трябва да им видя на тях? Доколкото съм чувал на ЦРВ-то рядко се разбиват оригиналните вътрешни накрайници. А и нямам типичното хлопане от накрайник даже и по макадам.
  14. Не са симптоми за каре според мен. На завой не пука. Тупка при въртене на волана и то само наляво. Прави го и при въртене на волана на място - в такъв случай няма как да е каре. Да не говорим, че няма никакви вибрации и пукане присъщи на карето. Затова помолих да се включат тези, които вече са го играли тоя мач, защото иначе преминаваме от пусто в празно.
  15. През 2019г. правих профилактика на хидравличната помпа респ. нови гумени опръстени/уплътнения и ново оригинално хидравлично масло.
  16. Здравейте колеги и за много години! Имам следния проблем: при навиване на волана на ляво се чува едно отчетливо топуркане/тупкане/почукване , нещо от сорта на туп-туп-туп. Подчертавам това се чува само при навиване волана на ляво, надясно го няма това тупкане. Проблема е от 2 години, но в началото се чуваше по-рядко и то само при маневра при паркиране на заден ход и при пълен ляв, но с времето тупкането взе да се чува все по често и при по лек ляв завой вече. Моите съмнения са за рейката, но какъв може да е проблема? Не са шарнири, не са външни кормилни накрайници, не са биалетки, не са и макферсоните. Давайте съвети, тези които вече са минали през тоя проблем на тя се надявам. Поздрави, живи и здрави!
  17. Ако някой е открил описания в темата проблем, нека да сподели. При мен все още проблема съществува, точно както го е описал колегата Петър Киров.
  18. Парите вече са преведени по сметката в ОББ. За информация - таксата на каса вече е станала 4 лева.
  19. Здравейте, правя следната заявка от общите поръчки: Линк: https://www.ato24.de/en/motul-8100-eco-clean-0w-30.html Вид и количество: Motul 8100 Eco clean 0W-30 - 1х5L + 1х1L Стойност на поръчката: (49.99+12.59)×1.9675 = 124 лв. Начин на плащане: - Парите ще бъдат преведени по сметка в ОББ /днес/ Начин на получаване: - доставка до офис на Еконт, данните ми ги имате от поръчка през месец април 2019г. Поздрави,
  20. Клапата за рециркулация на въздуха се намира под филтъра на купето, които са два на брой. Разкача се жабката от двата края, отваря се едно продълговато пластмасово капаче, където зад него се намират двата филтъра. След като се свалят филтрите на купето се вижда и вентилатора и клапата за рециркулация. При това положение включваш на контакт, натискаш бутона за рециркулация на въздуха и виждаш дали клапата се движи. Също така може да видиш в какво състояние ти е изолацията /дунапрена/ на клапата.
  21. Здравей Чавдаре, Правя първата си заявка от общите поръчки, която е следната: https://www.ato24.de/de/motul-8100-eco-clean-0w-30.html вид и количество: Motul 8100 ECO-Clean 0W-30 - 1бр. х 5L и 1бр. х 1L Стойност на поръчката: 45,65евро+10,55евро = 56,20 евро -5% = 53,40 евро х 1,9675 = 105,06 лева Начин на плащане: Парите ще бъдат преведени по сметка в БАНКА ПИРЕОС БЪЛГАРИЯ АД Начин на получаване: доставка до офис на ЕКОНТ, като данните за получателя ще ти изпратя на лично Поздрави и хубав ден!
  22. Трябва ти правилната грес. Иначе се гресира ябълката на помпата, която влиза в цилиндъра на същата т.е. педала е захванат за буталото на помпата от единия край, а от другия край ябълката на буталото се движи в цилиндъра на помпата и като липсва смазка скърца при натискане, тъй като елементите са поизносени и поизтрити с времето. Лично аз мазах и пръсках с различни греси и спрейове, но педала утихна, след като го смазах с литиева грес. Мястото е трудно достъпно, но сваляш една пластмасова кора под волана навираш се отдолу при педалите, светиш със силно, но малко фенерче понеже мястото е ограничено и слагаш литиева грес на точното място - вътре в цилиндъра на помпата, където контактува с въпросната ябълка. От година и повече нямам никакво скърцане. Този мач вече съм го играл и затова ти давам горния съвет. А да , смени си и течността на съединителя с нова.
  23. Поради липса на шпилки/колесни болтове с подходящия размер преминах на вариант с подложки от 1см. Поставих въпросните подложки от метал с дебелина 1 см. и сложих фланшова гайка с височина от 1 см., която осигурих с осигурител за резби: По тоя начин не съм избивал оригиналните шпилки, на които резбата е точно 2 см. По-ниската гайка хвана на цялата си резба, но не остана отгоре аванс от 1-2 резби. Реалното повдигане на автомобила е 2,5 - 3 см. Сега задно ляво е 76 см. от земята до прага на веждата, а задно дясно 75 см. /откъде идва тоя 1 см. разлика/. Предно ляво 73,5 см., а предно дясно 73 см. Като цяло съм доволен от резултата и мисля, че подложките от 1 см. бяха най-удачния за мен вариант.
  24. С гаечен или звездогаечен ключ /мисля беше 17/ - слагаш го върху гайката на амортисьора и пробваш на завиване с нормален /не много силен/ натиск. Ако скърца по тоя начин тампона, значи е тръгнал да се закъсва отвътре /гумата е капсулована вътре в тампона и не можеш да я видиш, гумата която се вижда е отгоре/, ако ти се усуква на превъртане, значи е скъсан. По тоя начин диагностицирах моя левия тампон, тъй като имах скърцане на гума от ляво при преминаване на неравности, поради което бях сменил два комплекта тампони на стабилизираща щанга и след като последните сложих оригинални такива, отпадна варианта скърцането да е от тамп. стаб. щанга. За тампоните на макферсона по съвет на Емича, а и по мой такъв, използвайте само оригиналния вариант по възможност.
×
×
  • Създай нов...