Jump to content

Stefan86

Фен
  • Мнения

    49
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Stefan86

  1. Колега, и според мен този рафт е адски непотребен и пречещ, ако пък си толкова навит, аз разменям моя за щора (при мен е обратното- купих я с рафт без щора :)))) ).
  2. Да се включа и аз Старата втора ген. я карах 3 зими с BF Goodrich- добра гума- много мека, страшна на сняг и мокро, не толкова добра на сухо и кал. При по топло време я оставяш буквално на асфалта. Доста шумна. 3-тата ген. я вземах с yokohama зимни-много добро представяне на мокро, киша и кал, не толкова за сняг. Доста тиха. Миналата зима закупих https://medina-med.com/guma/0-01-03-0-0-03-2-0431/gumi-continental-225-65r17-102h-fr-wintercontact-ts-850-p-suv/ - Контитата са уникални- супер безшумни и добре балансирани, много добри на сняг, страшни в мокро, киша и кал. В по-топло време не се износват толкова. Много добра гума.
  3. И от мен едно мнение. Забелязал съм (особено в студено време и пробуксуване на лед и дълбок сняг), че се получава също едно намаляване интензитета на светлината на фаровете БЕЗ ДА ИЗГАСВАТ! И това е за части от секундата когато системата прехвърли въртящ момент към задния мост. Трябва да спомена, че не съм с оригинален ксенон (което също може да има някъкво значение). За мен си е абсолютно нормално спрямо метеорологичните условия и пиковото натоварване на ел. системата на автомобила в дадения момент. Поздрави на всички и Честит Празник!
  4. Здравейте колеги, Направена ли е вече поръчка и ако не мога ли да се включа и аз с едно масълце?
  5. Аз също имах със старата дизеларка проблем с демпферната шайба на коляновия вал, но при нея по скоро шума беше постоянен, независимо от обороти и смяна на предавки. То и като цяло на дизела все нещо му тракаше и хлопаше, та и за това го смених . Може би по скоро карето... Весели празници!!
  6. Така... да изкажа и аз едно мнение за контитата, които сложих преди седмица и вече с около 1000км пробег: ДОТ 19 седмица на тази година; БЕЗШУМНИ на първо място (понеже това е най- обективното като усещане от гумата до сега), през шипка онзи ден валеше смесица м/у суграшица, лед и сняг, на пътя беше кишаво-лед-снежно, а с обичайната ми скорост на движение за терена, не ми се включи нито веднъж тракшън-а или абс-а (които за предни пъти ги усещах през минута ). За сняг 20см се държаха перфектно (ще ги видим в дълбок сняг). На сух терен са както казах изключително тихи за своите 70ДБ, с почти никакви странични лашкания на колата (страннното е,че каучука ми се стори доста мек и очаквах повечко странично лашкане). При преминаване на една доста голяма локва, заела цялото пътно платно на дъжд с над 100км/ч леко се прекръстих и съжалих, че не съм си сложил памперс, но колата сгази локвето като тракторче. Съвсем леко приплъзна и до там. Изненада ме! За сега само добри неща, ще видим в по-дълбок сняг как ще е! Поздрави на всички колеги и умната по пътищата в това лошо време.
  7. Мисля, че в сайта на линка, който си дал bridgestone-а са скъпички. За тези цена в Медина-Мед ми предложиха конти с демонтаж, монтаж и ако е нужно смяна на винтили. А ако сравняваме конти с бриджстоун, контитата са с малко по-твърд каучук и от там ще са по-тихи. Дават ги с по-голям пробег и не на последно място са и по-леки.
  8. Хах, Бранко, това обяснява някои неща
  9. Защо обслужването на повече км в оторизиран сервиз да е мираж, колега. На жената микрата 2009г е обслужвана винаги в Нисан-Русе (а и ще продължава да е там и за напред) и момчетата там се справят повече от добре. Като гледам и други коли водят там, така че не виждам проблем.
  10. Благодаря за отговорите на включилите се! Май везните се наклониха към контитата. Взимам една торба пари и тръгвам към магазина
  11. Благодаря за инфото колега, а за Nexen-а съм чувал добри отзиви, но самата мисъл, че са корейски чисто психологически накланя везните към другите изброени (не, че нямат добри производства и корейците, просто лично предубеждение) А за контито къде намери такава цена, че аз най-ниската,която виждам е 300лв
  12. С оглед да не пускам друга тема, реших да пиша в тази, понеже мисля, че нещата малко се припокриват. Та... на въпроса... предвид идващата зима предстои закупуване на зимни гуми. Ще се радвам да споделите с какви впечатления сте от тези, с които сте карали (говорим за размер 225/65/17). Като цяло се оглеждам в Nokian WR SUV3, Falken Eurowinter, Vredestein Wintrac и Continental WinterContact. Някъкви набюдения в/у тях? Ще се кара доста извън града и ще има тъпкане в снега към планината няколко пъти. Желанието ми е да са по-сигурни на сняг, пестене на гориво и шум не са от значение.
  13. Какво те интересува за нея; аз съм с такова чудо Само хубави неща мога да кажа за това изпълнение. Ако искаш пиши на лични да не излизаме от топика
  14. Колега tougherty само при американските я има тази TPMSA система. 2рият и 3тият линк стават. За първия- не съм сигурен. Моите са 42753-SWA-A52. Закупуването на нов е най-лесно. Следва трудната част- обучаването им. Стискаме палци!
  15. Моите сметки ги дадох с цел ориентиране и в никакъв случай не претендирам, че и при другите колеги ще са така... Това са цифрите СПРЯМО МОЕТО КАРАНЕ. Не всички караме по един и същи начин; градското в Русе, София и Враца е различно...
  16. Забравих да уточня, че старата дизеларка беше ръчка, а сегашната е автомат .Винаги като засичах старата, по един и същи начин смесено каране 50/50, КАКТО И ДА Я КАРАМ, на борд ми изкарваше 7.3-7.4/100. А реално пълно- пълно около 8-8.1/100.
  17. Колега mccoy Вие имал ли сте проблем с DPF-a и сменял ли сте съединител (говоря за целия комплект, който със сигурност не е 900лв !! ). Такава цена от 300лв за премахване на DPF-a не съм срещал. Може би имате предвид някакви почиствания, дето правят и регенерации, и т.н. - другите колеги да ме поправят, ако бъркам. За горенето: CRV 2.2iCDTI 2005г (старата ми кола) дизел смесен разход 8/100км х 2.07лв/литър = 16.56лв/100км (не в зимни условия) CRV 2.4i-Vtec 2007г (сегашната ) бензин смесен разход 11/100 х 2.05лв/литър А95 (средна цена за БГ за 09.03.2017) = 22.55лв/100км газ смесен разход (не в зимни условия) 12/100 х 1.00лв/литър (средна цена за БГ за 09.03.2017) = 12 + около 1л бензин/ 100км = 14.05лв/100км Реално разликата е малко под 3лв на 100км, но колко по 100км се навъртат на година? Каква е поддръжката на дизела и бензина? Това всеки трябва да си отговори сам за себе си.
  18. Да се включа и аз в темата, като преминал от отбора на нафтовите печки 2-ра ген. към бензинчето 3-та ген. : Относно питанията на tougherty: 1.За констатацията за по-ниска цена на бензиновите спрямо дизелите - объркал си се доста, поогледай пак. 2.Динамиката на старата ми 2.2 дизеларка - да, в ниските припкаше като млада девойка видяла лъскав жребец. Сегашната е с 2.4 мотора (американка) и да ти кажа, въпреки инжекциона си препуска и то яко (благодарности на Markony). Реално не усещам разлика във вървежа (при старата мощността си идваше в ниските обороти, при новата- във високите; въпрос на вкус). 3.Шансът да попаднеш на читав и пазен дизел е минимален. Следват както си споменал: DPF (при нескопосано премахване губиш автопилота), съединител, дюзи... Е*ем ти и икономията, дето ще направиш от ниския разход . Дори да случиш на добро екземплярче, с нашите горива на втората година ще почнеш да гълташ вода! 4.Инсталиран ГИ Romano Antonio- разход смесено 13-14 зимно, като я смачквам доста; градско зимно 15-17; извънградско зимно 130-140км/ч- 11.5 (говоря за автомат). На всяко 2ро зареждане на бутилката капвам по 5л бензин, което ми е достатъчно. Ако те интересуват недостатъците на американките (малко са, но има и такива), свиркай, ще се радвам да помогна!
  19. Такаааааа, с ръчната спирачка пак нацелихме гредата . Все повече ми намирисват тези датчици. Когато имам време ще им отделим специално внимание
  20. Това не бях се сещал, но ще пробвам и ще пиша- колко му е. Само че при мен ръчната е с педал (близичко да съединителя )- добре, че е автомат да не бъркаме нещата
  21. Да, американде е . Моята логика е, че ако не можеха да се изключват системите, нямаше да има въобще копче, нали така? Относно буксата- не е от нея, проверих я и както казваш свети и при мен. Бутона е със здрава крушка (надписа "VSA" при пуснати фарове си свети и той). Започвам да човъркам в насока датчиците на TPMS-ато. Да, американде е . Моята логика е, че ако не можеха да се изключват системите, нямаше да има въобще копче, нали така? Относно буксата- не е от нея, проверих я и както казваш свети и при мен. Бутона е със здрава крушка (надписа "VSA" при пуснати фарове си свети и той). Започвам да човъркам в насока датчиците на TPMS-ато.
  22. Още един глас за шайбата на алтернатора. При мен беше се получило нещо подобно. Успех.
  23. Здравей колега, озадачава ме по-ниската цена на американката, за която споменаваш. Като собственик на същата кола, мога да ти кажа, че сравнена с двулитровия европейски вариант- Балкан разлика. Много по- динамична, може да си я натовариш доволно и пак върви, пъргава, и за газифициране двигателя е супер (особено, ако газта ти е сложена както трябва). За части, кое те притеснява? Двигателят е акордов, купе и окачване - европейско, нямаш грижи. Единственото, което ме дразни в моята е, че е климатик, а не климатроник и страничните огледала нямат мигачи. За компютъра, единствения вариант е ново табло с преправяне на кабеляците отзад, няма вариант да препрограмираш метричните отмервания. След 2-3000 км се свиква и си ги обръщам даже на ум . За сега съм минал около 17 000 км и мога да кажа само суперлативи. Скачай смело, АКО БРОЙКАТА Е ЧИТАВА. Успех!
×
×
  • Създай нов...