Jump to content

dent

Фен
 • Мнения

  22
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

10 Neutral

Относно dent

 • Ранг
  Начинаещ

Profile Information

 • Кара
  CR-V III R20A2/АТ / LPG Romano AIS
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София

Последни посетители

435 профилни разглеждания
 1. Искам да направя малка корекция, тъй като съм се заблудил относно промоцията. Поръчката е както следва: 4 х Honda ATF DW-1 0.946 L https://www.ato24.de/en/honda-atf-dw-1-0-946-l.html 4 x €12.99= 51,96 x 1.97 = 102,4 - 5% = 97,30 лв. RAVENOL ECS EcoSynth SAE 0W-20 - 5L https://www.ato24.de/en/ravenol-ecs-ecosynth-sae-0w-20.html 1 х €46.95 х 1,97 = 92.5 - 5%= 88 лв. 1 x Motul 8100 ECO-Clean 0W-30 5 L https://www.ato24.de/en/motul-8100-eco-clean-0w-30-5l.html 1 x €45.65 x 1,97 = 90 - 5% = 85.5лв. Общо ще преведа 271 лв.
 2. Здравей Чавдаре, Искам да поръчам следните продукти: 4 х Honda ATF DW-1 0.946 L https://www.ato24.de/en/honda-atf-dw-1-0-946-l.html 4 x €12.99= 51,96 x 1.97 = 102,4 - 5% = 97,30 лв. 5L х RAVENOL ECS EcoSynth SAE 0W-20 https://www.ato24.de/en/ravenol-ecs-ecosynth-sae-0w-20.html Гледам, че са пуснали оферта за 5 литра на цената на 4 литра, та: 4 x €10,95= 43,8 x 1.97 = 86,3-5%= 82 лв. 1 x Motul 8100 ECO-Clean 0W-30 5 L https://www.ato24.de/en/motul-8100-eco-clean-0w-30-5l.html 1 x €45.65 x 1,97 = 90 - 5% = 85.5лв. Общо ще преведа 266 лв. Поздрави!
 3. Май съм разбъркал гипса ненужно. Всичко си бачка нормално. Ама и аз 'де спа.
 4. Здравейте, Вчера както си карах, в купето замириса на изгорял кабел и малко по-късно установих, че принудително включените къси светлини не работят. Автомобила е със фарбичен ксенон и светеха само габаритите, но когато съм в режим "автоматични светлини" всичко е наред. Дългите светлини са допълнително монтиран ксенон и също работят безпроблемно. Някакви идеи къде да търся проблема ?
 5. Здрасти Чавдаре, Искам да поръчам следното масло: 1бр. - 5л. - RAVENOL ECS EcoSynth SAE 0W-20 https://www.ato24.de/en/ravenol-ecs-ecosynth-sae-0w-20.html €46.95 - 5% = 44.7€ х 1.9675 = 90лв. Парите са преведени. Поздрави!
 6. Здравейте, От скоро нещо се разскърца откъм задницата в дясно и се установи, че е датчика за нивото за предните светлини. За сега не е индикарана грешка, но ми се ще да го оправя, че много ме дразни това скрибуцане. Някой има ли идея, дали и как може да се реновира механичната връзка на датчика с шасито? Нов датчик не ми се купува, пък и не се намират лесно.
 7. Отново благодарности за мненията ви! Казуса ще го разглежда майстор, ама като поотпусне врмето. "Токио" , ксенона който премигва е оригиналният, неоригинални са дългите светлин, които не ползвам в градска среда и да, става дума за леко премигване на фаровете. Друго нещо ми направи впечатление. Онзи ден трябваше на "търкалям" из уличките над посолствата, където е доста зле положението със снега и на няколко пъти се включи VSA-то, което доколкото съм разбрал работи и с помпата на ABS-а, но подобен проблем със светлините нямаше. Поправете ме ако греша, но нали VSA работи, като или отмена газ или спира някое/и от колелата в неконтролирана ситуация. А колко е сполучлиеа колата ми не знам. Не съм притежавал друго освен CRV, като това е второто. Първата ми кола беше CRV (B20Z1), от която бях ужасно доволен, въпреки проблемите които имах с нея. Стабилноста на CRV I е ако не толкова добра, то поне много близка до тази на CRV III, дори и без системи като VSA и TSA. И нещо извън темата. При включена VSA, дали и кога се включва задното предаване, защото за разлика от CRV I , не усетих този характерен тласък от задната част на автомобила в ситуацията описана по-горе, а тогава ми се наложи потегляне по стръмна улица. Подобна ситуаци имаше и когато трябваше да потегля назад, отново по наклон. Отново не се усети включването на 4Х4.
 8. Благодаря за мненията на всички! Сега само трябва да си намеря читал електричар.
 9. Премигването се случва, когато се задейства ABS-а и излгеждата така сякаш има пад в напрезежието. Фаровете не изгасват напълно, а само намалят интензитета си и то само в продължение на действието на ABS-а.
 10. Благодрая! Преди малко имах възможност да направя снимки на светлините. Изглежда сякаш външните (късите) светлини са фабрични, но тези от вътре (дългите) приличат на монтирани в последствие. Баластите на дългите са "заврени" къде е имало място встрани.
 11. Здравейте, Тия дни ABS-а сработва често, поради пътната обстановка, но не това ме притеснява. В момента в който ABS-а сработи ми предмигват фаровете, все едно пада напрежението. Колата е Cr-v 2008 (R20A2) и е със ксенони. Не съм сигурен дали са фабрични, защото не знам каква е разликата. Има ли някой с подобни симптоми и дали е нормално това ? Ако не е, каква би могла да бъде причината ? Благодаря предварително!
 12. Да си призная, не потърсих подобна тема и затова започнах нова, но така или инъче четейки стара си мисля, че е морално остаряла. Не че съм се засилил да екпериметирам с подобна технология, но ми стана любопитно покрай една идея за газов поялник на Браунов газ. Брани, гледам че 2017 Honda Clarity FCV се предлага вече и в няколко европейски държави освен САЩ. Предполагам, че патентоването на технология и получаването на сертификат е доста трудоемко и скъпоструващо, освен ако не си голяма компания. Дали производители като BRC, LOVATO, ROMANO и т.н. не разработвам алтернативни горивни системи ?
 13. Здравейте, Интересно ми е, дали някой има опит с технологията на горивните клетки и въобще плюсове, минуси, мнения...
 14. Здравейте, Искам да споделя малко опит от един изненадващ и непревиден ремонт. Около седмица преди инцидента с ABS-а, смених предни дискове и накладки. След едно пропадане в обичйните по пътя отворени шахти таблото бе огряно от светещи ABS, !, VSA, TSA. Прибрах се и открих се един от носачите на предно ляво колело е опънал зверски кабела на ABS датчика. Всички държачи (3 броя - 2 броя гумени и една пластмасова щипка) на кабела бяха разкачени, което ми се струва абсурдно да стане от само себе си. Трябва да спомена, че двата държача бяха здрави, както и щипката. На следващият ден отивам на диагностика при "майстора" сменил дисковете и съответно открихме грешка за прекъснат или окасен кабел на ляв преден датчик. Казам: "сменяме го". По-късно си вземам колата със думите: "Всико е наред, грешката изчена, сменихме датчика", като при смяната е имало усложнения. Наложило се е да вадят счупеният при демонтажа датчик, като свалят полуоската. Преди всико това си направих труда да потърся за подобни случаи в нета и с притеснение открих, че доста често се случва корпуса от датчика да се счупи в леглото си и се налага демонтаж на главина. Да се върна към сервиза. Вземам колата и тръгвам, като още на първото спиране (30-40км/ч.) ABS започна да "рита" педала, при това на напълно сух път с чисто нови зимни гуми. Това продължи около 15 км. като по пътя освен "ритането" се чуваше почуване изпод капака придружено от премигване на фаровете и виене от страната на ABS модула. Прибрах се и разкачих буксата на отремонтираният датчик, като реших на следващият ден да потърся помощ в сервиз с опит в електонните компоненти. За "LUBO Service" бях чел доста в нета, включително в нашият форум и то все положителни отзиви. Хората бяха доста любезни и приеха колата за диагностика и ремонт. Оказа се, че освен датчика е компрометирана и магнитната лента намираща се върху легера на главината. Тази лента не се сменя отделно, а се сменя целият лагер, така че смениха лагера и сътветно се оказа, че и монтираният датчик също не съответства на моята модификация (R20A2). Взех си колата и сега всичко е наред. За лентата на лагера разбрах, понеже бяха оставили в багажника отремонтираните датчик и лагер. Почистих лагера хубаво и открих, че магнитната лента беше повредена в един тесен очастък от периметъра, като това най-вероятно е станало при ваденето на датчика. Извод: При каквато и да е интервенция по ходовата част, винаги трябва да се прави инспекция за разкачени кабели и тръби, защото заради немърливото отношение на майстора следват нови ремонти. Със старото Cr-v (B20Z1) бях започнал да научавам сервизното упътване наизуст и то все заради "майстори". С новата кола филма почва да се повтаря и това не ми харесва. Надявам се моят опит да е полезен за хората, които още не са се сблъскали с подобни проблеми. Проверявайте работата на майсторите!
 15. Здрасти Чавдар, Ако не е късно, бих искал да поръчам: 2 Х 5л. RAVENOL ECS EcoSynth SAE 0W-20 - https://www.ato24.de/en/ravenol-ecs-ecosynth-sae-0w-20.html 46.95€*2 = 93.9€*1.9675 = 184.8лв.*0.95 = 175.56лв. (180лв.)
×