Jump to content

dent

Фен
 • Мнения

  27
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  2

dent last won the day on Август 25 2018

dent had the most liked content!

Обществена Репутация

26 Neutral

Относно dent

 • Ранг
  Начинаещ

Profile Information

 • Кара
  CR-V III R20A2/АТ / LPG Romano AIS
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София

Последни посетители

549 профилни разглеждания
 1. Здрасти колега, Аз искам до допълня нещо от предният си коментар - Пред мен не беше представена въобще алтернатива за смяна на карето, даже напротив, майтора каза че това каре отделно не се продава и единствената алтернатива е рециклиране. Инъче диагнозата "вътрешно каре", майстора даде само по моето описане на проблема. Няма да споменавам името на майстора, защото вече не го посещавам.
 2. Да дам и аз моите плюсове за Чавдар. Много коректен и възпитан колега, както и човек с лично отношение! Благодаря!
 3. dent

  Markony's Garage

  Здравейте колеги, Искам да изкажа и моите положителни отзиви от работата на Бранко. Пиша сега, но монтажа на газовата уредба беше извършен преди година и четири месеца. След това време и пробег от 25 000 км. мога да кажа, че колата се държи перфектно на газ, със разход в нормите ( борд. комп. + 20%). Ще се опитам с кратко резюме да аргументирам положителният си глас за Бранко, който не е майстора на когото не помним името След уговорка на "лични" и телефонни разговори с Маркони, платих капарото и чинно си изчаках уговорената дата. Да уточня, че живея в София и избора ми да отида чак до Русе, беше мотивиран от всичко, за което прочетох тук във форума, било то мнения за Брани и негови "постове". Едно второ уточнение - аз не съм единственият живеещ далеч от Русе, който монтира при него "Romano". Много хора от различни краища на България са монтирали и предполагам продължават да монтират газови уредби в гаража на Маркони. Аз предпочетох да остана в града за една вечер, което горещо препоръчвам на хората решили да се възползват от услугите на човека. Старата част на Русе е разкошна, а и имах приятел там, който ни разходи из града и ни показа разни приятни местенца с прясна речна риба и други благини. Така де, това беше лиричното отклонение, а сега за работата на Брани. Човека ни посрещна и без много разтакаване, след като ни предложи кафе се захвана с диагностика на колата, въпреки че преди да отида бях обслужил колата и клапаните бяха регулирани. Забравих да спомена, че ни беше предложен алтернативен транспорт, заради това че пристигаме от далеч - Honda HR-V, което беше много любезно от негова страна. Няколко часа след като оставихме колата, Бранко се обади за да ме информира за състоянието на клапаните и резултата след реглажа, какото и за цялостното състояние на автомобила. Да, за да не се объркате ще спомена, че без значение дали е правен реглаж, той си го прави. Няма пет, няма шест, човека си държи на устава. Прибрахме се в София и след 3-4 дена, когато колата беше готова се срещнахме отново, за да я настрои по моя тертип на шофиране, защото при него няма AUTO, всичко е CUSTOM (извинявам се за чуждиците) . Настройката отне не повече от 10 мин., като през цялото време отговаряше на всичките ми лаишки въпроси по възможно най-разбираем език и с търпение:) Взеих си колата чиста, настроена и газ към София, доволен от услугите на този страхотен майстор на име Бранко. Дори след монтажа, ако и да съм имал въпроси свързани с уредбата или по принцип с автомобила (Cr-v 2008, R20A2, A/T), винаги ми е вдигал телефона и спокойно и в детайли ми е обяснавал, как, кое и защо.. И в заключение мога да кажа, че не само съм препоръчвал на хора да монтират при него, а и аз самият бих отишъл отново в гаража на Маркони. С уважение, Димитър Димитров
 4. Точно, както го описваш беше и при мен.
 5. Здравей колега, Имах същите симптоми на същият автомибил и се оказа вътрешно каре. Рециклираха го в "Жизет" и от тогава съм минал повече от 20 000 км. без проблеми. Поздрави.
 6. Искам да направя малка корекция, тъй като съм се заблудил относно промоцията. Поръчката е както следва: 4 х Honda ATF DW-1 0.946 L https://www.ato24.de/en/honda-atf-dw-1-0-946-l.html 4 x €12.99= 51,96 x 1.97 = 102,4 - 5% = 97,30 лв. RAVENOL ECS EcoSynth SAE 0W-20 - 5L https://www.ato24.de/en/ravenol-ecs-ecosynth-sae-0w-20.html 1 х €46.95 х 1,97 = 92.5 - 5%= 88 лв. 1 x Motul 8100 ECO-Clean 0W-30 5 L https://www.ato24.de/en/motul-8100-eco-clean-0w-30-5l.html 1 x €45.65 x 1,97 = 90 - 5% = 85.5лв. Общо ще преведа 271 лв.
 7. Здравей Чавдаре, Искам да поръчам следните продукти: 4 х Honda ATF DW-1 0.946 L https://www.ato24.de/en/honda-atf-dw-1-0-946-l.html 4 x €12.99= 51,96 x 1.97 = 102,4 - 5% = 97,30 лв. 5L х RAVENOL ECS EcoSynth SAE 0W-20 https://www.ato24.de/en/ravenol-ecs-ecosynth-sae-0w-20.html Гледам, че са пуснали оферта за 5 литра на цената на 4 литра, та: 4 x €10,95= 43,8 x 1.97 = 86,3-5%= 82 лв. 1 x Motul 8100 ECO-Clean 0W-30 5 L https://www.ato24.de/en/motul-8100-eco-clean-0w-30-5l.html 1 x €45.65 x 1,97 = 90 - 5% = 85.5лв. Общо ще преведа 266 лв. Поздрави!
 8. Май съм разбъркал гипса ненужно. Всичко си бачка нормално. Ама и аз 'де спа.
 9. Здравейте, Вчера както си карах, в купето замириса на изгорял кабел и малко по-късно установих, че принудително включените къси светлини не работят. Автомобила е със фарбичен ксенон и светеха само габаритите, но когато съм в режим "автоматични светлини" всичко е наред. Дългите светлини са допълнително монтиран ксенон и също работят безпроблемно. Някакви идеи къде да търся проблема ?
 10. Здрасти Чавдаре, Искам да поръчам следното масло: 1бр. - 5л. - RAVENOL ECS EcoSynth SAE 0W-20 https://www.ato24.de/en/ravenol-ecs-ecosynth-sae-0w-20.html €46.95 - 5% = 44.7€ х 1.9675 = 90лв. Парите са преведени. Поздрави!
 11. Здравейте, От скоро нещо се разскърца откъм задницата в дясно и се установи, че е датчика за нивото за предните светлини. За сега не е индикарана грешка, но ми се ще да го оправя, че много ме дразни това скрибуцане. Някой има ли идея, дали и как може да се реновира механичната връзка на датчика с шасито? Нов датчик не ми се купува, пък и не се намират лесно.
 12. Отново благодарности за мненията ви! Казуса ще го разглежда майстор, ама като поотпусне врмето. "Токио" , ксенона който премигва е оригиналният, неоригинални са дългите светлин, които не ползвам в градска среда и да, става дума за леко премигване на фаровете. Друго нещо ми направи впечатление. Онзи ден трябваше на "търкалям" из уличките над посолствата, където е доста зле положението със снега и на няколко пъти се включи VSA-то, което доколкото съм разбрал работи и с помпата на ABS-а, но подобен проблем със светлините нямаше. Поправете ме ако греша, но нали VSA работи, като или отмена газ или спира някое/и от колелата в неконтролирана ситуация. А колко е сполучлиеа колата ми не знам. Не съм притежавал друго освен CRV, като това е второто. Първата ми кола беше CRV (B20Z1), от която бях ужасно доволен, въпреки проблемите които имах с нея. Стабилноста на CRV I е ако не толкова добра, то поне много близка до тази на CRV III, дори и без системи като VSA и TSA. И нещо извън темата. При включена VSA, дали и кога се включва задното предаване, защото за разлика от CRV I , не усетих този характерен тласък от задната част на автомобила в ситуацията описана по-горе, а тогава ми се наложи потегляне по стръмна улица. Подобна ситуаци имаше и когато трябваше да потегля назад, отново по наклон. Отново не се усети включването на 4Х4.
 13. Благодаря за мненията на всички! Сега само трябва да си намеря читал електричар.
 14. Премигването се случва, когато се задейства ABS-а и излгеждата така сякаш има пад в напрезежието. Фаровете не изгасват напълно, а само намалят интензитета си и то само в продължение на действието на ABS-а.
 15. Благодрая! Преди малко имах възможност да направя снимки на светлините. Изглежда сякаш външните (късите) светлини са фабрични, но тези от вътре (дългите) приличат на монтирани в последствие. Баластите на дългите са "заврени" къде е имало място встрани.
×