Jump to content

dent

Фен
 • Content Count

  47
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

dent last won the day on August 25 2018

dent had the most liked content!

Community Reputation

27 Neutral

About dent

 • Rank
  Начинаещ

Profile Information

 • Кара
  CR-V III R20A2/АТ / LPG Romano AIS
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София

Recent Profile Visitors

884 profile views
 1. Здравей Елена, Ако не е късно, искам да поръчам още веднъж от това: Линк: https://www.ato24.de/en/ravenol-ecs-ecosynth-sae-0w-20.html Вид и количество: RAVENOL ECS EcoSynth SAE 0W-20 1х5L Стойност на поръчката: 49.95*1,9675 =98.30 лв Начин на плащане: Парите ще бъдат преведени по сметка в ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД Начин на получаване: чрез Куриер Ще изпратя на лично съобщение адреса на получателя. Поздрави, Димитър
 2. Здравей Чавдаре, Искам да поръчам следните артикули: Линк: https://www.ato24.de/en/ravenol-ecs-ecosynth-sae-0w-20.html Вид и количество: RAVENOL ECS EcoSynth SAE 0W-20 1х5L + 2x1L Стойност на поръчката: ( 49.95+25.90)*1,9675 =149.23 лв Начин на плащане: Парите ще бъдат преведени по сметка в ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД Начин на получаване: Лично в кв. Драгалевци Поздрави, Димитър
 3. Здрасти Чавдаре, Бих желал да поръчам следните неща: Линк: https://www.ato24.de/en/ravenol-ecs-ecosynth-sae-0w-20.html Вид и количество: RAVENOL ECS EcoSynth SAE 0W-20 1х5L Стойност на поръчката: 39.96*0,95*1.9675 =74.69 лв. Ще преведа 76лв. Начин на плащане: - Парите ще бъдат преведени по сметка в БАНКА ПИРЕОС БЪЛГАРИЯ АД Начин на получаване: - Лично в ТЦ Боила Благодаря предварително! Поздрави, Димитър
 4. Както винаги точен и коректен. Благодаря Чавдаре!
 5. Ами аз не съм правил ремонта, така че няма как да го приемам лично. Факт е, че ремъка беше напукан по цялата си дължина, а доколкото знам ремък и ролка се сменят в комплект. Виж за обтегача, не мога да преценя какво му е разбито, просто защото не знам какво да гледам. Лагерите не се въртяха свободно и предполагам, че наистина са били за смяна.
 6. Здравейте, В четвъртък си взех колата от сервиза в едно с подменените части: ремък, обтяжна ролка, водач, лагерите на алтернатора и до колкото запоних, диодният блок: Виенето не е било диагностицирано до момента, в който не са били подменени ремъка, ролката и водача. Шума се е появил от алтернатора, веднага след смяната им и това провокирало свалянето му и отремонтиране на диодният блок и подмяна на лагерите. Между другото, искам да попитам: Този водач, подменян ли е, защото е произведен в Словаки? При какви обстоятелства се поврежда тази част? Искам да използвам случая и да похваля работата на механиците и приемчика от сервиз "Субару - Люлин" или известен още, като "Любо-Сервиз". Ползвам услугите им от 2 години, след като бивишият ми майтор се издъни много и съм много доволен. При тях сменям консумативи, но съм правил и ремонта на кормилен накрайник и разни дребни неща. Те самите ползват услугите на външни сервизи, като такива за ремонт на рейки и както в гореспоменатият случй - алтернатор. Всичко е много организирно и работят бързо. Работното им време започва в 8:00, което е супер, защото мога да си остаиш колата сутринта преди работа, а и са много близо до метро станция "Люлин". Това е от мен. Карайте разумно!
 7. Здравейте, Имам проблем с коланите за пасажерите, отзад. И двата колана се развиват, но не достатъчно, а на единият краен, закопчаващият механизъм не работи. Какви опции за диагностициране и ремонт имам, освен Бултрако?
 8. Така, пистовият ремък се оказа напукан, т.е. най-вероятно не е сменян, защото колата е на 205 000км. По-лошото е, че обтегача е компрометиран и се налага смяната му. До тук - ремък, обтегач и ролката естествено, но за капак се оказа, че и алтернатора е за ремонт. Виенето идвало именно от него. Утре ще знам със сигурност колко ще струва всичко, но по предварителна информация, около 500лв. Остава ми надеждата, че пораженията по агрегатите ще се ограничат само по алтернатора, че ще рева.
 9. Здрасти Чавдаре, Искам да поръчам следното: Линк: https://www.ato24.de/en/honda-full-synthetic-0w-20-0-946-l.html Вид и количество:Honda Full Synthetic 0W-20 0.946 L Х 5 Стойност на поръчката: (5*€11.49)*0,95*1,9675 =107.40лв Ще преведа 108лв. Начин на плащане: - Парите ще бъдат преведени по сметка (внесени на каса) в БАНКА ПИРЕОС БЪЛГАРИЯ АД Начин на получаване: - Лично в ТЦ Боила
 10. Ами, малко ме е срам, ама тоя ремък не помня дали съм го сменял, а и не знам дали старият собственик го е сменял. Дори не знам на какъв пробег се сменя.
 11. Днес сутринта нямаше и помен от воя, но другата седмица ще я закарам на майсторите, за да я прегледат.
 12. Благодаря на всички за съветите! Клипа, който съм постнал по-горе, показва второто запалване час и 15 мин., след като шофирах и виенето не спираше. Не знам дали се чува ясно, но на 18-та секунда виенето спира и при това положение не знам как и дали може да се диагностицира повреда. На ясно съм, че възникнал проблем не може да се оправи от самосебе си, така че скоро ще я закарам на майтор. Дано да не е нещо сериозно.
 13. Благодаря за съвета, но да разбирам ли, че според теб причината за този вой се крие в скоростната кутия ? Това което забравих да спомена в "пост"-а си, е че шума идваше от към двигателният отсек и по-скоро откъм агрегатите "навързани" на пистовият ремък, но за съжаление първият път нямах телефон под ръка, за да го заснема. Инъче за маслото на скоростната кутия знам, ама тогава един майстор ме подведе, че ЕНЕОС правят пълен аналог и няма какво да ме притеснява. Както и да е, сигурно по някое време ще го подменя машинно цялото количество.
 14. Здравейте, Виждам че има няколкото теми със сходни заглавия, но въпреки близките симптоми, причините може да са различни. Преди всико, да кажа, че колата е CR-V 2008/R20A2/A/T/LPG ROMANO AIS на 210 000км. Преди 1000км съм сменил масло (RAVENOL ECS EcoSynth SAE 0W-20), преди 500 акумулатор. Маслото на скоростната кутия първоначално (преди 30 000км. беше сменено с ENEOS ECO ATF, като в спецификациите беше посочено, че е пряк заместител на HONDA ATF Z-1), но след не повече от 5000км го смених с HONDA ATF DW-1(колкото пусна, толкова и сложиха) и след още 8000км повторих процедурата пак с DW-1. Та, сутринта паля и почва едно виене без занчение дали съм на N,D или R. Покарах я 2 км, както всяка сутрин и после я прибрах в гаража, като виенето не спря нито за миг през това време. Единствено когато загря ми се стори, че под около 700(+-50) оборота, виенето изчезва. След окло час, преди да тръгна за работа я запалих да проверя дали пак ще завие. Зави в началото и после внезапно спря, но успях да направя клипче. Моля, ако някой разпознае симптома да пише! Благодаря предварително!
×
×
 • Create New...