Jump to content

manndalay

Фен
 • Content Count

  31
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About manndalay

 • Rank
  Начинаещ

Profile Information

 • Кара
  Honda Civic 1.7CTDI 2002; Honda CRV 2.2 i-CTDI 2008
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София
 1. Здравейте! Година по-късно, какви са отзивите от металната кора? Ръжди, проблеми, неудобства? Предстои ми да сменям кората (вчера ми спаси картера от паднал на пътя камък, но се откърти) и се чудя дали да сложа метална или да е отново пластмасова.
 2. Благодаря за линка, колега. Не се бях сетил да търся с тази ключова дума. Металната защита не е лоша идея, но май има някои проблеми със закрепването и ограничава достъпа отдолу, ако се наложат някои ремонти и смяна на филтри (от това, което прочетох). Ще го обмисля, разбира се. Както и вариантите за пластмасова кора.
 3. Здравейте, колеги! Днес паднал на пътя камък успя да ми откърти кората под двигателя. Поне на пръв оглед вечерта в тъмното, съм се отървал само с това. Ще я кача на канал за обстоен оглед след няколко дни. Иначе на шофиране не се усети да има друг проблем, 20тина километра я карах след инцидента. Предполагам, че щеше да се разбере, ако беше пробило нещо отдолу, че изтрака доста злокобно... Но няма как да съм сигурен. Сега гледам варианти за кора и се чудя каква да е. CR-V-то е дизел, 140кс, трета генерация. Това намерих по сайтовете като варианти: https://store.emk-33.com/product/1335599/kora-pod-dvigatel-honda-cr-v-dizel-2006.html И това: http://www.avtokori.bg/Kora-pod-dvigatel-DIESEL-za-HONDA-CR-V-ot-2006-do-2012_p43045m784.html Ще съм много благодарен за всякакви мнения и съвети! Благодаря! :)
 4. Благодаря на всички, които писаха В крайна сметка реших да остана с 18ките и да взема Hankook гуми. Че с джантите и смяна на резервна гума, нещата стават прекалено дебели.
 5. Височина 80 едва ли ще пасне. В официалните спецификации са дадени 215/70R16 103S. Защо колата да стане по-ниска? Слагаш по-малък размер джанта и компенсираш с по-голяма височина на гумата. Общия диаметър би трябвало да е същия. Поне така е на теория. На практика може и да е друго. Намерих това като обяснение за по-малкия размер за зимна гуми. Дали е вярно... Нямам представа. Но звучи логично. https://www.thoughtco.com/why-downsize-your-winter-wheels-3234481 Иначе, не ми е никакъв проблем да остана и с 18ки, дори ще ми излезе по-евтино, отколкото ако взема 16ки+джанти. Просто се чудя кой вариант е по-удачен от практична гледна точка (не от визуална).
 6. И аз това съм чувал за всесезонните. За държави с климат като UK, където сняг пада доста рядко, сигурно вършат работа. Но при нас... Безопасността ми е приоритет, затова почти съм се октазал от тях Този Hankook, който си дал в линка не е I*cept-RS2, мисля, че са различни модели. На въпроса защо искам да сваля 18-ката на 16-ка. Убедиха ме приятели-гумаджии, че с по-малък цол и повече каучук, гумата има повече въздух, което дава повече сцепление, обират повече вибрациите, което щади окачването. Като цяло, нашите пътища, били по-подходящи за по-дебели гуми. Назад в коментарите също четох такива мнения.
 7. Здравейте, Време ми е и на мен за нови зимни гуми и понеже съм с един комплект джанти (18ки), съм решил да взема и джанти 16-ки + висок клас гуми. Попадна ми една престижна (струва ми се) класация за най-добри зимни гуми - https://www.autoexpress.co.uk/accessories-tyres/97347/hankook-icept-rs2-review Класацията е за UK, поради което, логично, гумите, които се представят най-добре на мокро са класирани на първо мято. Но тези на второ - Hankook i*cept RS2, са дали най-добри резултати на сняг и именно към тях съм се насочил - https://www.gumi-varna.com/eshop/productinfo/1/15171491/ И съответно джанти - Https://www.gumi-varna.com/eshop/productinfo/7/15186050/ Знам, че има джанти втора употреба, които ще ми излязат наполовината, че и по-евтини, но нищо не разбирам и вероятността да ми продадат дефектни джанти е прекалено голяма, затова не бих искал да поемам този риск. Правилно ли съм се ориентирал в подходящите размери за джанти и гуми? И дали някой има наблюдения върху тези гуми? Важна подробност е, че произведените след 2017та се представят чувстиветлно по-добре на тестовете. Обмислям и вариант за висок клас всесезонни гуми 18-ки, защото и летните ми са за смяна. Наприемер тези: Https://diana-ltd.com/tire?26888 или тези: https://www.gumi-varna.com/eshop/productinfo/1/15256156/ Но се опасявам, че по нашите географски ширини, при температури от -25 до +40, едва ли ще дават максимум стабилност и надеждност. Благодаря!
 8. Здравейте! Вчера на магистралата ми се отлепи лявата уплътнителна лайсна на предното стъкло. Слава Богу, по някакво чудо, вътре има едно гумно уплътнение, което не се скъса и лайсната не изхвърча да направи беля на някого зад мен и си остана закрепено за колата. Оказа се, че се е отчупило в горния край, но може да се фиксира обратно. Сега съм го закрепил с гафер, но се чудя дали мога да го залепя с някакъв силикон (и какъв), дали е добра идея изобщо да се лепи или е по-добре да купя нова лайсна, дали няма и по-сериозна функция от уплътняване... Някакви идеи? Благодаря!
 9. Здравейте, колеги. При мен го има същото стържене. Някой успя ли да реши проблема усешно? От лагера на алтернатора ли е в крайна сметка?
 10. Турбината се оказа. При диагностика на двигателя, когато тества турбината, се появява свиренето. През останалото време го няма. Не е ясно какво точно по турбината, обаче. Върви си ок, тестовете показват, че работи перфектно. Но свири. На две места я карах при турбинаджии, предлагат ми да рециклират турбината. Иначе, само профилактика, нямало гаранция, че ще се оправи, а сваляне и слагане стрували скъпо, че била на кофти място. Да де, ама ще рециклират с китайски части и какъв ще е крайния резултат... Засега я карам така, ако турбината даде проблем с вървежа, тогава ще рециклирам. Слави, от сервиза в Овча купел, ме посъветва същото и мисля да го послушам. А забелязали ли сте при вас, дизеловият двигател да прохърква, като го настъпите? Най-отчетливо се чува в момента, в който отпусна газта, за да сменя предавката. И за това Слави твърди, че е нормално за този двигател, бил лошо обезшумен.
 11. manndalay

  EPS - проблем?

  И според мен е акумулаторът. Нов, Варта, от Бултрако, е към 140лв.
 12. manndalay

  Шум на празен ход

  При мен има едно хриптене/дрънчене, когато подам повече газ. Като отпусна педала се чува сякаш двигателя си поема въздух и изхриптява. От трета нагоре не го забелязвам. Слави (сервиза в Овча купел) твърди, че е нормално за този двигател, имал фабрично лошо обезшумяване на отработените газове.
 13. Привет, Да, не съм се изразил ясно. Закарах колата на сервиз. Обясних какъв е проблема. Човекът каза, че звукът нито идва от ремъка, нито звучи като от ремъка или ролка. Не звучи механично, а е свистене на въздух. При подаване на газ и нагнетяване на въздуха, свиренето става по-пищящо. И обратното. Поисках, все пак да откачат ремъка, за да сме сигурни, че не е това. Каза, че ще го направи, оставих му колата и отидох на работа. Следобед си прибрах колата, каза, че са го разкачили и е продължила да свири. Да я закарам на турбинаджии. Дали наистина го е направил, не мога да кажа, не бях там. Днес я понатиснах повече, да видя дали пак ще угасне на първа, нямаше проблеми. Надявам се да е било инцидентно. Като загрее двигателя, първо изчезва свиренето на свободна предавка. После на втора, накрая и на първа. От трета нагоре не го забелязвам или не го чувам от двигателя, не знам.
 14. Благодаря, колега . Силно се надявам да си прав! Сега се сещам, при огледа в Бултрако, казаха че има омасляване на гарнитурата на главата (дано не бъркам термина) и нямало да е зле да се смени. Възможно ли е да е от това?
 15. Така... не е ремък, вие от турбината. Вчера още един майстор я гледа. Сега остава да се установи безобидно ли е или.... За съжаление, взе да ми мирише на "или". Свиренето утихва все по-трудно и след повече километри. Вече не е толкова студено дори сутрин, компютърът отчита, че двигателят е достигнал оптимална работна температура доста бързо. А свирене пак има. Освен това, днес ми угасна два пъти, на първа, на полусъединител, при тръгване с повече газ за минаване през бордюри. Надявам се при мен да е причината, т.е. да съм отпускал много бързо съединителя. Но май ще си остана с надеждите. Не тресеше и не стържеше, както ако отпуснеш съединителя много бързо. Не мисля и че е тръгнал съединител, не усещам да приплъзва, отлепя ниско, не претриса при гасене. По-скоро, пак си мисля за турбината, но не знам дали има връзка. Във вторник ще я карам пак при Слави, да видим диагностиката какво ще покаже. Ще я закарам рано сутринта и дано този път не спре да свири точно като я гледа. Ако е турбина.... ебаси каръщината! Три пъти я карах преди да я купя, на диагностика в Бултрако я закарах, специално питах за турбината, всичко било супер. И в деня след като я купих, се появи това свирене...
×