Jump to content

manndalay

Фен
  • Мнения

    31
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от manndalay

  1. Здравейте! Година по-късно, какви са отзивите от металната кора? Ръжди, проблеми, неудобства? Предстои ми да сменям кората (вчера ми спаси картера от паднал на пътя камък, но се откърти) и се чудя дали да сложа метална или да е отново пластмасова.
  2. Благодаря за линка, колега. Не се бях сетил да търся с тази ключова дума. Металната защита не е лоша идея, но май има някои проблеми със закрепването и ограничава достъпа отдолу, ако се наложат някои ремонти и смяна на филтри (от това, което прочетох). Ще го обмисля, разбира се. Както и вариантите за пластмасова кора.
  3. Здравейте, колеги! Днес паднал на пътя камък успя да ми откърти кората под двигателя. Поне на пръв оглед вечерта в тъмното, съм се отървал само с това. Ще я кача на канал за обстоен оглед след няколко дни. Иначе на шофиране не се усети да има друг проблем, 20тина километра я карах след инцидента. Предполагам, че щеше да се разбере, ако беше пробило нещо отдолу, че изтрака доста злокобно... Но няма как да съм сигурен. Сега гледам варианти за кора и се чудя каква да е. CR-V-то е дизел, 140кс, трета генерация. Това намерих по сайтовете като варианти: https://store.emk-33.com/product/1335599/kora-pod-dvigatel-honda-cr-v-dizel-2006.html И това: http://www.avtokori.bg/Kora-pod-dvigatel-DIESEL-za-HONDA-CR-V-ot-2006-do-2012_p43045m784.html Ще съм много благодарен за всякакви мнения и съвети! Благодаря! :)
  4. Благодаря на всички, които писаха В крайна сметка реших да остана с 18ките и да взема Hankook гуми. Че с джантите и смяна на резервна гума, нещата стават прекалено дебели.
  5. Височина 80 едва ли ще пасне. В официалните спецификации са дадени 215/70R16 103S. Защо колата да стане по-ниска? Слагаш по-малък размер джанта и компенсираш с по-голяма височина на гумата. Общия диаметър би трябвало да е същия. Поне така е на теория. На практика може и да е друго. Намерих това като обяснение за по-малкия размер за зимна гуми. Дали е вярно... Нямам представа. Но звучи логично. https://www.thoughtco.com/why-downsize-your-winter-wheels-3234481 Иначе, не ми е никакъв проблем да остана и с 18ки, дори ще ми излезе по-евтино, отколкото ако взема 16ки+джанти. Просто се чудя кой вариант е по-удачен от практична гледна точка (не от визуална).
  6. И аз това съм чувал за всесезонните. За държави с климат като UK, където сняг пада доста рядко, сигурно вършат работа. Но при нас... Безопасността ми е приоритет, затова почти съм се октазал от тях Този Hankook, който си дал в линка не е I*cept-RS2, мисля, че са различни модели. На въпроса защо искам да сваля 18-ката на 16-ка. Убедиха ме приятели-гумаджии, че с по-малък цол и повече каучук, гумата има повече въздух, което дава повече сцепление, обират повече вибрациите, което щади окачването. Като цяло, нашите пътища, били по-подходящи за по-дебели гуми. Назад в коментарите също четох такива мнения.
  7. Здравейте, Време ми е и на мен за нови зимни гуми и понеже съм с един комплект джанти (18ки), съм решил да взема и джанти 16-ки + висок клас гуми. Попадна ми една престижна (струва ми се) класация за най-добри зимни гуми - https://www.autoexpress.co.uk/accessories-tyres/97347/hankook-icept-rs2-review Класацията е за UK, поради което, логично, гумите, които се представят най-добре на мокро са класирани на първо мято. Но тези на второ - Hankook i*cept RS2, са дали най-добри резултати на сняг и именно към тях съм се насочил - https://www.gumi-varna.com/eshop/productinfo/1/15171491/ И съответно джанти - Https://www.gumi-varna.com/eshop/productinfo/7/15186050/ Знам, че има джанти втора употреба, които ще ми излязат наполовината, че и по-евтини, но нищо не разбирам и вероятността да ми продадат дефектни джанти е прекалено голяма, затова не бих искал да поемам този риск. Правилно ли съм се ориентирал в подходящите размери за джанти и гуми? И дали някой има наблюдения върху тези гуми? Важна подробност е, че произведените след 2017та се представят чувстиветлно по-добре на тестовете. Обмислям и вариант за висок клас всесезонни гуми 18-ки, защото и летните ми са за смяна. Наприемер тези: Https://diana-ltd.com/tire?26888 или тези: https://www.gumi-varna.com/eshop/productinfo/1/15256156/ Но се опасявам, че по нашите географски ширини, при температури от -25 до +40, едва ли ще дават максимум стабилност и надеждност. Благодаря!
  8. Здравейте! Вчера на магистралата ми се отлепи лявата уплътнителна лайсна на предното стъкло. Слава Богу, по някакво чудо, вътре има едно гумно уплътнение, което не се скъса и лайсната не изхвърча да направи беля на някого зад мен и си остана закрепено за колата. Оказа се, че се е отчупило в горния край, но може да се фиксира обратно. Сега съм го закрепил с гафер, но се чудя дали мога да го залепя с някакъв силикон (и какъв), дали е добра идея изобщо да се лепи или е по-добре да купя нова лайсна, дали няма и по-сериозна функция от уплътняване... Някакви идеи? Благодаря!
  9. Здравейте, колеги. При мен го има същото стържене. Някой успя ли да реши проблема усешно? От лагера на алтернатора ли е в крайна сметка?
  10. Турбината се оказа. При диагностика на двигателя, когато тества турбината, се появява свиренето. През останалото време го няма. Не е ясно какво точно по турбината, обаче. Върви си ок, тестовете показват, че работи перфектно. Но свири. На две места я карах при турбинаджии, предлагат ми да рециклират турбината. Иначе, само профилактика, нямало гаранция, че ще се оправи, а сваляне и слагане стрували скъпо, че била на кофти място. Да де, ама ще рециклират с китайски части и какъв ще е крайния резултат... Засега я карам така, ако турбината даде проблем с вървежа, тогава ще рециклирам. Слави, от сервиза в Овча купел, ме посъветва същото и мисля да го послушам. А забелязали ли сте при вас, дизеловият двигател да прохърква, като го настъпите? Най-отчетливо се чува в момента, в който отпусна газта, за да сменя предавката. И за това Слави твърди, че е нормално за този двигател, бил лошо обезшумен.
  11. И според мен е акумулаторът. Нов, Варта, от Бултрако, е към 140лв.
  12. При мен има едно хриптене/дрънчене, когато подам повече газ. Като отпусна педала се чува сякаш двигателя си поема въздух и изхриптява. От трета нагоре не го забелязвам. Слави (сервиза в Овча купел) твърди, че е нормално за този двигател, имал фабрично лошо обезшумяване на отработените газове.
  13. Привет, Да, не съм се изразил ясно. Закарах колата на сервиз. Обясних какъв е проблема. Човекът каза, че звукът нито идва от ремъка, нито звучи като от ремъка или ролка. Не звучи механично, а е свистене на въздух. При подаване на газ и нагнетяване на въздуха, свиренето става по-пищящо. И обратното. Поисках, все пак да откачат ремъка, за да сме сигурни, че не е това. Каза, че ще го направи, оставих му колата и отидох на работа. Следобед си прибрах колата, каза, че са го разкачили и е продължила да свири. Да я закарам на турбинаджии. Дали наистина го е направил, не мога да кажа, не бях там. Днес я понатиснах повече, да видя дали пак ще угасне на първа, нямаше проблеми. Надявам се да е било инцидентно. Като загрее двигателя, първо изчезва свиренето на свободна предавка. После на втора, накрая и на първа. От трета нагоре не го забелязвам или не го чувам от двигателя, не знам.
  14. Благодаря, колега . Силно се надявам да си прав! Сега се сещам, при огледа в Бултрако, казаха че има омасляване на гарнитурата на главата (дано не бъркам термина) и нямало да е зле да се смени. Възможно ли е да е от това?
  15. Така... не е ремък, вие от турбината. Вчера още един майстор я гледа. Сега остава да се установи безобидно ли е или.... За съжаление, взе да ми мирише на "или". Свиренето утихва все по-трудно и след повече километри. Вече не е толкова студено дори сутрин, компютърът отчита, че двигателят е достигнал оптимална работна температура доста бързо. А свирене пак има. Освен това, днес ми угасна два пъти, на първа, на полусъединител, при тръгване с повече газ за минаване през бордюри. Надявам се при мен да е причината, т.е. да съм отпускал много бързо съединителя. Но май ще си остана с надеждите. Не тресеше и не стържеше, както ако отпуснеш съединителя много бързо. Не мисля и че е тръгнал съединител, не усещам да приплъзва, отлепя ниско, не претриса при гасене. По-скоро, пак си мисля за турбината, но не знам дали има връзка. Във вторник ще я карам пак при Слави, да видим диагностиката какво ще покаже. Ще я закарам рано сутринта и дано този път не спре да свири точно като я гледа. Ако е турбина.... ебаси каръщината! Три пъти я карах преди да я купя, на диагностика в Бултрако я закарах, специално питах за турбината, всичко било супер. И в деня след като я купих, се появи това свирене...
  16. Може би аз не съм го разбрал... Това, което забелязвам, като зависимост е следното - като е студен двигателя, свири между 1300 и 1800 оборота. От 1800 се чува свистенето от турбината. Като загрее, свиренето изчезва, а свистенето от турбината се появява още към 1500-600 оборота. От закачането на тръбата двигателя работи по-безшумно, но няма промяна в свирещия звук или мощността.
  17. В крайна сметка се оказа "синдром на параноята на новия собственик". Закарах колата при Слави, в Овча купел. На тръгване, свиреше както винаги. Стигнах там. Няма свирене. Пуснах му записа - студена турбина. Обясни ми подробно как работи и защо се получава. Заблудата ми е дошла от непознаване на двигателя - в студеното време му трябват 10-15км, за да загрее и тогава компютъра включва торбината, като е студен, тази мощност се губи и от това се получава свистенето. Проблемът при мен е, че разстоянието, което изминавам в една посока, не надхвърля 10км. Съответно, аз си мисля, че двигателят вече е загрял, а продължава да свири. Но не е. Факт е, че при по-дълго пътуване или в по-топло време, свиренето се превръща в свистене и мощността на колата е коренно различна. Слави веднага забеляза, че двигателя работи доста шумно - и идентифицира причината - маркуч към въздушния филтър не беше закачен, след обслужването (Бултрако). Въпреки, че в Бултрако специално правиха диагностика и оглед на колата, преди да я купя. Какво гледат тия хора... не знам! Слави го закачи. Измери и акумулатора, че ме съмняваше. Отдели ми поне 15-20мин. И не поиска никакви пари! Думи нямам... Този човек ме спечели, напълно!
  18. И аз така, само дето мойта е с 40к км по-малко Разбери какъв е произхода на автомобила, поне за мен това имаше огромно значение. Ето я мойта тема с доста инфо - на няма и седмица е. http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=103359 Слаби места на CR-V 3-та генерация преди фейслифта са съединителя (износва се бързо, фабричен дефект), компресора на климатика, реотаните за подгряването на шофьорската седалка (поне двама сме във форума с този дефект, затова го споменавам). Не знам дали моделите след 2011-та са така. Иначе, що се отнася до семеен автомобил, 2 месеца проучвах всички варианти в този ценови диапазон и накрая се спрях на CR-V. Дано не съм се заблудил, но нямам такова усещане.
  19. Хахаха, сега вече ми стана забавно. Другата ми кола е сивик, дизел, седма генерация. И имам същия шум 1:1 Откакто съм я взел е така и спря да ми прави впечатление. Но този на CR-V-то звучи по-различно, не знам дали причината е същата.
  20. Колата фабрично е без DPF. Катализаторът не е пипан, доколкото знам. Тази шайба на алтернатора какво представлява? Нещо притеснително ли е? Доколко е спешно да я проверя?
  21. Здравейте, колеги, Чух вчера един особен звук от двигателя. Сигурен съм, че го нямаше предните дни, защото специално слушах за такива неща преди да я купя, а и в сервиза не са го забелязали. А днес направо ми скъса нервите, само него чувах. Може би се филмирам излишно и е нещо съвсем незначително, но все пак да си кажете мнението. Появява се около 1500 оборота и най-добре се чува там. При вдигането на оборотите, честотата на звука става все по-висока, докато съвсем изчезне около 1900-2000об. И при студен, и при загрял двигател е едно и също. На свободен ход и в движение, няма значение. Няма значение и предавката. Три тези чух досега - разхлабено ремъче, нещо по токовете или турбина. Записах го с телефона, но се чува доста ясно. Прикачам файла към темата. Благодаря за помощта! Свирене на двигател 1500 оборота.mp3
  22. Не работеше подгряването на седалката. Не слабо, ами никак. Нови реотани беше поръчал стария собственик в Бултрако. Доста скъпички са, към 790лв с монтажа. Аз не знам дали бих ги дал, но човекът си ги беше калкулирал в цената, явно и ги монтираха преди да я купя.
  23. Привет, колеги! Благодаря още веднъж за отзивчивостта! Споделената информация беше наистина ценна и ми помогна да взема това решение. Колата вече е пред дома ми . Дай Боже, никога да не разбера здравината й при инцидент! Вярвам, че си заслужава всяка стотинка, а и продавачите ми се сториха много свестни хора. Може да звучи налудничаво, но за мен е важно що за хора са били предишните собственици, че е бил семеен автомобил, че няма инциденти с него. А и жена ми много го хареса . Притеснявам се малко дали няма да привлича излишно внимание, честно казано. До блока ни има платен охраняем паркинг, та май ще направя месечен абонамент и ще я държа там.
  24. jaccomo, ако правилно съм те разбрал, си сменил старото CR-V с такова от 2009, заради стабилността на пътя и сигурността, така ли? А не че си имал от 2009-а и си го сменил за нещо друго? Ако може да споделиш и на какви детски столчета си се спрял, ще съм много благодарен .
  25. Здравейте, колеги, благодаря за съветите! Проверката в сервиза показа, че автомобилът е в много добро състояние - акумулаторът догодина ще е за смяна, както и гарнитура. Това е всичко. Пълно обслужване е направено преди по-малко от месец, включително масло на скоростна кутия и още неща, които не запомних, но се препоръчва смяната им на 120к км. Направих ѝ още един тест-драйв, направих теста, който sttekata препоръча, нямаше никакво форсиране на двигателя. Огледах още веднъж внимателно за сменени елементи, луфтовете, за масло по ауспуха. Не видях. Маншона на скоростния лост го забелязах и аз, но според мен е кофти самата кожа и бързо се амортизира. Не е гумен. Продавачът е адвокат, от типа хора - качвам се и карам. Дори не знаеше откъде се сипва антифриза. Не мисля, че е пипал километража всеки път преди годишния преглед. Още преди да я огледам подробно, каза, че има проблем с подгряването на седалката на шофьора и вече е поръчал оригинално подгряване. Имаше и час в Бултрако за смяната му, днес го смениха, та вече и това работи. Коментирахме и цената... Скъпичка е леко, наистина. Но е с всички екстри за модела (без навигацията и камерата за обратно виждане), два комплекта гуми, регистрация, греди за покрива, напълно обслужена... Та, затова прецених, че си заслужава парите. Гледах в mobile.de сходни обяви, цените почват от 10000 евро. А времето, транспорта до БГ, регистрации, чудесии... Сигурно може и по-евтино да се намери, но едва ли ще съм много напред. Та така... Утре сутрин сме при нотариус. Дано имам и малко късмет с непредвидените неща... малко са километрите, но все пак е на 8г. Всичко е възможно.
×
×
  • Създай нов...