Jump to content

OKCAH

Фен
  • Мнения

    37
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от OKCAH

  1. Колеги, помагайте че се омотах от информация. Колата е ЦРВ бензин 2013 само на предно, 155к.с. Досега е карана само с масло от Хонда 5w40 каквото слагат от Бултрако( знам, знам...) Та, сега съм се насочил към някое друго,например реванол или мотул и понеже сервиза отсеща /"6+"/ работят с мотул ми се ще да си спестя ходенето до Бултрако отново. Та накратко - какво е правилното масло Мотул за този двигател и на какви спецификации трябва да отговаря по ACEA, API и т.н. ?
  2. Ха, ама верно ли никой не знае?!.. ...или пък въпроса е криво зададен ? Или пък майстори няма, а само “ездачи” ?
  3. Здравейте колеги, някой може ли да ми каже откъде се натяга и как по принцип се настройва ръчната спирачка на ЦРВ - 2013г. ?Сменях накладки и дискове наскоро и явно пак попаднах на пичове - ментаци, които първо ми предадоха автомобила с нехващаща ръчна, а после така хубаво ми я натегнаха ( до 6- зъб, “иначе ще скъсаш жилото”) че сега видях, че пари откъм задна лява гума и смърди на феродо. Преди малко я вдигнах на крика и врътках с една права отверка през дупката в барабана, та я поотпуснах до към 8-10 зъба, но ме притеснява, че успях да я отпусна толкова само отхлабвайки едното жило - другото да не е отпуснато на макс? Та явно ще ходя пак на “майстор”, въпроса е отново да не ми навредят с нещо друго ( щяха да ми разглабят корите на цялото барче миналата седмица, за да търсят откъде се регулира спирачката). Потърсих в нета и видях , че на по-старите црв-та болта за рерулиране бил под шофьорската седалка, а на трета генарация под чашкодържателя. Преди малко търсих на тия места, даже разглобих и два болта на дъното на подлакатника, но нищо не намерих. А, след 2-3 седмици ще трябва минавам на преглед! Мерси!
  4. Да, макар и не същия модел. Но предназначението на тези не е да се ползват от собственика на колата. Мисля, че е по-добре модела да е с автономно захранване+ допълнителна батерия, но не чак с такъв капацит - да прави устройството обемисто и да го оскъпява допълнително. А иначе сим - картата не покрива нищо, трябва само да има роуминг пакет за съответната държава, "покритието" се осигурява от гугъл ърт. От телефона влизаш в съотертната платформа и като се логнеш виждаш където е устройството. Машинката може да се настрои да ти праща гпс координати и под формата на смс. Допълнително изпраща и сигнал когато батерията й падне и когато самата тя падне или някой я свали от колата.
  5. + 1 и за четвърта генерация.Единствено се успокоявам, че пълно щастие на тоя свят няма. Или поне за нас, българите . Днеска гледах как и един пич с нова кола за 160к също се оплаква от скърцане и върене. Няма какво да се лъжем наистина, ЦРВ-то си е компромисно и бюджетно решение отвсякъде... НО, точно там му е силата.
  6. И аз съм с црв 4 и принципно съм много доволен по отношение на стабилността на колата, особенно в завой, сравнявайки я дори и с лека кола. Но преди три семици, по същата тази магистрала при подобна скорост и аз усетих доста неприятно, че буквално се люшкам на пътя. Пооплаших се, че съм спукал гума, но нямаше никаквъв страничен шум, като при забавяне стабилността се връщаше, а при ускоряване отново ставаше трудно управляема. Даже усетих болка от коригиране на посоката на колата в ръката. И тогава се сетих да погледна клоните на дърветата, които се огъваха от спорадичните пориви на вятъра. Свалих до 120 и нямах пивече никакви проблеми до София. И се замислих, че може би често очакваме чудеса срещу законите на физиката и си мислим че техниката може да наделее и точно тогава става фатално... А всъщност, бях със семейството си и дори нямах причина да бързам...
  7. Взимай от Бултрако, за друго не стават ама поне хубави гайки и болтчета продават. Аз колкото и да търсих за моята, такива лъщящи секрети със същия цвят като на другите болтове на колата не открих. Плюса е още че на тях си пише Honda, вероятността за два еднакви ключа е 1 :300000 ако се не лъжа и най- важното - имат си код на кутийката и ако изгубиш ключа, могат да ти намерят друг по този номер. Успех.
  8. Здравейте, Чистачките ми сдадоха багажа и реших да се поинтересувам с какво мога да ги сменя. Тъй като до момента нямам спомен да съм оставал доволен от покупката на "маркови" чистачки в БГ/ визирам Бош, Валео, Шампион и т.н./, реших да разширя търсенето - но уви, отново неуспешно за сега, тъй като основните ми фаворити - Rain-X Latitude, Michelin Stealth и Bosh ICON не ги намирам в България, пък цената им в UK e буквално двойна, защото се доставят от US. Та случайно попаднах на това : https://www.youtube.com/watch?v=y10TNbLJIg0 И така, някой сменял ли си е само гумените пера на чистачките и съответно откъде ги е закупил? Видях, че цената им варира в голям диапазон - от 3.8 долара за перо в Щатите /http://www.accessories-honda.com/honda-2012-2014-maintenance-wiper-insert-passenger-p-1591.html/до близо 30 долара в Алиекспрес!? И ако мога да си ги купя отнякъде за до 5 лв., защо да давам пари за цели чистачки на "реномирани" производители. Забелязах и че от 2007 година до 2015г чистачките всички Хонди ЦРВ са едни и същи, както и за някои от моделите на акорд, джаз и др. Тъй че някой купувал ли е такива пера и откъде?
  9. Ей, сега я пробвах от алея Яворов до Метро, без темпомат - 5.4 на 100. Продължих до Горублянския светофар /преди него има спускане/ и там борда показа 4.7 на 100 за общо 6.6 км.
  10. И при мене е същото колега. Редовно си зареждам едва когато ми светне лампата за гориво - т.е. с оставащ пробег под 50 км., най-често с оставащи за изминаване 10 до 30 км. Винаги пълня догоре. Максимума на гориво с който съм дозареждал е 48 литра. Почти винаги е толкова ... И мен ме дразни предварителната индикация на лампата на таблото, но може би някой някой жълтурко някъде е имал нещо в предвид.. А може би - не, не знам, ама ме дразни... А, относно разхода. Има огромна разлика между извънградско и магистрално каране- едното е при скорост 90км/ч /дето го дават по книжка/, а другото е при скорост 140 км./ч. Аз съм постигал и 5.6 на 100 до Гърция, НО не каране по магистрала, а по извънградски път /през ГКПП Илинден / със спокойно каране, без трафик, тип "бабешката". Иначе по магистралата със 150 ми дава разход около 10, + 1 литър на всеки 10 км отгоре. В София над 9 на 100 качвам само през зимата с уговорката, че карам само в "Еко" режим и то по основни булеварди, Малинов, Цариградско, Вапцаров. И така.. А, и аз съм с 2 литра бензин, но само с предно, 2013г. И още нещо, забелязал съм, че темпомата товари поне още литър отгоре, а както знаем климатика също "таксува" допълнително.
  11. http://www.petex.net...wg=10&qual=114� 100лв. Поръчах ги през http://www.tuningstore.bg
  12. Аз си купих от тези точно преди Нова година и веднага ги вкарах в употреба. Свършиха работа... http://verigi.net/veriga-Verigi-za-snyag-Snow-Drive-S12-137
  13. Ей сега вече запалихме I-VTEC-ците да знаеш!! :box: :box: :box: :box: :box:
  14. Много се чудих, понеже всички модели ми изглеждаха добри и накрая избрах "Comet" цвят графит. Определено изглеждат много добре и са с монтирани оригинални отвори за "Хонда". Поръчах ги през http://www.tuningstore.bg - рядко коректни хора, препоръчвам!
  15. Новите ми стелки пристигнаха. Ето така изглеждат: http://www.petex.net/detail.php?wg=1&uwg=10&qual=114 100лв. Нищо общо с тези от Бултрако. Ако някой се интересува мога да пратя контактите на доставчика.
  16. С един приятел преди време си говорихме, че всички нови коли сякаш са създадени да се карат само по идеално гладки пътища, каквито в БГ не се срещат често. Уж ги рекламират, че возят плавно и гладко пък то.. Преди 3г. той си взе чисто ново пежо 307 и в началото също беше отвратен от ужасно твърдата "френска" возия и стегнати седалки. Наскоро обаче ми каза че е доволен от колата, което направо ме учуди.. Та с него си приказвахме, че новите возила сякаш умишлено ги проектират да са по-стабилни в завои и при голяма скорост отколкото да са комфортни като возия. Виж, преди години когато масово се караха коли с по 75 кончета дето на мах вдигаха 160 инжинерите обръщаха повече внимание на комфортната возия.
  17. Колега, според мен недей да се мъчиш, а си потърси друг автомобил който да ти е на сърце и в който ще се чувстваш достатъчно комфортно. Без да искам да те засягам, но според мен вече проблема ти се е трансформирал от физически на психически. То при толкова мерене, изчисления, сравняване, търсене и т.н. даже и на седалка от летяща чиния да седнеш в ЦРВ-то, пак нещо ще те мъчи.. Аз по себе си съдя, така някой път на автомивката като ми разбърникат седалката /без значение от колата/, толкова се дразня, че със дни не мога да я наглася после ... и така докато не забравя за проблема. При тебе това май вече няма как да стане. А иначе по темата - и аз карам същото СУВ-че, висок съм колкото тебе - 186 и вече нямам абсолютно никакви забележки по отношение на седалките. Напротив, намирам ги за практични, със стабилна странична опора която ми помага много в завоите и намалява клатушкането, което типично при СУВ-те /ТЛК например е обратния пример /. Наистина сякаш след година и половина, сякаш дунапрена на седалките поомекна или и аз си втълпявам просто, но в началото и аз и жена ми изпитвахме известен дискомфорт в седалищната област /при едно 8 часово пътуване до Гърция например/, като от около 6-8 месеца обаче такива забележки категорично вече нямам. А иначе според мен оплакването за седалките е доста често срещан проблем: http://fakti.bg/avto/110426-avtomobilite-s-nai-udobni-sedalki http://skodaclub.bg/forum/index.php?/topic/41703-%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0/ http://www.forum.offroad-bulgaria.bg/showthread.php?t=62072&page=4 http://www.nissanbg.com/forum/viewtopic.php?f=12&t=14366 http://forums.mbclub.bg/topic/33654-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B0-%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%B0/page-5 От друга страна, аз също карам голям брой автомобили, които са от различни марки и модели и смея да кажа че имам добра база за сравнение на ЦРВ-то. Определено не съм забелязал нещо което да е осезаемо по-зле в Хондата, отколкото в другите автомобили /седани, СУВ, ванове/ по отношение на седалките. Дори доста от седаните са ми били по-неудобни от хондата - например Октавия, Ауди А6/егати спорта/, новата Нисан Алтима, а като се замисля даже и в Авенсис и Акорд не съм се чувствал по комфортно. Но определено, каквато и да е била колата ако пътувам от София до Пловдив и обратно за един ден изобщо няма обърна внимание на седалките, а по-скоро на други други детайли от колата. Между другото, най-удобно ми беше в старата Лагуна - направо возия разкош... Така че, според мен усещането за комфорт си е доста индивидуално и в тоя случай ако не те кефи, най-добре си потърси друг автомобил, а не мисли за разни гайки и измислени подложки. Това няма да ти реши проблема, а само ще те накара да се чувстваш още по-зле.. Успех...
  18. Май всички наредихме гумите вече, обаче при мен възникна нов проблем - търся си качествени мокетни стелки за колата. От Бултрако си бях купил от "евтините" за по 123 лв. / комплекта и вече заприличаха на войнишки партенки. За зимата си имам гумени, но не мога да намеря качествени мокетни стелки за този модел. Някой знае ли откъде мога да намеря?
  19. Най - редовно с 95, само сега съм с някакъв премиум от ЕКО-то, разлика не усещам. Общо - взето, гледам бензиностанциите да са от по-сериозна верига и ако мога да избирам предпочитам еко и ромпетрол. И пак 95 догоре.. :)/>/> Между другото гледах че в Америка масово слагат 87 на нашите коли /там по бензиностанциите 95 нямат, максимум 92/, а едва ли има разлика в двигателите.Аз едно равче модел 2013 карах с 87 и си беше супер. А Ванката ме е преварил.:)/>Моят разход на 11 000 км., вече почти твърдо си е 8.2/100. И аз забелязах, че най-много товари магистралното каране, 140 - 10, 160 - 12, 180 гони 15 дори. Иначе за градско в София съм много доволен мисля че е към 8-9.
  20. До ванката и проди : Колеги дайте малко впечатления относно шума и комфорта при возене с новите гуми. Например осезаема ли е разликата в шума между летния континентал и гудиъра. Возията на колата не стана ли по-мека със зимните гуми. А, колкото до gumi1.bg и аз бях чувал че продават само пресни гуми, но на мен ми предложиха континентал с ДОТ 2012. Казаха че имат 5 години гаранция, но не, благодаря. Аз още търся.
  21. Гледам, че от няколко дена ADAC вече са готови с класацията за "Зима 2013". В размер 225/45/17 безспорен лидер е Continental ContiWinterContact TS 850 . Не зная дали представените модели биха се представили по същия начин и в размер 225/65/17, но дори и да е различно, разликите в класирането едва ли биха били сериозни. Тъй като моята кола е само с предно и имам известни притеснения как би се държала на сняг, ще ми се да я екипирам възможно най-добре за през зимата, тъй че за сега Континентала дърпа с едни гърди напред. Не знам само защо в класацията отсъства Vredestein и ако присъстваше дали би повлиял сериозно на крайното класиране.
  22. Направо откачам от яд />. Сега съм по американско и общо взето цените тука са такива: http://www.tirerack....autoModClar=2WD http://tires2.costco...8b-8d1651bd640f Да не говорим за гориво, масло и т.н. Иде ми да метна четири гуми в самолета като "ръчен багаж" и />, ама съм почти сигурен, че ще ме отведат на някое тихо и спокойно място />. А иначе като се върна и аз се захващам със сериозно проучване по темата. Мисля, че не пречи на никой от нас преди закупуване, да попита за отстъпка, да кажем за 8, 12 или 16 гуми. Без ангажименти разбира се, от ничия страна пък да видим каква ще излезе накрая. Аз също искам гуми с по-малко децибели и щом Goodyear и Bridgestone са такива ще се интересувам за изгодни предложения, но мисля, че само при Vredestein мога да боря цената. Поздрави.
  23. Честито колега и само радост да ви носи колицата. А по отношение на зимните гуми, някой проверявал ли е откъде изгодно могат да се намерят Континентал или други подходящи за нашите хонди гуми?
  24. Цените са точно от Бултрако, което значи в случая делиш на 3 /> . ПП Камерата е наистина страхотна, с перфектна резолюция и отлична видимост. Единствено по алармата имам забележки, че при отваряне само на багажника не се деактивира, но не е болка за умиране.
  25. колко ти излезе това удоволствие ако не е тайна?Ами смятай: камера за задно виждане - 175 лв. адаптер кабел -20лв.монтаж камера за задно виждане - 80 лв. аларма - 325 лв. парктроник 126.67лв. това е. може някой кабел до 20 лв. да съм пропуснал, но общо взето това е.монтаж аксесоари парктроник 5 х 40 =200 лв.
×
×
  • Създай нов...