Jump to content

aleksander bachev

Фен
  • Мнения

    38
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от aleksander bachev

  1. Диагностиката ще си покаже.... Един приятел имаше същия проблем на Фиат Стило 1.9 дизел и се оказало, че е точно този филтър за твърди частици и сега няма проблем! Успех и се надявам, че си я оправил вече!
  2. NGK са свещите за Хонда, но бъди внимателен, защото аз като си сменях моите преди около година ми казаха, че на пазара са плъзнали ментета на марката и разликата била почти никаква Аз лично си взех NGK за 22лв. на брой и се надявам, че ме е подминало ментето!
  3. Свали горивния филтър, да се е заръстил!
  4. Честито!!! Със здраве да я караш и безаварийно!!!
  5. Могат да секоригират, но малко. Вся пак ако са нови са мн по-скъпи!
  6. Продаването на колите става под масата.. Фалшиво наддаване за документите се прави от прилижени хора и така вско става ясно преди да е станало късно и обикновения човек да разбере... В това може да сте на 100% сигурни, казвам го, защото баща ми е полицай и той ми е обяснявал. Казвал е още, че остават на държавата, тя решавала дали да ги даде на някоя от държавните служби за служебна кола. И така се продават кои за по 15 - 20 бона за 2000, 3000 лв. А и още нещо: колите нямат право да напускат предите на страната.
  7. И те знаят "за какво става дума"....
  8. Моето се спука точно по средата на самото стакло по необясними причини на прибиране от морето. Бях я оставил на сянка на Нова Загора, далеч от колите и прахта. Наложи ми се смяна с уж качествено "оригинално" и втора употреба за 80лв. За сега няма проблеми пък ще видим.
  9. Статията е много интересна и моите адмирации, както за превода, така и за отделеното време за написването й. БРАВО!
  10. Аз лично си взех "Варта" след като се напатих с "Монбат". Купих си "Монбат" и след като си измих колата на автомивката спря тотално. Върнах го в магазина и от там ми казаха, че бил намокрен и бил повреден и нямало как да ми признаят гаранцията(като не съм отваял капака на двигателя, за да го намокрят). Хвърлих го във витрината и ми казах много поздрви. От тогава си карам с "Варта" вече 1 год. и няма никакъв проблем!
  11. С две думи - нямам думи, а с едма - изобщо! ПРОСТО ХОНДА.
  12. От личен опит ви казвам, че нищо няма да стане. Едим приятел ги има всичките, като първо му се падна "0" и отиде при тези в бензиностанцията и те казаха, че били подправени буквите! Пълни глупости! Нищо не става от тези боклуци. Той дори сподели, че ще се свърже с "Господари на ефира", тогава май ще ми дадат нещо, но по скоро "Първа награда - К*Р с брада!"
  13. 1.6 125h.p. е по-доброто рещение! Разликата не е чак огромна, но е значителна.
  14. Според моето скромно мнение е някакво запушване получило се от "качествения" бензин на нашите бензиностанции!!!
  15. Здравей на всички. Да споделя моето лично мнение относн рециклирането на амортесиори: СТРОГО ИНДИВИДУАЛНО Е, защото : рециклрахме амортесиори на един приятел, който има Ауди А3 1.8Т 150 к.с. и просто и се разказа играта - за 2-3 седмици и 500-600 километра станаха по-зле отколкото бяха - омаслиха и колата стана като каруца ( не че не е, ама...). А аз лично съм работил в сервиз и сме карали да рециклират амортесиорите преди година, година и половина (някъде на Горубляне в София) на Форд Мондео 1.8 90 к.с. дизел и човека си кара още и асортесиорите са като чисто нови. И на двете коли са рециклирани при един и същ майстор за едни и същи пари - 40лв. на бройка. За мен лично си е далавера, само когато са много скъпи нови, иначе не е сигурна работата. Успех на теб и се надявам всичко да е наред!
  16. Здравей колега, аз имах същия проблем. При мен се оказа перката - вклучваше прекалено късно. Смених отначало само датчика на перката,но ситуацията беше същата. Тогава си взех цяла перка с вс джаджи по нея за 50лв. от една морга и всичко се оправи. Успех в откриването на проблема!
  17. А може и да е от слабо налягане на помпата, защото ти като и подаваш газ го ускоряваш. Това можеш да го провериш, като свалиш маркуча идващ от помпата и даваш на контакт. Но и това неможе да е... По скоро сигурно е главното реле, както вече споменаха. Успех в решаването на проблема и като го решиш пиши, за да ни кажеш какво е станало.
  18. А ако изгаря бензина, ама в газовете има изгоряло масло, дали пак не люти на очите??? А нагарът от кюнците на вкус как трябва да е??? Извинявай,колега, но все пак пишеш в раздел Технически въпроси. Ако има в газовете масло, а изгаря бензина няма да ти люти на очите, а само ще мирише на масло и ще излиза син пламък. А ако е от бензина, т.е. не го изгаря люти на очите!!! Това не е шега, а стар трик от едно време останал, показван ми е от стари майстори....
  19. По моето скромно мнение, гарнитурата ако "издиша", маркучите трябва да стоят корави независимо от температурата им. Но и термостата може да е, защото ако прави само "малкия кръг" е логично да се издува само горния. Поне така мисля, но има и по-разбирачи от мен и те може би ще ти отговорят с точност. Успех в отстраняването на проблема!
  20. Така, както го описваш си е за нови сегменти! А сигурен ли си, че изгар бензина изцяло? Може и от него да пуши. Това ще го разбереш, докато пуши след 3000 оборота от пушака, ако ти люти на очите, значи не изгаря изцяло бензина!
  21. Според мен няма как да е от нивото на бензина.... По-скоро нещо от компютъра се бъзика.... А относно подаването на газ докато пали, пак не е нормално, защото това не е Жигула! А помпата колега чистил ли си я?
  22. Да, прехвърлихме го на мое име и Prelude на негово. Всичко стана много бързо и момчето беше доста точно - дори и за негова сметка бяха прехвърлянията и на двете коли. Да, darius всеки си има мнение и малко бях на кантар дали да я пусна темата, но все пак ми е интересно да чуя мненията на други колеги, които имат по-големи впечатления от двата автомобила. В никакъв случай не мисля, че някой ще ми повлиае.
  23. При мен никога не е ималко подобен проблем! Втори път контактния клуч не го завъртам. Дори ми се е случвало да го пускам преди да е запалила съвсем (за част от секундата) и тя пак пали... Щом я караш на газ, освен ако не е ГИ на 100% си провери свещите. Имахме преди един Голф (т.е. на дядо ми беше) и той правеше същата история. Сменихме кабелите и свещите и колата се оправи. мой съвет - Не сменяй нищо без да си се консултирал с някои кадърен майстор и той да ти каже мнението си! Успех и се надявам да се справиш скоро, защото иначе не е приятно никак.
×
×
  • Създай нов...