ceco_accord 5942 #281 Отговорено 2 Октомври, 2023 (Редактирано) Натъпкахме част от осиротялата му стая (включително компа) в "детската кофичка" и замина студент. Поне ми остави PS5, да си "чеша крастата", че Сивика изпълняваше и тая функция в мои ръце. Местя се пак в "Легена" и "улягам". Радваме се че поема по пътя си и ни е терсене, че няма да го виждаме ежедневно, но "се ля ви". Ма пък си има кола и когато реши ... petal_20230924_162404.mp4 Редактирано 2 Октомври, 2023 от ceco_accord 6 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #282 Отговорено 15 Октомври, 2023 Пак си замина, търкаляйки неочаквания си подарък - 4 летни буренца 15". За зимният сет е още рано, ама ще е нов повод да си дойде. VID_20231015_140246.mp4 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #283 Отговорено 16 Октомври, 2023 Трудно е да си баща. Лесно е да простиш, но какво да кажеш и какво да спестиш? Добрата новина е че има каско, а по-добрата е че още снощи каза, че е паркирал малко кофти. Значи му е "светнала лампичката" все пак, но не му е послужило за достатъчна мотивация по-късно да препаркира, ако изобщо е имало по-добра алтернатива. Големият град не прощава. Питал ме е защо си местя колата и съм му казвал че мнозина могат да шофират, но не и безопасно да се провират. Житейски опит не се учи, а се придобива. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1229 #284 Отговорено 16 Октомври, 2023 На 25.02.2023 г. at 22:17, Митко Йотов написа: Цецо остави колата на детето на мира защото ще се направи една фасада която ще му е бреме и ако се появи рискова ситуация той ще пренебрегне собствената си сигурност само да спаси фосона на колата. Все ще пази, все ще пази вместо да се учи и да трупа опит, той ще трябва да я жули да се учи, нали и за това точно тази взе за да е пилотна кола тоест да обере всичките лоши маневри и паркирания за да се научи да пази следващата, важно технически да е ОК. Остави така нещата поне за година и чак тогава обикаляй майсторите за оферти. Това беше ясно. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #285 Отговорено 16 Октомври, 2023 Разбира се. Но човек не бива да живее в страх и грозотия, защото свиква с това под предлог че е по-лесно и безметежно. Щетата е поправима, манталитетът - трудно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HondaExplorer 250 #286 Отговорено 17 Октомври, 2023 (Редактирано) Ех, че хубава тема, направо трябва да се закачи на по-видно място! Отново адмирации към Цецо, че споделя и положителните и минорните преживявания на човека и връзките и зависимостите, които неусетно изгражда. От една страна възпитанието и вечния стремеж да имаш цели, да твориш, да подобряваш, да се стремиш към съвършенство и хармония около себе си и да насочваш енергията си в тази посока, което би те изградило като способна и независима личност. От друга страна противоречието изразено в това да се обграждаме с вещи, къде крайно необходими, къде единствено плод на отъждествяването ни със света и социалната среда и заявяването на нашия "АЗ". Неусетно понякога се превръщаме в слуги на тези вещи, неосъзнавайки какво ни вземат, когато мислим, че повече ни дават. Тук не визирам само движимите вещи обект на внимание в този форум, а стремежът като цяло да придобиваме и да се вкопчваме в това, което сме придобили сякаш някой ни гарантира, че ще е вечно с нас. Случката е точно навреме, в живота на млад човек и се дава като урок, като изпитание на приоритетите, което я прави ценна! Аз бих искал да узная повече за преживяванията на малкото момче, след такива събития понеже тия на големите момчета като мен и Цецо са ми ясни. Редактирано 17 Октомври, 2023 от HondaExplorer 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #287 Отговорено 17 Октомври, 2023 Странното дори за мен е че той приема случката като нещо естествено произлязло от неговата небрежност и си признава грешката, но в същото време няма реална представа за процедурата и нейния обхват. Това което знае е че ще струва пари, но е в неведение за комуникацията и нервите със застрахователи и майстори. Следващият урок (който сам си поднесе) е да му дам координати на въпросните и да го "фрЪла в джунглата" на странични за него човешки взаимоотношения. Време е да разбере че проблем решим с пари не е проблем, но времето и нервите са нещо неостойностимо. Принципно не е вещоман (въпрос на ген и възпитание), но някак си харесва колцата, без да е наркозно зависим от нея. Вече е обсъждал каскота със служител. Там му казали че бюджета им до края на годината е малък и щетата няма да е достойно остойностена и да я заведе януари, та да вземе по- добри пари, а той рекъл: Ох, не ми се иска да я гледам така 2 весеца, а още по-малко това ще допадне на баща ми. Бащичко. Както и преди съм споменавал - всичко в тОа живот е въпрос на ценности, формарани според нивото на критериите. Ако си прощаваш небрежностите, мнозина няма да ти го простят. Добре е че има свой си баланс между това и менталната си устойчивост. Иначе човек става зависим, или непукист, а това са травматични крайности. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2241 #288 Отговорено 17 Октомври, 2023 Те старите поговорки затова важат..Днес щях да убия един ,щото баща му не го е научил да кара,но му е купил нова и мощна кола.Така ,че си добър баща ...за сега. Като направиш като мен тогава ти свалям шапка..:) 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #289 Отговорено 17 Октомври, 2023 Иначе, да, в тази дългогодишна тема само "видимата част на айсберга" е автомобилна. А "движимите имоти" поне за мен отдавна не са символ на социален статус, но все още са някакъв на АЗ-ът като стремеж към лично надграждане, а не показност. 1 наш учител бе формулирал много удачно стойността на всеки човек в математически израз: Тя е дроб, в която числителят е това което правиш за околните, а знаменателят е правеното за себе си. А / ББББ или ББББ / А е въпрос на лична осъзнатост, и съответно стойност. Относно момчето - радва ме трезвата оценка на случката и тежестта и. Ето какво ми е написал: "Кофти ми е до толкова, че трябва да се занимаваш с излишни глупости и пари. Иначе все пак е кола, постоянно се случват такива неща. А и няма смисъл да се жалвам за нещо което вече се е случило + че нямам време и да го мисля покрай другите задачи 😅 Иначе минах днеска поне с изолирбант да го лепна." И снимка ми е пратил. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #290 Отговорено 17 Октомври, 2023 (Редактирано) преди 42 минути, Markony написа: Така ,че си добър баща ...за сега. Като направиш като мен тогава ти свалям шапка..:) Като даде Бог, ще се видим, а ако имаш време и ще си похортуваме житейски. За сега се дръж в добро здраве - физическо и ментално! Поздрави на Еми! Редактирано 17 Октомври, 2023 от ceco_accord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2241 #291 Отговорено 18 Октомври, 2023 Няма кво да си хортуваме, изритваш го да си намери работа или да учи и като завърши му кажи да ти изтрий телефона.Връщат се само за коледа....иначе не се сещат. Снощи пак ми звъня: " Имаш ли кабели за подаване на ток" 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #292 Отговорено 18 Октомври, 2023 Ее, краен си. Ще ти мине. Наши момчета са си. Ква ни е работата, ако не да се грижим за тях - колкото можем. Знам че връзката е двустранна - "кой както си е постлал". Животът ще ги научи. Моят е студент в Русе. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1549 #293 Отговорено 18 Октомври, 2023 (Редактирано) Не е краен! Много е прав даже. Точно така се прави, ако искаш да му помогнеш. Гледането докоги можем е "мечешка услуга". Не ме питай от къде знам. Редактирано 18 Октомври, 2023 от Krasi-mir 1 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #294 Отговорено 18 Октомври, 2023 И аз знам за какво говориш. Но има безрезервната ми подкрепа, а не буквално помощ, защото съм минал по неговия път, а той тепърва прощъпва. С моя баща не се разбирахме. Дразнеше се че нямах неговите умения и гледна точка, но това си бе егоцентризъм. Чак към края на живота си се помири със себе си и се сговорихме, но "късно бе либе за китка" - "гушна букета" съжалявайки за пропуснатото. Не искам това да е карма която да предавам нататък. Опитно знам че чуждото мнение също има не по-малка тежест. Грешно и правилно животът ги преподрежда. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #295 Отговорено 19 Октомври, 2023 Пътят на младия самурай. Битка с външния свят заради хармонията на вътрешния мир. Дадох му съвет да намери фолиа с подходящ цвят, та временно да не го дразни жестоката действителност. 5 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #296 Отговорено 28 Октомври, 2023 (Редактирано) С общи усилия и атаки на нета "от 2 страни", успяхме да се сдобием с чифт годни стопове. Оказаха се дефицит. Контакти на дузина обяви "удариха на камък". Имах оферта за 120лв "като нови" и за 100лв кални и десният пукнат. Тези поне са здрави - почистих ги малко и ще продължат да носят вахта на нащо Сивиче, за 50 лв. - 2-та. Редактирано 28 Октомври, 2023 от ceco_accord 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 974 #297 Отговорено 29 Октомври, 2023 Изглеждат запазнеки стоповете, браво на теб Тия коли влизат в графа "ретро" още малко.. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #298 Отговорено 29 Октомври, 2023 Янг таймер си е. 5 петилетки отроду. Била е първолак в рождението на синковеца. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #299 Отговорено 5 Ноември, 2023 3 VS 6 86 VS 98 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #300 Отговорено 26 Ноември, 2023 (Редактирано) Прибра се нашия в четвъртък 21:30. Много държеше да си е дома на рожденния си ден. Ние винаги сме "добре дошъл", но му рекох че и петък е ОК и да пътува по светло. Уважавам хората които имат твърдост на тезата си, но и разум. Пътува с 1 своя колежка - съгражданка, та на половината път се разменили, щото насрещните фарове го уморили. Тя е с 3-годишен шофьорски стаж на "баничарка" и за мен това е приличен атестат, имайки предвид неговият стаж зад волана. Рекла му че Сивика е доста приятна за каране кола, спрямо нейния Голф 4. Радва ме че съм го научил "да си знае границата" и да са не изфърля. Каза че повече след лекции по тъмно няма да пътува. Учи живота в движение на личен гръб. Петък (следобедно дъждовно) преобухме Сивика със зимния сет, който предварително бях подготвил, па излиза с приятели 2 вечери. Днес по обед си го изпратихме, та да пътува (натам бе сам) по светло, че отвсякъде валят заплахи за люта зима. Да трупа снежен опит си е важно за него, аз тоз бял "съм го ял". Нямахме и ток, съответно никакви технологии, дори обхват и естествено навигация. Поръчах му да кара по табели - явно се е справил. Прати снимка че е стигнал. Не е имало голям трафик и сняг по асфалта на маршрута. Минал е "между капките" тоз път. Доволен съм че се справя и толкоз. Големите малки родителски радости. С колата драма няма. petal_20231126_143456.mp4 Редактирано 26 Ноември, 2023 от ceco_accord 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #301 Отговорено 4 Декември, 2023 Дом аз съм дядо Коледа. Порастването е трудна работа, за това някои преминават от едно детство в друго. Средната е от моето, но единствения шанс да я карам е в неговото. Страхотна е! VID_20231203_153918.mp4 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #302 Отговорено 14 Декември, 2023 (Редактирано) Нашият се хванал с баш най-трудната графична технология. Даскалът му я показал и го питал дали проявява интерес. Радвам се че е опитал, макар и крайният резултат на отпечатъка да не е грабващ, но пък си е къртовски труд, което е възпитателно. Това е мецотинто - техника на печатане измислена от Лудвиг фон Зийген (1609 – 1680). Представлява гравиране с ръчни инструменти върху метал. Дълбае се като растер. Колкото по-финно - толкова по-светло. После се ползва като плака за отпечатване. Направил си снимка от някаква игра, прерисувал я на плочката и после "задълбал в мъката". Стана си хондажия тва момче. received_325440866918732.mp4 Редактирано 14 Декември, 2023 от ceco_accord 6 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #303 Отговорено 25 Януари (Редактирано) Беше - стана. Няма драма, а от каското платиха повече отколкото струваше. Редактирано 25 Януари от ceco_accord 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1229 #304 Отговорено 25 Януари Чудесно се е получило но най важното е обецата на ухото на юнака. Това са дребни забележки но безценен житейски опит. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #305 Отговорено 25 Януари Опит се трупа на собствен гръб! Вече знае къде и как да не паркира, както и къде се намира майстора. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1229 #306 Отговорено 25 Януари Точно Цецо, точно! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #307 Отговорено 26 Януари (Редактирано) A освен това, натрупа опит и с китосване и боядисване. За края на семестъра има курсови задачи по макетиране. Даскала му казал - Изрязваш си формата от фибран, заглаждаш с шкурка, обмазваш с Ц-200 (за импрегнант на кита), мажеш го, шкуриш до гладка повърхност и после боядисваш. Това теоретично изречение му отне 4 дни работа само за 1-ния проект (онова аморфно зеленото), а имаше 3! Видя как изглежда и се държи кит с изтекъл срок (купих му нов), а после и какво се случва с шприца, ако останат язвички. Видя и последиците ако при боядисване олее формата. Таа - наясно е с процедурата, ако пак си ожули колата. Дет се вика, може и сам да си я оправи. Редактирано 29 Януари от ceco_accord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #308 Отговорено 13 Февруари Днес пак отпътува. Голяма работа е малката колца. Хладилниче, микровълнова, оризоварка (на изправени и фиксирани задни облегалки), напред - куфар, PS 5, курсовите си рисунки в голяма папка и доста за папкане от мама. Тати му напълни газ, иии - газ към "малката Виена". 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #309 Отговорено 24 Март Дошел, отишел. Микро и мини среща. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #310 Отговорено 29 Март Нова микро среща със стария другар. Жив е той, жив е Там, под балкана. След 25 години Bi-fuеl стана. 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
scyberboy 174 #311 Отговорено 29 Март Това ми беше една от любимите коли 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #312 Отговорено 29 Март (Редактирано) Има в 6-така нещо умиротворяващо. Един такъв мекичък на окачване, тихичък на мотор, плюшен на салон - абе приятелче като мечо Пух. Достатъчен за човек поживял и вече смирен. Редактирано 30 Март от ceco_accord 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #313 Отговорено 7 Април - Сине майчин, сняг вече едва ли ще вали, няма ли да се преобуваш? - Офф тате, налегнали са ме курсови задачи, намам уикенд за губене. Не му се карам, ще му ги закарам. Едвам се събраха в малкия багажник (за тест), но нали детската количка е с 15-ки. А котката в сянката ме гледа и си вика -Ми, ш са мъчиш, нали продаде комбито. А то още е пораснало, та да събира багажа на 2-те щерки за пикниците. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #314 Отговорено 6 Май Прибраха се за празниците любимците ми, пипнах туй - онуй по колата, порадвах и се в движение, в единия ден даже покарахме колелета с момчето и пак си отпътуваха. Дребните радости от живота. VID_20240506_124942.mp4 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1229 #315 Отговорено 6 Май Това е нормалното. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #316 Отговорено 6 Май (Редактирано) То на обратният му път станало интересно (мАалко преди Плевен), но от Обнова ме успокои че си гледа скоростта по Уейза. Пуснах тема-питанка в раздела Сивик 6. Снимка като за "виц на деня". Тая колца (на 5-а и при тез обороти на мотора), само ако я хвърля от самолет може да вдигне такава скорост. Редактирано 6 Май от ceco_accord 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1229 #317 Отговорено 6 Май Играеш си със снимките. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #318 Отговорено 6 Май Не бе. Това е кадър от клипчето му, което ми е пратил. Messenger_creation_1d32c28c-de8b-4cd6-b220-9628686e5065.mp4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1229 #319 Отговорено 7 Май Ще кажеш каква е причината. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #320 Отговорено 16 Май (Редактирано) А отколешното ми комби се ползва на 200% багажен обем. Чудесна кола за младо семейство с 2 деца и екскурзии по интересни места. Редактирано 17 Май от ceco_accord 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове