Слави CR-V 487 #1 Публикувано 24 Юни, 2015 (Редактирано) Колеги на брата форда роди и почти съм го навил за харви, понеже си е и рибарче ще му върши работа. Искам да питам за двата двигателя и техните коне, и при тях ли хавата е като при ЦРВ само на книга единия да е по добър от другия и по мощен. Гледам разгона им до 100 км е 10.8 и на двата, гледам разхода им е един и същи, по мощния достига макс коне на по високи обороти и макс момент пак на по високи об. от 106 коньовия които достига тея нещица в по ниски обороти. Има ли смисъл спецялно да се търси по мощния или по маломощния или да вземаме с къвто му падне. При ЦРВ много хора се напъват за 147 коня , но за мен това е оправдано само заради по новата година на колата, другото са минуси но тва е друга тема Редактирано 24 Юни, 2015 от Слави CR-V Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hunter 736 #2 Отговорено 24 Юни, 2015 Точно, ... аз мисля, че малкия ще се усеща по - вървежен. Колкото и да е странно. Дори и само предно да е си е супер количка, за мен поне. Успех, Слави... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Слави CR-V 487 #3 Отговорено 24 Юни, 2015 Ами ся се тръшка за 4 вратка че и 4х4 викам му за ко ти е бре, хем да е по дълга и с по големо междуоси, заради 4х4 гуми трябва все еднакви, тои няма кои да вози от зад на 52 годиние само него и жена му ще возят чат пат внучката, пък и цената на двувратите е много по приемлива. Аи за 4х4 ако се случи да има ок но за мен му е излишно, колкото на мен е притрябвало до сега толкова и на него Мерси бате ако нещо не му се измести съчмата ще се похвалим скоро Ти като идваш към Пловдив що се не обаждаш да пием по една боза? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
temerut 5 #4 Отговорено 24 Юни, 2015 Дори и да не е само за рибата пак ще му стига. Имам такова, 105 к.с, 99-та, първа регистрация 2001г. Внос от Италия. Тъй като доскоро беше единствена кола се караше и зиме и лете. За пет години експлоатация, да сме ползвали 4x4 двайсетина пъти...Смея да твърдя, че и само предно би свършило работа....Иначе постоянна скорост 150 по магистрала си държи спокойно, ако това има значение /кому е нужно тази скорост с тази кола/...Разход, колкото и да не ви се вярва- каталожен...Та...Опитвам се да кажа, че дори да е само с предно и 105 коня и внос от Италия, и дори да е жълта , ако е в добро здраве ще му върши чудесна работа и не само за риба... Успех в търсенето! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #5 Отговорено 24 Юни, 2015 Слави.Разликата е само в едната главъ.Единия е с втекова, другия без.Някой ми беше казал,че 125 коньовите имали склонност към прегряване заради главата.Но не съм 100% сигурен Багажника е адски малък.Форда не знам какъв е бил ама 100% има по-голям багажник. Газ понася без проблем 41 литрова тороидална бутилка влиза като у тях си.Има патерица която отгоре не заема много място.Ако имате време в събота сутринта може да пробва моето. Колегата над мен е казал,че 150 поддържа без проблем,но е на 5000 оборота на тая скорост и при мен си лапаше масло преди промивката,а ся не рискувам изобщо да пробвам да влизам в тия обороти Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Слави CR-V 487 #6 Отговорено 25 Юни, 2015 Форда беше мондео комби ама тои го кара все празен, 3-4 пръчки малко рибарски такъми и тва му е, даже мисли да го ползва с пуснати задни седалки Чакам го да втаса с мисълта Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hunter 736 #7 Отговорено 25 Юни, 2015 БозатЪ мноо ме фаЩа, ... виж биричка мое да цокнем... С нещо в чинийката, примерно От Форд - а кат скочи на Хонда - та - нал знаеш, че ще се роди. Само му намери нещо читаво. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Di6o 1 #8 Отговорено 26 Юни, 2015 Здавейте колеги, И аз вече съм собственик на харви 4х4 1.6-105сс.Имам нужда от помощ.Айбиеса светва и след време изгасва-каква може да е причината? При извит волан на тръгване се чува странно скрибуцане и тресене на волана за изв.време,но не всеки път.Мислех че са карета,но в сервиза казаха че ходовата част е перфектна.Някакви идеи??? Блгодаря предварително за помоща. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #9 Отговорено 26 Юни, 2015 Айдбиеса Или АБС му се вика навсякъде.Може да е от датчик.Ако си с двупинова букса си направи диагностика и виж коя грешка ще изскочи. Буксата е отзад на средната колона.Окъсяваш я с кламер даваш на контакт и броиш колко пъти ще мигне. Бавните мигвания са десетични числа,бързите са от 1-9. Виждаш кода и търсиш в нета. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Di6o 1 #10 Отговорено 26 Юни, 2015 Мерси,колегаЩе го проверя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
alman 20 #11 Отговорено 26 Юни, 2015 Дроне, къде е тази букса и къде да гледам за светканията? Ако можеш някоя снимчица да качиш ще е супер. Относно междуосието съм стигнал до убеждението, че и 10 см по-голямо междуосие оказва огромно влияние на возията. Съгласете се, че нашите возят доста дървено, което разбира се си има и своите плюсове. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #12 Отговорено 28 Юни, 2015 http://alflash.com.ua/honda.htm туак е обяснено къде да се търси.Ако колата ти е след 2000 година има обд2 сигурно.Там вече няма как да се окъси.Централната колона.От страната на пасажера поглеждаш и трябва да видиш тия букси. Като я окъсиш почва да мига чека. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2242 #13 Отговорено 29 Юни, 2015 Слави зимай 105 коня.Имам и двата модела,разликата е само на магистралата,,но Харви не харесва скорости 160,което си е 5000 оборота.Надеждността си е абсолютна една и съща,данъка също.Някъде бях писал за разликите много подробно ,но не ми се рови.В мануала за 2001 година ги пише на английски,... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Слави CR-V 487 #14 Отговорено 30 Юни, 2015 Мерси колеги, общо взето ще се оглеждаме за читав екземпляр щом с моторите е такава хавата квото изпадне читаво такова ще е Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #15 Отговорено 30 Юни, 2015 Провери щателно амортисьорите,че са по 180лв парчето отпред и по 110 отзад Моите бяха замаскирани. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Радослав Спасов 0 #16 Отговорено 30 Юни, 2015 (Редактирано) Момчета, ето го мойто HR-V, http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=2&act=4&adv=21435305818434326&slink=9zg3xp Вие като разбирачи от Хонди, виждали ли сте някога такава Хонда в такова състояние? Редактирано 30 Юни, 2015 от Радослав Спасов Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #17 Отговорено 30 Юни, 2015 (Редактирано) Ако ми докажеш че има система за контрол на спускането и блокаж на дифа, ще го платя без пазарлъци. Инак е верно хубава. Редактирано 30 Юни, 2015 от fenabg 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #18 Отговорено 30 Юни, 2015 Лоста е сменян,ако не се лъжа.Или на фейса е друг ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dragijev 50 #19 Отговорено 30 Юни, 2015 (Редактирано) Мисля, че го има този лост, дали само при фейса не знам, но съм го виждал и на други. Така като я гледам, много лачена, поне едно 9К ще й обяви : ) П.П Ето тази е със същия лост http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=2&act=4&adv=21413626380526986&slink=9zi1dm Редактирано 30 Юни, 2015 от Dragijev Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2242 #20 Отговорено 30 Юни, 2015 Дай да видим снимки след 1 година карана в България .Бива си хондичката 5...5500 заслужава. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #21 Отговорено 1 Юли, 2015 Мисля, че го има този лост, дали само при фейса не знам, но съм го виждал и на други. Така като я гледам, много лачена, поне едно 9К ще й обяви : ) П.П Ето тази е със същия лост http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=2&act=4&adv=21413626380526986&slink=9zi1dm Ебаси то сивик 8ма е 9к... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ValMihov 20 #22 Отговорено 3 Юли, 2015 Пичове! Благодаря за темата. Половин година ме тормозеха съмнения: Дали все пак не трябваше да си купя с V-tek. Защото моята няма. А се качвах и тогава на две с V-tek и не усетих разлика от тази която купих. Освен осезаемо в цената де)) Май преценката ми не е била лична заблуда. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Di6o 1 #23 Отговорено 4 Юли, 2015 Здравейте,момчетаВсе още се боря с проблема скърцане и тресене при потегляне напред-назад при извити колела?!?!?Търся си джанти за зимни гуми 15" за Харвито.От кои други марки джантите стават,за да търся???Ако някой от вас има-насреща съм. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2242 #24 Отговорено 5 Юли, 2015 Я обясни по-подробно за това скърцане/тресене.Що не пусна отделна тема? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове