Jikata85 1 #1 Публикувано 19 Януари, 2015 (Редактирано) Здравейте, Извинявам се за наглед елементарния въпрос, обаче може ли някой да ме посъветва какъв вид антифриз да си купя за Хондата? Точния модел е Honda Accord 2008 2.4i Avtomatik. Според мен би трябвало да е G12 червен, но предпочитам някой с опит да ми каже тъй като не съм слагал досега. Благодаря предварително! Редактирано 19 Януари, 2015 от Jikata85 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Slayer 25 #2 Отговорено 19 Януари, 2015 Оригиналния на Хонда е моноетилен-гликол - който е син или зелен с течение на времето. Според Хонда трябва да е такъв, но ако я караш с червен сменяй пак с червен, хубаво е да не се смесват. Оригиналния на акорда при нормални условия се сменя на 200 000 км. , след това през 80 000. Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pendoc 188 #3 Отговорено 19 Януари, 2015 Антифриза е добре да е оригиналния на хонда (червен), тъй като интервалите са големи и не се печели кой знае какво. Първа смяна на 200 000 км или 10 години, след това на 100 000 км или 5 години за бензинови двигатели! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Imst 558 #4 Отговорено 19 Януари, 2015 В една друга тема твърдяха, че е синьо-зелен: http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=94960 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
assfull 112 #5 Отговорено 19 Януари, 2015 Да е органичен. Цвета всеки производител си го избира, но забелязвам че всички го правят в ярки към електрикови цветове. Виждал съм червен; зелен; розов дори жълт(или по точно странно жълто-електриково) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Slayer 25 #6 Отговорено 20 Януари, 2015 Явно никой не е виждал антифриз в туба на Хонда. Син е, както и заводския на всички модели. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1842 #7 Отговорено 20 Януари, 2015 Е, аз случайно съм виждал , защото миналата година го смених в Бултрако. Взех концентрат от 1 литър, в тубички на Хонда и си беше точно синьо-зеленикав. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pendoc 188 #8 Отговорено 20 Януари, 2015 Аз 2014 г. го смених в Хонда на 5 -тата година. Нямаха готов и и смесиха 1:1 оригинален концентрат на хонда с дистилирана вода. Беше червен. Това е за дизела, при бензиновата може и да е друг цвят. То и нтервалите на смяна на антифриза при дизела са двойно по-къси. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Slayer 25 #9 Отговорено 21 Януари, 2015 (Редактирано) Няма оригинален, който се продава в Европа (в опаковка на Хонда) антифриз концентрат, а има готов за употреба. Представяте ли си в сервиз на Фюгел, как смесват антифриза с дестилирана, за да налеят, смешно звучи. Ако си сигурен, дай каталожен номер да го видим. Не че се заяждам, но не искам хората да се подвеждат. Искрено се съмнявам в оторизиран сервиз да са ти сменили с червен, или ако е така не звучи добре за тях. То не случайно антифризите са с различни цветове, защото не трябва да се смесват. А при източване, няма как да излезе всичкия. Не съм химик, но имат различен състав. На оригиналния, който е готов за употреба на -36, си пише да не се смесва с друг. http://www.honda-varna.com/service/componentsa.html Това се продава в Европа. Стара опаковка беше бяла, но съдържанието същото - етилен гликол - СИН. Не, че има проблем да сложиш друг вид, но темата е какъв трябва, а според Хонда трябва да е син. http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&ved=0CDMQFjAD&url=http%3A%2F%2Fhondakarma.com%2Fattachments%2Fhonda-genuine-coolant-type-2-all-season-anti-freeze-pdf.10307%2F&ei=yVG_VKbQN4WdygOv2IHoCg&usg=AFQjCNEBAsglQyrPN8mDmgL3GobqPVRtbg&sig2=10yjObqtHvrAI03eRkUHZw&bvm=bv.83829542,d.bGQ&cad=rjaData sheet за оригиналния антифриз, който е и заводски такъв. Редактирано 21 Януари, 2015 от Slayer Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Voyager 26 #10 Отговорено 23 Януари, 2015 Аз също съм го сменял в Бултрако и потвърждавам, че е синьо-зелен. И първият, с който бе заредена колата при първоначалната покупка от магазина и сегашният са синьо-зелени. На дизелите го дават да се сменя на 120 000 км. или 5 години и след това на всяка трета година. В Булткаро ми взеха около 110 лева с труда. Какъв му е видът не знам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BOKLUK_CHOVEK 114 #11 Отговорено 17 Август, 2019 (Редактирано) Оригинален антифриз от Бултрско,купен днес. Готов за употреба ,до -36С. Синьо-зелен е,въпреки че на снимката изглежда като син. За акорд 8,K24Z3 съм го взел,но казаха че е универсален и го слагали на всички хонди. Редактирано 17 Август, 2019 от BOKLUK_CHOVEK 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #12 Отговорено 21 Август, 2019 Да този е за всички Хонди За мен е син Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6013 #13 Отговорено 26 Август, 2019 Off Topic За да няма спорове, не е нито син, нито зелен, а нещо между двата и като цвят си има име - тюркоазен. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове