Miramax 11 #1 Публикувано 21 Март, 2014 Здравейте колеги ! Днеска стана едно проблемче, та малко се панирах, защото стана така да се каже в движение. Карам си колата сменям предавки, никакви проблеми. Спрях я до един маркет. Нямаше ме 30 минути, връщам се , натискам съединителя и потъва целия до долу без почти никаква тяга и едвам включвам на 1ва и едвам давам на свободна. Потеглих и педала си потъваше през цялото време, но пък предавките си ги сменям от 1ва до 5та с леки затруднения. Жилото ли е скъсано, какво стана така изведнъж не знам . Дайте предложения, да я оправям, че ме чака 300 км път утре .. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1846 #2 Отговорено 21 Март, 2014 Виж си спирачната течност, провери за течове. Най-вероятно, гумичките на някоя помпа са заминали. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Miramax 11 #3 Отговорено 21 Март, 2014 Виж си спирачната течност, провери за течове. Най-вероятно, гумичките на някоя помпа са заминали. Спирачната течност е 1мм под макса, но това има ли общо със съединителя ? А иначе дали ше е жилото ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
icko_stanev 78 #4 Отговорено 21 Март, 2014 (Редактирано) Спирачната течност има общо, ако си с хидравлични помпи. Както е писал колегата може да се е скъсала гумичката (най-вероятно на горната помпа). Попълни си профила, за да се вижда каква кола караш. Редактирано 21 Март, 2014 от kotarankat Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
GS= 84 #5 Отговорено 21 Март, 2014 Колега напиши каква е колата, за която говориш. Вероятно съединителят ти е хидравличен и нямаш жило, което да се скъса... Вероятно нямаш проблеми със съединителя ами се губи някъде налягането и затова ти е потънал педала. Какво се случва като напомпиш педала? Огледай се за течове, няма начин да не е избило отнякъде! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bobchoo 139 #6 Отговорено 21 Март, 2014 Колега горна пома на съединителя. И аз бях така преди една седмица. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Miramax 11 #7 Отговорено 21 Март, 2014 Honda Civic 6 gen 1.4 is 90 hp Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
peterk 21 #8 Отговорено 21 Март, 2014 (Редактирано) Въпроса за жилото ме навежда на мисълта, че може и да не гледаш правилното резервоарче. Това за съединителя е малко по-наляво(или на дясно ако си отворил капака и гледаш назад) от резервоарчето за спирачната течност, но е много по-малко. Там също се налива спирачна течност. Редактирано 21 Март, 2014 от peterk 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rasedevil 79 #9 Отговорено 25 Март, 2014 При мен колеги стана почти същото. Карам сивик англичанка , разликата обаче при мен е ,че педала не потъва нацяло а просто не се враща както трябва. Съединителят е чисто нов , сменен е преди 2-3 седмици . Съединителят отделя нормално но просто понякога педала не се враща до горе а до половината и трябва с крака да го връщам. Проверил съм всички възможни маркучи няма скъсано и има спирачна течност в казанчето. Някакви съвети ? Благодаря предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #10 Отговорено 25 Март, 2014 Ревизия на горна и долна помпа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nile 171 #11 Отговорено 25 Март, 2014 колега колата няма жило,съединителя е хидравличен.Щом ти потъва педала значи имаш въздух в системата.Като натиснеш педала въздуха се сгъстява,а хода на пристискателя се скъсява и съответно съединителя не ти отделя. Опцията за диагностика : 1. обезвъздуши системата,става бързо и лесно(трябва ти още 1 човек да помпи педала); 2. проверка за течове -> задържаш педала и ако потъне значи системата изтърва от някъде или имаш още въздух. 3.Оглед за течове в купето и двигателният отсег Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове