Jump to content
fenabg

Що е то теория и що е то практика и имат ли връзка ?

Recommended Posts

Та от няколко седмици наблюдавам как се излива терминология :D/> ,акъл :D/> ,съвети , и обяснения по какви ли не теми.Обаче няблюдавам че и изливащата се информация не е подплатена с грам ама грам опит от дадени люде .Опит сиреч да развъртиш една борма ;)/> и после да я навъртиш и да дадеш акъл на някои как да се извърши дадената опеция.Примерер някои някаде написал как се слагат сегменти ,обаче Драгои прочел а Станои пита .И Драгои му обяснява как става ,ма Драгои никога не е виждал сегмент на живо та камоли да знае за какво иде реч .Та да питам с дадения пример ко правим?

  • Нагоре 3
  • Надолу 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен, за толкова сложни и важни екзистенциални казуси, редно е да се обадите на "телефона на доверието" :D :D :D Ако случайно не може да ви вдигне, поради простата причина, че прекалено много юзъри са се накачили на клона и искат да си говорят с него, проверете в "Светата Библя" или по-просто наречена - Honda Users Manual. Там има милион някакви си числа, като срещу тях са написани някакви английски думички. Поради фактът, че никой не се е родил научен с технически английски, може да копира/препише(което от двете е по-лесно за въпросното лице) следният термин в един чичко, наречен Гугъл и да види аджеба за кво иде реч и какво означават чисъцата след странните английски думички. Много е важно, ПОВТАРЯМ, много е важно да се видят мерните единици на тези числа - дали са в сантиметри, милиметри, инчове? Да не стане след това някой гаф и да има "О!Леле майко, разлетя ми се мотора" :D :D За това, преди каквото и да правите, искрено и лично ви съветвам, да се допитате до "телефона на доверието". Има тема във форума, знае се кой е той :)

  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И какво пише в "Библията'? Да си сменяш филтъра на ХХХ километри... Антифриза да е еди къв си... Спирачна течност, накладки... И такива. Ако User manual-а е "Библия" онези големите книги, на пише Repair manual какво е? Много искам да изнамеря от втория вид... Ама едно, че ги няма едно, че са цифра.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По въпроса:Теория без практика е нищо.Обратното важи с пълна сила,но белите са по-големи.;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А аз питам, защо и сега и винаги тук, в този форум е било по-интересно да се коментира незнанието и излагацията на дадени хора и правене на всеослушание тяхната некомпетентност (с което само се доказва, че им се обръща внимание на такива хора), от колкото да се коментира Хонда като марка, нови и бъдещи модели които излизат или предстоят да излязат на пазара ? Нима няма новини - напротив. Излезе новия Акорд, появи се plug in hybrid версия която прави бум с тех. харатеристики които притежава, онзи ден бе премиерата на новият Леджънд (Acura RLX за сев. америка), преди месец излезна прекрасен микро автомобил предназначени (уви) само за Япония, модел който подобно на "кустенурката" на VW, Мини-то и 500 на Фиат прави нотка към миналото с дизайна си (Honda N-One). Нима това не са интересни теми или просто не вълнуват българския "хонда фен" ? Или просто тук се показва нагледно вица как всъщност е самата действителност, който "Сако" написа с последното си изречение.А че има масово некомпетентни хора (аз не правя изключение), които дават акъл за неща, които най-малко разбират, така е, но - човек не може да надскочи себе си и да бъде превъзпитан за ден два, още по-малко пък в интернет форум, а всъщност не е и нужно. В крайна сметка, това е просто един форум, една говорилня, не е последна инстанция.

Редактирано от ADH-Honda
  • Нагоре 4
  • Надолу 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бе кат гледам не съм посочил никои и нехуля никои .А пиша поради факта че се дават едни идей уникални и кат ги приеме някои за чиста монета (случая породил темата ) и моо стане страшно .А случая -тема и после капацитети с отговори и човека вярва седа прави тва дет е обаснено .И ела да видиш един ден не моо да я оправиме после двамата .Накрая коментара - Повече нема да вервам на никои що пише. Както казвам не посочвам имена и тн.

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Теория без практика е мъртва .Практика без теория е сляпа. Това висеше едно време в кабинета по дърводелство в училище.

 

Но как да го обясниш ,,,,,

Eдно чукчи отишло на екскурзия в Африка. Като се върнало другите чукчита го наобиколили и започнали да го питат:- Какво видя там?- Ами видях забра.- Какво е това зебра?- Ами вие кон виждали ли сте?- Да.- Това е кон, но е на черни и бели раета.- Друго какво видя?- Видях жираф.- Какво е това?- Вие кон виждали ли сте?- Да.- Ами това е кон, но му е много дълга шията.- Друго видя ли?- Видях и крокодил.- Това пък какво е?- Вие кон виждали ли сте?- Да.- Е, това изобщо не прилича на кон.Публикувано изображениеКакъв е баланса / коя е мярката, измервателната единица / между двете мъдрости :

Силата на мечтите срещу всяка жаба да си знае гьола , мястото в него и какво точно квака .

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какъв кон, той тоя кон ще умре от студ. Вица е с лос!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://fun.dir.bg/vic.php?type=izbrani&tag_id=71868 - виждаш , че е с кон Публикувано изображение .

А кога ходи при чукчите на гости ? Когато се върна този от Африка ли ? Публикувано изображение

Донякъде за това е тази тема - аз съм го чул на теория , но практиката ме опровергава ....

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Теория без практика е мъртва .Практика без теория е сляпа. Това висеше едно време в кабинета по дърводелство в училище. Но как да го обясниш ....всяка жаба да си знае гьола , мястото в него и какво точно квака .

Аз, защото си знам гьола и точното място в него, квакам когато се нуждая от съвет. Но, за да разберем колко сме тъпи, добре е учителите да са освен технически, то и грамотни от към израз. Вярно, че е авто форум, но при подобни теми нека не се излагаме...;)/>/>/>/>/>/>/>/>

 

Няма да изпадам в крайности , но: борма=бурма; Драгои= Драгой; Станои=Станой; никои(ед.ч.)=никой; кат=когато; моо=може; тва= това; дет= дето; нема= няма........и т.н. още...

 

Когато търсим кусури другиму, нека го изкажем правилно, Извинения!:)/>/>/>/>/>/>/>/>

Редактирано от vesivanova
  • Нагоре 4
  • Надолу 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В подкрепа и допълнение, към горното мнение - поправете грешките в заглавието на темата,че е смешно!Публикувано изображение/>

Редактирано от emicha1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Драгой вместо да се прави на компетентен, да даде препратката с обяснението на г-н "Някой", и всичко ще е наред. Дразнещо е, че поне това не се случва :)Препоръчвам на Драгой като се захване с практика, тогава да налива... :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...Та да питам с дадения пример ко правим?

Можеш ли да спреш реката да тече?!? ;) Имаш ли конкретно предложение?П.П. За грешките - Фена бърза и затова така пише... повечето му мнения са така, но върши работа и помага - кво го захапахте за това или сменяте същноста. Има ли значение истината как е написана в автофорум?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айде и аз да си кажа мнението...Тъй като това не е форум за потребители и автомобилни техници, а само за потребители, самите потребители описват както могат самия проблем, не винаги коректно, от друга страна те изхождат от опита си, при мен не пали примерно и аз пиша в сервиза какво са оправили, хората общо взето искат да помогнат, а дали решението на проблема ще е както в техния случай това само ако започналия темата каже...Ако искаме всичко да е като по мед и масло трябва всеки да записва видео и аудио на проблема и да има видео отговор на цялата операция по отстраняване на проблема, иначе как ще обясниш някакво хлопане и тропане, като го оприличиш на някакъв звук и как да ти се каже конкретно от какво е...не е така лесна работата.Да не говорим, че на форума му трябва огромна систематизация и тагване на темите още в заглавието за какъв модел кола какъв проблем се оправя и още повече се усложняват нещата...

  • Нагоре 3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

П.П. За грешките - Фена бърза и затова така пише... повечето му мнения са така, но върши работа и помага - кво го захапахте за това или сменяте същноста. Има ли значение истината как е написана в автофорум?

Sebulba , съгласен съм с теб, ама понеже и ОПИСАНИЕТО на темата е такова: -"Да си почешем езика за живота лУбоФта и тн..." , та реших да се "почешем" - иначе нищо лично, аз го уважавам заради компетентните му мнения!Уважението важи и за теб-съвсем искренно!!!:)/>п.п. От майтап не разбирате ли:D/>,а и каква скука ще настане само, ако го няма!?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

......

 

Да не говорим, че хората почнаха да ни се смеят

Публикувано изображение

 

По темата:

Постове от типа на:

- ама аз питах вуйчо, то го е правил на астрата и станало

- остави това, прави каквото ти казвам ( нищо общо с темата)

- абе може и да е така, ма може и да не е така.... ама знам ли ...

- абе колкото да се намирам на приказка

и т.н.

специално за техническия раздел си ги спестете. Проблемите които се разискват там много често засягат възли и детайли от автомобила, критични за безопасността на движение и освен ако не сте абсолютно сигурни в мнението си ( както пише и в правилата на форума), по-добре си затрайте, може пък и да научите нещо ново от някой друг по същия въпрос.

  • Нагоре 3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сегаааааааааа :P/>/>/>/>/> Няма как да посоча ни тема ни нищо щот не ми е работа да злепоставям никого а и не е тая целта ;)/>/>/>/>/> .После кои и каде каза че съм мноо грамотен нищо такова, е го две грешки у една лУбоФ . Или тва че помогнах да се върне всичко кое каде му е мястото .Могъл съм направил съм го.Сега темата е с предназначена към едно нещо .Няма как да даваш акъл Без ама грам идея как изглежда дадено нещо. Тука говорим за съвет как да го отремонтираш .Някак немоо се сета как ще стане . Пример преди време се пита нещо за един двигател не бях сигурен в отговора но дадох такъв и хоп направих грешка , вчера ми се обажда един френд и ме пита за бутала , всеобщото писание е че става ,така му и казах .Да ма се прибрах мерих щурих и се оказа че има разлика ;)/>/>/>/>/> :dry:/>/>/>/>/> И хоп подведох човека .Така ..... Сега за ДрагоИ и СтаноИ тва са едни героИ от наше село , и им ползвах имента .Та по въпроса защо са с И ми ето:Едно време на село ги писали с И оти кмето на селото у съвето тоя кмет , кат се родили и кат ги писували ги писували така оти незнаяли как се пише .Та те от там имената .А за останалите писания начина ми на писане го познават повечето ,както и Себулба и тои си е моя запазена марка ;)/>/>/> . Ма кои как изка така да приема темата тва си е негово право.П.п борма или бурма туи е въпроса ;)/>/> :)/>/> ..а знаеш ли оти ги писали с и епа оти кмето бил с 3то деление и не бил учил граматика..

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

fenabg ,не ме разбирай погрешно и ти !Съгласен съм с теб и знам какво имаш в предвид ,а и това което казах в предния пост /мнението ми за теб-без да се познаваме лично/ , е самата истина,без капка ирония- както искаш го приеми обаче!п.п. Грешките са в заглавието на темата , а не в описанието /разбирам от майтап все пак/!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Темата, по дифолт от заглавието й е обобщаваща.Всичко, което изразяваме, зависи от гледна точка, умения, възпитание, култура, с една дума - мироглед. и...настроение.Смея да твърдя, че колкото и добър профи да си, ако се дистанцираш от логическата ( професионална) гледна точка и погледнеш на нещата, ако можеш отстрани, картинката се променя.Мое мнение: От 20 год. работя това, което съм учила и тези години не са загубени, мисля, че съм научила много. От три дни си направих нещо като обучение при един от най-компетентните адвокати по имотно право, във връзка с току що променения ЗУТ и предстоящо в ЗКИР - основни закони и правила в работата ми.Работя на макс и се опитвам резултата да е в полза на тези, които търсят съвет, становище или услуга. След днешния трети ден на обучение, осъзнах, че знам много малко ; като сменя гледната точка има различни възможности за решение. В полза или не за страните по процедурите.При автомобилите отново е подобна компилация от наука и практика, но не скачайте срещу аматьорите! Освен, че имат тяхната си визия, те се опитват както могат да помагат. И вместо да ги хулят ( освен отчайващата простотия + непукизъм), признатите експерти може да се опитат да сменят за момент ъгъла на виждането.За горния си пост - не се заяждам с пишещите. Когато аз пиша професионална експертиза или удостоверение , позицията е за заинтересовани или институции. Колкото и да бързам, да мисля за друго, трябва да го напиша - професионално, протоколно и граматически коректно. Като помагаш, нека е както трябва и не чакай благодарност или признание. Те идват от самосебе си.Извинете за тирадата.:)/>/>/>

Редактирано от vesivanova

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Майтапи...

Публикувано изображение

Нищо лично към никой, но като не знаеш, по-добре си трай, както казва Играча, щото грешки всякакви! ;)/>

Редактирано от Sebulba
  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гайката. :PПак ще ми трият мнения, ма кво да прайш - живот... :lol:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1354735341[/url]' post='1057319642']

.....Та по въпроса защо са с И ми ето: Едно време на село ги писали с И оти кмето на селото у съвето тоя кмет , кат се родили и кат ги писували ги писували така оти незнаяли как се пише .Та те от там имената .А за останалите писания начина ми на писане го познават повечето ,както и Себулба и тои си е моя запазена марка Публикувано изображение/>/>/> . Ма кои как изка така да приема темата тва си е негово право.

П.п борма или бурма туи е въпроса Публикувано изображение/>/> Публикувано изображение/>/>

а знаеш ли оти ги писали с и епа оти кмето бил с 3то деление и не бил учил граматика..

 

Имам дълъг и горчив опит с шопите около софийско, самоковско и подобни у монтанско, чипровско. Покрай имотите на дедите и родословията, обясненията... се изтормозих и научих езика от Самоков до Сърбия. В този форум ми се иска да не опирам до тези познания с колеги, на които съм фен и чието мнение е Важно. Публикувано изображение

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

офф Има ли значение истината как е написана в автофорум?"...чете се,но не е приятно",така завършваше лафа за написаното на латиница.

Редактирано от kvd74

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...