Jump to content
sand0

Абе писна ми на дядовия да спасявам "пешеходци"

Recommended Posts

Не е въпроса, в това какво може да се случи, въпроса е да направиш всичко, което зависи от теб, за да бъдеш изряден и да знаеш, че това, което си направил е най-доброто в ситуацията.По принцип аз съм доста спокоен шофьор, колата има възможности, които аз не използвам(ускорение, висока скорост), спазвам голяма част от правилника(не съм Вежди Рашидов чак :D), съобразявам скоростта си на движение с табелите, понякога карам и с по-висока скорост за да не задръствам движението, спазвам знаците, в това е въпроса, много хора не го правят, от всички възрасти, от двата пола, като пешеходец(имам и такива моменти и не съм залепен за возилото) чакам минаващите автомобили, ако ме чакат да мина им махвам и тръгвам и съм доволен за проявения жест, действително пешеходците не познават правилника и правото си да вдигнат ръка напречно на шосето и така да покажат, че тръгват, за да се избегне четенето на мисли. Колоездачите не ползват често правото си/което е и задължение да носят светлоотразителни жилетки и каски и те не са хора с много добри разбирания на ЗДП, защото голяма част са младежи.В това положение, ние сме тези, които трябва да пазят другите и да си правят най-голяма сметка затова.Дано всички да имаме късмета, да не ни застигат подобни трагедии или инциденти, нито на пътя, нито по друг повод. :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

напоследък в Пловдив си е направо хазарт да спреш на пешеходна пътека.обикновенно има някои засилен зад теб-а си спрял,а те е на...л изодzaдzе.(по грузинската)особено на тия по-дългите булеварди.а в случая,както карам хонда,вечно някои се гони с мен, без аз да знам.то нит така,нито иначе.все още не сме свикнали да пазим дистанция,отделно,че всеки гледа да се измуши на светофара,я на оранж,я на червено.от друга страна,безсмъртни пешаци винаги ще има.таа,да си отваряме очите момци

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами ако съм спазил всичко и ме окошарят? Ако бях с 40 а не с 30 щях да я забера доволно тази девойка.

Може и да не съм достатъчно компетентен, но ако си напълно изряден и си спазил всичко, а девойката е в нарушение, няма да те окошарят. Ще имаш неприятности, но вярвай ми, целта на съдебната система не е да вкарва в затвора редовните, а да държи на свобода олигофрените.

И съвестта ми никога няма да е чиста ако се случи такова нещо, дори да НЕ съм виновен!

Точно тук е разковничето. За това просто правиш всичко, което зависи от теб и не се нервираш за факторите, които не зависят от теб. Пазиш си нервите и гледаш да не се впрягаш. Това е най-приятелски съвет.

За въпросът ти как се чувствам - Супер съм, мерси че попита. Дискутираме дадена тема просто. Ако искаш да спра да пиша във форума? :D

Не знам защо, но имам чувството, че смяташ, че се заяждам с теб... Не е това целта ми, наистина. Дискутираме си, изказваме аргументите си.

За пропуска не съм съгласен че го има навсякъде. В нормалните държави има глоби и за пешеходци и за шофьори. Hamann направо ме изненада като спомена че са глобили баща му. Но вярвам че това е рядък, единичен случай.

Не знам с кой сравняваш България. С Люксенбург, Италия и Германия или с Бразилия и Ирак? Много, много по-близко сме до първите 3. И в България имаше последната година доста акции за глоби на пешеходци, ето какво казва гугъл по въпроса:https://www.google.com/search?q=%D0%B3%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D0%B8+%D0%BF%D0%B5%D1%88%D0%B5%D1%85%D0%BE%D0%B4%D1%86%D0%B8&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-aТам е проблема, че ти вярваш (а дано да не съм прав), че България е скапано място където всички други са с предимство в законово отношение, но не и ти (забелязал съм го и по други твои постове). Отново, не се заяждам, а ти давам приятелски съвет! Бъди по-позитивен, по-усмихнат и по-приятелски настроен към света. Може да ти звучи глупаво сега, но може и един ден сам да достигнеш до това - опита ми показва, че оптимизма помага хората да постигат това, което виждат в мечтите си. Негативизма те кара да приемеш лошото за по-лошо от колкото е и да се отказваш подсъзнателно да се бориш за по-добро. Просто се самонавиваш, че всичко е зле и дори да не е, пак ще виждаш само лошото. Почти всички успешни хора, които познавам са оптимистични и спокойни.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Веселия,ходя доста пеша с количката на бебока.Да не ти казвам по колко НЕ ПРАВИЛНО пресичащи овце псувам на ден,които вкарват шофьорите в стрес.Онзи ден стоя с бебока на светофара и чакам да светне зелено,до мен една кифла с 5г си дъщеря с колело, с ДУМИТЕ:ТРЪГВАЙ ДА МИНАВАМЕ пресякоха на ЧЕРВЕНОПубликувано изображениеНастигнах я после и и обясних че утре когато някой блъсне детето и защото е минало на червено,виновната ще е тя! И отнесе 1 ''поздрав'' за чао:)) Българина разбира само когато му бръкнеш в джоба или му насолиш канчето,за жалост.А ти се моли докато караш усмихвайки се, някой да не ти скочи изневиделица от тротоара в/у капака. Станах разноглед докато карам да гледам с едното око за овце,а с другото в огледалото за обратно за някой да не ми спре в багажника.И до кога в БГ законите ще важат за едни, а за циганите и пешеходците не???

Редактирано от adolf
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@ Veseliq

Тия "акции пешеходец"... нали се сещаш какво се цели с тях? Рейтинг. Ама това не трябва да е едноседмична акция а ежедневие - там е проблема. Друго което излиза от линка който си предоставил е как обмисляли да направят глобата 50 лв. Ар ю сириъс? Иначе и "дъвка" да напиша в "гуглето", бъди сигурен че ще излязат 14521598715 резултата :) Въпроса е какво става в действителност на улицата, а не какво казва търсачката. Като видя с очите си как глобяват някое камикадзе в опит да ми се качи на капака, тогава ще кажа "Евала ашколсун, прави се нещо по въпроса". Останалото не мисля да коментирам, че ще загрозим темата. Колегата над мен е резюмирал темата много добре. Нататък съм пас :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стига с тези зебри. Темата беше за малоумни които пресичат където им падне и без да гледат смърта в очите "тоест колата която ще ги помете".Днеска пак до ГНИДЪЛ в Овча купел един олигофрен пресече моите две платна без и за секунда да погледне как ще го размажа!! Гледаше си в другата посока!!!Време е да си взема камера да записва когато се движа. И да ги пускам в утуб да се види за какво става на въпрос.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Стига с тези зебри. Темата беше за малоумни които пресичат където им падне и без да гледат смърта в очите "тоест колата която ще ги помете".

Днеска пак до ГНИДЪЛ в Овча купел един олигофрен пресече моите две платна без и за секунда да погледне как ще го размажа!! Гледаше си в другата посокаПубликувано изображение

 

Време е да си взема камера да записва когато се движа. И да ги пускам в утуб да се види за какво става на въпрос.

 

Трябва ти 32GB карта памет за да я напълниш за 7 дни.Толко много овце има по осовите линии.И като им свиркаш,даже псуват и ти се карат че СИ ИМ СПАСИЛ ЖИВОТА ! Аз ако тръгна да карам с мотора на задна гума по алеите в Южния парк,трябва ли да псувам разхождащите се там че ми пречат?? Трябва всеки да се движи там където му е мястото. Редактирано от adolf
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

3% от пешеходците спазват правилата за движение, но 100% от тях са прави при възникване на ПТП. Това е тъжната статистика. Шофьор=виновен. Максимална глоба за пешеходец и то ако е станал причина за ПТП 50 лева, без значение минал ли е на червено. Минаване на червено на шофьор 500 лева и един месец без книжка. После ми обяснявайте за равенството пред закона!

Има разлика. Пресичайки неправилно рискуваш най-вече себе си (знам, че има изключения в това и можеш да създадеш ситуация за по-тежко ПТП). Шофьора от своя страна има издаден документ, че е минал обучение, в което са му показани рисковете и че със сигурност знае, че не трябва да минава на червено. Минавайки на червено ти рискуваш освен своя живот, така и този на много други, напълно съзнавайки последствията. Навсякъде, във всяка цивилизована държава глобите за шофьорите надхвърлят в много пъти тези за пешеходците и навсякъде, глобите за пешеходците не се прилагат винаги. И в Германия и в Щатите можеш като пич да си пресечеш по средата на нищото и да те види полиция и да си затвори очите (може и да те глобят). Ако те глоби, това ще е мъничко нарушение на фона на това, което биха направили ако минеш на червено.
Вярвай ми пешеходеца НИКОГА не рискува само себе си! Ако нещо стане с него и ти си свършен! Както и шофьора никога не рискува чужди си живот той по дефиниция е с едния крак затвора в другия в гроба. Освен това аз в училище съм имал часове по пътна безопасност и преди много време и книжка за велосипед. Така че няма разлика, поне тогава сега има!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

...след като ви писне на ''дядовия'' слизате и тръгвате пеша!!!Докато управлявате автомобил сте длъжни да се съобразявате с пътната обстановка!!! ;)

Редактирано от Еди Ведър
  • Нагоре 3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Длъжен съм да се съобразявам със ЗДП, както и пешеходците. Само че а мен важи, а за тях не!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Al Capone, до някъде е вярно, но резюмирано от цялата тема - пешеходците често нямат култура, но и шофьорите много често нямат култура. В крайна сметка няма какво да направим освен да се опитаме да сме културни шофьори и културни пешеходци и с личния си пример да влияем на останалите. Ако се ядосваме и напиняме колко сме прави и невинни и могат да ни прецакат, а те "идиоти", "некролози" и прочее, вредим само на себе си. Вярно е, че има много олигофрени. Но и е вярно, че нещата не винаги са черно бели (както каза някой по-горе, май теб цитираха). Ако питаш един пешеходец, той ще ти каже, че не търси пешеходни пътеки, защото и на тях не му спират и полицията не обръща внимание, или че подлезите са тъмни, мокри, разбити и опасни. Всеки има своята доза правота, пазейки си нервите е най-доброто което можем да направим. Но нека не забравяме, че зад волана ние сме много по-защитени от тях и трябва да имаме едно на ум. Не смятам, че теми озаглавени "ПИСНА МИ НА ДЕДОВИЯ" помагат на някой. Освен ако автора няма нужда някой да го подържи за ръка и да му каже, че той няма вина за нищо, че за всичко е прав и че живота е несправедлив към него.

Редактирано от Veseliq
  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

Е те това, някой от "властимащите" тук, трябва да си го "копне", и с него да приключва, още преди да са започнали, дискусиите подобни на тази тема.п.п. Може и простичкото "Гледай си в паничката!", т.е. спазвай твоите си задължения, пък онези, които не спазват техните, някой, някога ще ги накаже.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес отново "спасих" отнесена госпожа на пресечката на Раковска и Врабча.

В 7.50 на стръмно и мокро успях да спра на около два-три метра от нея.

Докато аз "си говорех", тя просто си изтръска пепелта от цигарата си и допресече спокойно.

Поне да се бе усмихнала..

Който си има, може да му писне.:D Но е ежедневно, привиквам.:(

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Улии, яка тема! Понеже се движа сравнително по един и същ маршрут всеки ден, знам къде има от въпросните пешеходци и къде да внимавам повече. Много се ядосвам на себе си, когато настъпя газта близо до училище и детска градина, "щото много бързам". Обаче по главните улици карам с очи на 16, защото не зная от коя пряка ще ми изскочи някой, дето иска да пресича, било с кола или без. Моя приятелка я блъсна кола скоро след като се беше върнала от Щатите. Там 4 месеца колите спирали на 100метра от нея, за да пресече тя спокойно. Там зор, докато свикне, щото тя седи и не смее да пресече, те си я чакат с минути. Идва си тука, слиза от рейса, и вместо да мине през подлеза и да я оберат циганите, минава отгоре без да се огледа, и бам. Предполагам, че това е гореописаното овче пресичане. Младежа, който я е блъснал, изобщо не я е и видял, никакъв спирачен път, не знам.. Жива и здрава си е, но това е ярък пример за културата на движение в бегето. Честно казано, сигурно оттогава си мисля - който ще да е прав, аз съм зад волана и съм "въоръжена" с автомобил, тоя хахавия дето тича без да гледа, е бос..въобще не се чудя кой кого ще съди и кой къде ще лежи. Просто се опитвам да не си представям нагледно резултата от близка среща и мога да ви кажа, че това доста ми помага.Ии съжалявам, че ще го кажа, но посочете ми едно нещо в нашата държава, което да е наред? Смятате ли, че и това не е резултат от ситуацията като цяло? Аз лично така мисля.Поздрави :hondarulez:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Резултат:http://m.news.bg/item.php?rss=rss_2&id=271784775

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато сме зад волана сме ДЛЪЖНИ да пазим всички които са на пътя,все едно дали са други автомобили,мотористи,велосипедисти или пешеходци.Първо защото човешкия живот е най-важен.Второ утре ние може да сме на мястото на всеки един друг участник и на някой дето му е "писнало на дедовия" да ни направи на мармалад.И трето ако не ви стига моралното задължение да пазите живота на всички около вас ще ви припомня че в затвора вероятно доста добре ще ви обгрижат дупката която е на три пръста зад дедовия.Не знам и никога не искам да знам как се чувства човек отнел живота на друг.Тъй че лично аз продължавам да ги спасявам до второ пришествие.Поздрави на всички.

  • Нагоре 3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дам... само те самите не са длъжни да се пазят.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Бати глупшаците!!! Какво има да изясняват- момчето е пресичало неправилно и шофера не е пил. Какво толкова има да изясняват. Да оценяват щетите по колата+ моралните щети и родителите на тоя да плащат!!! Те са виновни, че сина им е олигофрен.Аз, когато съм зад волана, на пещеходна пътека спирам, ако е стъпил пешака или ако се е засили и ще стъпи/тия зад мен да се оправят.Имам си каско/, но на тези, които пресичат, където искат- ръката на клаксона и в последния момент ако се налага спирам. Повечето пъти се изтрелва и ми се маха от пътя. Спирал съм няколко пъти и съм слизал да се разправям. Един е сега така пресича където не му е работа и като му изсвирих, ми показа среден пръст и спря пред мен. Слязох, ама побегна и не можах да го хвана. Аман от нагляри...
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм писал темата за да стават такива работи а обратното!!! Да вземат да се пазят олигофрените!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...