Jump to content
kembo

Никога не си купуваите кола различна от Японска

Recommended Posts

Колеги,рзгледайте добре снимковия материял (направен от мен лично)!Това ми е служебния автомобил Рено Канго 2007г !!!Следствие на стичащата се вода от предното стъкло и от тавана водата се отвежда по канали зад предния калник замръзва и ....другото го виждате заедно с последствията!Имайте предвид ,че там където е замръзването луфтовете са доста големи .Човека който снима щетата от застрахователната компания каза: Е то тези са така!!!! Оставям коментарите на вас .На тези който си купуват коли различни от японски лично аз не знам какво да ги посъветвамПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение А и дано разберат хората колко важно нещо са пустите му калобрани JDM ците са си го измислили

Редактирано от kembo

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тези не знам дали са така, но има калобрани за тая работа(универсални). Отделно снега и леда се почистват от време на време, за да не се стига до там. Докато нямах калобрани беше тегаво, но сега като слизам ги сритвам и готово. На всяка кола може да случи това.Не се заяждам - просто мнение :)

Редактирано от Player101

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мани ги тия Хонди!Не можеш им смогна с вежди и прагове!

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Половината колеги писаха, че им капе в багажника, всяка кола, си има капризи, а и времето на нищо не прощава.Всичките коли могат да си направят един хубав лед при гумите където се е полепила киша, но това си е малко дефект да стигне леда чак до там и толкова дебел.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък имам друг проблем.За служебка карам Волксваген Крафтер(бус)и поради липса на калобрани и от гумата сняг,лед,киша и вода сичкото това се завира отдоло на фугата на вратата при уплътнението и замръзва.От там сутрин се сещате че нема отваряне на вратата а после трудно се затваря щото леда я напъва. :lol::lol::lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Викаш нищо друго , само ЯПОНСКО ! Всичко друго е боклук .... По абсурдно и смешно мнение не бях чувал (чел) :lol:

• Нагоре 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моята Хонда и при дъжд остава суха.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много правилно kembo.Това не е само заради подкалниците и калобраните.Като трябват толкова тези "аксесоари" защо не са ги сложили в завода ? Аудитата имат пък отводнителни канали отпред около чистачките и като се затлачи с боклуци ела да видиш какво става..Нищо друго освен японче заради двигател/здравина/мисъл при направата на автомобила.

• Нагоре 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако французите бяха добри инженери Хитлер нямаше да ги превземе за 10 дни ! Точно това имах предвид !Само японската кола е мислена другите просто са произведени

• Надолу 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с французите и Хитлер е друга история, но не е тук мястото за нея. Твоят случай идва не само от лошо проектиране(евентуално), но и от начин на поддръжка. Това е форум на Хонда и всички са запознати с качествата на марката ( а и недостатъците), няма нужда от такава реклама и то точно тук.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто споделих (лошо ли направих) ! Колкото до подръжката си прав ,но и за служебната ли кола да поръчвам части и аксесоари?Шефовете избират най-евтиния сервиз (тяхна си работа)! Аз ли да си плащам автомивката ? Колкокото за НЕДОУБМИСЛЕНИТЕ френски коли и това ли ще оспориш! Само посмей и ще ти дам пример (когато имахме 300 японски коли 2004г ) до 1 палеха и вървеха а сега са само френски и 80% не са в движение

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на двата ми по-стари сивика каналите зад предните подкалници се запушват и е било въпрос на време (и късмет) да се случи нещо такова - никой не е застрахован.

Пък и точно колегите от рено форума са големи пичове и са изключително толерантни и обективни. Наскоро попаднах на тази тема, на един наш вече настоящ колега и съм изумен с какво уважение подхождат към другите марки. Имаме от какво да се научим в това отношение.

• Нагоре 4

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

(когато имахме 300 японски коли 2004г ) до 1 палеха и вървеха а сега са само френски и 80% не са в движение

Тия френски коли са ви направили пешеходци в тая фирма. Тези проценти ако са верни вие сте пред фалит, поради пълен блокаж на транспорта:D. Вярваш ли си сам.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък карам Ровър! п.п. Всеки момент ще влезе Бате Енчо, да отсъди кой е по-по-най.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нищо лошо не мога да споделя за рено,даже бих казал че това е единствения европейски производител на който бих се доверил;)Но понеже темата го изисква ще споделя че досега освен залепнали уплътнения и временно замръзнала машинка за заключване(не оригинална)други ядове с Хонди не съм имал.Колите ми винаги са стояли на улицата и не всички са имали калобрани.Сега като изчетох темата се сетих за един голф 5 на който лично онзи ден изкривих вратата по същия начин.Не нарочно разбира се,просто нещо изхрущя и луфта с калника се отвори......

Редактирано от weapon R
  • Надолу 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги ,малко странен спор.Аз от известно време съм собственик на сивик 5,имам добри впечатления специално за зимата,до сега не е имало сутрин да не се отвори врата или да не запали(като при старите ми автомобили се е случвало :unsure:) но не можем да се нахвърляме върху всички марки просто така.Според мен всяка марка си има предимство и недостатъци примерно. Италианските автомобили(всички знаем че са през седмица в сервиз) но хората са ги мислили да се карат по пътища не по лунни паизажи като при нас. Французите наблягат на комфорт и външен вид.А специално за моя сивик има нечовшка ражда ,карал съм кадет и омега преди това (опели) които се славят с ръждата си, но специално хондата ги бие. Поздрави !!! :honda:

• Нагоре 4

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нищо лошо не мога да споделя за рено, ...

Аз пък мога, ама не искам!п.п. Такива спорове винаги стигат до "Въпрос на вкус, казало кучето и си облизало ...!".

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За проблема с ръждата и аз съм втрещен, защото също карах кадет преди това и си мислех че не може да е по-зле положението....А относно Рено...брат ми си купи Меган купе, беше си харесал 5та хеч , но се върна с Ренде, та...това е най-трошливата кола която съм виждал, за 4 години е дал сигурно 2 пъти стойността й пари за ремонти, а е излизал сигурно 3-4 пъти на дълъг път, като всеки път имаше премеждия...наистина колата е приятна за каране, но много ненадеждна!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много правилно kembo.Това не е само заради подкалниците и калобраните.Като трябват толкова тези "аксесоари" защо не са ги сложили в завода ? Аудитата имат пък отводнителни канали отпред около чистачките и като се затлачи с боклуци ела да видиш какво става..Нищо друго освен японче заради двигател/здравина/мисъл при направата на автомобила.

То на Аудитата да им е само това проблема с мед да ги намажеш ами не ми се говори.(виж ми картинката от подписа и ще се сетиш:lol: )Моята Хондичка я карам няколко дни вече и ми прави впечатление колко много лед набира по краищата на калниците и от пред, и отзад.
  • Нагоре 1
  • Надолу 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Темата мисля е изчерпана ;) Логично е в Хонда Форум хората да не си купуват други марки , логично е и да не се правят обобщаващи заключения от частен случай :)

• Нагоре 1
  • Надолу 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...