Jump to content
Sign in to follow this  
clockerman

ремонт на часовника на HONDA CRV

Recommended Posts

Чудесна темичка колега, подкрепена с снимки, много уважавам такива :) жалко само че ще пропадне на долу и върви я търси :(

Колега много добра темичка. Имам един въпрос-- може ли тоя часовник да се направи да свети по ярко , че през лятото когати пече силно почти не се вижда.

Колега много добра темичка. Имам един въпрос-- може ли тоя часовник да се направи да свети по ярко , че през лятото когати пече силно почти не се вижда.

Да това съм си го мислел особенно като се включат светлините и той леко притъмнява , часовника си свети доста силно но предпазното стъкло което е пред него го кара да изглежда слаб а иначе часовника без него, свети в ярко светло зелен цвят.така че най лесния начин е подмяната на предпазното му с стъкло с някое друго оцветено с подходящо фолио например.

Темата е добавена в полезни технически теми. Благодаря на автора и.

Евала за темата.И аз имах същия проблем обаче при мен се бяха разпоили и R510 и R300 и от двете страни.Голям зор докато ги запоя от вътрешната страна Публикувано изображение

Много полезна информация.Благодарение на колегата и предоставените снимки от него, вчера си оправих и моя часовник.При мен се беше разпоил R300.Откачих целия циферблат на часовника , презапоих всичко ,което имаше по платката и върнах циферблата на мястото му.Така става по-лесно от колкото да се мъчете да бъркате от долу.Поздрави колега.Наистина не свети много ярко и може да се ''ъпдейтва'' с някаква друга слюда.

Колеги моля за помощ.Мигаше ми часовника и го свалих, за да припоя стандартните резистори.Направих го и вече часовника не премигва, но се появи друг проблем.Когато подам контакт , освен часовника светва и цялото табло на колата , все едно съм вкл.габарити и от големия товар загрява диода в часовника ,дори почва да пуши.Буксите са 4, като първата е пост.+, втората контакт,3 е осветлението, 4 маса.Предполагам нещо се е окъсило между 2 и 3 И през часовника захранва габаритите, таблото и от товара грее жестоко.Някой може ли да ми подскаже от къде може да е проблема и евентуално схема на часовника откъде мога да намеря.Благодаря !колата е 1 ген128к.

Много добре и от мен. събота или неделя ще се пробвам и с моя, че така не ми харесва като нещо не работи.:cool:/>

Колеги пускам линк точно как става свалянето на часовника, пише на английски, но можете да добиете представа как се действа !http://www.autoclockrepair.com/yahoo_site_admin/assets/docs/CRV_Clock_removal.332154123.pdf

Имам един въпрос-- може ли тоя часовник да се направи да свети по ярко , че през лятото когато пече силно почти не се вижда.

Да. Може и при мен съм го направил да не преминава в режим на нощно светене. Обърнете внимание на надписите на клемата му. +В - захранване, GND - маса, IG - запалване и LI - светлини. Последният извод от светлините аз съм го прекъснал на моята, и без значение дали светлините са пуснати или не, часовника си свети силно, както когато светлините са изключени.

Дано това е полезно на някого.

Здравейте,Може ли малко пояснения/ снимки по свалянето на решетката, ако обичате! Аз се пробвах ама бързо се отказах, тея щипки .... Намерих някакво опътване за сваляне ама се маха радиото и от там някакси, и това пробвах и не успях - т.е. не се случи с малко зор, и се отказахТака че ако споделите малко опит, ще съм благодарен!

Колеги здравейте,

Днес малко си поиграх с часовника и вече при включване на светлините той не намаля осветеността си. Това става след като се отреже червено/черния кабел, който отива към часовника. Часовника си работи перфектно и без този кабел :) В ръководството за Хонда има схема на свързване и онзи ден докато го разглеждах видях куплунга на часовника.

Kuplung Clock.bmp

Моят часовник си намаляше много осветеността, когато включех светлините, т.е. почти не се виждаше. Сега вече нямам такъв проблем :) Работата е там, че на буксата, която се включва към часовника има един червено/черен кабел, който при включване на светлините връща напрежение към часовника като димер и часовника си намаля осветеността. След като прекъснах кабела часовника си свети постоянно дори и при включени светлини. 

Днес отрязах червеният кабел и вече си свети силно.

Здравейте,

На моя часовник му изгоря диода отстрани на дисплея. Някой имали идея каква е причината и знаете ли какъв диод мога да сложа за подмяна.

И аз поддържам студени спойки на елемент R300 под десния горен ъгъл на дисплея. Днес ги презапоих и тръгна.

И аз презапоявах студените спойки няколко пъти, но ми писна. Поръчах си това: https://www.aliexpress.com/item/32869257879.html?spm=a2g0o.placeorder.0.0.7546321ehQnJ1L&mp=1.

И се получи това. Ами, доволен съм. 

IMG_20220119_102629.jpg

• Like 1
  • Upvote 2

Sign in to follow this  

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Upcoming Events

No upcoming events found
  • Create New...